Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Uvek moze da se odnese na bazdarenje aparat za pritisak (a i trebao bi posle par godina upotrebe). Ima jedna radnja blizu Bajlonijeve pijace (BG) koja se time bavi.

Ja jos uvek cekam dispute da se zavrsi za microSD aliexpress presudio da mi vrate novac i da je zadnji rok 17.10 i nista se ne desava...

Sto se tice paketa koji je stigao 93 dan, s tvoje strane ne moras da mu platis nista jer garantuju 60 dana da stigne paket,a sa druge strane nije kinez kriv sto nasa posta (ili malo verovatno njihova) odugovlaci... Ti sam presudi da li zelis i koliko da platis coveku...

Poslednja izmena:
Narucio sam 15.9 neki case za samung telefon u radnji koja je imala preko 6000 prodatih. Paket nije mrdnuo ako je verovati trackingu a radnja je izgleda pukla. Promenila je ime u 685478 store, imaju samo 2 neke gluposti. Pre 2 dana im poslao poruku da pitam sta se desava sa paketom i niko se nije javio. Da li otvarati dispute ili da cekam da prodje 60 dana? Zarobljene mi pare a cisto sumnjam da ce paket stici.

Cekaj 60 dana, mozda i stigne, a tracking cesto nije tacan (uglavnom jeftinije stvari nemaju tracking)

Jel' neko kupovao RGB ventove 12 ili 14cm? Neka preporuka? Uzeo bih neki kombo sa par ventova i led trakom. Ima ih bas dosta u ponudi..[emoji848]

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Pa na isto principu, ubodeš iglu, staviš uzorak krvi na papir i ubaciš u ovaj uređaj. Samo što on učita preko telefona a ne ispisuje na displej.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Često u apotekama, a još češće na klinikama možete dobiti aparat (osnovni model) za džaba jer to uvoznici dele. Zarada je na trakicama.

Via RN4x

Ima i xiaomi svoj nego mi nije jasno kako meri secer u krvi preko prikljucka za slusalice?

https://www.aliexpress.com/item/Ori...&terminal_id=4cff91e6440841dfa7655c17e2804db5

Ti meraci secera nisu mnogo skuplji ni kod domacih distributera.

Pa jesu, naprimer aparat od Bajera - ConturPlus sa 55 traka je 2300 dinara i dodas jos 50 traka koje koštaju 2000 dinara. Sve zajedno, aparat i 100 trakica je 35 evra otprilike, a ovde je 17 evra. Samo što mi nije jasno zašto su carinili paket kao da je koštao 50 dolara. Ovako je ušteda sa carinom 8 evra a trebalo je da bude 17 evra. U suštini kako je rekao neko ranije, kod nas aparat dobiješ za đž, a zarađuju na trakicama.

Poslednja izmena:
Imas apoteke sa stalnim popustom. Hint: Baofarm, Srbotrade. Nazovi pa pitaj koliko su trakice. Može biti značajna razlika akonse troši puno.
Čini mi se da Abbott Freestyle spadaju među jeftinije, pa vidi da li ti možda i to odgovara...

Via mi8

Često u apotekama, a još češće na klinikama možete dobiti aparat (osnovni model) za džaba jer to uvoznici dele. Zarada je na trakicama.

Via RN4x

Lol, očigledno ne živiš u srbiji. Da tek tako dele za džaba sutra bi već ostali bez svih zaliha a prekosutra bi po pijacama bilo aparata na prodaju :D

Zapravo dele cak i u Srbiji. Kao sto je covek rekao, zarada je na trakicama, pa im se tako brzo otplati "poklon aparat".

Da,dele,ne pricati na pamet. Sta ti vredi aparat bez trakica koje uglavnom samo on koristi

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ima jedna fora tu, moraš da kupiš trakice za 1500-2000 din da bi dobio aparat, niko ti neće dati aparat samo za džaba.
Moja majka je godinama koristila neki prizmin model, kad je postalo teško pronaći lancete za njega kontaktirao sam ih i poslali su mi novi model koji je posle godinu-dve počeo da blesavi, opet sam ih kontaktirao, poslao taj dobio poštom novi... Svakako mislim da je to bolja opcija nego uzimati iz kine, ako ništa a ono zbog lanceta koje su osetljive na nepravilno rukovanje...

Pa na isto principu, ubodeš iglu, staviš uzorak krvi na papir i ubaciš u ovaj uređaj. Samo što on učita preko telefona a ne ispisuje na displej.

Ma jasan mi je princip kako meri šećer nego kako taj aparat čita podatke kroz konektor za slušalice?
Nekako mi je logičnije da koriste micro USB port a ne 3.5mm Jack

Svakako mislim da je to bolja opcija nego uzimati iz kine, ako ništa a ono zbog lanceta koje su osetljive na nepravilno rukovanje...

Da upravo zato i kažem da to ovde slično košta plus lancete imaju rok trajanja, a pitanje koliko ćete čekati i koliko sveže dobiti iz kine.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa uređaj ima neki modulator u sebi verovatno pa telefon prima waveform signal pa onda ga dekodira. Ne može veliki deo podataka da se prenese jer je protok 8kbps.

Po tom principu radi Dial up. :) On prima zvučni signal i onda ga prevodi u podatke.

e ovako narode,

12. septembra sam naručio supruzi masku i zaštitno staklo za mi a1, preko "caffele official store"-a na aliexpressu. do dana današnjeg nisam dobio narudžbu, dakle 22.10. je danas.
preko tracking numbera sam dobio informaciju da pošiljka uopšte još nije stigla do naše zemlje.
kontaktirao sam prodavača ("caffelle official store") i napisao mi je da je produžio "protection time" i kaže da ću sigurno dobiti, ali da još moram biti stripljiv.

e sad, htio bi sa se posavetujem sa vama šta da radim? da li da otvorim "dispute" ili da još čekam? sve kontam da sam ipak bio dovoljno strpljiv, a dosta je vremena prošlo od tog 12. septembra.

vaša mišljenja i saveti?

e ovako narode,

12. septembra sam naručio supruzi masku i zaštitno staklo za mi a1, preko "caffele official store"-a na aliexpressu. do dana današnjeg nisam dobio narudžbu, dakle 22.10. je danas.
preko tracking numbera sam dobio informaciju da pošiljka uopšte još nije stigla do naše zemlje.
kontaktirao sam prodavača ("caffelle official store") i napisao mi je da je produžio "protection time" i kaže da ću sigurno dobiti, ali da još moram biti stripljiv.

e sad, htio bi sa se posavetujem sa vama šta da radim? da li da otvorim "dispute" ili da još čekam? sve kontam da sam ipak bio dovoljno strpljiv, a dosta je vremena prošlo od tog 12. septembra.

vaša mišljenja i saveti?
Otvori Dispuste moje misljenje

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Sačekaj još 10ak dana, pa ih ponovo kontaktiraj, reci im da ti paket nije stigao, da si se raspitao u lokalnoj pošti, da nema paketa za tebe i da želiš povraćaj novca.

Kod mene je isti slučaj, poručio pre 3-4 meseca od njih, ali bez trackinga. Nije problem do njih, jer mi paketi bez trackinga ne stižu od početka godine (drugu preko Bg carine stižu). Lepo sam zatražio refund i vratili su mi novac bez problema (preko Paypal-a). Poručio sam opet, ali sa trackingom.

Pa što ne postavis tracking broj?
Koju opciju slanja si izabrao?
Ako nije plaćen broj rok je 60 dana

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@Corvus Corax
Narucio si preko Alija, platio paypalom i vratili ti novac na isti nacin?
Skoro mi jedan prodavac trazio paypal da mi vrati pare ali nisam hteo da mu dam. Negde sam procitao da ti uplate novac a onda se zale paypalu pa ti ga uzmu.

Ne sećam se kako sam platio. Ali dva puta do sada su mi vraćali na PP i nije bilo nikakvih problema. Ipak su to male sume (do 10e).

Kako to radi? Zatvoris dispute i onda ti posalju pare? Po prirodi sam sumnjicav pa me zanima sta kineza sprecava da te prevari ako zatvoris dispute?

Ne otvaram uopšte dispute, to mi je uvek na poslednjem mestu. Kontaktiram ih, budem fin, objasnim da paket nije stigao X dana i tražim novac natrag. U velikoj većini slučajeva pristanu (nakon generičkih "sačekajte još malo", "proverite u lokalnoj pošti", itd.). Ako ne vrate novac u narednih par dana, uvek postoji dispute opcija.

Sačekaj još 10ak dana, pa ih ponovo kontaktiraj, reci im da ti paket nije stigao, da si se raspitao u lokalnoj pošti, da nema paketa za tebe i da želiš povraćaj novca.

Kod mene je isti slučaj, poručio pre 3-4 meseca od njih, ali bez trackinga. Nije problem do njih, jer mi paketi bez trackinga ne stižu od početka godine (drugu preko Bg carine stižu). Lepo sam zatražio refund i vratili su mi novac bez problema (preko Paypal-a). Poručio sam opet, ali sa trackingom.

15.10. su mi napisali da se strpim i sačekam još 10 dana (to bi bilo do 25.10.), a to je bilo pre nego sam pitao u pošti ima li ikakva narudžba na moje ime. kada su mi u pošti rekli da nikakva pošiljka na moje ime nije ušla u zemlju, onda sam se ponovo javio preko poruka prodavcu i tad mi je napisao da je produžio onaj "protection" rok i da se još strpim. ali znam da više preko "caffele official store"-a nikad neću naručivati. uzimao sam za rodbinu od drugih prodavnica, manje poznatih i došlo za manje od mesec dana. a ovo eto kao "official" store i od 12.9. nigde mi narudžbe.

uglavnom mišljenja si da preko poruka tražim povrat novca ukoliko ne stigne uskoro, da ne otvaram pre toga "dispute"?

Da, mislim da uvek treba ići preko poruka fino. A ako prodavac odbija, onda pokrenuti dispute. Sa njima nije bilo nikakvih problema oko povraćaja novca, poslali su novac PayPalom brzo. Ja sam ponovo poručio preko njih, samo sam ovog puta platio malo više za tracking, pa ćemo da vidimo.

Ne znam kakav si broj za praćenje dobio ako počinje sa UC, UG, UX,... onda je to China Small Packet Plus i tu nema praćenja van Kine, zadnji status može biti samo Accepted by airline, nekad čak Received by line haul i ništa više, samo ti paket donese poštar.
Ako broj za praćenje počinje sa RY, RX, RN,... onda mora da ima praćenje i u Srbiji, taj je Registred Air Mail.

Dispute ako pokreneš pre isteka 60 dana verovatno nećeš dobiti, samo će ti reći da je ostalo još vremena za isporuku.
Ako je prošlo više od 60 dana onda otvori dispute.

Ako ti novac vraćaju preko PayPal-a obavezno da ti pošalje kao Gift a ne kao da ti plaća za neku uslugu jer tako može posle da prijavi PayPal-u i da povuče novac nazad.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Da, mislim da uvek treba ići preko poruka fino. A ako prodavac odbija, onda pokrenuti dispute. Sa njima nije bilo nikakvih problema oko povraćaja novca, poslali su novac PayPalom brzo. Ja sam ponovo poručio preko njih, samo sam ovog puta platio malo više za tracking, pa ćemo da vidimo.

ja sam kreirao dva paypal accounta i ne mogu se sjetiti šifre niti za jedan, a ne radi ni ona opcija da mi resetuje šifru, nikad ne dobijem sms sa sigurnosnim kodom. ovo spominjem u kontekstu povrata novca, mogu li direktno na moju karticu uplatiti ili može li aliexpress izvršiti povrat novca na tu karticu preko koje sam uplatio, na isti način kao što vrše refund ako otkažeš narudžbu?

Ne znam kakav si broj za praćenje dobio ako počinje sa UC, UG, UX,... onda je to China Small Packet Plus i tu nema praćenja van Kine, zadnji status može biti samo Accepted by airline, nekad čak Received by line haul i ništa više, samo ti paket donese poštar.
Ako broj za praćenje počinje sa RY, RX, RN,... onda mora da ima praćenje i u Srbiji, taj je Registred Air Mail.

Dispute ako pokreneš pre isteka 60 dana verovatno nećeš dobiti, samo će ti reći da je ostalo još vremena za isporuku.
Ako je prošlo više od 60 dana onda otvori dispute.

Ako ti novac vraćaju preko PayPal-a obavezno da ti pošalje kao Gift a ne kao da ti plaća za neku uslugu jer tako može posle da prijavi PayPal-u i da povuče novac nazad.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

ma taj obični tracking broju sa UXXXXXXXXXXCN, ali to je pošti dovoljno da zna da li je nešto ušlo u zemlju ili ne. i nije ušlo. ovo sam spomenuo u konektstu što je prodavac napisao da je možda problem do lokalne pošte i onda sam ja kontaktirao poštu i rekli mi da pod tim brojem i pod mojim imenom ništa nije ušlo u zemlju.

Vrh Dno