Šta je novo?

Menjačnice

Probao sam danas jedno 100 puta na VIsu i nece...na masterkard nisam probao jos...nesto mi se ne daju dvostruka provizija i na cexu i u banci

Verifikovan sam odaavno ...i podizao mnogo puta ..ali sad nece ni 101 ni 150 put

I ja pokusavam evo 5 dana u svim terminima na VISU i nece...

CEX jos uvek ne dozvoljava isplatu fiat valuta. Ni na master ni na visa kartice. Navodno nesto se popravlja na sistemu. Ovo suvise dugo traje da bih tek tako povrtovao u to. Zamislite da vam ne radi jedan od osnovnih funkcija sedam dana. Ni mnogo manji sistemi ne mogu to sebi da dozvole a ne CEX. Rekao bih da je likvidnost fiat valuta doveden u pitanje.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Meni na master sad proslo 130$, bilo oko minut na pending i proslo

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Mozda prolaze sitnije cifre...

Ja sam uspeo sad da registrujem novu telenor MC na CEX posto mi je stara istekla.
Uradio sam depozit 20€ za 3sec i sve proslo ok ali pokusavam isplatu 50€ vec 30min i nece :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni već preko 2h traje prenos btc sa binance na cec... Obično ide do pola sata

F1

Cudi me da nemaju neku komuni ti Kitovi, i osnuju neki zajednicki fond koji ce im sluziti za marketing i “dobre vesti” koje ce koristiti kada im se desi ovakva klima

Sent from my iPhone using Tapatalk

CEX isplata radi 7-10h i 13-16h.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja sam juce povukao u 17:30 [emoji16] i prosla

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Meni proslo konačno posle 200 pokušaja.
i ja bih rekao da nemaju dovoljno kesa pa zadovoljavaju prvo ove velike što vrte vece pare ..a za ove sitne kad ostane kusur.

Ja još čekam na BTC sa Binance..
Binance sredstva otišla, na Blockchainu prošla, ali na Cexu nula...
Pisao supportu, sad vidim "zezaju" LTC withdrawals, Ali ne pominju BTC

F1

Verovatno stoje u pending pod transactions...

Ja sam jos pre dva i po meseca govorio da je problem (ovde), jos kad su poceli da salju onaj aml ili kako vec obrazac a posle i da traze razna druga dokumenta pa cak i slike farmi, ali me je puno njih ucutkavalo sa pricom da je to sve normalno i regularano.
Malo sam bio i eskalirao ovde ali sve u cilju da upozorim i ukazem na to da mi je sablon vrlo poznat.
Voleo bi da se sve ovo dobro zavrsi za Cex ali nisam siguran da ce tako biti. Sa ovim zatezanjem isplata naravno da je samo jos vise ljudi pozurilo da povuce svoja sredstva.

I dalje to nema veze al ajde. Svi su trazili svasta od dokumenata ali cex definitivno malo vise. Polovina ljudi je nezaposlena i ljudi normalno pitaju odakle vama para za hw itd.
Cex ima problem jer dozvoljava povlacenje novca i to je u principu jedini razlog zasto i koristimo tu menjacnicu inace je ispod proseka. Kao i vecina drugih menjacnica 99% je da nisu likvidni i da ima fali para a verovatno ne zele da prodaju stek novcica koji sigurno imaju. Iz tog razloga fali im kesa. S druge strane gomila ljudi tako prebacuje novcice samo da bi prodali i tako izvlace pare. Premalo para ulazi, previse izlazi. Kad krene cena da raste bice sve kontra. Mislim da nema razloga za panikom.

Tapatalk from Poco loco

Cekaj, kakve bi trebalo da ima veze povlacenje para sa njihovom likvidnoscu, ili bolje reci nelikvidnoscu?
Ako si ti prodao novcice za $ prodao si ih nekome od nas a ne menjacnici, opet neki od nas su morali nekako da unesu taj $ tu i kupe novcice. Menjacnica je samo posrednik i naplacuje debele provizije na svaku transakciju i na svako povlacenje sredstava i prema tome ne moze da nikako da izgubi novac tako sto cu ja, pera, mika ili zika da povucemo svoje pare. Problem je ovde sto se oni verovatno kockaju sa nasim parama, umesto da $ drze kao $ oni kupuju novcice i sad kad ti novcici odu u bunar oni nemaju nase pare.
Epa u tome "malo vise dokumenata" se i ogleda cela problematika, neki od nas znaju da prepoznaju sta je regulativa a sta je zamajavanje i razvlacenje. Sam si rekao da si ti popunio obrazac i zavrsio sve dok smo mi ostali morali da saljemo, izvode iz banaka, obracune plata od poslodavaca, screenshotove minera, screenshotove transakcija, screenshotove sa blockchaina, screenshotove sa ostalih menjacnica, screenshotove mailova, slike farmi, slike racuna za opremu, folder koji sam spremao za njih ima 32 fajla, sto skenova sto screenshotova.
Ja sad stvarno nemam razloga za panikom. ;)

Zato sam ja zaobisao Cex i odradio trgovinu sa jednim clanom , sve proslo bez po muke uz 2% provizije . Koji ce meni ti problemi od 32 fajla i mogucnost da mi zarobe lovu , neka hvala , bar za sada ..

Ja sam jos pre dva i po meseca govorio da je problem (ovde), jos kad su poceli da salju onaj aml ili kako vec obrazac a posle i da traze razna druga dokumenta pa cak i slike farmi, ali me je puno njih ucutkavalo sa pricom da je to sve normalno i regularano.
Malo sam bio i eskalirao ovde ali sve u cilju da upozorim i ukazem na to da mi je sablon vrlo poznat.
Voleo bi da se sve ovo dobro zavrsi za Cex ali nisam siguran da ce tako biti. Sa ovim zatezanjem isplata naravno da je samo jos vise ljudi pozurilo da povuce svoja sredstva.

Lupas gluposti, pa ja sam taj KYC/AML prosao 2016g i opet sam slao dodatno sve fotografije rigova, dokaz odakle novac za Hw itd itd to nema veze sa problemom isplata koji cex ima, a da se razumijemo svaka ali svaka ozbiljna mjenjacnica mora imati KYC/AML, na svima sam to morao slati (bitstamp,poloniex,bittrex,binance da ne nabrajam dalje) znaci jos jednom taj KYC je od pocetka postojao samo ga traze u momentu kad pocnes da povlacis vece sume, dok sam podizao po 1000$ nisu nista trazili kad sam zaredo svaki dan da povlacim logicno su ljudi trazili KYC/AML to mora tako i nije apsolutno nikakav problem ko ne zeli da prolazi KYC/AML pa nek fino nadje nacin gdje toga nema i nek povlaci pare.

Sto se tice isplata novca sa cex-> na racune domaci banaka problem nije samo vezan za cex, bitstamp, bittfinex su samo neke od stariji mjenjacnica koje takodjer imaju problem sa isplatama, razlog se krije mnogo dublje jednostavno banke ne zele da rade sa crypto, zasto mislite da je ova stagnacija sa cijenama i volume doslovno nikakav isto kao sto se ne izvlace pare isto tako je problem ubaciti svjez novac jednostavno banke ne vole crypto ni tu vrstu saradnje. Mogu da pisem jos na dugo na siroko ali ne vrijedi uvijek ce biti neki glupi neosnovani tvrdnji....

problem je sto ljudi ne vide da se polako zateze veza izmedju kripta i fiata i svaka ali svaka iole ozbiljna menjacnica koja radi isplate fiata mora imati strogi aml/kyc bez obzira da li se to nekom frenkiju svidja ili ne. Ima razloga za panikom ali ne zbog cexa nego generalno kako ce dalje ici veza banaka i kripta. I ja sam morao sve opet da prodjem iako sam vise puta slao samo sto se sad oduzilo i trenutno mi bloikirali fiat, verovatno da ih ne ispraznim :d a povlacio sam "manje" sume. Nisu problem ljudi koji su skoro usli ali oni stariji ce imati problem jer obicno imaju velike kolicine i tesko je dokazati poreklo kad pola ne postoji, ali svakako oni znaju gde mogu povuci na drugom mestu. Poreklo novca se gleda u svim regulisanim zemljama i tesko da negde mozes uplatiti ili podici vecu sumu bez da te neko pita odakle ti ili da platis porez, tako da smo mi jos i dobri :D

Lupas gluposti, pa ja sam taj KYC/AML prosao 2016g i opet sam slao dodatno sve fotografije rigova, dokaz odakle novac za Hw itd itd to nema veze sa problemom isplata koji cex ima, a da se razumijemo svaka ali svaka ozbiljna mjenjacnica mora imati KYC/AML, na svima sam to morao slati (bitstamp,poloniex,bittrex,binance da ne nabrajam dalje) znaci jos jednom taj KYC je od pocetka postojao samo ga traze u momentu kad pocnes da povlacis vece sume, dok sam podizao po 1000$ nisu nista trazili kad sam zaredo svaki dan da povlacim logicno su ljudi trazili KYC/AML to mora tako i nije apsolutno nikakav problem ko ne zeli da prolazi KYC/AML pa nek fino nadje nacin gdje toga nema i nek povlaci pare.

Sto se tice isplata novca sa cex-> na racune domaci banaka problem nije samo vezan za cex, bitstamp, bittfinex su samo neke od stariji mjenjacnica koje takodjer imaju problem sa isplatama, razlog se krije mnogo dublje jednostavno banke ne zele da rade sa crypto, zasto mislite da je ova stagnacija sa cijenama i volume doslovno nikakav isto kao sto se ne izvlace pare isto tako je problem ubaciti svjez novac jednostavno banke ne vole crypto ni tu vrstu saradnje. Mogu da pisem jos na dugo na siroko ali ne vrijedi uvijek ce biti neki glupi neosnovani tvrdnji....

Goldi i ti i Marko u svojim postovima potvrdjujete ono sto ja pisem ali iz nekog gazloga mislite da to sto vi pisete ima drugo znacenje, i ono sto ja napisem je lupanje gluposti a ono sto ti napises, iako je u sustini isto, je neupitna istina.
Pre nego su nastali problemi sa povlacenjem poceli su da mi traze sve i svasta, rekao sam da im je tajming sumnjiv i da ce biti problema, dva meseca kasnije dosli smo do problema. Nadam se da si u pravu sto se tice Cexa ali nisam optimista, a nadam se da si u pravu zbog ljudi koji imaju sredstva tamo.
Sto se tice banaka, nijednom nijedna domaca banka nije bila problem, banke su cak i iznalazile razne rupe u zakonu da bi nam isplacivale novac. Ova isplata na kartice nije nista drugo nego rupa u zakonu, a i tu mogu da ti objasnim kakva ali mislim da nije interesantno.
A za to kako ce banke propasti zbog crypto bas bih voleo da cujem pa se slobodno raspisi. Ja mislim da je vrlo moguce da je sav crypto neka vrsta test faze za blockchain tehnologiju koju ce banke svakako poceti da koriste u jednom trenutku, u tom trenutku ce prestati potreba za crypto valutama, u tom trenutku ce biti cao crypto.

Nazad
Vrh Dno