Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Pa reče čovek da nije ni pogledao... Moraće to da se plaća do kraja *mjau**mjau**mjau*.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
I treba ;) Kad ne koristi što nije vratio pre isteka test perioda? Srpska posla...

Kriv sam, ne sporim... :)
Ali, onako kako su mi objasnili, nakon isteka probe samo bi mi naplaćivali korišćenje za to vreme dok ne raskinem, niko nije pominjao nastavak ugovora...zato nisam ni zagledao te papire, verovao sam rečenom, *mjau**mjau**mjau*.
Ništa, kukaću preko telefona pa ako se smiluju...

Sve ti je lepo bilo napisano u ugovoru sto si potpisao...cak smo i pricali o tome...ali si morao pre tog isteka da raskines i vratis opremu..jer u suprotnom prihvatas i budes jos 18 meseci....
Kukaj pa sad sve zavisi od njih da li ce ti izaci u suret ili cekas kraj za 18 meseci...

A da podneseš zahtev za raskid ugovora i platiš tih 6 meseci što si koristio uslugu?

Ja bih, bolje i to nego još 18 meseci. Ako hoće (a sumnjam). Ili da mi naplate cenu opreme pošto nisam vratio na vreme, svejedno.
A šta bi sa onim što se pričalo da im RATEL ili ko već ne da da naplaćuju ljudima ostatak ugovora kod raskida? Ili je to samo za mobilnu telefoniju i okači mačku o rep...?

EDIT: sad sam progooglao malo i tačno je, Ministarstvo telekomunikacija im je zabranilo svima da naplaćuju usluge koje mi neće ni pružati pošto raskidam ugovor, je li. Mogu samo da mi naplate ono što sam (odnosno nisam) koristio od potpisivanja do raskida...a to mi mnogo više odgovara.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Na to sam i mislio. Da platite samo za onaj period koji ste "koristili" uslugu. Za 6 odnosno 7 meseci, jer je već u toku sedmi mesec.

Ako BOX 4 paketu pridružim postpejd tarifu da li i toj postpejd tarifi traje UO kao i BOX 4 ili ostaje kao što je i bila za tu tarifu?

Ponovo su promenili opis promocije:

Povoljnost 6 meseci po 1 din mogu da ostvare svi novi korisnici koji imaju optičku infrastruktura ili se odluče za njeno uvođenje, kao i novi korisnici BOX 3 paketa koji su ujedno i novi korisnici usluge mts TV i/ili mts internet. Ovu povoljnost mogu da ostvare i postojeći korisnici BOX 3 paketa sa Net 50, 100, 150, 250 i 1000 koji obnavljaju ugovor i imaju optičku infrastruktura. Novi korisnici BOX 3 paketa koji već koriste mts TV i mts internet i prvi put ih uključuju BOX 3 paket ili obnavljaju ugovor za BOX 3 paket mogu da se odluče za povoljnost 3 meseca po 1 dinar ili povoljnost kupovine uređaja po sniženoj ceni (televizor, tablet, laptop, desktop računar, kamera, konzola), po izboru.

Znači po ovome definitivno ko ima BOX 2 može da pređe na BOX 3 za 6 meseci po 1 din. Ali sledeći put ćemo verovatno morati da pređemo na optiku da bi dobili isti popust.

Jel su realni ovi iz mts-a?! Koga oni zaposljavaju...
Pozove me tetka da joj objasnim sta joj je trenutno najpovoljnije da uzme od tih paketa posto se ne razume u to, a uz to je u mts mrezi. Preporucim joj box 4 crveni. Ode da pita do poslovnice (TC Stadion) i lik kaze da ne moze da radi box paket, kao daleko je od centrale...ne znam ni sta joj je pricao. Dal je realno da u sred B. Jerkovica ne moze da podrzi net i tv ili lik ne zna sta prica? A vrhunac je kad sam joj naglasio da odmah veze i ovaj moj broj koji je O1 da dobijemo onih 100gb promocije, lik nije imao pojma o cemu prica. Kaze ne, ne, odakle vam to, u box 4 moze samo jedan broj. Dal je realan lik...da jos uvek pojma nema sta mu firma nudi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Trebalo bi da uzmem Box 3 pa me interesuje da li ruter koji daju ima QoS odnosno da li kida ping dok neko drugi surfuje (sećam se da sam pre mnogo godina uzeo neku promociju iptv tri meseca za đžabe i da nije bilo pinga dok su se skidali torenti sve u šesnaest, doduše nisam koristio iptv). Da li na taj njihov ruter mogu da nakačim svoj pa da on sređuje saobraćaj? Da li guraju ljude iza cgNAT?
Hvala.

Trebalo bi da uzmem Box 3 pa me interesuje da li ruter koji daju ima QoS odnosno da li kida ping dok neko drugi surfuje (sećam se da sam pre mnogo godina uzeo neku promociju iptv tri meseca za đžabe i da nije bilo pinga dok su se skidali torenti sve u šesnaest, doduše nisam koristio iptv).
Njihov naravno nema nikakav QoS tog tipa. Problemi nastaju zbog ovoga: https://www.bufferbloat.net/projects/bloat/wiki/
Da li na taj njihov ruter mogu da nakačim svoj pa da on sređuje saobraćaj?
Generalno možeš (imaćeš dupli NAT ako ne uspeš da izvučeš PPPoE podatke iz njihovog rutera. Za ZTE rutere možeš da izvučeš te podatke imaš negde u VDSL temi, pitaj boga na kojoj strani.
Zvanično daju PPPoE podatke samo ako plaćaš statičku adresu.
Da li guraju ljude iza cgNAT?
Generalno ne, mada neki huawei ruteri imaju upisane podatke za PPPoE koji u sistemu telekoma budu CG-NAT-ovani. ZTE ruteri i njihove kombinacije PPPoE user/pass dobijaju javne IP adrese.
Nema na čemu :)

Evo mojih rezultata sa FQ_Codel baziranim QoS-om na Telekom VDSL-u. PPPoE na mom ruteru.
openwrt fqcodel.png

Poslednja izmena:
Kolko se stb uredjaja dobija uz npr box 3 paket 50mb (net, tel, tv), tj za koliko TV? Nigde na sajtu ne mogu da nadjem nesto o tome..

• Like
Reagovanja: M J
Moze li neko da mi kaze jel moze box preko parice u Brace Jerkovic (ako je bitno zgrada je br 70) ili onaj u poslovnici def ne zna sta prica?
Uzimao bi se box 4 crveni tako da je brzina neta 20. Nista spec.
Nista nemam od cekanja optike...tako niske brzine neta ne verujem da ce pustati preko optickog kabla.

Ako je bas udaljena, vise kilometara, od centrale, ne daju, jer ne mogu da isporuci.

Pa kako sad ja mogu da znam ako oni ne znaju. Kaze da je broj u mts-u mogao bi da proveri. Pa vidi tamo ima sigurno neko iz zgrade kome je fiksni u mts-u ili bar iz obliznje zgrade...one su sve iste, ko jaje jajetu, pa moze da proveri. A jesu buzge. Moracu izgleda CC da zovem.

Pa nadji bre na Belim Stranama fixni nekoga iz zgrade, pozovi 0800100100 i pitaj da se proveri po tom broju (moze, radio sam to, kada se sestra selila letos).
Ono sto ti ne mogu reci nikako je da li ima portova!!!!!!! Bez da imas vezu ovo neces sanzati :( Negde nema uopste problema (skoro ceo Nis :D), ali u centru BG je recimo ozbiljan problem, nema portova dok neko ne ode sa te centrale :(

Znaci moze se desiti da samo ADSL brzinu mozes dobiti. Ako nema puno MTS fixnih u zgradi doduse, mala je sansa da je zauzeta centrala.

Treba mi mala pomoc oko mts go. Do letos mogao sam da gledam na anroid boxu a sada non stop izbacuje neke greske, dali je blokirano gledanje u android boksovima.

Na tom broju je vec pre jedno 7-8 godina izvrsena provera i odobren box, ali nije uzet, jer je tada sbb bio izbacio neku promociju i onda smo se opredelili za njega. Ne verujem da je sad situacija drugacija...samo me cudi kako lik koji je zaposlen u mts-u moze da ne zna. Pa ko zna onda...

Pa nemaju tu informaciju! Kako ti nije jasno? Placeno im je da bude kurslus, da ne odu svi kod njih, nego da SBB moze da zadrzi deo ljudi, koji nece da rizikuju.

To znaci da ti mozes dobiti i danas VDSL onda (ako si tada mogao 20, mozes i sada, ali mozda mozes i 50). Medjutim, dok se ne podnese zahtev, i u samoj centrali ne proveri, ne zna se da li postoji VDSL port slobodan, iako mozes dobiti tu brzinu!
A nece ti ni reci to, samo ces cekati vise od mesec dana, i po tome shvatiti da nema portova :( Meni se desilo, kada sam se selio, u stan iz kog sam se selio sam poneo svoj VDSL, posle toga u tom starom stanu NIJE ostao slobodan port, nego ga je uzeo cim sam ga ja oslobodio, i sledeci nije mogao da uzme VDSL.

Naravno da je situacija drugacija, za 7-8 godina je moglo u okolini da se izgradi desetine novih zgrada koje su povezane na tu centralu, ili da se izgradi nova centrala.

Pa sta mi savetujete onda kako da proverim to najpouzdanije. Jel kao ovo sto alfa kaze da trazim po imeniku ko je u toj zgradi kod njih pa da dam taj broj ili sta? Msm malo mi je glupo da ja to radim mesto njih, valjda oni imaju info o svojim korisnicima na toj lokaciji, pa mogu odmah da mi kazu, a ne da ja ceprkam po belim stranama. A i to za slot mi je suludo totalno, pa majku mu, valjda znaju koliko centrala ima slotova, koliko ima prikljucenih, koliko im je slobodnih ostalo...
Iako ste mi sve lepo objasnili meni idalje nije jasno kako oni mogu to da ne znaju. Ko zna onda...da ga pitam?

Isto tako kao što mogu da ne znaju kad će neka zgrada biti priključena na optiku a već je odrađena instalacija po zgradi. Previše ti očekuješ od državne firme u ovakvoj državi.

Previse ti ocekujes da drzavna firma sme da uradi u kapitalizmu, bolje receno (a da nismo najgori moze da potvrdi ko god je duze ziveo u UK, i imao iskustva)

Isto tako kao što mogu da ne znaju kad će neka zgrada biti priključena na optiku a već je odrađena instalacija po zgradi. Previše ti očekuješ od državne firme u ovakvoj državi.

Buduci komsija, jes ti njih zavao da se raspitas za onu tvoju zgradu..? Izvinjavam se ako "padobranisem" na temu.. :D

Nisam zvao.
S obzirom da neće skoro u stan neko da se useljava nema potrebe raspitivati se već sad oko interneta.
Budući komšija ti je 95% sigurno moj brat a ne ja ;)

Nazad
Vrh Dno