Bez root-a neće da može direktan pristup /system particiji sa file managerom

Ali ES File Explorer dolazi sa mogućnošću da backup-uje aplikacije, mislim da može i sistemske apk fajlove da backup-uje bez root-a.
Ma može. To što si ti napisao nema smisla, jer ako (eto npr. taj ES) može da backup-uje sistemske apk-ove (valjda ima ugrađeno neko dugme za tu komandu? Ne znam, ne koristim ES), onda to znači da ima pristup tim folderima. Pa kako bi drugačije to izveo?
Ono što eventualno može da se desi je da npr. nema pristup "/system/" folderu, ali ima "/system/app/" folderu. U tom slučaju moraš direktno da uskočiš u "/system/app/" folder sa neke komandne linije (ne znam kako to na ES-u izgleda, koristim TC-a), a ne kliktanjem na "/system/", pa na "/app/".
Npr. svaka aplikacija mora, je li, da ima pristup svom folderu u "/data/data/". I tako sad npr. TC mora da ima pristup "/data/data/com.ghisler.android.TotalCommander/" folderu, jer on tu piše sve svoje setingse i sve ostalo, je li. I ako ti njemu daš komandu da direktno uskoči u taj folder - on će da uskoči i ti tamo možeš da pišeš, brišeš, kopiraš itd. Ali ako odatle hoćeš da se popneš u parent folder - "/data/data/", TC će da ti kaže da tu nema pristup (jer nema Root-a).
I uzgred, TotalCmd je napravljen da najnormalnije radi i na Android TV OS-evima, ali ga Ghisler ne stavlja na GooglePlayStore jer retko koji Android TV OS ima onu "Documents", ili kako se već zove, aplikaciju, čija je pomoć jedini način da se fajl menadžerima isl. obezbedi pristup eksternim SD karticama, USB-ovima itd. (na ne-root-ovanim sistemima, je li).
---
Odosmo predaleko, a uglavnom sve ovo nije ni bitno. Ako ES ima ugrađeno to dugme za back-up sistemskih APK-ova, onda će @milkobgd-u ili nekom drugom humanisti biti još lakše da nam isporuči taj EON TV v3.0, je l' tako?