Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Danas mi ispadne telefon i pravo na ivicu, ekran pukao, 3 linije, ništa strašno, može da se koristi, čak se i slabo vidi ali me nervira mnogo. Gde se može kod nas uzeti original ekran? Ko je ovlašćeni servis za xiaomi? I da li se isplati uzeti sa aliexpressa, nije problem zamena, problem je pronaći original.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Danas mi ispadne telefon i pravo na ivicu, ekran pukao, 3 linije, ništa strašno, može da se koristi, čak se i slabo vidi ali me nervira mnogo. Gde se može kod nas uzeti original ekran? Ko je ovlašćeni servis za xiaomi? I da li se isplati uzeti sa aliexpressa, nije problem zamena, problem je pronaći original.

Mislim da ces najbolje naci na aliju, sumnjam da ces kod nas naci original

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pošto su zvanično dostupni kod nas kontam da u ovlašćenom servisu mora imati. Može li neko da postavi link ekrana koji bi trebalo da je original sa aliexpressa?
Mislim da ces najbolje naci na aliju, sumnjam da ces kod nas naci original

Kako neće naći original?

Ljudi neupućeni, pa kad krenu da lupetaju .

Acke pc centar, zvanični servis.

Ali je mačka u džaku sem ako nisi uživo video displej i pitanje da li će ti baš takav doći.

Neko je pre postavljao link ovog ekrana, rekao da ga je kupio i da je identičan originalu. Odmah sam ga stavio u favorite zlu ne trebalo. E sad da li je bolje uzeti ovaj ekran ili preko PC centra ne znam ni sam.

Original for Xiaomi Redmi Note 5 Pro LCD Display Digitizer With Frame 10 Touch Screen Redmi Note 5 LCD Replacement Repair Parts
https://s.click.aliexpress.com/e/cku9bBn2

Poslato sa AGS-W09 uz pomoć Tapatoka

Da li se neko raspitivao za cenu? Ne bih ipak davao pola telefona za ekran pa makar i amoled da ugrađuju. Na aliju su oko $30.

Kod ovlascenih ce biti preskupo mislim, a nista bolje nego sa alija

Na fb je neko pisao da je zamena ekrana preskupa kod ovlašćenog distributera a delove ne prodaju bez njihove ugradnje.

Na fb je neko pisao da je zamena ekrana preskupa kod ovlašćenog distributera a delove ne prodaju bez njihove ugradnje.

Na zalost u Srbiji za bilo sta da vam treba ovlasceni servis je preskupo

Na zalost u Srbiji za bilo sta da vam treba ovlasceni servis je preskupo

Koliko vidim, svi pričaju da je preskupo ali niko ne zna kolika je cena i nije se ni potrudio da nazove i pita.

Znači, zvanična cena u ovlašćenom servisu je 6400 dinara za ugradnju originalnog displeja (komplet sa frejmom) za Redmi note 5.

Sada možete da diskutujete da li je to skupo ili nije...

dakle 50e sa ugradnjom. meni je to sasvim ok

Pojavi mi se ikonica da su ukljucene slusalice a nisu i nemogu da koristim tel bez slusalica sad. Jel zna neko sta je sad ovo
92fcc0069670b433974a507effaabec1.jpg

Desilo mi se isto na Max 2, ali upala kapljica kise. Kada se osusilo poceo da radi normalno i nestala ikonica. Mislio sam da ce da sprzi izlaz za slusalice ali nije.

Evo ga izgubise sta bi ovo ne znam, nije voda 100% nije ni pao, od kad ga imam samo sam jedmo stavio slusalice u njega ne koristim ih. Praticu pa da vidim sta je

Poslednja izmena:
Mozda je prasina i sl. Izduvaj dzek malo.

Poz,da li treba drzati ukljucenu stednju baterije i zasto?

Ne. Zašto bi to radio?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Je l osetna razlika u radu izmedju redmi 5 plus i redmi note 5 ? Koliko je zapravo bolji sd 636 u odnosu na 625 i je l kamera znacajno bolja na note ? Koliko sam primetio ostalo je isto. Pitam jer bih uzimao nesto od 150 do 200e pa je l vredi razlike u ceni

Nije neka preterana razlika, ali vredi ako nista drugo zbog kamere ako je bolja na rn5.

Je l osetna razlika u radu izmedju redmi 5 plus i redmi note 5 ? Koliko je zapravo bolji sd 636 u odnosu na 625 i je l kamera znacajno bolja na note ? Koliko sam primetio ostalo je isto. Pitam jer bih uzimao nesto od 150 do 200e pa je l vredi razlike u ceni

Sestra ima note 5 ja imam 5plus. Danas uzmi note 5. U radu u brzini nema nikakve razlike, na note 5 se oseti da npr u settings lepse klizi sto bi se reklo. Kamera je bolja i to ti je jedina realna stvar koju ces osetiti. Igrice ni ona ni ja ne igarmo da bi znao kakva je tu situacija, ovo osnovne sto igram rade lepo na oba.

Razlike izmedju 64/4 verzije oba telefona je mala finansijski, mislim da je ipak pametnije da idem na note pa makar samo zbog kamere(mada po nekim sintetickim testovima vidim da je 636 osetno bolji proc). Hvala svakako na odgovorima

SD 636 je klasa iznad SD 625.

Gaming, multitasking, processing slika, jednostavno mnogo jaci CPU deo, kao i GPU deo. Na duze staze, sve preko nekoliko meseci koriacenja, itekako se isplati razlika.

SD 636 ima ista CPU jezgra kao SD 835(doduse u visem procesu). 4xA73+4xA53, ista konfiguracija kao SD 660 i SD 835. 8xA53 jezgra nisu za poredjenje sa tim.

Poslednja izmena:
Razlike izmedju 64/4 verzije oba telefona je mala finansijski, mislim da je ipak pametnije da idem na note pa makar samo zbog kamere(mada po nekim sintetickim testovima vidim da je 636 osetno bolji proc). Hvala svakako na odgovorima

Kazem ti danas uzmi note 5. 636 na papiru je jaci, ali u stvarnosti ako ne vrtis geekbench ceo dan nece videti nikakvu razliku. Sestra pored note 5 ima i a1, i apsolutno nikakve razlike u brzini nema. Kamera je stvarno bolja na note5, samo zbog toga vredi da doplatis

Poslednja izmena:
Zena ima note5 32/3 a ja 5plus 64/4. Nema razlike. Ne znam kakav je note5 64/4. Mislim da tih 1gb rama bas znaci. Ja sam prešao sa note4x 32/3 i meni ovo realno leti!
Kamera dobra na oba.
Da dodam, 5 Plus sam uzeo za 135e nov dok je note 5 64/4 oko 190e sa garancijom

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam presao sa HTC Desire 820 2/16 [emoji23] Suvisno je komentarisati dalje

Da, to sam manje vise znao. Hteo sam vise ovako u realnom radu da vidim, ali posto razlike u ceni i nema, mislim da je odluka jasna :) Toliko ima dobrih xiaomi telefona od 100 do 220e da covek ne zna sta da uzme jer svi zavrsavaju posao, sami sebi prave konkurenciju :) Danas sam bas koristio mi a2 i stvarno su podigli nivo izrade, ali me 4000mah ozbiljno privlaci ka pro 5

Nazad
Vrh Dno