Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja bih gledao Toshibu i Mitsubishi, ako vec nemas potrebe za mnogo jakim klimama.

Ja sam Amber uzeo za grejanje dela kuce koja ima 360m2, 2 greju po 35m2, a jedna oko 50m2, 2 Viole mi greju 35m2 u stanu, a luca takodje greju po 22m2.

Za sada, Viole drze tacnu temperaturu, 23c setovano.
Tise su dosta od Luca i ako ima malo skripanja, ali daleko manje od Luca.

Na 12luca je kompresor bas bucan.

Za nekih mesec dana cu okaciti video snimke modulacije Viole, Luce i Amber, samo kada malo zahladni i kada me ne bude mrzelo da ispremestam merac i da blenem u to po 10 minuta.

Luca i Viola rade u identicnim uslovima.

Za sada mi Viole rade jednako prijatno Fujitsuu, osim sto Luca ima stalno neko pucketanje plastike, kako se greje i hladi.

Hteo bih da vidim te magicne klime koje na 5c odrzavaju 65m2 slabo izolovanog prostora, na low brzini ventilatora, gde je meni na jos jacim Luca i Viola klimama, potrebno jace duvanje vec za 4m udaljenosti od klime, a 3 te jace klime greju manju kvadraturu od spomenute.
Imam u stanu od 70m2, 2 12 Luca i 2 12 Viola i nijedna ne radi na low brzini.

Takodje bih voleo da znam gde LT gadja u decimalu temperaturu, ispod klime, 1 ili 5 metara od klime, kod nogu ili kod glave?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Hteo bih da vidim te magicne klime koje na 5c odrzavaju 65m2 slabo izolovanog prostora, na low brzini ventilatora , gde je meni na jos jacim Luca i Viola klimama, potrebno jace duvanje vec za 4m udaljenosti od klime, a 3 te jace klime greju manju kvadraturu od spomenute.

Postavljena na 3,5 m visine otprilike, greje 55 m2, radi na low ili medium uglavnom, nije neka razlika, dovoljno je daleko da se jedva čuje, i to samo zato što živim u selu u kome je noću apsolutna tišina. Dovoljno magično?
de6a8b33fdcbb84accb80c4c0700c079.jpg

Ja bih gledao Toshibu i Mitsubishi, ako vec nemas potrebe za mnogo jakim klimama.

Ja sam Amber uzeo za grejanje dela kuce koja ima 360m2, 2 greju po 35m2, a jedna oko 50m2, 2 Viole mi greju 35m2 u stanu, a luca takodje greju po 22m2.

Za sada, Viole drze tacnu temperaturu, 23c setovano.
Tise su dosta od Luca i ako ima malo skripanja, ali daleko manje od Luca.

Na 12luca je kompresor bas bucan.

Za nekih mesec dana cu okaciti video snimke modulacije Viole, Luce i Amber, samo kada malo zahladni i kada me ne bude mrzelo da ispremestam merac i da blenem u to po 10 minuta.

Luca i Viola rade u identicnim uslovima.

Za sada mi Viole rade jednako prijatno Fujitsuu, osim sto Luca ima stalno neko pucketanje plastike, kako se greje i hladi.

Hteo bih da vidim te magicne klime koje na 5c odrzavaju 65m2 slabo izolovanog prostora, na low brzini ventilatora, gde je meni na jos jacim Luca i Viola klimama, potrebno jace duvanje vec za 4m udaljenosti od klime, a 3 te jace klime greju manju kvadraturu od spomenute.
Imam u stanu od 70m2, 2 12 Luca i 2 12 Viola i nijedna ne radi na low brzini.

Takodje bih voleo da znam gde LT gadja u decimalu temperaturu, ispod klime, 1 ili 5 metara od klime, kod nogu ili kod glave?

Osecam se prozvanim ali ovde su svi najpametniji,ovo mi je peta sezona grejanja invertekama,poznajem svoju kucu,menjao sam klime i znam sta pisem,dosta sam duze u ovoj temi i pisao sam i ranije o svom objektu i svemu,ne moras verovati ali je trenutno u kuci 25 stepeni u sobi gde je klima dok u ostatku malo hladnije,iskreno po ceo dan sam u majici kratkih rukava,ja sam iz Vrbasa i ko zeli uvek moze doci da se uveri u ono sto pricam,a ti Heroj grej druze kako znas i umes i uzivaj u svojim gree klimama(ja sam moju prodao jos davnih dana,brat je i dalje ima i ne bi je opet komentarisao) i dalje sumnjaj u druge kako se greju i koliko trose,trenutna potrosnja 400w,brzina low...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Zeha je pitao za neku alternativu Fujicuu. :) Koliko se matora Nokrija, i LT čuju na minimumu (low-quiet)?
Nocria nije necujna ali je daleeeeeko tisa od komsijine klime. Njegova klima kad se upali na drugom kraju zgrade ja ne cujem nocriu kad sedim ispod nje :d
Obzirom da je model mator i da je krmaca relativno je tiha. Znam da je to subjektivan osecaj ali meni je ovo vise nego ok. LT verujem da je tisa.

Tapatalk from Poco loco

Zeha je pitao za neku alternativu Fujicuu. :) Koliko se matora Nokrija, i LT čuju na minimumu (low-quiet)?

LT na Quiet 21dB, Low 32dB, kod mene uglavnom radi na Low.

AP25VG na Silent 19dB, Low 24dB, 99% vremena radi na Low, nalazi se u sobi od 16m2 + pomaze hodniku.
Tesko je bez instrumenta, ali mislim da je Low kod AP-a podjednako bucan kao Quiet kod LT-a, u ovom rezimu su obe tihe.

LT odrzava temp. u decimalu, samo je pitanje na kojoj visini, ako nema dovoljno na 1m visine, dizes termometar do plafona, sigurno ce biti i visak :d

Mitre, odrzava ti 25c na 5c spoljasnje na low brzini u kuci sa 5cm izolacije samo sa 2 strane i obicnom stolarijom?

Ovde je i dalje vecina sklona ozbiljnom preterivanju.

Da nemam jacu klimu istog proizvodjaca u bolje izolovanom i 3 puta manjem prostoru, pa i da verujem.

Na low mogu da sanjam da mi na suprotnom zidu od klime bude 25c kada je napolju 5c sa Luca klimom, a on sa slabijom Fujitsu to postize.

Koliko se cesto izlazi iz te kuce, jednom nedeljno se otvore vrata?
Imate li culo mirisa, kada ne luftirate uopste?

Poslednja izmena:
Kako ste zadovoljni sa Midea invertor klimama? Imam pvc stolariju i izolaciju stiropor 10cm. Lokal 20m2. Moze li to na minusima da odrzava toplotu za sada radi lepo?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

@Heroj87
2m levo od klime, na visini od 1.2m, uz isti zid gde visi klima.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Heroj nije Mitrova to kuca vec moja,vidi se da si pustio muda i prozivas i da si jako pametan otkad si uzeo klime i sve znas najbolje,necu ti vise nista odgovarati jer nisi zasluzio,misli sta hoces i izmi U Crown sledeci put mozda te jeftino ogreje...

Mitre, odrzava ti 25c na 5c spoljasnje na low brzini u kuci sa 5cm izolacije samo sa 2 strane i obicnom stolarijom?

Koliko se cesto izlazi iz te kuce, jednom nedeljno se otvore vrata?
Imate li culo mirisa, kada ne luftirate uopste?
Živim u selu okružen četinarskim šumama, planinama i morem, sa kakvim luftiranjem beogradskim smogom ti želiš da porediš? I da ne otvorim vrata ni jednom nedeljno imam kvalitetniji vazduh u kući nego što možeš zamisliti. O tome koliko se puta vazduh u kući izmeni u toku dana (prirodno i prinudno) imaš u pravilnicima koje sam ostavio ranije u temi.

Klima je podešena na 21-22 °C zavisno od potrebe, i tih 22 °C mi je previše, ali ima ko voli ;). 25 °C je sauna za moje pojmove.
Kuća je iz 70ih godina izolovana u skladu sa tadašnjim standardima, prilično loše u odnosu na današnje.

I zasto si se onda javio na moje pitanje, kada nema veze sa tobom, vec sa covekom koji je rekao ono sto sam ja iznad napisao? :)

Pa mene si pitao, nije mi bilo baš najjasnije, ali ti bi izgleda da se raspravljaš sa svima, pa ne znaš više ni koga za šta prozivaš.

Heroj nije Mitrova to kuca vec moja,vidi se da si pustio muda i prozivas i da si jako pametan otkad si uzeo klime i sve znas najbolje,necu ti vise nista odgovarati jer nisi zasluzio,misli sta hoces i izmi U Crown sledeci put mozda te jeftino ogreje...

Hvala na komplimentu da sam pametan, a muda mi nikada nije ni falilo, niti sam imao problem da prozovem nekoga kada se nalupeta.

Ovde sam jos i ekstremno suzdrzan, kakav sam uzivo.

Ovde se za 40m2 izolovanih prostora preporucuju 2 klime, a ti smeker sa 1 klimom niske klase grejes 65m2 lose izolovanog prostora na 20c iznad spoljasnje i to sve na low brzini.

Onda ovi sto su ovde preporucivali ljudima klime bas nemaju pojma o cemu pricaju, treceg nema.

Pa mene si pitao, nije mi bilo baš najjasnije, ali ti bi izgleda da se raspravljaš sa svima, pa ne znaš više ni koga za šta prozivaš.

Nisam tebe pitao, sam si se javio na moj post.

Ni sa kime se ne raspravljam, samo ne podnosim lupetanja fanbojeva bilo cega.

Za sada su se sa mnom raspravljali samo Fujitsu fanbojsi, jer sam izneo iskrene utiske o Fujitsu klimi, stavio snimke skripanja kompresora i pokvarenog poklopca posle 6 meseci.

Nisam ja uzeo Gree zato sto ga bacam na njih, vec zato sto su jake klime po ceni mnogo slabijih Fujitsu.
Amber sam dobio po ceni Luca, a Viola po ceni 12 Mission, niko sem Gree-a mi nije davao popust na kolicinu, prvi pik mi je bio Mitsubishi.

Iz istih razloga su/smo ovde svi uzeli losije Fujitsu klime, jer su jeftinije od Toshiba, Daikin i Mitsubishi klima.

Niko mi ovde nije rekao da taj poklopac zna da strada(da se desavalo ranije kao sto su posle rekli) i niko mi nije rekao da u njoj dolazi Panasonic kompresor koji je bucan do zla Boga kada sam dosao ovde po savete, vec je bilo "Nemoj da si lud, ne padaj na marketing, uzmi Fujitsu, radi savrseno".

Svakoj klimi ces naci da negde ima u decimalu tacno grejanje, a ko god kaze da mu jedna klima greje ceo prostor veci od 10m2 na decimalu tacno, jasno ti je da je to ili rekao napamet ili nije ni merio.

Mnogi nisu osetljivi na promene temperature, a pricaju na osnovu licnog osecaja, umesto da izmere.

Ti ako se slazes da je sa llc klimom ma low moguce ugrejati na 5c spoljasnje, na 25c kucu od 65m2 sa samo 2 izolovana zida sa 5cm stiropora i obicnom drvenom stolarijom, neka ti, a ja cu takav post malo da dovedem u pitanje.

Dodatno, kakav smog, o cemu pricas?
Kako bi luftiranje od smoga bilo efikasno tako sto ubacujes isti spolja?
Prdis, podrigujes, ides u WC, kao i svi ljudi, kuvas, jedes, to sve ostavlja miris za sobom.
Samo je pitanje do koje mere nam je ok da nam u kuci smrdi ustajao i smrdljiv vazduh iz brda razlicitih izvora da bi ustedeli na struji.

Poslednja izmena:
Mogu ugrejati,dodji pa ces videti,imam dve klime za svaku sobu po jednu,nemam potrebe paliti drugu jer sa ovom grejem sve,u spavacoj sobi koja je najudaljenija je 22.5 stepena sto je ok za spavanje,eto opet sam ti odgovorio,nisam niciji fanboy,ako bog da uzecu Daikin na prolece da stavim u spavacu sobu umesto ta pecke i onda sam resio grejanje.
Nemoj o mudima ovde molim te jer ne znas ni ko sam ni sta sam,preko tastature svi su hrabri i pametni,necu vise se zamlacivati sa ovim mudasem,nek soli pamet svima drugima meni nece.
Uzdravlje...

LU model ima Toshiba kompresor, jedino da ima vise verzija. Nije bucan po meni. Krilca rade dobro, imas garanciju pa neka rese.
Daj boze da ti Gree radi bezprekorno, kako si talican i njima ce nesto da fali (ko je rekao modulacija?).

Ako se ne varam, Toshiba i Fujitsu rade na dvostepenim kompresorima, a ove jednostepene kao u Luca uzimaju od Panasonica, barem sam ja dobio taj info.

Bilo bi lepo da neko ima neke cinjenice da podeli sa nama, da ne ostane na rekla/kazala.

Problem servisa je sto se ne desava stalno, pa sada recimo poklopac normalno radi, a onda krene da preskace, pa opet normalno radi...kako da zovem servis, da vide da poklopac radi normalno...

Ne radi meni ni Luca lose, da ne bude da tvrdim da je to losa klima, jer nije, nego prosto treba malo biti realniji i ne ocekivati 8. svetsko cudo, kako neki ovde opisuju Fujitsu.

Meni licno je zvuk kompresora nebitan, jer zivim u stanu, a prozor nikada nije otvoren sa te strane, otvaram prozore sa druge strane, kada grejem na preko 15c i kada hladim.

Imam snimak buke Viole i Luce na 24c na auto modu, na spoljasnjih 14c, pa cu uploadovati danas.

Do sada sam samo na jednom sajtu, mislim da je sajt iz HR, video podelu klima prema nameni. Hlađenje-dogrevanje, grejanje, osnovno grejno telo. Obične klime: hlađenje, ulazni inverteri bilo kog japanskog proizvođača i kineski inverteri dogrevanje, srednja klasa grejanje i visoka klasa osnovno grejno telo.
Kod Fujitsua za model llce stoji da je model za dogrevanje do 20 kvadrata izolovanog prostora. Za model LMCE grejanje do 25 kvadrata izolovanog prostora. Model LU grejanje 30 kvadrata a model LT služi za osnovno i jedino grejanje oko 30 kvadrata.
E sad, podaci za dogrevanje se odnose na temperature do -2, podaci za grejanje do temperature -7, a osnovno grejno telo nema ograničenje temperature i radi u svim uslovima na svim temperaturama. Mislim da je ta podela za klime najtačnija a da su ovde neka lična iskustva koja već zavise do karakteristika objekta. Takva podela postoji za sve modele klima, uglavnom japanske.
Kod mene zato prolazi priča da neko sa ulaznim inverterom u novom stanu greje sobu ali celu kuću? Ta priča ne pije vodu. Ovde kad se čitaju iskustva korisnika čujete da sa modelom llca greje kuću, onda vremenom saznate da ima dve llca, da bi na kraju saznali da ima i TA peč. Ok za prelazne periode jedna klima ali za grejanje ja mislim da nije te TA bilo bi kupovina kreka wesso peći u sred zime, bez uvrede!
A kako znam? Pa moj pametni brat kupio Daikin 50-cu ulazni modelni stavio ga u hodnik, ja mu kažem da ne može slonče u lonče a njegov monter kaže da može (ako se sećate da sam vas pitao za savet a vi ste rekli: ne može). Sad to radi ali kako? U hodniku super a ostale sobe kako koja, kako će biti zimi, to je i njemu sad izgleda jasno na njegovih 100 kvadrata sa izolacijom 8cm. Znači ta klima može ali za dogrevanje za tu kvadraturu a posle toga pali centralno. Da je uzeo u bar dve sobe po jedan ulazni Daikin 9-ku ili 12-ku bilo bi dve sobe sigurno tople i naravno hodnik a ne kao sada hodnik topao i jedna soba naravno kad duva kao mećava.
I tako bi gurao do nekih -5 što i jeste najveći deo zime kod nas. Ali svaka svojeglavost se plaća. Inače sve klime pa i Fujitsu na maksimumu duvnja daju njviše i tu nema sedenja u toj prostoriji a na low ili brzinu eventualno 2 može da se sedi u toj prostoriji ali nema te snage o kojoj se priča.
Ovde naravno ne računam ljude kao što je Mitar koji ako se ne varam u Norveškoj ima kuću, tu je izolacija višeslojna i verovatno drvena konstrukcija. To nije primer za poređenje već primer kako to treba da izgleda. Zato Hepoj samo napred i postavi svoja iskustva pa da ocenimo violu, jer kako neko reče jedna klima jedna soba a mi sirotinja. Znači stisni ženu i kupi inverter do 450 eura ili budi muško pa nabaci švalerku al nek ti LT bude pokriće što je više ne grliš. Al oprez, ako te uhvati garantujem da će taj dvoredni izmenjivač brzo da ti iz padne na glavu. A ako si ipak švaler ipak bolje neki jeftiniji lakši model sa lakšom unutrašnjom, kad tad će da sazna :)

Izvini ali ta tabela veze nema sa mozgom. U mom potpisu ima opis i skica kuce gde se klime nalaze. 09 LLCA i 12LGC greju 50m2 bez problema i na -17c koliko je bilo zimus i to bez da se zalecu. Po toj tabeli LT je dovoljan za 30m2 a ta klima ima snagu da greje bar duplo ako je izolacija 8cm debljine a stolarija losa. Isto kao i Nocria.
Taj drugar jeste pogresio, velike klime se uzimaju za veliki prostor iscela a ne za stan sa puno zidova. Uvek su bolje dve manje klime nego jedna jaca, kosta vise odrzavanje ali je komfor mnogo bolji.

Samo jedno pitanje, gde ti živiš? gde je to zimis bilo -17? Nešto si pobrkao. Možda pretprošle zime a prošla je bila jedna od najtoplijih, idealna za grejanje klimom, isto kao što će biti ova. A ja se sećam a dobro se sećam da je bilo samo dan dva -10 i da su popaljeni paleti na centralnom, da se klime ne muče. Da se ne lažemo, na -15 i severac kroz ravnicu svaka iole ozbiljna priča o grejanju individualne kuće na klime davno je prestala. Nije isto u planini -15 i u ravnici, to ne može da se poredi. Doživeo sam da u planini na -12 hodam u puloveru a u Slavoniji ili Vojvodini bi na toj temperaturi i pri vetru bio mrtav. Predprošle godine su mene i kolegu jedva spasili a ostali smo samo dva sata napolju, ali vreme zamalo glave da nas košta.
Zato i kažem da sve zavisi do objekta, nekom je llca dovoljna na 20 kvadrata ako ima dobru izolaciju a ako nema onda na mora neka jača. Sve je do geografskog položaja i izolacije,svaki ali baš svaki objekat je priča za sebe.

Svilajnac, ja sam na malom uzvisenju ali je relativno ravnica kod mene, nema sume blizu i slicno, vetar ume lepo da ubija pogotovo zimi. -17c je bilo jedan dan nocu a oko tog dana je bilo minus i dnevna. Zima jeste bila blaga ali bilo je hladnih dana da testiram LLCA posto sam njih dodao pre prosle sezone. Do tad dve LGC grejale same do -10c bez vecih problema a da bi im smanjio modulaciju i pomogao na minusima ranije ili sam lozio kad je ispod -10c duze ili sam dodavao grejalice jer ne mogu niti su dimenzionisane da greju 90m2, mogu do 60m2 i na -15c po meni. Sad sa 4 klime laganica, bukvalno.

Kako da postavim slike rada Amber klime ? I po kom osnovu ja mogu da vratim klimu ako ona radi i sve je ok znaci nije u kvaru da bi koristio garanciju ali ja jednostavno nisam zadovoljan njenim radom ?

Milane vrv ti je neki problem sa klimom tj ima neki feler tako da pertpostavljam da mozes lako da trazis povracaj ili neku zamenu ili otklanjanje kvara.Vidi sa firmom ili servisom koji ti je ugradio/prodao klimu.Meni je sad krivo sto nemam merac potrosnje da ispratim rad moje klime.Videcu da nabavim uskoro neki

Malo pre sam slikao kako radi klima , koliko trosi i kako se ponasa... ja iskreno nisam zadovoljan senzorom i modulacijom klime. Kupi merac potrosnje imas za 1500din na netu...
Meni je malo pre vukla po 700-800w a bila je namestena na 23c , pa je grejala dok nije dosla na 26,1c i onda ugasila.. bas katastrofa.
Cekam da malo zahladni i bas me interesuje misljenje clana Heroj87 , njegovi postovi mi deluju objektivno , on je jedini koji ima i Amber i Lucu pa me zanima njegovo misljenje i razlika izmedju ovih klima jer jedini moze to da istestira kako treba i nadam se da kaze realno kako stoje stvari u praksi jer na papiru Amber jede Lucu.
Ovo kako kod mene trenutno radi je kao 18ica sto se tice potrosnje i nisam bas zadovoljan da mi neko kaze da ona modulira od 130w u grejanju a realno kod mene nikad nije spustila ispod 490w , a najveci deo vremena radi na 520-550w.
I onaj senzor spoljasne temperature da li je moguce da nikom ne radi ? Stavis opciju da ti klima pokazuje spoljnu temperaturu a kad pokusas da dobijes tu spoljnu temperaturu ona ne pokazuje tu temperaturu... meni je apsolutno nebitna ta spoljna temperatura ali ako si stavio opciju da pokazuje to onda mora da je pokaze , drugim recima ovo je najblaze receno obmana i sto se tice potrosnje , i specifikacija same klime , a o senzorima da ne pricam... izbacicu slike cim saznam kako ti da uradim da ne bude ds trabunjam u prazno

Evo ovde temperatura namestena na 21c da odrzava a temperatura u sobi pala na 19,4c i dalje klima nije upalila
https://postimg.cc/34tQwgKk

Zatim sam je postavio na 23c i ona je upalila i pocela da greje , zatim sledi potrosnja (imate vreme u gornjoj tabrli na meracu)
https://postimg.cc/18D1S24t
https://postimg.cc/xX1LVD6G
Posle nekog vremena je spustio na 900w
https://postimg.cc/YGTjVTh3

I onda kada je dostigla temperaturu je smanjila potrosnju na 550-600w i gurala sve do 26,1c ! Merac mozete videti u gornjem levom uglu na klimi
https://postimg.cc/ft7T2kQw

Mozda nekom smeta a nekom odgovara ovo moje detaljno opisivanje rada klime , nemam nikakvu naklonost prema nijednom proizvodjacu , sve ovo sto pisem i radim je da sutradan neko bude iscitavao forume u potrazi za klimom koja njemu odgovara bude sto bolje obavesten o svim klimama. Bilo bi lepo kad bi svi ovako dokumentovali rad svojih klima da ne bude posle rekla-kazala , tacno-nije tacno... danas je bilo 13-14c napolju dok sam merio ovo. Videcu sledece paljenje klime na koliko stepeni ce se upaliti i koliki ce trositi na odrzavanju...

Slike mozes da okacis ovde na forum ili na neki sajt tipa postimage pa linkuj ovde. Treba videti sta je sa tom modulacijom, nek dodju i nek provere sa jos jednim meracem za svaki slucaj. Lik koji je imao 18-ticu Amber prosle zime je zamenio za 12-ticu, ne znam da li je dodavao neku jos, izgleda da je ukapirao da ne pije vodu jedna veca klima ili nesto nije bilo u redu sa njom, probacu da saznam ali mi je cudno.

Po ovim slikama sve to deluje katastrofalno i za invertere do 60k a kamaoli za 90k .. Ovo je za komfor jako lose , mozda nije dobar senzor ali to isto prijavljuje hybrid , i njemu senzor lose ocitava i jako lose reaguje na promene temp.

Nisam citao zadnjih nekoliko strana pa evo ako nekoga bas insteresuje koje kompresore u koje klime ugradjuje Fujitsu :

09LLC koristi GMCC ASM89D10UFZB
12LLC koristi GMCC(kinez u saradnji sa Toshibom)oznaka je ASM98D10UFZA

07-09-12LM - Panasonic 5SS072XHA01
12 LMCE - GMCC ASM89D10UFZB

07-09LEC - Panasonic 5SS072XAA
12LEC - Toshiba DA89X1C-20FZ2

07-09LGC - Panasonic 5SS072XAA
12-14LGC - Toshiba DA89X1C-20FZ2

07 i 09 LU - Panasonic 5SS072XAA
12 - 14LU - Toshiba DA89X1C-20FZ2

09LT - Toshiba DA89X1C-20FZ2
12LT - Assy 808-884-80 twin rotary

09 - 12LDC Toshiba DA89X1C - 20FZ

14 AWYZ Nocria - Fujitsu 808 - 907 - 80

Ako neko ima drugacije informacije nek me ispravi ali ovo sam skupljao godinama pa eto , da imate .

banacanin

Nisu ti ti podaci merodavni , ako si citao forume onda si mogao videti da se iskustva korisnika ne slazu s tim podacima koje si izneo u vezi m2 i koja klima sta moze i do koje temp grejati.

Poslednja izmena:
Kad se meri temperatura termometar treba držati na istom 'neutralnom' mestu van direknog domašaja toplog vazduha. Plastika na klimi se ugreje, posebno ako radi sa velikom snagom, i ja sam merio IR termometrom temperaturu plastike na gornjem usisnom delu preko 24 C kad je temperatura u sobi 22 C, ali to nije merodavno. Nevezano za to, deluje kao da je Midea 18-ca dobila još jednog sapatnika na kojeg će se u narednom periodu osipati drvlje i kamenje...

@Milan85
Nije ispravno mjeriti temperaturu prostorije blizu plafona ili poda, vec na visini 1-1.5m, termometar postavi na sred sobe, ali gledaj da topao vazduh iz klime ne duva u njega. Ovih 26°C nije tako lose s obzirom gdje se nalazi termometar.

Klima i termometar su iz P.R.C., kome covjek da vjeruje :)

Mozda klima ima nekakvu falinku, licno ne bih trpio velike oscilacije u temperaturi.

Jammin

Jeste lose jer je odmah ispod termometra senzor unutrasnje a klima podesena na 23c , odstupanje od 3c je mnoogo .. To je on hteo da prikaze , podesena 23 , kod nje 26.1c ..

@Milan85
Ti ćeš da bankrotiraš sa ovakvom potrošnjom i to u najavi, a jop nije počeka prava zima [emoji848]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno