Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po komentarima na temi nekako mi se čini da nikako ne možemo da shvatimo da nas SBB iz godine u godinu tera da pređemo na veći paket. Ovog puta su dali popust u osnovnoj ceni paketa za korisnike koji su koristili zadnja dva paketa po ceni u oba segmenta.(duo,trio) Izbacili su SILVER I GOLD I NAPRAVILI LITE da bi naplatili više najjeftiniju uslugu koju pružaju, i samim tim više zaradili. (jer je tih korisnika najviše) Eon full i Eon premium su paketi koji su jeftiniji od prethodnih EXTRA I PREMIUM paketa, u koliko se prelazi na veći paket pogotovo.Budite realni i objektivni bar malo, ništa u ponudi nije promenjeno , osim android uređaja koji pušta YouTube, i gesla koji na još atraktivniji način traži da kupite skupli paket od najjeftinijeg!!! Onaj ko se pronađe u svemu uzima nov paket i koristi pogodnosti od 6 ili 12 meseci po staroj ceni. Onaj ko se ne pronađe, ostaje na paketu koji ima.Ovo je najveći provajder ove vrste usluga u ovoj zemlji i može i hoće ovako da posluje jer su svi ostali slabiji i lošiji i NEDOSTUPNI za 90% korisnika.

Molim Vas da ovo ne shvatate lično.
Veliki pozdrav!

Upravo mi doneli EON box. Stigao sam samo par minuta da se poigram.
Doživljaj je otprilike kao prelazak sa crno belog na kolor TV. Toliko izgleda modernije od D3 (korišćenje). Da li je bolji u praksi to ćemo da vidimo.
Koliko sam video u pitanju je teško osakaćen AndroidTV OS. Nadam se da grešim ali ne videh Google Play.
Probao sam da uparim air mouse i radi bez greške ali mi je prestao da radi njegov daljinac. Za to nisam siguran da li se trenutno zaglupeo ili je ograničenje.
Takođe ne nađoh način da spojim daljinski od TV-a. U podršci kažu da ne može... za sada. Daljinski ima taster za prebacivanje sa dve diode koje uredno signaliziraju u kom modu je trenutno (TV/STB).
Nastaviću sa igranjem večeras. Nadam se da nisam u pravu za Google Play.
Promena plana, stići ću još malo sa se poigram. IMA GOOGLE PLAY!
Chromecast radi u fulu!
Proveri, ako ti nije teško, i kvalitet slike. Kod mene je (preko aplikacije za Desktop) slika na EON-u neuporedivo lošija nego na D3, iako bi trebao da bude sličan, ako ne isti bitrate...
Meni to izgleda dobro kao i ranije ali povlačim, meni

Poslednja izmena:
Koliko sam ja video za sve ovo vreme nikada veću rezoluciju od 720P nisu imali na EON desktop aplikaciji.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Da li je uspeo neko da sa trio gold premium pređe na eon premium a da je još pod ugovornom obavezom???

Probaj, možeš samo manje da plaćaš.Traži aneks ugovora na 24 meseca.
Untitled.png

p.s. U koliko si osuđen na SBB. 🙂

Poslednja izmena:
Po njihovom pravu, nema prelaska na jeftiniji paket za vreme UO. Ostaje ti na žalost, da čekaš istek UO. :S: To upravo dokazuje ono što sam napisao u prethodnom postu. U ovakvim okolnostima je najbolje biti bez UO, na odgovarajućem paketu do ponude gde idete u +. Ili smanjite paket uz novu UO, posle isteka prethodne na manji i iskoristite to u sledećoj turi promena.

p.s. U koliko si osuđen na SBB. 🙂
p.p.s Staviću ovo u potpis :-devil-:

Poslednja izmena:
Jel neko slučajno našao negde bilo kakav info kada carevi planiraju da više HBO OD sadržaja ponude u HDu?

Vidim da je ovaj Cinestar VOD uglavnom HD, sve na šta sam na brzaka bacio pogled, dok na HBO OD čak i nov sadržaj (Black lake, Sharp objects, Castle rock) je u SD.

Sent from my OnePlus One using Tapatalk

Još jedno pitanje, da li se ja smatram novim korisnikom, iako sam 2013te raskinuo ugovor zbog poskupljenja? Isplati se ovaj eon premium, kada se sve sabere i podeli na 24 meseca, bude dosta povoljno. Ali bih zadržao i vdsl za svaki slučaj bar još koji mesec dok se ne uverim da se sbb popravio 😀 Gledao sam samo da uzmem eon premium tv, ali se za plus 1100 din dobija net od 300 Mbps plus fiksni. Čitao sam danas one kao opšte uslove, i tamo piše nije moguće da raskine ugovor npr brat, a potpiše ujak itd, tj smatra se starim korisnikom 😀

Najzanimljivije je kako se pri svakoj promeni kanal kanal prvo čuje 2-3 sekunde pa tek onda i vidi :d

Koliko odstupanje sme da bude od brzine neta? Na kablu.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Ne vifim da radi nesto brze nego na mom mi boxu. Sutra cu da uradim,mogao bi jos neko ko ima android tv verziju na svom boxu da uradi isto pa da uporedimo.

Da se dopunim,
Uredjaj stvarno izgleda (interfejs) kako treba da izgleda i radi uredjaj u 21. veku.
Prednost koju ja primetim, osim drasticno brze, logicnije i lepse manipulacije je instant premotavanje unazad programa koji se trenutno emituje.
Da li je to dovoljan razlog za davati 300 din mesecno vise (trio gold 3.700, eon full 4.000, ako se ne varam) to je na svakom ponaosob da odluci.
Daljinac izgleda lepo i kvalitetno. Bluetooth je, ima i ir ali jos uvek ne moze da uci.
eon daljinac.jpg
gornje levo dugme je za promenu uredjaja "trenutno" bez mogucnosti kopiranja daljinskog od TVa.
Lupa trnutno sluzi da zaglupi uredjaj. Pokusa neki search bar i onda kao da uradi neki najblazi softverski restart od 2sec.
Desno je source/exit trenutno bez funkcije.
TV dugme je za ulazak u TV program odradjen kao "grananje drveta"
sdfsfs.jpg
programi su grupisani po sadrzaju - sami kanali - datum - vreme, veoma lako i brzo za pregled i odabir.
Ispod kursora su back, "home" (za ulazak u android TV okruzenje) i neki portret sa funkcijom podizanja onog opisa i vremenske linije u tv programu (sto se takodje postize i pritiskom na dole kursora),
gdfg.jpg
fgdgd.jpg
Srebrno dugme na sredini direktno otvara glavni/pocetni meni tv programa ili tv kanal, nista znacajno pored ranije pominjanog TV dugmeta.
Ispod je mikrofon, glasovna pretraga, nama otprilike sluzi za YT i video klub pretragu.
ttx radi, desno od njega je nesto kao app drawer,
dsdsds.jpg
Snimanje nisam probao. Fles mi je pun, pretpostavljam da mora format (ako je kao na TVu).

Poslednja izmena:
Evo i AIDA64
Pogledajte prilog 259413
Pogledajte prilog 259414
Pogledajte prilog 259415
Probao sam externe video fajlove preko usb i mx playera, otvarao je cak i h265 mada deluje da se malo siluje kod njih...
Probao sam i online streaming, radi.
Youtube app, bez greske. Chromecast, meni jako bitna stavka, takodje (Airflow i Videostream rade).
Zaboravih, daljinac je potpuno dovoljan za koriscenje uredjaja. Nema potrebe za airmouse.
Cak je i moja zena brzo savladala koriscenje uredjaja. D3 je za nju bila visa matematika, osim prostog bockanja broja programa.

Browser mi nije uspelo da koristim iako sam kojim cudom uspeo neki da instaliram.
Analogija se skroz gubi mada pretpostavljam da bi se resila (dok je skroz ne izbace) obicnim razdelnikom do zida.

Sve u svemu ja sam zadovoljan, govorim iz ugla nekoga ko voli i zanima se (totalno amaterski) za tehniku i gedzete.
Old scool drugari, kojima se ne bacaju dodatne pare ili ne gube benificije/akcije mogu slobodno da ostanu na D3.
Meni se, zbog teskog maltretiranja fiksnog telefona, od strane gore pomenute, cak i isplatilo.

Poslednja izmena:
Svaka čast na trudu. Lepo si rekao, da li vredi za 300 dinara višr u odnosu na Trio Gold recimo, ostaje stvar ličnih afiniteta.

Koliko odstupanje sme da bude od brzine neta? Na kablu.

Kada je sbb u pitanju, može da bude od 50 do 100 Mbps 😀 Iz ličnog iskustva od ranije paket od 40 Mbps je uveče od 18 do 01h radio od 1 do 4Mbps. Kod telekoma nikada više od 2Mbps gubitka nisam imao u odnosu na paket.

Evo i AIDA64
Pogledajte prilog 259413
Pogledajte prilog 259414
Pogledajte prilog 259415
Probao sam externe video fajlove preko usb i mx playera, otvarao je cak i h265 mada deluje da se malo siluje kod njih...
Probao sam i online streaming, radi.
Youtube app, bez greske. Chromecast, meni jako bitna stavka, takodje.
Zaboravih, daljinac je potpuno dovoljan za koriscenje uredjaja. Nema potrebe za airmouse.
Cak je i moja zena brzo savladala koriscenje uredjaja. D3 je za nju bila visa matematika, osim prostog bockanja broja programa.

Browser mi nije uspelo da koristim iako sam kojim cudom uspeo neki da instaliram.
Analogija se skroz gubi mada pretpostavljam da bi se resila (dok je skroz ne izbace) obicnim razdelnikom do zida.

Sve u svemu ja sam zadovoljan, govorim iz ugla nekoga ko voli i zanima se (totalno amaterski) za tehniku i gedzete.
Old scool drugari, kojima se ne bacaju dodatne pare ili ne gube benificije/akcije mogu slobodno da ostanu na D3.
Meni se, zbog teskog maltretiranja fiksnog telefona, od strane gore pomenute, cak i isplatilo.

Ne rade linkovi sa Atačment

Sad mi je izmedju 95 i 99 mb/s, a paket je 110 uracunajuci superset. Do sad mi je uvek bilo minimum 107.
Kada je sbb u pitanju, može da bude od 50 do 100 Mbps 😀 Iz ličnog iskustva od ranije paket od 40 Mbps je uveče od 18 do 01h radio od 1 do 4Mbps. Kod telekoma nikada više od 2Mbps gubitka nisam imao u odnosu na paket.

Jedno pitanje zanimljivo imam, da li neko zna moze li ova “akrobatika” da se uradi 🙂
Imam “duo gold” kod mene u stanu a moji matorci “trio silver” e sad kod matoraca bih uzeo “eon full” i bukvalno sve sem telefona prebacio kod sebe kuci modem i risiver a ja njima dao svoj modem i risiver. E sad da li bi to mogao ili postoje neka ogranicenja? Hvala

Da li zna mozda neko?

Sad mi je izmedju 95 i 99 mb/s, a paket je 110 uracunajuci superset. Do sad mi je uvek bilo minimum 107.

Ja isto uvek sam imao brzinu... Evo merenje od pre neki dan:

Srbija, Peking, Tokyo

IMG_20181023_013148.jpegIMG_20181023_013126.jpegScreenshot_2018-10-23-01-30-51-035_org.zwanoo.android.speedtest.jpeg

A ne mozes ih dobiti. Uvek su im "svi operateri zauzeti."

Ja ne kapiram o čemu vi pričate uopšte. Meni EON na TV-u oduvek radi tako. Trio gold extra je u pitanju.

Nasao sam na youtubu snimak kako radi eon smart box. Mogu se videti neke zanimljive stvari pa ko voli nek izvoli. 🙂 Covek je i na svojoj facebook stranici uradio neki kratki review i ima nekih odgovora na najcesce postavljena pitanja ovde. 🙂

https://www.facebook.com/The.Paxy/posts/10217892095154068
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217896646027837&set=a.1157585659862&type=3&permPage=1
Pa ovo je identicno obicnoj aplikaciji koju povremeno koristim na smart lg tv-u. Samo da napomenem da je slika bolja na d3, zato eon smrdi u cosku..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno