Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 9

Takodje. Na wifi je nemoguce sprziti bateriju za 24h. Na 4g i napolje vrlo verovatno.Screenshot_20181023-141613_Settings.jpg

Kombinovano mi je sve. I napolju,i unutra,4G,WiFi. Igrice,drustvene mreze,YT. Ne pazim,i traje,i traje.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Meni ova ljigava klizavština od telefona stize sledeće nedelje. Uzalud čekah S8 active. Ima neko preporuku za neki kršteni wallet case? Moram wallet case jer ostali opanci ne štite baš kako treba od padova na stranu, zbog hebenog edge ekrana.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Dark

Clear view, led view i leather flip. Sve tri original Samsung. Odeš u Samsung i uzmeš ili nek ti pošalju uz telefon.

Aha. Hvala. Sad sam pogledao da vidim kako to izgleda. Moraću nešto da nabavljam odmah.

Nažalost ni jedna. Eventualno folija samsungova ako su dobili za note9, čisto od ogrebotina da štiti. Stakla su žali bože

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Da. Zato i jurim wallet case... Druge zaštite za ekran nema.

Ja danas stavio neko full glue staklo. Kostalo je 2000. Nije nesto posebno,ali sam zadovoljan za sada,i stiti koliko toliko bar od ogrebotina i pada ne daj boze. Inace,jer ste i vi primetili da kad vracate olovkicu,mozete prvo da kliknete na vrh,i onda samo gurnete unutra,puno je lakse.

Ja danas stavio neko full glue staklo. Kostalo je 2000. Nije nesto posebno,ali sam zadovoljan za sada,i stiti koliko toliko bar od ogrebotina i pada ne daj boze. Inace,jer ste i vi primetili da kad vracate olovkicu,mozete prvo da kliknete na vrh,i onda samo gurnete unutra,puno je lakse.

Samo je tako i vraćam u telefon [emoji23]

Exynos vs Snapdragon?
Шта одабрати?

Ja ga evo ne preferiram, a ti koji ga preferiraju uglavnom nikad nisu imali samsung a još manje snapdragon ;)

Stvarno nisam ulazio u to pošto nemam priliku da nabavim Samsung snapdragon. Znam samo da sam nailazio na te komentare ovde. Ti si probao?

Stvarno nisam ulazio u to pošto nemam priliku da nabavim Samsung snapdragon. Znam samo da sam nailazio na te komentare ovde. Ti si probao?
Skoro je čovek nosio n8 jedan pa drugi i kaže da nije primetio nikakvu razliku vrednu pomena. Ja imam mogućnosti da dovučem iz usa koji god hoću tel al mi se je bitnija garancija koju ovde mogu da realizujem ukoliko nedaj bože dođe do bilo kakvog kvara/anomalije nego možda marginalne performanse na strani sd. Ja garantujem da exynos s9/n9 ne laguju ni najmanje (za razliku od ranijih samsunga) niti na bilo koji način zaostaju u performansama evo više od pola godine kako je s9+ izašao i koristim isti.

@Migrant ti beše izmenjao oba?

@SretenBG dobrodošao u n9 vode [emoji56]

Exynos vs Snapdragon?
Шта одабрати?
Snapdragon svakako. Ako nista drugo onda je bolja autonomija na 4G, to je sigurno.
A i za nijansu bolje performanse, bolji GPU...
Mada tu je najvise do TW tako da se u realnom koriscenju nece primetiti razlika u performansama izmedju dva ista modela sa razlicitim cipsetovima.

Mrzi me sad da prekopavam pm, znam da.me je baš neko pre par meseci pitao za snap note8 kupio isti posle prešao na exynos i ništa nije dobio...ili je bio obrnut redosled

Da postoji iole primetna razlika u realnom radu, ne bi Samsung koristio dva SoC-a za isti uredjaj. To bi iznerviralo kupce sa inferiornijim SoC-om i ne bi bilo dobro za biznis. :) Ovako je razlika bitna samo onima kojima je vazna patkometrija. Prosao sam taj nezreli period zivota jos negde u srednjoj pre ~12 godina uz Bartona, Athlona i slicne OC masine. :d

Mrzi me sad da prekopavam pm, znam da.me je baš neko pre par meseci pitao za snap note8 kupio isti posle prešao na exynos i ništa nije dobio...ili je bio obrnut redosled

Dobija u igrama, u normalnom radu ne. U igrama je i SD835 brzi od Exynos 9810, ali ta razlika se moze videti u samo par igara. https://www.youtube.com/watch?v=QJQSDTzepaM&t= (povelika razlika na 1:14, 5:50, 8:50)
Mislim da se poveca razlika vidi i u nekim programcicima za video obradu, al ko na telefonu to jos radi.

Питао сам из простог разлога што имам могућност да узмем и један и други, па сам у дилеми.

Ako ti duos opcija nije bitna, idi na snapdragon verziju

Nazad
Vrh Dno