Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
koja je razlika 75 i 85?

edit: ako je 300e onda je svakako na tebi, razlike ima mnogo vise nego izmedju 75 i 81 (drugi panel), a pogotovo od 69, a da li tebi ta razlika opravdava cenu najbolje je da sam presudis.

ma jasno, nego samo ne znam sta toliko nudi 85 serija i da li opravdava toliku razliku? Moze da se nadje i za 930.. Znaci 230 ispadne neka razlika.

pa obicnom korisniku koji razliku ne vidi ne nudi nista vise ali sa druge strane onda ni bilo koji drugi ne nudi nista vise od tv-a od 300e. Nude vise sad je samo pitanje da li je razlika opravdana, nekom nije, nekome itekako jeste. Sta nude lcd televizori od 1500e u odnosu na njega i da li je razlika opravdana?

za razliku od drugih (75 i 81) 85 ima fald osvetljenje (direct led sa lokalnim zatamljivanjem pa tako poboljsava kontrast i svetlinu), nanocell tehnologiju sa sirokim spektrom boja, rgb 10bit panel, 100hz, bolji hdr, podrsku za mnoge formate i td... Dakle sveukupno dosta bolja slika i kvalitet. E sad ko gleda samo tv program i ne zanimaju ga ostale karakteristike onda je svakako bacanje para. Da se ja pitam svakako bih doplatio 200e izmedju 75 i njega.

https://www.benchmark.rs/artikal/test_lg_55sk8500_4k_hdr_tv_video-4606

Poslednja izmena:
i ja.

Pozdrav svima.
Suzio sam izbor za kupovinu TV na tri modela pa imam molbu da mi upućeniji pomognu sa završnom odlukom :)
Napomenuo bih da mi je na TV bitno sledeće - kvalitet slike, smart podrška i dizajn (tim redom).

Izbor je pao na LG 55uk7550, Samsung UE55NU7402 ili Hisense U7A.

Znam da je softver na Hisensu najslabija tačka (razliku u ceni bi pokrio nekim dobrim tv boxom) ali mi se vizuelno najviše svidja :)
E sad, šta je best buy od ova tri i zašto ? :)
Ili je loš izbor?

Hvala,

Iskreno, imam 7402, odlican TV. Nema DTS, ne znam koliko ti to znaci.

Tapatalk from Poco loco

ma jasno, nego samo ne znam sta toliko nudi 85 serija i da li opravdava toliku razliku? Moze da se nadje i za 930.. Znaci 230 ispadne neka razlika.

I ja sam bio presekao da uzmem 49SK8500 pa sam onda poceo da gledam recenzije po netu, i negde je onako, negde super, a negde ispada da ne moze da se gleda koliko nema crnu uopste. To je bre TV od skoro some evra, da li je stvarno toliko los? (trenutno koristim LG PJ350 plazmu).

Okej, onda da predjem na temu koji tv box da kupim da od ove plazme napravim smart tv :D dok oled malo ne pojeftini.

Da li neko od vlasnika Samsunga iz NU7xxx serije može reći da li je u skoro pa potpuno mračnoj sobi uniformisanost osvetljenja ok? Jedino što me brine je da će se na filmovima koji imaju crne trake gore i dole videti razlika u osvetljenju i gornja strana će biti tamnija od donje, pogotovo jer razmišljam da uzmem 65NU7172. Na tolikom panelu me brine edge led osvetljenje. :D

Nije mi problem da vratim model ukoliko je baš izraženo, ali mi je potreban info da znam šta je neki prosek. Da ne vraćam i opet dobijem isti ako su svi baš loši u tom pogledu.

U Tehnomaniji neki Vivax od 55' na akciji za 36kDin, ako im je verovati da ga imaju na lageru...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Meni ovaj drži 50", to je najjeftiniji sa tim funkcijama.
http://www.s-box.biz/sr/artikl/266

Jedino što vertikalni nagib nije od 0 do -12, pre je od -3, -4 do -12 jer, TV ne može da stoji skroz pod 90.

Vidim da imaju dobar izbor, hvala

Molim za predlog: ipak ne možemo da stavimo 42" TV, ne može ni 40". Mora dakle 32". Molim za predlog 32" TV, full HD, smart funkcije, jako je važno da će biti korišćen i kao monitor.

Kakva su iskustva sa Sharpom?
Danas sam naleteo na model Sharp LED TV LC-65CUG8052E za 89.990din, odnosno 80.000din placanje master cardom, sa oko 1000e snizenje, harman kardon. Kakav je ovaj Aquos?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno