Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Netflix 4K se ne kodira u realnom vremenu za razliku od TV kanala, što znači da je za isti protok i ulazni signal moguće izvući osetno bolji kvalitet. VOD platforme poput Netflixa i YT ulažu ogromne pare u povećavanje efikasnosti kodiranja jer tako osetno smanjuju troškove.

Pride je sport znatno zahtevniji po pitanju protoka od ogromne većine filmova.

Spomenuti TRT 4K na kome je neskremblovano išao mundijal i za koji su, koliko sam video, svi saglasni da je slika bila vrhunska npr. ima video protok od 25 megabita u sekundi.

Kad smo kod bit rate-a cisto za komparaciju

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    76.7 KB · Pregleda: 311
@Zoran021 - Imas „hdmi to scart” adapter, nesto sitno para kosta.

Pozdrav!

Najveca zamerka ide na pregled kanala, ranije si mogao skrolanjem da vidis sta se prikazuje na ostalim kanalima i eventualno.prebacis, sada moras da udjes posebno u svaki kanal i pogledas sadrzaj sto je prilican korak unazad. Da li neko zna koliko ce moci stara oprema da se koristi ? plus mogli su neki sat da stave na box :)
Takodje zvuk je slabiji po jacini .. usr.. android

p.s. imao sam 2 restarta danas :) a da, daljinsko kao remote za kodi bolje radi neko neki kineski koje sam.probao za raniji box

Poslednja izmena:
@vkozomar - moze li da se napravi svoja lista kanala? (nigde nema taj podatak)

Pozdrav!

Ne stizem sve da pogledam, vikend klinci trckaraju po kuci .. probacu kasnije ako me.neko ne.preduhitri. Kodi radi i verzija je 17.6 pustio antmana 2 mada ima nekih seckanja.. zbog.kojih sam i pobegao sa androida na htpc :)
@vkozomar - moze li da se napravi svoja lista kanala? (nigde nema taj podatak)

Pozdrav!

p.s. daljinski ima po meni lose odradjen ovaj.krug i OK dugme, cesto se pritisne pogresno prilikom skrolanja. Lepo izgleda i dosta je brz ali mozda treba vremena na privikavanje..

Poslednja izmena:
Moj ima skart ulaz i još sa strane još tri ulaza.

Slika pozadi
nS7Oylh.png
nema čak ni AV izlaz što svaki kinez ima

@vkozomar - Hvala.

Jos jedno pitanje, mozda neko zna...

Obzirom da Eon box ima USB ulaz, da li moze da se koristi Wechip W1 Air Mouse?

Pozdrav!

Kakav je uopšte taj softver na boxu, jel to eon android tv app ili nešto drugo?

Sent from my LEX820 using Tapatalk

@jok - Nebitno je sta ima na Eon box-u. Za @Zoran021 je dovoljno da kupi HDMI to SCART adapter.

Pozdrav!

Ne stizem sve da pogledam, vikend klinci trckaraju po kuci .. probacu kasnije ako me.neko ne.preduhitri. Kodi radi i verzija je 17.6 pustio antmana 2 mada ima nekih seckanja.. zbog.kojih sam i pobegao sa androida na htpc :)

p.s. daljinski ima po meni lose odradjen ovaj.krug i OK dugme, cesto se pritisne pogresno prilikom skrolanja. Lepo izgleda i dosta je brz ali mozda treba vremena na privikavanje..

Koko sam video ima 2 usb priključka jesu li otključani za sav video sadržaj da puštaju sa usb diska ili traži da se formatira ko pds2100 pa da može da se koristi samo ono što on snimi.

@jok, @shamanNS
Hvala..Znaci ne moram jos i tv da kupujem. :p

Ovo je sve pomalo zbrkano.

Kad se uporedi Trio gold sa EON Light, koji je isti po ceni, dobija se manje (i tv kanala i sporiji net..). Koja im je logika??
A ako uzmem skuplji paket EON Full tv ponuda ostaje ista, dobija se brzi net (nista znacajno) i veci broj tel.min. (koje i onako ne potrosim).
Ne, hvala. Ostajem na starom dok ne poprave ponudu.

Koliko sam razumeo 7d unazad se doplacuje za drudi tv, a za jedan je ukljuceno u paket?

Bitno da su ponudili EON Smart TV aplikaciju (promo) i EON Mobilnu aplikaciju, smesno.
Jos je smesnija ponuda za EON full duo i njegova cena.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama! To me je zanimalo. Znaci ako hoces da imas 7 dana unazad onda moras da im platis to uvodjenje minimum 4900 + renta 290. Bas su pametni. Neka hvala :D

Ja licno slabo gledam TV, treba mi u druge dve sobe za ostale ukucane D3 i vracanje unazad. Nije Android, ima Philipsov neki OS, ali imam Netflix i YT, vremensku prognozu, vise od toga i ne koristim. PLEX koristim preko PS4, ponekad i preko TVa ako me mrzi da palim Sony, posto ima DLNA pa direktno streamujem sa kompa. Tako da u principu najvise bih uzeo da na druga dva TVa ima D3 i vracanje, sto u ovoj kombinaciji bih mogao samo na jednom a za drugi bih morao da platim uvodjenje D3 +mesecna renta 290. Meni je Eon FULL super paket samo kad bi dali jos jedan D3 sa vracanjem, to bi mi najvise odgovaralo :D

Onda ti je resenje obican dodatni Android box za 6-7.000 (npr ovaj, imam ga i radi posao bez greske) na koji ces instalirati EON mobilnu aplikaciju ili Eon Tv app i teraj. Imas i 7 dana i video klub

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Onda ti je resenje obican dodatni Android box na koji ces instakirati EON mobilnu aplikaciju ili Eon Tv app i teraj. Imas i 7 dana i video klub
Upravo zato sam i postavio pitanje oko softvera na eon boxu. Ispada da skoro svi stari korisnici imaju bolje uslove nego što ovi nude. CI modul za everyday gledanje, kupim box za 50$ samo da ima kršten daljinac, eon ATV app i imam vraćanje unatrag kad zatreba. I ostaje mi master v2.0 koji ne zahteva lan za 24h unazad.

Losa ponuda jako. Imam trio gold, istekao mi je ugovor. Da predjem na eon full platim 300din vise zbog zbog aplikacije koja radi i sada na android box-u.. i 50mbs vise..nikav izbor.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa nije baš isto, ti sa trio gold imaš običnu eon android app, ova ATV je dosta udobnija za korišćenje. Ali generalno samo se novim korisnicima isplati, i možda korisnicima sa slabijim paketima.

Pa EON sad imam na kompu, tv retko gledam (zena ga je okupirala:D), a i EON mobilna aplikacija mi radi. I svugde imam 7d unazad.
Stace mi android box ?

Moj odgovor je na problem koji je izneo H4wkeye, njegov post sam istom prilikom i citirao... "Tako da u principu najvise bih uzeo da na druga dva TVa ima D3 i vracanje, sto u ovoj kombinaciji bih mogao samo na jednom a za drugi bih morao da platim uvodjenje D3 +mesecna renta 290. Meni je Eon FULL super paket samo kad bi dali jos jedan D3 sa vracanjem, to bi mi najvise odgovaralo"

Upravo zato sam i postavio pitanje oko softvera na eon boxu. Ispada da skoro svi stari korisnici imaju bolje uslove nego što ovi nude. CI modul za everyday gledanje, kupim box za 50$ samo da ima kršten daljinac, eon ATV app i imam vraćanje unatrag kad zatreba. I ostaje mi master v2.0 koji ne zahteva lan za 24h unazad.

Realno odgovara onima koji prze kucni telefon.
A je l' to sigurno za lan da je potrebno za vracanje unazad? Mozda ga bodu samo zbog ostalih android funkcija boxa? (Meni ne menja stvar, ionako stoje jedan pored drugog)

Poslednja izmena:
Pa nije baš isto, ti sa trio gold imaš običnu eon android app, ova ATV je dosta udobnija za korišćenje. Ali generalno samo se novim korisnicima isplati, i možda korisnicima sa slabijim paketima.

Za sada se ne isplati starim korisnicima. Cekam dalje. Mozda bude nesto povoljnije.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Evo kako izgleda radni nalog tehnicara od SBB ako nekog zanima, meni bilo dosadno pa slikao, ofc nista pametno, al barem vidis sta ljudima riknjava.

Obirsao sam licne podatke musterija, za servisere me bas nesto zasvrbe..

IMG_20181015_115646.jpg

Inace kad smo kod toga, apsolutno razumem da ne mogu da vrse monitoring svakog pojedinca DS/US ali da oni na svojim cvoristima takodje nemaju nikakav interface koji bi im javio kada values predju odredjene granice je sramotno.
To sam saznao danas kada sam proveravao svoj DS/US i primetio da samo par dana od zamene 2 splitera i samog modema US opet prelazi granice.
Zvao, kazu a pa nije ovo do vas vidim smetnje na cvoristu, sad cemo da napravimo nalog da ekipe izadju na teren.
Reko vi ne znate kada vam na cvoristu ode nesto dok vam ljudi ne jave? ....kao pa znate bla bla obicno se ljudi brzo jave kad nastanu smetnje.
Pa mislim se naravno da se jave kad im vise ne radi servis koji im je potreban mozda za posao itd.

Ja hvala bogu sam pratim opseg pa prvi primetim ako values krecu da odlaze u out, tako da niko drugi nije prijavio, jer smetnje se jos nisu osetile.
Stvar je u tome sto je to moglo tako da stoji nedeljama pre nego sto rikne cvoriste a oni idalje nebi znali, otuda i stalni kvarovi, doduse kvarovi su jer koriste najkvalitetnije delove NOT, ne znam da li moze da se koriste gori delovi i oprema od onoga sto SBB koristi.... TUGA.

-

Poslednja izmena:
Prešao sam sa duo silvera na eon full duo. Internet poboljšan na 100mb, a kanale imam sve, i hbo i pink i xxx. Sve do jednog. Jel to neka promocija tipa mesec dana ili su se zeznuli pa mi ostavili sve uključeno?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Privremena promocija, tako sam i ja imao sve to na nekih 3+ meseca i onda je nestalo, za HBO su cak krenuli da naplacuju, gde je keva slucajno primetila pa sam ih zvao da ih pitam da li su normalni, uglavnom vratili su pare koje su pokrali kroz umanjenje mesecnih racuna.
Doduse izvinjavam se, nisam video da si presao na "EON" paket, ne znam sta je to tacno, ja licno imam Gold 3 sa 100/6 a zbog ugovora i sa Telenorom 110/6.
Ali iskreno ako se nije navodilo uz paket da dobijas te fenseraje, racunaj da je privremeno, doduse kazem nisam siguran na koliko dugo jer sam tv ne gledam pa nisam obracao paznju kada su tacno iskljucili premium kanale, al proslo je barem 3 meseca u mom slucaju, mozda cak i 6. Doduse ja sam bio nov korisnik tad.

Poslednja izmena:
Ja sam danas presao na EON Premium, UL podignut na 15mbit ali je zato DL u raspadu i ide do 60mbit!! E sad box je premalen i glavna briga mi je sto sam uredjaj podrzava samo 1080p 60 a EON app 4K! To znaci da EON Smart Box nije 4K kako se reklamira?!

Zbog ovih zezancija sa lan kablom primoran sam bio da kupim wifi antenu, uzeo neku tp link od 20e i na kompu internet do 60mb isto max. Laptop pored rutera, telefon pored rutera i nijednom da pređe preko tih 60mb, a kada sam povezao laptop kablom za rutrr pokazao je 100mb dl. Jel normalno da je toliko limitiran wifi ili ?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Wi Fi nikad ne moze da izvuce full brzine, tako da da normalno je, i SBB ne garantuje brzine preko WI FI mreze.

Btw sad sam gledao te nove EON pakete, ispadne ako uzmes ugovor na 2god, placas 3000rsd mesecno za vise svega, ja placam trenutno 3700 za manje svega, jel nije moguce podpisati novi ugovor bez penala? kapiram da nije al radje bi placao manje za vise nego obrnuto... Imam jos 11 meseci do isteka starog ugovora.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno