Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Нити један од наведених проблема са gizchina на мом телефону не постоји.
Све ради нормално.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Kod mene je blokirao totalno kad sam probao da obrišem tapatalk keš, nisam verovao.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ех... Сад, да ли чекати редован ОТА на Питу или о'ма опичити по оном рецепту са холандским ВПН??? И после тога шибнути ту гугл камеру.

Kod mene je blokirao totalno kad sam probao da obrišem tapatalk keš, nisam verovao.

Опуштено одрадио.
Не могу да верујем да је било преко 1GB кеша у тапатоку?!?!

Nisam obracao paznju do sada na to, iako u radu nema problema, ali sada sam brisao kes od svih app i neke odma ocisti malo vece treba neko vreme, a za Chrome hard freze [emoji3] 5min nisam uspeo da ga restartujem a palio se jos toliko [emoji3]

U jeee... Hvala za ovaj info. Kod mene 3.83 GB keša nakupio. Hahahaha!

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Opet ubacih Gcam, i ne znam sto je ljudi toliko dizu u nebesa, nema potrebe, bar na ovom modelu, na A1 je imala razlike. Ovde jok, pogotovo sto nema kompletne verzije da radi bez greske i da ne kresuje...
Ovaj night mode samo povecan exposure da duze hvata svetlo, sto mnogo bolje izgleda na manuelnom modu stock app, takodje i na night modu white balance katastrofa, kao i brzina i render slike, pogotovo kada je upaljem HDR+... Evo primeri ispod.

Slika 1 Gcam Night mode
Slika 2 Stock Shutter speed 1s i ISO 3200
Slika 3 Stock Auto mode
a8d486374d2891268f1d6d6f223da7e3.jpg
206f9b7abe1d1250d3b8c4074b40a97f.jpg
c206fa231a39696e37789bfe9965afd3.jpg

Ne radi na svim telefonima isto.

Nije samo povećan ss.

Radio sam ja test.

1/4 night mode
1/4 hdr+

Mnogo svetliji night mode iako je i iso tu negde.

Na Mi8 je skoro kao pixel još samo da bsg provali libove sa Pixela i to je to.

Ne radi na svim telefonima isto.

Nije samo povećan ss.

Radio sam ja test.

1/4 night mode
1/4 hdr+

Mnogo svetliji night mode iako je i iso tu negde.

Na Mi8 je skoro kao pixel još samo da bsg provali libove sa Pixela i to je to.
Koliko vidim nije samo ss, digne i white balance i iso (na gornjem primeru sa night modom iso6400). Takodje iscupa malo senke i pojaca highlight i saturaciju, ali nista jos vredno instaliranja, bar na ovom modelu. Verujem da radi lepo na Pixelu, Mi 8 je takodje ozbiljan model. Secam se Mi 5 kada sam imao i sa Gcam losije slike nego sa stock. Jedino gde sam video razliku je Mi A1 i RN 5, cak i po DL je pravila gcam bolje fotke [emoji3]

Imaš test sa starom gcam na Mi8 i Note 9. Kačio sam u Mi8 temi, a ima i u postavite slike sa telefona.

Posto je stock Pie tema malo poruzna, nema ni zaobljene rubove kao na pixelima, ima i tao rjesenje. Ako vec nije niko postavljao, meni je ovako puno ljepse, ligjt i dark varijante...
Naravno za ovo treba root, odnosno magisk, te modul: Pix3lify v1.7.4
991da8a1e6abc1d436905a27d4d8499e.jpg
2bb784d3d25c4aac2906f02baf11db32.jpg

Коју верзију телефона користите, 4/64 или 6/128?
Како се показала ова јача верзија, има ли багова и вреди ли тих 30ак еура више.

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Ja imam 6/128, i kad sam kupovao nisam ni razmisljao o slabijim varijantama. 6GB je nekako future proof, jer sam mislio da ga koristim bar 2 godine. 128 giga je taman jer volim puno snimati 4k a i nema sd slot, tako da... :)
Bugova nemam nikakvih, sve radi kao podmazano. Zamjerka mi je jedino ekran koji se vec poprilicno izgrebao, a bas pazim telefon, uvijek u posebnom dzepu plus case, nikad mi se ovo nije desilo. Probao sam ispolirati ali bez uspjeha, samo sam dodatno "skinuo" oleophobic premaz na tom dijelu pa se sad lakse umrlja. Ako mi nekad dosadi, zamjenit cu display novim i to je to...

Kad ce taj update jel neko zna...?

Овај проксимити сензор ме почео невероватно нервирати!
Беше оно имају неке апликације за то?

Овај проксимити сензор ме почео невероватно нервирати!
Беше оно имају неке апликације за то?

Probaj da iskljucis auto. podesavanje osvetljenja i onda testiraj proximity.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Није ни укључено.

Proksimiti katastrofa, cim pozovem odmah gasim ekran na dugme i to je to, nema druge solucije, ali ne pretstavlja to neki problem, bar meni.

Proksimiti katastrofa, cim pozovem odmah gasim ekran na dugme i to je to, nema druge solucije, ali ne pretstavlja to neki problem, bar meni.

Тачно, може и тако.

Koju vremensku prognozu koristite?
Време&радар. Швабе направиле.
Их, кад Швабо направи... Ма нема грешке.

Шта користе од заштите за дисплеј, коју футролу?
Планирам да Mi5 коме је напукаи дисплеј и који почео да ме зеза заменим неким телефоном, овај ми је запао за око, Видећу да сачекам још мало да му падне цена, бар да 6/128 буде око 200 еура. Једини ме нервира што нема NFC, мада сам то на Mi 5 користио пар пута (лакше је картицом платити). 3,5 ми такође не треба, слушалице на телефону нисам користио годинама.
Овај телефон ми се баш допао мислим да ће бити достојна замена Mi 5.

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Jel kupovao neko u Srbiji futrolu? Isprobao sam dana 5,6 komada i na svakoj kamera viri . Postoji li neka gde će ta grba biti pokrivena ti zaštićena?

Jel kupovao neko u Srbiji futrolu? Isprobao sam dana 5,6 komada i na svakoj kamera viri . Postoji li neka gde će ta grba biti pokrivena ti zaštićena?
Nillkin frosted.

Vrh Dno