Šta je novo?

Huawei Mate 20 Pro

BOE ekran... Pa eto...
2c77a359092259169a8abf6d165ebc41.jpg

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

Je li realno da ima toliko problema, htio sam bratu da uzmem ovaj telefon, ja se ne smijem usuditi da ga uzmem posle ovoliko problema

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

@topalko85 Radio sam test na toj aplikaciji ranije, i sad ponovo, samo na sivoj pozadini se javljaju te promene, kao sto rekoh ranije. U toj aplikaciji je čak vidljivo na minimumu od 1-5%. Na crnoj nema problema uopste. Mada čini mi se da na crnoj niko ni nema problema.

Na crnoj se ne vide pixeli,i to probijanje. Zanemarite testiranje ekrana na crnoj pozadini

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

E odmah usrali motku,prvi najbolji tel sto su izbacili prdeknuo ekran a bas sam se bio zapalio ali posle ovoga odustao.Vidim ja da ne gine cekanje s10 ili note 9 koji je jos uvek skup.Kad bi znao da ce s10 nesto spektakularno ponuditi vredelo bi cekanja.Nadam se da hoce jer ipak je to jubilarni broj.Sta kazete od moje matematike hoce li da bude ista ili nista?

^ Bice. Dobices pitu

E odmah usrali motku,prvi najbolji tel sto su izbacili prdeknuo ekran a bas sam se bio zapalio ali posle ovoga odustao.Vidim ja da ne gine cekanje s10 ili note 9 koji je jos uvek skup.Kad bi znao da ce s10 nesto spektakularno ponuditi vredelo bi cekanja.Nadam se da hoce jer ipak je to jubilarni broj.Sta kazete od moje matematike hoce li da bude ista ili nista?
Nema potrebe preuveličavati stvari... Telefon pored ovog problema radi vrhunski. Ja ne vidim niti jednu jedinu manu u korišćenju osim ekrana... Treba se pored pljuvačine po ovom telefonu setiti ostalih FS telefona koji imaju ili su imali razne defekte.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Ekran je verovatno najbitnija stvar na telefonu po pitanju hardvera, tako da nije nikakvo preuveličavanje u pitanju...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Cuj preuvelicavanje... Pa eno i BOE ekrani imaju problem. Ili povlacenje iz proizvodnje ili se malo otvore pa napakuju Samsungove panele :D.

Razumem sve,prvi macici u vodu se bacaju. Sve mi je jasno,ali bezobrazluk njihov da se nigde zvanicno ne oglase vezano za ovaj problem,e to mi nije jasno....

Cuj preuvelicavanje... Pa eno i BOE ekrani imaju problem. Ili povlacenje iz proizvodnje ili se malo otvore pa napakuju Samsungove panele :D.
Ne znam ali evo čitam temu i pratim. Vidim da se dosta diglo prašine a Huawei ne izlazi sa saopštenjem. Sa druge strane do duše nisam ispratio, ne znam kako je bilo sa onim samozapaljivim Samsunzima ili evo sa iPhone i helijumom ili razlepljenim leđima. Nešto ne vidim da se diže prašina oko tih stvari a ista klasa telefona je u potanju pa mi nekako bode oči ovo oko ekrana. Jeste da je fail i da su neozbiljni u kompaniji sa ovim ćutanjem i naravno da ih treba po dupetu zbog toga ali nekako mislim da se namerno hejtuje a ne upoređuje se sa drugim brendovima koji i te kako imaju ili su imali slične probleme.

Ne hejtujem nikoga, samo kazem da bi bilo fer da se izjasne i da ne stavljaju jeftine displeje u premium telefone i to je to. I Samsung se opekao sa Note 7, pa su se polako ispravili sa sljedecim serijama.

Nisam konkretno rekao za tebe, prosto pričam generalno. A definitivno Huawei treba biti "kažnjen" od strane nas korisnika. Opasan propust i opasan rulet sa kompanijom.Ja konkretno idem na to da ako ne dobijem ispravan uređaj vraćam se na iPhone. A realno telefon je sjajan, minus ekran naravno.

Jel moze eli5 objašnjenje kako da testiram ekran na m20p?

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Bilo koja siva podloga pa pravac wc i pokušaj na nekom malom brajtnesu. Verovatno će se videti i na YouTube dark temi.

A ima i apk koja prikazuje tamno sivu boju , kaceno milion puta ovde

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Nisam konkretno rekao za tebe, prosto pričam generalno. A definitivno Huawei treba biti "kažnjen" od strane nas korisnika. Opasan propust i opasan rulet sa kompanijom.Ja konkretno idem na to da ako ne dobijem ispravan uređaj vraćam se na iPhone. A realno telefon je sjajan, minus ekran naravno.
Kod Samsunga , koliko sam ja ispratio nije bilo ovako skoro pa svaki uredjaj. Samsung je povukao taj telefon, a Huawei ne povlaci telefon, iako je evidentno da je "svaki" uredjaj defektan.
Apple, menja telefone u roku od odmah.

Kod Samsunga , koliko sam ja ispratio nije bilo ovako skoro pa svaki uredjaj. Samsung je povukao taj telefon, a Huawei ne povlaci telefon, iako je evidentno da je "svaki" uredjaj defektan.
Apple, menja telefone u roku od odmah.
Da, da o tome govorim, makar su izašli i rekli ili uradili nešto po tim pitanjima. Ovo je za sad javašluk i čist neprofesionalizam.

Evo kako sam ja prošao kad sam naručio Note 7. Telefon mi nije ni stigao,pare su mi uredno vratili i dobio sam na poklon Samsungov gear vr i micro sd od 128 gb(u tom trenutku vrednost poklona je bila 200 evra) i nisam morao da kupim drugi Samsungov telefon.Samsung je svoju grešku odmah priznao i povukao telefon.A Huawei?
P.S. Sve se ovo dogodilo u Srbiji.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znaju oni kakve su zelje i ocekivanja njihovih kupaca i samo se ponasaju u skladu sa tim. Da su oni zeleli kvalitetan tretman oni bi uzeli Samsing ili iP, tako da je ovo skroz OK.

Ovo je dogadjaj magnitude koja bi vecinu normalnih kompanija dovela na rub bankrota. Ali Huawei nema brine, ne mogu oni toliko da zabrljaju koliko kineska vlada moze novca da upumpa i resi problem.

Da, da o tome govorim, makar su izašli i rekli ili uradili nešto po tim pitanjima. Ovo je za sad javašluk i čist neprofesionalizam.

Znas kako,covek se jednom zezne. Samo neka se prave mutavi,pitacu ih sledece godine ko ce P i Mate seriju da im uzme.

Ponasaju se kao mala deca,samo sto ne kazu,psss,cutite,ne pricajte nikom,nista ne brinite,dobicete nov uredjaj

Ljudi, ne treba kupovati telefon direktno iz pećnice, i to je čitava nauka.
Ne želim nikome da stajem na žulj...ali fakat je tako.
Tako sam ga i ja p.....o sa LG-ijem pre koju godinu, znamo i zbog čega. Oni ćutali k'o zaliveni, a mi šta...
Ixon, znaju oni vrlo dobro za ovaj Marvel scenario...a kao što rekoh neće oni učiniti ništa konkretnije dok god to nešto ne ugrožava živote samih korisnika.
Surova i žalosna realnost.

Nije to u pitanju. Gomilu para su oni upumpali u ovaj model. Pogledaj samo ove "postene" jutjubere kako cute kao zaliveni o ovom problemu.

Pa onaj poljak sa onim besnim automobilom samo sto mi ne iskoci iz frizidera.

Pa on bez pola miliona evra,ujutru nece da kaze dobro jutro,a kamoli da snimi onako "besnu" reklamu. Gomilu novca su ulozili u ovaj model,i zato ne zele da izadju javno.

Nije problem da se telefon uzme direkt iz pecnice,razumem da se greske javljaju. Ali bar ispadni dzek,pa to priznaj,i reci javno da se uredjaj nov dobija u roku od odmah,a ne da se ceka peripetija oko servisa i zakonskih 30 dana.

Eno lik na huawei.rs forumu ceka skoro uredjaj 30 dana,znaci cekaju poslednji dan da urade nesto. To ni amateri ne rade. Pa tom liku je telefon vise u servisu nego sto ga je koristio. E to je problem. Budi veliki i kazi,da postoji problem,svi koji ga imaju,donesite uredjaj u radnji gde ste uzeli,i u roku od odmah dobijate nov uredjaj,ili natrag novac. E tako se postaje lider,a ne ovako

Ma, da, oni...pošteno su plaćeni za svoje "poštenje", pa možda još i dodatno da bi bili još "pošteniji".

Nisam baš pratio kako teče procedura na drugim stranama sveta, oko ovog problema...ali verujem da je instant. A mi smo lepa, utopistička zemlja...

U MTSu sam dobio informaciju da ću telefon dobiti tek sledeće nedelje, kada dođe druga serija, iako je još u utorak odobrena zamena. Nadam se bar da je ta druga serija odbolovala ove boljkice prve serije.

Ostaje gorak ukus u ustima što nema zvanične izjave proizvođača, mada od kineza je teško očekivati da se desi da priznaju grešku i da se izvine koliko god da je u pitanju ozbiljna i velika firma jer se kod njih to jednostavno kulturološki i tradicionalno ne radi jer shvataju to kao znak slabosti. To je isto kao što njima svake godine CEO drži govor na predstavljanju novih uređaja i muči i sebe i nas sa onim kineskim engleskim...
Sa druge strane ako reše ovaj problem na hardwerskom nivou u sledećih par meseci biće ovo odlična kupovina. Već sad ima da se pazari ispod 700 EUR-a na KP.

Poslednja izmena:
Lepo je neko prognozirao da telefon ide oko 500e do nove godine na kp.

Imaju li obican Mate 20 i 20X ovakvih problema ili je to slucaj samo sa Pro verzijom? Koji su ekrani u njima?

Pa kako je krenulo ne bi trebalo da se cudimo tome. Ne verujem bas da ce toliko pasti do tada ali ako nastavi ovakvim tempom sve je moguce.
Dosta njih ceka S10 i dosta se ocekuje od tog modela.

Imaju li obican Mate 20 i 20X ovakvih problema ili je to slucaj samo sa Pro verzijom? Koji su ekrani u njima?

Nemaju probleme. Meni se inače Mate 20 X više sviđa kao kompletniji uređaj. U njemu je Samsungov displej. Već ima da se pazari kod nas kineska verzija EVR-AL00, ja čekam da se pojavi globalna verzija EVR-L29.
U običnom Mate 20 je vrlo kvalitetan ips ekran tako da ko ne želi OLED ekran može da bude i bolja kupovina (jedino su kamere malo inferiornije).

Vrh Dno