Moze li preporuka za neke bubice koje ne idu usnu skoljku, nego ona "stara" varijanta, moze i sa mikrofonom. Budzet nemam, uglavnom za neko povremeno slusanje muzike na telefonu. Ne treba hifi i neki vrhunski kvalitet, samo pristojan zvuk, da ne bude bas kinez od 300 dinara...
Moja top lista jeftinih klasičnih bubica sa Alija:
1. Faaeal Snow Lotus 1.0+
Detaljan i pun zvuk, dubok, solidno jak bas. Zvučna slika blago pomjerena naprijed. Meni lično vrlo relaksirajući pristup. Dobro reaguju na EQ, pa mogu da se podese više neutralno ili u V. Fleksibilan i tkaninom obložen kabl do onog dijela gdje se razdvaja, dalje je guma, izgleda solidno čvrsto. Školjke su kopija Sennheiser MX500 modela. Koštaju oko 8 EUR.
2. EMX500s
Sličan, ali malo deblji zvuk, po defoltu V frekventni oblik, ali može da se izravna eqvilajzerom. Veoma jak i dubok bas. Zvučna slika ide naglašenije lijevo-desno, slušalac je više unutar muzike. Solidna izrada za cijenu od oko 8-10 EUR. Školjke su opet kopija Sennheisera MX500.
3. DIY MX760 Graphene
Tehnički precizniji, neutralniji zvuk, samim tim manje basa i "težine". Vazdušasta zvučna slika sa dosta detalja. Veoma su udobne pošto su im školjke nešto manje. Uživao sam u ovima dok nisam nabavio one gore pomenute, koje ipak imaju izraženiji
fun factor. Koštaju oko 12-14 EUR. (pod sličnim imenom se prodaje i verzija od oko 25 EUR, navodno je bolji zvuk, ali nisam ih lično slušao)
Vido - van konkurencije zbog smiješne cijene od 2-3 EUR. Muzikalan zvuk sa dominantnim basom. Malo konfuzije u srednjem pojasu pri složenijim numerama. U tehničkom smislu su 1, 2 i 3 bolje, ali Vido su jednostavno zabavne i superjeftine, pa im se sve prašta zbog besmislene cijene. Moje su potrajale 6 mjeseci svakodnevnog korištenja u gradskom prevozu, a onda se prekinuo kablić kod same školjke (isto kopija Senn MX500).
Trenutno čekam da mi stignu hvaljene RY4S.
🙂
Da dodam još da nisam skoro ni pipnuo velike Ultrasone sluške od kada sam prije godinu dana otkrio ovu ponudu jeftinih bubica koje fenomenalno sviraju direktno iz smartfona.