Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Promena plana, stići ću još malo sa se poigram. IMA GOOGLE PLAY!

Pa je l' znaš sad da instaliraš ES File Explorer-a (ili bilo kojeg drugog fajl menadžera), pronađeš EON TV v3.00 APK (najverovatnije u "/system/app/" ili u "/system/priv-app/" folderima), prekopiraš ga odatle na nešto externo (valjda taj Box ima makar neki USB?) i upload-uješ negde na internet?

Pa da i mi ostali članovi forumske zajednice isprobamo kako radi ta nova verzija EON TV aplikacije?

Ne znam šta je ovde novo? Ista takva aplikacija je na mom LG tv-u od samog početka. Jedino što nemam SK 4k

Bez root-a neće da može direktan pristup /system particiji sa file managerom ;)
Ali ES File Explorer dolazi sa mogućnošću da backup-uje aplikacije, mislim da može i sistemske apk fajlove da backup-uje bez root-a.

Mislim da je u pitanju isti uredjaj koji će moći da radi ono sto su do sada radili D3 i D3i, vrlo pametno ako su sve integrisali u jedan box...

Bez root-a neće da može direktan pristup /system particiji sa file managerom ;)
Ali ES File Explorer dolazi sa mogućnošću da backup-uje aplikacije, mislim da može i sistemske apk fajlove da backup-uje bez root-a.

Ma može. To što si ti napisao nema smisla, jer ako (eto npr. taj ES) može da backup-uje sistemske apk-ove (valjda ima ugrađeno neko dugme za tu komandu? Ne znam, ne koristim ES), onda to znači da ima pristup tim folderima. Pa kako bi drugačije to izveo?

Ono što eventualno može da se desi je da npr. nema pristup "/system/" folderu, ali ima "/system/app/" folderu. U tom slučaju moraš direktno da uskočiš u "/system/app/" folder sa neke komandne linije (ne znam kako to na ES-u izgleda, koristim TC-a), a ne kliktanjem na "/system/", pa na "/app/".

Npr. svaka aplikacija mora, je li, da ima pristup svom folderu u "/data/data/". I tako sad npr. TC mora da ima pristup "/data/data/com.ghisler.android.TotalCommander/" folderu, jer on tu piše sve svoje setingse i sve ostalo, je li. I ako ti njemu daš komandu da direktno uskoči u taj folder - on će da uskoči i ti tamo možeš da pišeš, brišeš, kopiraš itd. Ali ako odatle hoćeš da se popneš u parent folder - "/data/data/", TC će da ti kaže da tu nema pristup (jer nema Root-a).

I uzgred, TotalCmd je napravljen da najnormalnije radi i na Android TV OS-evima, ali ga Ghisler ne stavlja na GooglePlayStore jer retko koji Android TV OS ima onu "Documents", ili kako se već zove, aplikaciju, čija je pomoć jedini način da se fajl menadžerima isl. obezbedi pristup eksternim SD karticama, USB-ovima itd. (na ne-root-ovanim sistemima, je li).

---

Odosmo predaleko, a uglavnom sve ovo nije ni bitno. Ako ES ima ugrađeno to dugme za back-up sistemskih APK-ova, onda će @milkobgd-u ili nekom drugom humanisti biti još lakše da nam isporuči taj EON TV v3.0, je l' tako? :)

Pošto se niko nije setio ni da pita a ni ovi što su uzeli nešto da napišu o modemu ako može par pitanja o tom.
1 Je li modem u pitanju ili je i dalje ruter i koji je model u pitanju.
2 Jesu li sad sva 4 lan porta otključana za internet ili moramo da oslobodimo ovaj drugi ako i njega sad koristimo.
3 Ako je neki modem koji dosad nisu delili kakav je WiFi.

I još par pitanje o boxu
1 Je li nema integrisan WiFi prijemnik
2 Ako nema može li neko da isproba pomoću svog USB Wireless adaptera umesto kabla na lanu da li će raditi napredne funkcije.

Da li je neko uspeo da aktivira backlight na EON daljincu?

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

@mrle: S obzirom da sam ne-root--ovan uređaj poslednji put koristio 2010. :d očigledno da se ipak ne sećam dobro čemu sve ima/nema pristup bez root-a. Ja obično "skoknem" direktno iz Download foldera direktno na "root directory" ("/" mount point) pa kad sam na brzinu deaktivirao root explorer opciju u ES File Manager i skoknuo na "/" vidim da ne prikazuje ništa. Tako da sam pogrešno da ne dozvoljava pristup /system kao što ne dozvoljava /data.
Ja uglavnom čačkam po /data/data folderima :D :D

Postoji li mogućnost kod ovih iz SBB da se uzme samo internet?

Zdravo svima, znam da je o tome bilo reči, ali i da su se stvari menjale.
Moj brat prebacuje SBB iz jednog stana u drugi i uskoro mu ističe ugovor. Nakon toga bi želeo da pređe na manji paket i za to se pri sklapanju nove UO 24m ugovora ne dobija nikakav popust.
Može li kada istkne tekući ugovor (krajem januara), moj brat da raskine ugovor, vrati opremu, a njegova devojka odmah da potpiše novi ugovor na istoj adresi, da kaže da se prethodni korisnik odselio i da započne kao novi korisnik (dobije 6 meseci za 2k din)?
Hvala! ;)

Meni ovo zvuči skroz legitimno, realno nisu ni u kakvom srodstvu, potpisuje se ugovor za drugu lokaciju, ne vidim zašto ne bi moglo..

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Da si bar search koristio ili pročitao bar koju stranu...

Može naravno pošto nisu u braku, bitno je samo da nije član porodice, verovatno bi moglo i da su u braku ali da nije uzela njegovo prezime.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Postoji li mogućnost kod ovih iz SBB da se uzme samo internet?
Ако под само интернет мислиш без телевизије, може али се не исплати. Ако мислиш и без одржавања, то никако не може, као и код већине осталих.

Ако под само интернет мислиш без телевизије, може али се не исплати. Ако мислиш и без одржавања, то никако не може, као и код већине осталих.

Pa sad jedino ako su i to menjali u poslednjih mesece dana..... Pre recimo 45tak dana kad sam ja zvao KC, nije moglo nista bez TVa.
Ako pod "odrzavanje" mislite telefon i net, tada nije moglo ni to..
Msm ako je teta znala sta prica, lepo je rekla "mi smo TV provajder primarno i bla bla bla..."

Проблем је само у неким називима и нашим навикама. СББ као основно наплаћује одржавање мреже што се у народу зове аналогна телевизија, вероватно зато што се за те паре и добија само аналогна телевизија. После тога су понудили интернет који је имао своју цену која се додавала на одржавање. То и даље може да се узме али је интернет скупљи од сличног интернета у пакету. Следеће је била понуда дигиталне телевизије па се у пакету плаћало одржавање, интернет и дигитална телевизија.

Сада може да се узме само интернет без дигиталне телевизије али уз обавезно одржавање, на то сам мислио.

Нешто слично као што је за xDSL обавезно плаћање претплате за фиксни телефон, чак и ако га не желиш. Опет је ту у питању одржавање те линије јер би вероватно могао да се пусти интернет без телефона, што је код кабловске телевизије практично немогуће. Сада креће дигитализација СББ-а и биће теоретски могуће да се добије интернет без телевизије али ће да искористе прилику што то и даље зову одржавање, иначе би свако могао да тражи укидање нечега што се зове наплата аналогне телевизије.

Већина провајдера и даље наплаћује неко одржавање, свеједно што сигнал више не иде уз аналогни или чак ни парицама, ретки су они који имају чисту цену за интернет. Како год, вероватно је у старту било погрешно то одвајање, да је од почетка цена СББ интернета била збир, нико више не би питао за то. Овако делује јефтиније.

Ovo i nije toliko skupo ako gledamo ponude u inostranstvu ali za nas standard je skupo. Koliko vidim u Nemackoj 100 Mbit sa digitalnom televizijom je 40-50 evra a gigabit je od 70 evra pa navise. Taj od 70 evra ima smesan upload kao ovi nasi sto praktikuju a sa 500 Mbit UL je 120 evra mesecno. Plus u cene nije ukljucena pretplata za uredjaje. Ove fore sa 6 meseci po jednoj ceni, to su prekopirali iz stranih ponuda. Ono sto su neki dobijali, godina dana upola pretplate to nigde nisam video. Zbog toga mi je krivo jer ja 15 godina nikakav znacajniji popust nisam dobio od njih a ovde neki paket od 4600 dinara su placali i placace godinu dana po 2300 dinara. Zato to vise ne dozvoljavaju sa EON paketima jer time samo sebi prave medvedju uslugu posto onda svi korisnici hoce to isto.

Da ne navučem nekog ako se osloni na moje postove. Sada na sajtu, u opisu EON FULL paketa piše 200 minuta (Srbija), Prekjuče je pisalo 1.500!
Sad pričaju, to je ponuda za nove korisnike.
Mene su zeznuli (neću da propadnem za 300 din mesečno) al' da ne prevarim ja nekog.

Ни ти ни они који су стављали линкове који не раде нисте криви, за неколико дана су брисали документа која су ставили,
мењали она која и даље стоје и мењали понешто у описима пакета.
Шта рећи кад у обичном анексу уговора има више десетина
словних и других грешака, ко да је форум а не уговор...

Пошто видим да и даље има оних који не разумеју како иде раскид уговора и да ли нови закон важи да одговорим:
Закон важи и то:
- Нови уговор можете поништити без пенала у року од месец дана.
- Ако нисте имали никакав попуст и/или посебне погодности можете без плаћања да откажете било када без обзира да ли сте под УО или без
УО (уговорна обавеза).
- Ако сте имали неки попуст можете да откажете било када, са тим да морате да платите или разлику за попуст колики је био или све што је остало
до краја УО - шта вас већ мање кошта(можете и оно што вас више кошта ако баш хоћете :p)

Hvala na savetu.
Inače, sad sam bio u poslovici, kažu sve je ok, imam tih 1.500 minuta!?
Ko tu koga farba...
505cc989c9caae2bf0ee7a435f8cf9ed.jpg

I dalje nisam siguran koja je tačna informacija

Prilozi

• 20181023_193737.jpeg
    20181023_193737.jpeg
    84.5 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
Inace upravo dobio informaciju iz SBB-a backlight opcija na EON daljinskom upravljacu trenutno nije u funkciji, nadaju se da ce njihovi tehnicari u narednom periodu omoguciti ovu funkciju

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Milko nigde ne piše 200 minuta za Srbiju, to je za inostranstvo 200 minuta, za Srbiju piše sad neograničeno, a pisalo je 1500 minuta što je i sada, ali pod zvezdicom.

f855500a4ad4591c84383e51ef563794.jpg

Da ne navučem nekog ako se osloni na moje postove. Sada na sajtu, u opisu EON FULL paketa piše 200 minuta (Srbija), Prekjuče je pisalo 1.500!
Не знам где је ту проблем, ниједан пакет нема 1500 минута, осим онога што они називају флет фиксни. У пакетима је 200 минута и то важи за фиксну мрежу Србије и ваљда ту Зону 1 а ко доплати, или му je у пакету тај додатак флет фиксни, добије неограничене минуте за позиве у фиксној мрежи Србије, погрешан опис за 1500 минута.
Ценовнике мењају сваки час, баш ме занима да ли тамо има некога ко одобри оно што спреме или прво поставе па им јављају грешке па мењају ... и тако све док не погоде.

"Neograniceno" = 1500 min mesecno..:d:p:p

Prilozi

• sshot-153.jpg
    sshot-153.jpg
    131.3 KB · Pregleda: 177
Imam opciju da produžim ugovor uskoro, šta mi je raditi? Šta mogu da tražim za obnovu ugovora itd? Ispao sam iz te priče jer mi nije trebalo evo dve godine al reko da vidim ima li šta novo da se traži i slično..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

- Ако нисте имали никакав попуст и/или посебне погодности можете без плаћања да откажете било када без обзира да ли сте под УО или без
УО (уговорна обавеза).
Ово ће да буде проблем за СББ кориснике јер нигде не може да се види ценовник за све услуге без попуста па имају луфт да раде како хоће. Конкретно, а везано за другу тему, СББ увек може да тражи услуге које нису наплаћиване у пакетима као што су прикључење на КДС, збирна цена свих програма које укључује пакет а они постоје у ценовнику, прикључна такса за уређаје и месечна рента за све што укључује и ону за телефон ...

Kada sam potpisivao prvu UO, davne 2010, od tadasnje sefice poslovnice sam dobio informaciju da mogu da raskinem ugovor u svakom trenutku bez konsekvenci ukoliko se preselim na neku drugu adresu gde ne postoji SBB infrastruktura.Ne znam da li to i dalje vazi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno