Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bilo bi još bolje kada bi ovaj post imao neku korisnu informaciju... tipa koji je model, neki lični utisak o tv-u...

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Planirao sam napisem kad malo istestiram. Model je LG 43UK6200PLA. Imam satelitski risiver vu plus solo on mi ide u jedan hdmi u drugi ps4, testirao sam do sada dosta toga . Slika je odlicna, u pocetku mi je bila malo mracnija dok nisam ukapirao da je po difltu stavljen power saver mode, kad sam iskljucio tek tad je zasijao. Klasican sd signal sa risivera ide sa slikom koja je u sustini ista kao i na prethodnom 32 incnom full hd televizoru, tu nisam ni ocekivao neku razliku, bilo me je strah da ne izgleda jos losije,hvala ljudima koji su mi rekli da se ne pogorsava slika, vec je u sustini na tom nivou, full hd je odlican. Najvise me je, naravno, odusevio 4k, pustao sam sa youtuba i pustao sam sa serovanog foldera sa racunara i stvarno se vidi perfektno, tv je na 60 hz. Uglovi gledanja su mi odlicni, mnogo veci u odnosu na stari samsung 32 inca. Webos smart deo, me je apsolutno odusevio, uspeo sam svasta da se izigram za ovo kratko vreme, naravno radi sve klasicno dobro, youtube, hbogo... odusevala me je integrisana opcija za pustanje stvari sa serovanog foldera na racunaru, ne mora da se podesava plex, mada i to ima, vec ima svoju difotnu opciju, koga zanima mogu detaljnije da opisem kako se to radi. Naravno radi i chrome cast odlicno. Ps4 obican se vidi odlicno mnogo je detaljniji u odnosu na 32 inca, naravno veci je dosta ekran. Platio sam ga 44900 dinara.
Sve sto vas zanima, ako vas zanima, pitajte, proveravam i pisem da mogu da pomognem drugima.

Ima li neko neku preporuku za tv da se koristi umesto monitora, 32-43 inca? Cena do 400e, fhd, ako moze 100hz native panel? Nizak input lag zbog igara, smart mi ne treba, ako moze da nije previse glossy?

Hvala

Ekipa FOX ima trenutno neku akciju na televizore, tj. daju 5 godina garanciju na uredjaje kupljene do 15.01.2019. ljudima koji su neodlucni mozda bas to pretegne u odabiru tv. Srecno

Gledao sam u emmezeti juce 65' LG 4k bla bla 110.000 tj bila su 2 modela za te pare, 20% manje za vikend.. Onii svaki vikend na nesto daju popust. Mada verujem i da se pita neki menadzer da bi uvek odobrili taj popust.
Samo ako zna neko koji model posto ja nisam zapamtio

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nikada nisam imao Samsung tv, a zelja mi je :)
Onaj Philips me privuk'o zbog ambilight-a i Androida, ali izgleda da je Samsung bolji....jedino ne znam kako radi Samsungov smart u odnosu na Lg-jev?
Jedino što mogu da kažem za samsungov"Tizen OS" da je zaista fenomenalan. Od apk.ima sve i radi fenomenalnoj "HBO GO" "Netflix-" "eon" "Eurosport player" "prime video" nema tog bez obzira jeli ljubitelj Samsunga ili ne da će reći da nije dobar. Sa druge strane "LG web os" isto tako je fenomenalan. Meni lično se više svidja samsung

Sent from my Huawei Y7 prime

Dobar je va panel, nista mu ne fali, samo taj model ima bas nisko osvetljenje, 200cd. Ja bih ga preskocio, to je prenisko

Tako sam i ja razmisljao, medjutim svaki Hisense koji je bio na testu, imao je osvetljenje vece od deklarisanog, a ako se uzme u obzir da je ovo osnovni model, ne moze se uzeti kao veliki minus. Isto tako sam siguran da neki Vivax, Tesla itd. nemaju 300cd kao sto pise u specifikaciji.

Da, naravno da nemaju. A sumnjam da je hisense toliko plemenitiji od ostalih da daje nize specifikacije, verovatno su realni tj precizni. Ali opet, to je nisko. U proseku, kad daju recimo 250 ostali proizvodjaci, realnije je 220-230.

Nikada nisam imao Samsung tv, a zelja mi je :)
Onaj Philips me privuk'o zbog ambilight-a i Androida, ali izgleda da je Samsung bolji....jedino ne znam kako radi Samsungov smart u odnosu na Lg-jev?
Ja imam philips 49' 4k uhd. Mrzi me sad da trazim oznaku. Slika je lepa ali smart funkcija je ocajna i to je blaga rec. Da ti docaram:
Moja devojka ima LG isto neki sa web os 3.5 koji li je vec, i kada prikacim wireless mis i odem online da pogledamo film sve to radi manje vise kao komp(cak sta vise, od kada ga je uzela komp nije ni ukljucija da pogleda film, samo online na tv. Gledalica najvise).Nema laga,seckanja itd.
Dok moj philips koji je manje placen od tog lg ali opet ne mnogo je nemoguce to izvesti. Toliko je usporeno sve da je strasno. Aplikacije same kao sto su YT rade ok ali cim se izadje na mrezu (opera) uzas zivi.
Pritom za godinu i 6 meseci je vec uspeo da ode na servis zbog promene led osvetljenja jer je svuda probijao svetlost. I imao crne mrlje. Tako da moj savet preskoci Philips.

Nije, svakako :) Ali, kad moze LG da laze, i ako se ne varam kod modela 43LJ500, izmereno je ispod 200cd, moze i Hisense :D

I dalje mislim da je ovo najbolja kupovina do 30 000 dinara, zaista ne vidim da kod nas postoji bolji izbor.

Ako imas neki predlog, pisi slobodno :)

Poslednja izmena:
...svaki Hisense koji je bio na testu, imao je osvetljenje vece od deklarisanog...
nije drastično odstupalo. koliko pratim, ne više od 10ak %
al' to se ne može primeniti na sve marke :)

Ja imam philips 49' 4k uhd. Mrzi me sad da trazim oznaku. Slika je lepa ali smart funkcija je ocajna i to je blaga rec. Da ti docaram:
Moja devojka ima LG isto neki sa web os 3.5 koji li je vec, i kada prikacim wireless mis i odem online da pogledamo film sve to radi manje vise kao komp(cak sta vise, od kada ga je uzela komp nije ni ukljucija da pogleda film, samo online na tv. Gledalica najvise).Nema laga,seckanja itd.
Dok moj philips koji je manje placen od tog lg ali opet ne mnogo je nemoguce to izvesti. Toliko je usporeno sve da je strasno. Aplikacije same kao sto su YT rade ok ali cim se izadje na mrezu (opera) uzas zivi.
Pritom za godinu i 6 meseci je vec uspeo da ode na servis zbog promene led osvetljenja jer je svuda probijao svetlost. I imao crne mrlje. Tako da moj savet preskoci Philips.

ok, bar da ga ne uzimam u obzir onda..... moracu da pogledam uzivo Samsung zbog ovog zakrivljenog ekrana, a i najverovatnije ce tv ici na zid, tako da ta zakrivljenost vec otpada, ali videcu ponovo.... ako ne samsung onda lg ili sony...

Poslednja izmena:
Uzimaš u radnji ili na kp?
Ako je u radnji ja bih ti rekao da ideš na 6950, dosta jeftiniji a mislim da nema značajnije razlike u kvalitetu slike.
Ako je preko kp onda je razlika samo 30tak evra pa je vredno doplate.

Koliko sam video na KP radi se oko 300e razlike kod madjara izmedju modela 7550 i 8500. Ne verujem da ćeš ga menjati u narednih 5 godina. Lično bih išao na 8500. Ja sam trenutno na budžet opciji dok skupim pare za OLED.

koja je razlika 75 i 85?

edit: ako je 300e onda je svakako na tebi, razlike ima mnogo vise nego izmedju 75 i 81 (drugi panel), a pogotovo od 69, a da li tebi ta razlika opravdava cenu najbolje je da sam presudis.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno