Šta je novo?

Xiaomi Pocophone F1 (Gcam prvi post)

^^ Uslikano je. Na telefonu kad se otvore slike sve je jasno, kamoli na monitoru.

Da me ne shvatiš pogrešno, gcam koristim u mnogo više situacija od stock kamere.
Ali u ovakvoj situaciji gcam nema šta da traži, nijedan algoritam ne može da zaobidje zakone fizike/dugačku ekspoziciju/nizak iso.

Sorry, ne vidim gde, ako mislis mozda na ovaj gcam "night shot u pokušaju sa pocom", sto je nikola1994 okačio, to nije ni približno kako night shot odradi pixel sa Gcam
Mislim, stvarno bi voleo da vidim poredjenje duge expozicije i gcam na istom setupu, ali da ne davimo ovu temu nego u nekoj temi vezanoj uz fotografiju

Poslednja izmena:
Slažem se, taman sam počeo da kucam da ovo nije Pixel tema.
Gcam jeste odličan, night sight jeste odličan (čak i u ovoj nezvaničnoj verziji, budući da ni za Pixele još nije zvaničan), i normalno da bolje radi na Pixelima, pogotovo najnovijima.
Ako se ide na bolji rezultat i može se fiksirati telefon može se više izvući sa manuelnim modom i dugom ekspozicijom nego sa gcam, na Pixelu ili bez njega. Jer prosto naprosto zakoni fizike kažu tako.

Evo poređenja doduše nije Poco, ali Mi8.

8s
3ee1f3770d671ed2cf4d020f3c23ecff.jpg

Gcam hdr
2a4662f0110c14797c119ad50512bc07.jpg

16s
67b843f6acc954e8a6ff869b36769d4f.jpg

Night mode gcam
26fa09164b2342cb2fd99f55b8a6326a.jpg

Gcam hdr
a0e8414f0fece6f702c4591f6b1faa49.jpg

Poslednja izmena:
Ponosni sam vlasnik Pocophone F1, već skoro mesec dana. Telefon sam kupio u Nju Delhiju, za indijsko tržište. Nemam šta da dodam telefon je neverovatan, za cenu od 250 € koliko sam ga ja platio, modeli od 1.000 € i više nisu toliko dobri a ni vredni.

Što se tiče “infracrvenog prepoznavanje lica”, ja sam ostavio region INDIJA, i telefon radi u Srbiji prepoznavanje lica funkcioniše (probao u Singapuru, Indoneziji, Emiratima, Turskoj...).

Koristim gestures na stable miui 10 I nekada imam blagi lag animacije kad idem na home, kako je ostalima?

Koristim gestures na stable miui 10 I nekada imam blagi lag animacije kad idem na home, kako je ostalima?
Konkretno kad se aplikacija smanjuje na svoju ikonu, ako je ikona u homerow tj. donjem redu, to odradi lepo, i animacija ikone,

a ako je neka iznad, onda se "smanji" aplikacija, ali ikona nešto kao zatreperi, kao neki bag.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ne znam kakvo je stanje sa nekim drugim launcherom, gestures samo koristim zato što je ovaj nav bar bele boje u aplikacijama.

Kako punite telefone, koliko je pametno puniti ga na brzo punjenje na duze staze?

brzo punjenje nije preporučljivo, ali pitanje je kontroverzno :) kao i za mnoge druge stvari postoje različite teorije...ja lično ga ne bih koristio jer sam siguran da mi je quick charge dosta brzo smanjio kapacitet baterije...to nije nikakva naučna tvrdnja osim mog zapažanja da se baterija definitivno više grejala na brzom punjaču i što mi je merenje pokazalo da je baterija brzo izgubila solidan kapacitet...bar meni je to bilo dovoljno da originalni brzi punjač sklonim u fioku...

Ja sam upravo zbog tog baga sa ikonicama instalirao nova prime koji sam kupio jos odavno. Mnogo je bolje :)

Ja sam upravo zbog tog baga sa ikonicama instalirao nova prime koji sam kupio jos odavno. Mnogo je bolje :)

Novu sam koristio nekad, bila je odlična... Jel utiče na brzinu interfejsa negativno, i jel ostaju gestures?

jerbo se ja na tri dugmića ne vraćam, ni po koju cenu.

Sve radi savrseno, mnogo bolje nego poco launcher.

Sve radi savrseno, mnogo bolje nego poco launcher.

Imam problem, ne vidi se status bar, dok ga ne stavim pod "hide notch" na crno? Miui10.

Inače Nova super brza, sutra ću da je tweakujem po potrebama.

Sutra treba da mi stigne plavi Poco 6/128, nadam se da ću čekati samo 72 sata na otključavanje bootloadera, taman za to vreme da izgustiram stock, možda mi se i svidi.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

^^ Biće toliko, za Poco se ne čeka duže od toga.
Moj je utisak da je rano za custom romove, probao sam kratko Lineage i Pixel Experience i nisu loši, ali nisu još kompletno utegnuti i ispeglani što je i razumljivo. Za sada sam na rutovanom poslednjem global stable, notifikacije kao jedina stvar koja mi je stvarno smetala se sredjuju sa flešovanjem peča sa XDA.

Ako budem ostajao na MIUI onda će to biti xiaomi.eu.

A prvo ću isprobati Pixel Experience. Na P10 lite sam ga probao i svidja mi se, ali ima dosta bagova kao i skoeo svi treble romovi.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Moj savet, bolje još uvek se drži miui :)

Hmmm, Imam problem sa location access kontrolom... Za razliku od većine kojima je problem što se sama pali, meni je problem što se sama posle nekog vremena ugasi...
Uredno sam dozvolio određenim aplikacijama pristup, ostale onemogućio, i upalio Battery saving opciju (preko mobilne mreže, wifi itd). Međutim, posle nekog vremena, bez pravila se location access sam isključi... Dešava li se kome?

F1

Polako ali sigurno plastika na levoj strani je pocela da krcka poprilicno. Da napomenem tel nikad nije ispada ili slicno. Skinuo mu mofi maskicu, da ga malo furam celavog... I gle cuda, kada ga pritisnem na levu stranu krcka plastuka kao da nije lepo uklopljeno. *mjau**mjau**mjau*... Bitno da sistem leti :)

A sa mofi-jem, jel se oseti isto, i cuje, ili ne primetis?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Sa maskom se ne primeti, narocito mofi posto je jako kvalitetne izrade

Nazad
Vrh Dno