Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece se srediti dok ne izbace neki sa vise rama i jacim procesorom. Osetno je usporenje kad izadjes iz bilo koje aplikacije i vratis se na Eon aplikaciju . Cak i posle par sati gledanja youtube pa povratka u Tv programe redovna je pojava da zabode jedno 5 minuta dok se Epg i gledanje unazad ne povrati u normalu. Lakse mi da uradim restart boxa na dugme nego da cekam da se sam povrati.

Ne odgovaraju mi na mail, da li da zovem i trazim (bolju) ponudu pa da me ispale ili trazim raskid i cekam da zovnu, ako zovnu?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ja zvao, tražio raskid i oni me zvali i ponudili ono što već daju u akciji. Dakle, za prelazak na Eon Premium sa Tri Gold Extra - 12 meseci plaćam stari paket a zatim 12 meseci 4.999 din. :mad:

Ja čekam od četvrtka da mi jave šta su odlučili. Da prihvate moju ponudu ili raskid.
Edit
Znači kako sam postavio poruku na forumu nazvali me. Tražio sam eon premium 12x1999 + 12x4999, odbili me i nude trio Gold premium po ceni trio Gold extra na 24 meseca, što izadje 108.936rsd. Eon premium za nove korisnike izadje 83.976rsd. Sutra moram do poslovnice da popunim zahtev pošto ne priznaju putem telefona i mail-a.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Epilog
Otišao juče do poslovnice i tražio zahtev za raskid ugovora povodom povećanja cena paketa koji nisu više u komercijalnoj upotrebi. Odmah su mi ponudili Eon premium po akciji za nove korisnike.

Bio sam sad do SBB i taj Eon box ima coax (antenski ulaz) tako da (valjda) ne treba LAN kabal. Isto kao ti trazio sam ugovor kao novi korisnik kazu moze ali da placas kao do sada godinu i rekli su podnesite raskid pa ako vam se neko javi... Ide se malo na blef. Videcemo!

Treba ti lan kabal ako želiš da gledaš program unazad ili da ga koristiš kao android box za neke druge aplikacije. Za uživo gledanje televizije nije potreban

Zna li neko moze li se prikljuciti flesh i gledaju filmovi sa njega i da li se naplacuju filmovi u video klubu ili videoteci kako se vec zove...?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Znači, ako sam dobro razumeo, iako nisam više pod ugovornom obavezom, ne mogu istog dana po podnošenju zahteva sve da završim, već to ide na dalju obradu kod njih...?

Ako misliš na raskid ugovora, meni su rekli da samo spakujem opremu i odnesem u najbližu poslovnicu.

A do toga smo došli tako što su me, nakon mog prvog poziva i zahteva za raskid zbog povećanja cene, pozvali i ponudili 3 meseca da plaćam samo održavanje a ostatak nove ugovorne obaveze da bude po regularnoj ceni TGE. TGE mi kao paket čak i odgovara, kao i oprema, ali mi ne odgovara nikako cena u poređenju sa 12x1999 za nove korisnike EON-a.

Da li će moći supruga koja već ima jedan ugovor sa IKOM-om, da bude novi korisnik za SBB (prezime i adresa u LK su nam različiti)?

EDIT: imam dva ugovora na svoje ime i mnogo su me iznervirali :)

Poslednja izmena:
Moram da pitam - ne nalazim u temi. Mogu li da raskinem ugovor ili da se nešto cenjkam zbog poskupljenja jer sam koristio benefit?
Naime, korisnik sam kablovske (Trio gold) od aprila i tada sam dobio 6 meseci po dinar. Naravno, pod ugovorom sam još više od godinu dana

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Kako?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Kupis wifi extender repeater. Onaj mali u uticnicu sto ide, ali da ima i Lan prikljucak. Njega utaknes u struju kraj boxa i nakacis ga na ruter preko wifi-a. Spojis ga sa boxom preko lan porta i box dobija internet konekciju dovoljnu za sve potrebe...iako ti je ruter na drugom kraju sobe ili cak u drugoj prostoriji, bez razvlacenja kablova po kuci.
Neki ljudi su to tako resili.

Hm, da zgodno. Hvala za ideju.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Moram da pitam - ne nalazim u temi. Mogu li da raskinem ugovor ili da se nešto cenjkam zbog poskupljenja jer sam koristio benefit?
Naime, korisnik sam kablovske (Trio gold) od aprila i tada sam dobio 6 meseci po dinar. Naravno, pod ugovorom sam još više od godinu dana

Možeš da probaš ali ne očekuj benefite kao oni što im je istekla uo ili imaju malo do kraja.

Otisao sam danas u poslovnicu u C. Dusana da potpisem za raskid. I isto kao i prosle nedelje kada sam ih pitao, ista osoba Tanja mi prica da cu morati da platim sve popuste i akcije koje sam imao. E, sada sam trazio sefa - Aleksandar Radicic, ako sam dobro zapamtio, koji je dosao i zanimljivo, podrzao je nju time sto je rekao da moram da naglasim da raskidam ugovor zbog poskupljenja. Na moje pitanje gde to pise, kaze "U zakonu". "Molim, u kom zakonu?" "Pise u Opstim Uslovima". Aha, dooobro...potpisao sam raskid i kada sam se vratio kuci procitao sta pise u Opstim Uslovima. Clan 45 - Pretplatnik može jednostrano raskinuti Ugovor, pismenim putem bez obrazloženja...

I sta sad?! Poslao sam mail SBB-u da mi pojasne o cemu se radi. Da li to stvarno negde pise ili ce ovi $@*&$@ iz poslovnice i dalje da nekaznjeno zavlace, da ne kazem varaju korisnike.

Naravno, posle svega zena me tera da iz inata predjem na MTS, sto ce verovatno i da se desi. Banda prevarantska!!!

Pozdrav, mozda nije pravo mesto ali nadam se da ovde mogu dobiti pravi odgovor. Naime kod matorih mi je crkao amiko dvb-c set top box i sad gledam da im nabavim drugi. Video sam neki cisco D3 PDS 3121 sa SBB-a na oglasima pa je moje pitanje da li mogu da koristim taj box. Dakle da li SBB nekako zakljucava da moze samo na SBB kablovskoj da radi i slicno, nas kablovski operater nema zakljucane kanale ili obavezu da se koriste njihov box, samo je bitno da box ili tv ima opciju za dvb-c

Poslednja izmena:

Ja san u slicnoj situaciji, od juna koristim duo gold, 5 meseci po dinar. Otisao sam u poslovnicu da pitam koja je procedura za raskid, tada su mi nudili da uzmem neke doplatne kanale besplatno, i HBO Premium su nudili. Nisam podneo zvanican zahtev za raskid ugovora, pa ne znam sta nude ovi sto zovu, verovatno slicno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sad gledam pakete, EON je sad sve, nema vise mogucnosti da ne uzmem TV, telefon... sjajno..

Zna li neko da li je Wifi ruter ovaj sto se dobija od njih, ili cu morati poseban da kupujem..

Sad gledam pakete, EON je sad sve, nema vise mogucnosti da ne uzmem TV, telefon... sjajno..

Zna li neko da li je Wifi ruter ovaj sto se dobija od njih, ili cu morati poseban da kupujem..
Da,imaju WiFi.

Hvala

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Ljudi kako se sinhronizuje ovaj suntavi daljinac sa Philips tv?

aaaa.png

Probao sa sajta ono iz tabele za moj tv model je kod 5 ali nije to to kao na onom starom pravougaonik daljincu.
Posle kucao i one kodove ali slaba vajda.
Recimo kad pojacavam preko ovog daljinca on ustvari pojacava na volume od risivera,a ne od tv...da bi pojacavao od tv,moram uzeti Philips daljinac.
Ili ako ocu da ugasim on ugasi risiver,a tv kao da prebaci u neko mirovanje (gori crvena lampica na tv kad je tv skroz ugasen,ali ovde se to ne desava).
Na starom daljincu je sve to normalno sljakalo

Bravo, to mi je promaklo hvala..

Verovatno glupo pitanje, EON mogu da gledam i preko browsera pretpostavljam, posto ne koristim TV..

Da

A ko hoce samo kablovsku i fiksni bez neta jel nude tu opciju ili ja nevidim dobro na sajtu konfuzan je mnogo :D

Nije ništa konfuzno sve ti lepo piše gde šta da klikneš
sLdYeRY.png

ili još lakše odeš na dno stranice i tu su ti sve prečice sa linkovima
ayrziUn.png

a ako opet ne kapiraš kako evo ti direktan link
https://sbb.rs/eon-tv/tv-paketi

Poslednja izmena:
Ljudi kako se sinhronizuje ovaj suntavi daljinac sa Philips tv?

Pogledajte prilog 262331

Probao sa sajta ono iz tabele za moj tv model je kod 5 ali nije to to kao na onom starom pravougaonik daljincu.
Posle kucao i one kodove ali slaba vajda.
Recimo kad pojacavam preko ovog daljinca on ustvari pojacava na volume od risivera,a ne od tv...da bi pojacavao od tv,moram uzeti Philips daljinac.
Ili ako ocu da ugasim on ugasi risiver,a tv kao da prebaci u neko mirovanje (gori crvena lampica na tv kad je tv skroz ugasen,ali ovde se to ne desava).
Na starom daljincu je sve to normalno sljakalo

Mozda deluje glupo... ali da li si prvo pritisnuo TV dugme na daljincu da ga prebacis na TV mod?

Ako jesi a ne radi probaj skeniranje kodova:

Daljinski upravljač AT3400 ima mogućnost da skenira kodove i da pronađe onaj koji najviše odgovara vašem
televizoru.
1. Isključite TV.
2. Držite taster TV 5 sekundi . Taster TV će zasvetleti dva puta.
3. Držite ili pritiskajte taster Power, pri čemu će taster TV zasvetleti jednom nakon svake promene koda, sve dok
se televizor ne uključi.
4. Ukoliko se televizor uključio, našli ste mogući kod. Proverite da li možete da kontrolišete televizor sa ostalim
tasterima. Ukoliko ne možete kontrolisati televizor, vratite se na korak 3 da biste nastavili skeniranje. Ne
zaboravite da televizor mora biti isključen (preko daljinskog upravljača od TV-a). Napomena: Ne koristiti taster
BACK jer on služi za vraćanje na stariji kod.
5. Kada nađete odgovarajući kod, pritisnite taster TV da biste snimili kod. Nakon što snimite kod, taster TV će
zasvetleti dva puta.
6. Nakon što daljinski upravljač prođe kroz sve kodove, taster TV će zasvetleti tri puta i proces skeniranja kodova
će se zaustaviti a daljinski upravljač će se vratiti u prethodni režim rada.

https://sbb.rs/Binary/428/Korisnick...ljac-T4HU1514-D3-v2.0-digitalni-prijemnik.pdf

Poslednja izmena:
Ovo nude akviziteri po zgradama, ali je rekao da ga pozovem za dogovor:

Dođe mu na isto preko sbb ako gledam koliko je ušteda. Eon Full recimo 12 meseci x 2000 din = 24000din preko sajta i sbb. Preko akvizitera ostaje punih 6 mesci (1 din) x 4000din koliko se uštedelo = 24000din. Nema razlike. Čak mi je lakše da plaćam 12 mesci po 2000din, pa 12 po 4000din, nego 18 meseci po 4000din.

Poslednja izmena:
Mozda deluje glupo... ali da li si prvo pritisnuo TV dugme na daljincu da ga prebacis na TV mod?

Ako jesi a ne radi probaj skeniranje kodova:

Daljinski upravljač AT3400 ima mogućnost da skenira kodove i da pronađe onaj koji najviše odgovara vašem
televizoru.
1. Isključite TV.
2. Držite taster TV 5 sekundi . Taster TV će zasvetleti dva puta.
3. Držite ili pritiskajte taster Power, pri čemu će taster TV zasvetleti jednom nakon svake promene koda, sve dok
se televizor ne uključi.
4. Ukoliko se televizor uključio, našli ste mogući kod. Proverite da li možete da kontrolišete televizor sa ostalim
tasterima. Ukoliko ne možete kontrolisati televizor, vratite se na korak 3 da biste nastavili skeniranje. Ne
zaboravite da televizor mora biti isključen (preko daljinskog upravljača od TV-a). Napomena: Ne koristiti taster
BACK jer on služi za vraćanje na stariji kod.
5. Kada nađete odgovarajući kod, pritisnite taster TV da biste snimili kod. Nakon što snimite kod, taster TV će
zasvetleti dva puta.
6. Nakon što daljinski upravljač prođe kroz sve kodove, taster TV će zasvetleti tri puta i proces skeniranja kodova
će se zaustaviti a daljinski upravljač će se vratiti u prethodni režim rada.

https://sbb.rs/Binary/428/Korisnick...ljac-T4HU1514-D3-v2.0-digitalni-prijemnik.pdf
Ako prebacim na TV onda mi pojacava i smanjuje onako kako hocu tj.kao preko tv-a,ali onda ne mogu menjati kanale,a ako prebacim na STB onda mogu menjati kanale,ali se onda pojacava preko risivera...ludnica.
A ovo sto si okacio sam prvo radio cim sam dobio daljinac

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno