Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Kada ode i jedan piksel na SAMOLEDu, samo je pitanje vremena, obicno minuta, nekada sati, u najboljem slucaju dana, kada ce ceo ekran prestati skroz.

Ako treba samo ekran da se zameni, 150e je za S7 obican, nesto skuplji za Edge u UT-u, ProMobi je verovatno nesto skuplji. Ako mu je u garanciji i misli da je to bitno, neka nosi u ProMobi, ovako, neka prodje jeftinije u Unix Timu, momci fenomenalno menjaju ekrane (i repariraju stakla, kamoli ekrane da menjaju samo :)).

... ako na s7 ekran ne radi...?

Ekran nije skroz da ne radi, tj ekran radi, ne radi touch...

Ekran svetli ali ne radi odnosno samo jedan mali deo radi... U donjem delu.

ok ajde se odluci..
ako kontakti nisu na google nalogu, moze odneti tel u servis, najbolje u promobi. verovatno mogu oni da spasu podatke a zamena ekrana je oko 30.000din

Poslato sa AGS-W09 uz pomoć Tapatoka

Telefon je pao na plocice, otisao ekran, uzet je novi s9+, potrebno je spasavanje podataka i prenos na novi telefon.

Huawei P10
Kakvih podataka? Kontakti su sinhronizovani sa Google nalogom? Nakaci ga na komp i peske babraj po folderim i kopiraj sta ti treba. Prepoznace ga ili kao s7 ili kao neki drive .

A kako mislis da se nakacis i vidis phone ako ne mozes da kliknes na Allow kada se nakaci?:)

Ako ti ne treba spasavanje, nosi gde god hoce. Ali isplati mu se i da zameni ekran za 150e i proda telefon posle naspram da ga baci.

A kako mislis da se nakacis i vidis phone ako ne mozes da kliknes na Allow kada se nakaci?:)

Ako ti ne treba spasavanje, nosi gde god hoce. Ali isplati mu se i da zameni ekran za 150e i proda telefon posle naspram da ga baci.
A sto bi allow ako se nakaci iz rikaverija,recimo?

Iz recovery-a moze da se prikaci na komp bez potvrde? Obican recovery?
Koji uz to ne vidi, jer mu ne radi gornji deo ekrana.

Iz recovery-a moze da se prikaci na komp bez potvrde? Obican recovery?
Koji uz to ne vidi, jer mu ne radi gornji deo ekrana.
Naravno,svaki telefon to moze. Ne treba mu ekran jer nece ništa potvrdjivati na telefonu,telefon se vidi kao glup ,obican drive kroz koji možeš videti sve foldere koji su na telefonu.

I sam se cudim koliko je situacija glupa u danasnje vreme. Ali rec je o momku bez ikakvog tech znanja, telefon je star dve godine, desilo se to sto se desilo. Kad su mu u telenoru ubacili karticu shvatio je da su ostali kontakti sa sim kartice i neki noviji sa google verovatno. Pretpostavljam da su ostali na memoriji telefona (ako android telefoni to uopste imaju)...
Ako moze neko neki tutorial kako se ulazi u recovery u ovoj situaciji bio bih mu zahvalan...

Huawei P10

Po defaultu, mislim da telefon na SVOJOJ memoriji pamti Contacts, a ne GCon ili SIMu :( Od toga p**dim kad shvatim da sam to zaboravio pri resetu telefon ili kupovini novog da izmenim :(

Ja sam bio ubedjen da ne moze iz recovery-a da se pristupi podacima bez nekakve potvrde... probao, radi; koji security fail :D Znaci ako telefon nije encrypted, mogu da pristupim podacima bez brige :)
A sad - sta ako je encrypted? :D

I sam se cudim koliko je situacija glupa u danasnje vreme. Ali rec je o momku bez ikakvog tech znanja, telefon je star dve godine, desilo se to sto se desilo. Kad su mu u telenoru ubacili karticu shvatio je da su ostali kontakti sa sim kartice i neki noviji sa google verovatno. Pretpostavljam da su ostali na memoriji telefona (ako android telefoni to uopste imaju)...
Ako moze neko neki tutorial kako se ulazi u recovery u ovoj situaciji bio bih mu zahvalan...

Huawei P10
Zato sam i pitao jel problem u kontaktima. Ako jeste,onda ne znam kako ih izvuci jer mislim da au na sistemskoj particiji kojoj nemaš pristup tako kako sam rekao.

Ništa ,nek povadi sta moze i nek mu bude za nauk. Samsung d600(valda),slider, znaci ima desetak godina kako bi je buraz slučajno obrisao kontakte. Sve otišlo u nepovrat. Od tada, Google brine o njima i mene glava vise ne boli.

Znam da se to desavalo na nekim telefonima samo zbog stabilizacije videa. Kod mene na S7 sve normalno kao pre, nikakve promene

Mislim da je fora u promeni aspekta, format fotografije ne odgovara formatu videa (osim ako nisi podesio 16:9 za foto).

Nije.. Probao

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
U pravu ste. Kada se podesi 16:9 i iskljuci "stabilizacija videa" nestane i zum.

Koji trenutno ROM preporučujete za ovaj telefon, naravno bez Samsung blaota?

Pozdrav ljudi. Imam problem sa S7e...ispao iz dzepa na ravnu povrsinu i desno gore na bocnoj strani se pojavila mrlja i pocne da treperi. Nije pukao tac i slepim nabadanjem nadjem smart view i uspem da spasem podatke. E sad u pro mobiu kazu novi displej i 28300 din...Ima li neko jeftinije resenje za moj problem??? :smash:

Nema. Skup je zakrivljeni amoled. Replika nema.

Mozda ako poskupe polovni :)

A koliko je neki amoled ako nije zakrivljen? Za s7 obican npr?

Ludnica, tel iz 2016, ekran 250e..

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

zeni na s7e (android 7) nesto baguju "Telefon" i "Kontakti" aplikacije (one stock sto dodju uz telefon). Kad udje u kontakte, dok skroluje radi sve ok, cim tapne na neko ime, tu zabaguje i aplikacija vise ne reaguje. isti slucaj i kad udje u Telefon pa na karticu Kontakti.. probao sam da brisem podatke za te dve aplikacije ali nema promena.. skinuo sam joj za Play store neke alternativne aplikacije za kontakte i dialer, ali bih i ovo da resim sa tim stock aplikacijama. Ne vidim da postoji update za te aplikacije..

ima li neko neki predlog?

i jesu svi na s7e dobili oreo? ona jos nije (OTA)..

Sent from Galaxy S8

idi u settings doticne aplikacije, ukoliko postoji update, tamo je....nije u play store
b531858eaa278504ba64bd28c6e1970f.jpg

from komsa's A5 (7)

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi. Nisam dugo bio na forumu, pa da ne listam sve strane. Interesuje me da li moze da se namesti GCam na s7 (SM-G930F) i da li radi ok, tj da li je primetno bolja od njegove? Standard je kamera, verzija 7.6.61 na droidu 8.0.0

idi u settings doticne aplikacije, ukoliko postoji update, tamo je....nije u play store
b531858eaa278504ba64bd28c6e1970f.jpg

from komsa's A5 (7)
ne vidim opciji za update.. kod mene na s8, oreo, ima opcija za update, kod zene na s7e (android 7) nema opcija About ili Update...

Sent from Galaxy S8

Da li ima neko preporuku za blek temu i kako da bude sve crno jer ima neke stvari su bele i dalje? Zna li ko? Da li se mora rutovati ili moze i ovako

BlackSwift Substratum tema, plaća se, ne treba root...

from komsa's A5 (7)

Postupak neki za instalaciju ovoc cuda na 7.0?
Nadam se da ima i za browsere i za sve ostalo da potamni

Poslednja izmena:
Vrh Dno