Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pise ti waiting for pick up ceka preuzimanje

Jedan Kinez od pre 25 dana porucen stigao, sutra verovatno donosi postar. Drugi sa RP pracenjem iz istog perioda ne prijavljuje nista. O UN i UD paketima ne znam nista, mada su sitnice od pola dolara, dolar u pitanju.

Cini mi se da je China Post prebukirana , a da ostali imaju veoma mali broj posiljki , pa su bas ubrzali.

Singapurcani

10-2.jpg

rbsg.jpg

@ Laks96

Ako si bas siguran da slucajno nisi potvrdio prijem , kontaktiraj podrsku jer se ocigledno radi o greski u sistemu...

Otvorio sam dispute i poslao poruku prodavcu, nisam potvrdio prijem sigurno.
P.s
Hvala svima na odgovorima

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Cini mi se da je China Post prebukirana , a da ostali imaju veoma mali broj posiljki , pa su bas ubrzali.

Singapurcani

Ubedljivo najbolja iskustva s njima, evo sutra mi iz Singapura stize posiljka od 2. novembra - da se nije zadesio vikend pa "praznik" bilo bi 8 dana do urucenja.

Ubedljivo najbolja iskustva s njima, evo sutra mi iz Singapura stize posiljka od 2. novembra - da se nije zadesio vikend pa "praznik" bilo bi 8 dana do urucenja.

Ubedljivo najbolje iskustvo sa Singapurom. Moj licni "record" je 6 dana I jednom 8 dana, dok je u ostalim slucajevima izmedju 10 I 15 dana, sto je odlicno. Ako hoces da ti paket dodje brzo samo preko Singapura. Preko kineske poste poprilicno sporo, jer sve ide preko Pekinga, a onda ga salju kojekuda I Bog sveti zna kojim putevima dodje do Srbije. Preko Hong Konga je takodje OK u principu, malo duze od Singapura, kao I preko Turaka, dok svedsku I holandsku postu zaobilazim, jer to trajeeeeeee....

Paket koji sam narucio 09.10 ( sa RP praćenjem) konacno je stigao na carinu 11.11. To je mesec dana i kusur čekanja. Da li će tako od sada biti za sve pakete iz kine preko njihove pošte?

@branislav6874

Kinezi trenutno intezivno forsiraju China Post i sada su prebukirani.... Cekanja ce sigurno biti preko mesec dana.

Holandjan danas stigao ( poslat 30.10 )
Singapurcani trenutno stizu za 10-ak dana.

Jel oni sami salju koju zele postu,ili mi mozemo da biramo hocemo tu da stize brze ?Ha ?

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Za svaki artikal imas opcije slanja , ali trenutno ako je "free shipping" retko mozes da pronadjes nesto osim China Post :S:

Mogu oni da posalju i DHL-om ako hoces da platis.

otprilike za ove sitnije stvari ako je china post za dz singapurcani budu oko 0.3$ tako je bar meni

A ove ako placam postu 8$ dolara,dali ce da stize brze,i ako placam po 30$ neki artikal da li stize brze nego ove po 1$ ?

Zavisi koji način slanja ti je ponuđen.
Ako odabereš DHL Express ili neki tip EMS slanja onda ti stiže brže, eventualno AliExpress Premium Shipping koji je sporiji od DHL-a ali opet brži od standardnih pošti.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Znate kako,ja vise volim i da platim 2$ ali da brze stize nego ovo.Bolje 2$ platim a da je tu za 20 dana,nego da ne platim nista a da cekam 40 dana ili vise.To je moje misljenje..E to je ono sto mi treba a jeftinije nego ovde.A kada je cena ista kao ovde onda moze i da se ceka

Edit: bila je greska, napisao mi kinez da ne brinem i da je paket poslat. A za neke pakete cekam vec 3 dana da posalju, ocigledno je ogromna guzva...

Ja ima dva dana cekam tri paketa da posalju.

Sad kreće odbrojavanje, koliko naručbina od 11.11 neće biti poslato na vreme :-devil-:

Kako li ce tek biti za crni petak...

Poslat paket iz kine preko swiss poste i stigao u Nemačku pre 13 dana, od tada ne mrda, da mu nije promenjen TN?

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

7. novembra krenuo paket avionom za Srbiju po trackingu i još uvek nije ušao u Srbiju. Da li je moguće? Još mi se to nije desilo.

@nidzesi

Koja je pošta i koji je tacno status ???

Ako je China Post moguce je da jos uvek ceka na terminalu u Pekingu...

Kakva je situacija sa EMS posiljkama kineske poste? Koliko brzo stizu i jel ima neke razlike za carinu, tj. jel se te posiljke gledaju kao dhl?

Prodavac sa Alija mi je posalo paket i dao EMxxxxxxxxCN broj za pracenje, tako da pretpostavljam da je to EMS posiljka.

Nemam pojma koja je pošta, valjda china post, evo screenshota: EhMDVeZ.png

To je na aerodromu u Pekingu, ne mora da znači da je poletelo.

@markomix
EMS pošiljke idu na carinu kao klasične pošiljke, jedino što mogu brže da stignu jer imaju prioritet pri slanju, njih pakuju u avione pre standardnih pošiljki, zato može da ti stigne brže jer će pre napustiti Kinu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

EMS pošiljke idu na carinu kao klasične pošiljke, jedino što mogu brže da stignu jer imaju prioritet pri slanju, njih pakuju u avione pre standardnih pošiljki, zato može da ti stigne brže jer će pre napustiti Kinu.
Placa li se dodatno dostava kuriru u Srbiji za te posiljke?
U Bosni se placa.

Novi batch posiljki procesuiran, dva CN to je valjda China Post a dva singapurcanina (SG), jedan od njih daleko meni najbitniji paket. Sto valjda znaci da ce stici za razumno vreme ovog puta, pre sredine decembra. Kinez od kojeg sam i ranije kupovao je cekao vikend da obradi posiljku, ostao jedan dan za otkazivanje. Mislio sam da ce saceka da istekne tajmer jer sam imao preko 30% kroz kupone. To znaci da su gospoda sto su narucila sa 50 USD kuponima takodje "procesuirani" :)

@vodka Hvala, ali na kraju ipak ide obicnom postom.

Namazani ovi kinezi svim bojama. Lik stavio bez veze neki broj za pracenje odmah pre isteka roka od 5 dana, pa mi je tek sada preko pm-a poslao pravi broj. Ali da se ne lazemo, bilo mi je sumnjivo da ide EMS za 5 dolara.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno