@Zeha
Ako hoćeš top klimu a pare nisu problem, gledaj Tošibu Daiseikai.
Nemam Tošibu, ali po onome što sam pročitao po forumima, po meni nema bolje u smislu kulture rada i modulacije. Pri tome mislim na Daiseikai, dok Suzumi nije loša (takođe iznad proseka), a jeftinije Tošibe su đubre. Daiseikai 10-ka je dovoljna za 40kvm izolovanog prostora. Za veću površinu ili manjak izolacije tu su 13-ca i 16-ca.
Što se tiče Fujitsu klima, LT ima dvostruki kompresor, LU nema. LT me je ogrejao i na -19°C bez da se pomučio. Klima mi je non-stop u eko modu, a spoljašnju ne čujem (kad sam unutra). Greje 30kvm direktno i još 10kvm indirektno (hodnik) i moram reći da NIJE za manji prostor od ovoga, jer jako duva i snažno greje. Kad postigne temperaturu, spušta snagu do 200W (iz utičnice), a ako prostor traži manje toplote od tih 900W klima se ugasi. Pozicija za montažu je JAKO bitna, tako da gledaj da izbegneš ćoškove, kao i da imaš na umu da na grejanju (treba da) duva na dole, pa joj treba "čistina" ispred nje, u pravcu duvanja. Ako to ispoštuješ, održavaće zadatu temperaturu u decimalu. To važi za svaku klimu, a preciznost održavanja temperature zavisi i od softvera i kvaliteta senzora, što je kod japanskih klima uglavnom odlično odrađeno. Što se tiče "smrduckanja", smrdeće ako je ne pereš. Tu je zahtevnija od starih kineza koje sam prao jednom u nikad, tj ne trpi aljkave vlasnike. Ako se redovno pere u letnjoj sezoni, nema ništa da smrdi.
Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока