Ubee ruter je jedno smece, 3 komada sam imao za nesto vise od godinu dana, svaki je *****avao i imao svoje probleme, a jedan od njih je crkao posle samo ~48h. Na kraju mi se smucilo vise i uzeo sam ovaj krs od laznog ciska, iskreno te krsine bolje rade uz SBB mrezu nego Ubee.
Kada sam koristio Ubee i 5Ghz uz uredjaje koji ga podrzavaju, cak i stajanje uz ruter nebi izvuklo 100% brzine neta, istina moglo je da izvuce jedno 80%, cak ni kada je podesen na 40mhz sto je za sam 5Ghz lose jer vec ima kraci range od 2.4, jos mu saseces sa ovime i GG imas Wi FI na 10 metara okolo.
U slucaju Ubee rutera koji odasilje tek delic signala na svoju levu stranu jos gore.
Inace te zablude da niko nema 5GHZ rutere itd, sam sam imao car da osetim koliko je barem gde ja zivim zatrpano i sa 5GHz ruterima, mada tacno je da je 2.4k mnogo vise, ja iz sobe trenutno brojim 48 komada koje hvatam, al hvatao sam i vise ranije.
Stvar je u tome sto svaki zid, svaka prepreka na putu od ruterove antene do wi fi uredjaja slabi signal, pa ako je signal vec oslabljen, dovoljno je i telom da "presecete" vazdusnu liniju da izgubite jos jedno 20db signala.
Mozda covek moze da ima pouzdaniji WI FI uz neki bolji ruter koji je proveren da shljaka uz budjavi SBB kako valja i da dokupi antenicu za al ne tu budjavu od 20e, ta gubi signal sa 1.5 metara distance od rutera..
Bukvalno sam jedno vreme imao 2 kompa na distanci od 1.5metar i tu istu belu malu antenicu, dovoljno je los wifi signal da je uspevala da izbacuje taj drugi komp iz igara i voice chat programa koji su osetljivi na momente gubljenja neta itd..
Brat od strica je dugo vremena "Pozajmljivao" net od komsija, pa kako je postajao sve zahtevniji sa tim kakvu stabilnost neta zeli je kupovao 2 razlicite dobre antene koje je gurao na prozor, ja mislim da je jedna od njih bukvalno nezvanicno namenjena za "pozajmljivanje" interneta od komsija, i opet je sa punog signala redovno padao na ocajan itd. Wi Fi kao primarni vid interneta je tuga bozija za bilo koga ko nece samo da browsuje net i slicno. A da pouzdano izvlaci 100% brzine, jedino da sedne u ruter, gde onda ne vidim zasto ga nebi i bocnuo sa lan kablom anyway.
-