Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
TCL se zvanično ne prodaje u Srbiji. u stvari, prodaje li se uopšte? inače, spomenuta dva brenda su najbolji izbor što se kineskih brendova tiče

Pozdrav, opet ja... Koji televizor od ovih je najbolji? Budzet mi je tu oko 50+- hiljada...
LG SMART 43LK6100 LED, 43" (109.2 cm), 1080p Full HD----------------------------------46 hiljada dinara
LG SMART 43LK5900PLA LED, 43" (109.2 cm), 1080p Full HD------------------------------46 hiljada dinara
LG SMART 43UK6470PLC LED, 43" (109.2 cm), 4K Ultra HD-------------------------------48 hiljada dinara
SAMSUNG SMART UE49J5202AKXXH LED, 49" (124.4 cm), 1080p Full HD----------------49 hiljada dinara
LG SMART 43UK6500 + Magic remote AN-MR18BA LED, 43" (109.2 cm), 4K Ultra HD---51 hiljada dinara
HISENSE SMART H50A6100 LED, 50" (127 cm), 4K Ultra HD,------------------------------51 hiljada dinara
HISENSE SMART H49N5700 LED, 49" (124.4 cm), 4K Ultra HD,----------------------------51 hiljada dinara
SAMSUNG SMART UE43NU7092UXXH LED, 43" (109.2 cm), 4K Ultra HD------------------53 hiljada dinara
SONY SMART KDL-49WE660B LED, 49" (124.4 cm), 1080p Full HD-----------------------53 hiljada dinara
HISENSE SMART H50A6500 LED, 50" (127 cm), 4K Ultra HD, -----------------------------55 hiljada dinara

TCL se zvanično ne prodaje u Srbiji. u stvari, prodaje li se uopšte? inače, spomenuta dva brenda su najbolji izbor što se kineskih brendova tiče

TCL se prodaje vec par godina u Hrvatskoj a ove godine su usli na trziste BiH pa ce vjerovatno uskoro i u Srbiju. A da, Hisense i TCL su dva ubjedljivo najbolja kineza i puno vise nude za isti novac od Philipsa.

Imas taj Hisense a6100 50" na akciji 42400 din.. Do 7 oktobra ili do isteka zaliha..
Uzeo majci 55n5700 za 56k vcrs. Nije bilo 55a6100 ali nema veze. Ovaj ima bolju završu obradu a hteo sam i veću dijagonalu pa se odlučim za njega umesto za 50a6100.

Kratko sam ga čačkao, samo da joj podesim osnovno, pustio par 4K snimaka i ne videh ni jednu manu. Plug and play. Za te pare vrh.

Pozdrav.
Kupujem TV do 60-tak hiljada u domaćoj radnji. "proćešljao" sam postove koje ste postavili i od blagoteleće zbunjenosti na početku, filtrirajući nekako objektivno pa i subjektivno dosta sam toga naučio, i hvala Vam na tome.

Uglavnom UHD 40-43 inca do te sume gledajući neke prednosti i mane ovih, pa recimo "kvalitetnijih" proizvodnjaća blještavij šasija, Samsunga i LG, ja stigoh do nekih modela.

SAMSUNG UE40MU6172
SAMSUNG UE40MU6402
SAMSUNG UE43NU7192

SAMSUNG UE43NU7402 mi već premašuje budžet.

Neću igrati igrice, gledanje 2-2.5 metra, mrak, polumrak, nema nekih velikih uglova gledanja, izvor SatTV, IPTV, Kabl...hd filmovi...audio preko nekog sounbara ili DAC-a u zaseban audio sistem....

Svestan razlika, verovatno ne svih, izmedju modela 7xxx i 6xxx serije, neko osnovno pitanje za poznavaoce materije:

- Da li se isplati uzeti seriju 7xxx zato što samo na nju daju 5 GODNINA garancije, ili uzeti seriju 6xxx koja ima barem na papiru bolje performanse, i biti uskraćen za DTS, bluetooth ili šta još tu ide, i dobiti samo 2 GODINE garancije

Ili Vas molim za neki savet oko nekog drugog proizvodjača, nekog modela...šta je sa LG njegovim IPS i RGBW-om... da li da se osvrćem i na to.

Cook i ostali...
Hvala Vam unapred.

Poslednja izmena:
Prvi i osnovni savet — idi bar na 49-50 inča. Prva greška koju ćeš napraviti bez obzira koliko kvalitetan tv odabereš je da uzmeš tv male dijagonale, a 40-43 inča to svakako jeste za gledanje sa 2.5 m udaljenosti.
Govorim iz iskustva, dva puta sam istu grešku napravio. Prvi put uzeo 40 inča Samsung, drugi put 43 inča LG. Sa oba TV prezadovoljan, Samsung sa VA matricom mnogo bolji za filmove i gledanje u mraku zbog boljeg kontrasta i crne boje, LG bolji za moju dnevnu sobu zbog većih uglova gledanja i svetle prostorije u kojoj loša crna ne dolazi mnogo do izražaja. Lg ima prednost i zbog boljeg OS-a i po meni dosta boljeg procesiranja sd signala sa kablovske.
Ali džabe sve to kad su mali ekrani, što postane očigledno posle par meseci gledanja, jer se na veću dijagonalu veoma brzo navikneš.
Zato ja sad planiram da preskočim 49-50 i idem odmah na 55 inča za dnevnu.

Tako je ... Sto vece to bolje, drug pre par meseci uzeo LG UHD 49", i prvi utisak je bio Wow koliki tv.. A posto cesto idem kod njega, svaki novi dolazak TV mi izgleda manje i manje :d

На крају ће да нестане. Све је релативно, понекад одем до другара а у дневној соби, на можда пар метара му је нов телевизор. И увек заборавим па питам, јел то 50" или 60" и добијем одговор да је 40" а да планира да купи већи. Наравно, кад неко купи 100" телевизор и навикне, после су му сви испод тога мали. А неко и даље гледа 32" и сасвим му је довољно, ипак је то само успутна забава, осим зависницима.

Bas taj osecaj, ja imam 6172 od 50inca, i kad odem u drugu sobu monitor od 20inca, kao da gledam u telefon, sve mi sitno, ako mozes idi na vece naravno, ali isto tako ce ti i 40 ili 43 izgledati veliko, ako prelazis sa nekog manjeg tv-a.

Vec rekoh svoj stav o tome...
Tehnologija nam je donela da mozemo da kupimo TV velicine koja god nam treba a ne najveci moguci, jer kraja nema, a i ne treba ti toliki :)

Imao sam isti stav o tome. I dva puta sam pogrešio.
Sad sam stava da čovek može svašta da pogreši osim da kupi prevelik tv.
Naročito što se za tih 65.000 može kupiti sasvim dobar tv dijagonale 49-50 inča koja je po meni optimalna veličina za daljinu na kojoj će gledati tv.

Ako imam ograničena a ne bezgranična finansijska sredstva i nemam nameru ili mogućnosti da dam ni dinar više od te projektovane sume, prilikom kupovine TV uvek ali uvek bih pre kupio kvalitetniji TV više klase od 50" nego neki entry level/nižu srednju klasu od 65" z iste novce... Drugim rečima, između kvantiteta i kvaliteta uvek biram kvalitet...

Naravno da ne treba ići po svaku cenu na što veći tv kad su sredstva ograničena.
Ali ovde je reč o cifri koja nije mala i za koju se može uzeti sasvim solidan tv veće dijagonale.
Ili zaista mislite da je 40 ili 43 inča uhd tv bilo kog proizvođača i kvaliteta optimalan izbor za taj novac?

Ako imam ograničena a ne bezgranična finansijska sredstva i nemam nameru ili mogućnosti da dam ni dinar više od te projektovane sume, prilikom kupovine TV uvek ali uvek bih pre kupio kvalitetniji TV više klase od 50" nego neki entry level/nižu srednju klasu od 65" z iste novce... Drugim rečima, između kvantiteta i kvaliteta uvek biram kvalitet...

+1

Po ne znam koji put - ovo nije diskusija o veličinama tv. Ko hoće 40" neka ga i kupi.

Pozdrav svima. Potrebna mi je pomoć oko odabira televizora. Budžet mi je 40.000 din. Nije presudno da bude smart. Dijagonala npr. 43''.
Koji modeli nude najbolji odnos cene i kvaliteta u tom cenovnom rangu?

Tri godine. Bio je upakovan kao da je bio izložen, samo rastavljen. Kako da proverim koliko je radio? Mada mislim da nije, samo je bio izložen, neupaljen.

Ne znam da li je to toliko bitno. Mi smo 2010. kupili LG, jos u ondasnjem Tehnomarketu i to svesno izolozbeni, tj.u tom trenutku je bio zadnji u radnji. Tada su ga iskljucili, kada je trebalo da nam ga upakuju i to je izgledalo tako, sto su samo tv nekako upakovali u original.kutiju, a onu nogu (od 10 kg :) ) nam stavili u kesu i dali da nosimo. Nije bio problem, kola blizu, itd...., ali hocu da kazem da i dan danas radi bez ikakvih problema. Taj, sto je radio, garantovano je ispravan i proveren.

Mnogo ima postova, pa ne mogu da nadjem, da li se o tome pisalo: po meni je bitna stavka, pored rezolucije i dijagonale, pozadinsko osvetljenje. Nekako mi se cini, da u dobro osvetljenoj prostoriji i po prosecno sucanom danu, moze da bude problem vidljivosti ekrana od 200 cd/kvm. Mnogi modeli i nemaju vise ili 250-300 cd, najvise. Gore pomenuti moj stari LG ima 450cd i kada bih ga zamenio drugim u istoj prostoriji, ne bih isao na manje. Sad idem iz Rode, Vivax 43S60T2S2, kosta 21.990. 43', FHD, 300 cd. Svidja mi se, ali kakva su vasa iskustva po pitanju osvetljenja?

Entry level Samsung UHD, Samsung UE55NU7092UXXH kakav je to TV? Jel Turcin? Jel zna neko kakvo je osvetljenje? Jako je povoljan za Samsung brend a na netu nigde opisa, niti znam iz koje je godine model, nijedne korisne informacije.

Pozdrav.
Kupujem TV do 60-tak hiljada u domaćoj radnji. "proćešljao" sam postove koje ste postavili i od blagoteleće zbunjenosti na početku, filtrirajući nekako objektivno pa i subjektivno dosta sam toga naučio, i hvala Vam na tome.

Uglavnom UHD 40-43 inca do te sume gledajući neke prednosti i mane ovih, pa recimo "kvalitetnijih" proizvodnjaća blještavij šasija, Samsunga i LG, ja stigoh do nekih modela.

SAMSUNG UE40MU6172
SAMSUNG UE40MU6402
SAMSUNG UE43NU7192

SAMSUNG UE43NU7402 mi već premašuje budžet.

Neću igrati igrice, gledanje 2-2.5 metra, mrak, polumrak, nema nekih velikih uglova gledanja, izvor SatTV, IPTV, Kabl...hd filmovi...audio preko nekog sounbara ili DAC-a u zaseban audio sistem....

Svestan razlika, verovatno ne svih, izmedju modela 7xxx i 6xxx serije, neko osnovno pitanje za poznavaoce materije:

- Da li se isplati uzeti seriju 7xxx zato što samo na nju daju 5 GODNINA garancije, ili uzeti seriju 6xxx koja ima barem na papiru bolje performanse, i biti uskraćen za DTS, bluetooth ili šta još tu ide, i dobiti samo 2 GODINE garancije

Ili Vas molim za neki savet oko nekog drugog proizvodjača, nekog modela...šta je sa LG njegovim IPS i RGBW-om... da li da se osvrćem i na to.

Cook i ostali...
Hvala Vam unapred.
https://www.emmezeta.rs/multimedija...uzivno-samo-u-emmezeti-sa-5-godina-garancije/

49 inča, 5 godina garancije, ovo je cena na 12 rata.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno