Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kupio novi tv (Fox 43'' smart) ali imam problem i sad ne znam jel do tv ili do resivera? Sva moguca podesavanja sam isprobao i zamene kablova i zamenu ulaza... Znaci posebno tj mozda i jedino vidljivo je na sportskim utakmicama,oseca se delay ,mali ali nekako se vidi da slika nije u real time i nije fluidna,,, Skinem full hd tekmu pustim preko kompa,sve ok? Slika ne secka,nema pikselizacije,ton radi,,ja ne znam,,,Da li je do tv ili do sbb? Uglavnom i jedno i drugo cu verovatno tesko dokazati :)

Poslednja izmena:
Kupio novi tv (Fox 43'' smart) ali imam problem i sad ne znam jel do tv ili do resivera? Sva moguca podesavanja sam isprobao i zamene kablova i zamenu ulaza... Znaci posebno tj mozda i jedino vidljivo je na sportskim utakmicama,oseca se delay ,mali ali nekako se vidi da slika nije u real time i nije fluidna,,, Skinem full hd tekmu pustim preko kompa,sve ok? Slika ne secka,nema pikselizacije,ton radi,,ja ne znam,,,Da li je do tv ili do sbb? Uglavnom i jedno i drugo cu verovatno tesko dokazati :)

Do tv je. Imam i ja sličan problem, ne vidi se kod filmova, vidi se kod sportskih prenosa. Ima tema u TV s FOX android uređajima, možemo tamo nastaviti.

Do tv je. Imam i ja sličan problem, ne vidi se kod filmova, vidi se kod sportskih prenosa. Ima tema u TV s FOX android uređajima, možemo tamo nastaviti.
Nije do tv-a vec do signala iz box-a.... Los signal pravi artefakte na ekranu. Meni se na 50 inca pojave linije pri promeni kadra.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Da li je nekom za mesec septembar tarifiran Pickbox (479.17 din. + pdv 95.83 din. = 575.00 din)?

Meni jeste iako ga imam promo do polovine januara 2019. godine

Zvao sam ih da uložim reklamaciju.

U aplikaciji račun za septembar veći za 110 dinara. Naravno na mejl ne stiže ništa niti može da se pošalje iz aplikacije jer izbacuje grešku...

3db73f4cf56b288dc33b94e2b4f4d914.png

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stigao račun na mejl, naplatili Pogledaj propušteno a već dve godine nisu sredili da radi D3 uređaj i nije mi jasno otkud sad ovo...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Jel bitno koji dvb standard podržava tv ako se ubacuje CI? Imam neki stari 32" panasonic u spavaćoj sobi, pa kad bude digitalizacija da li da uzimam CI ili mini d3, televizor podržava samo dvb-t i normalno atv.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Znači d3 mini, hvala.

Kao što je kolega iznad rekao TV mora da podržava DVB-C standard, ali tebe ništa ne sprečava da probaš da skeniraš kanale i vidiš da li tvoj TV podržava isti. Kada kreneš da pretražuješ kanale ukoliko je DVB-C podržan pitaće te da li je izvor ATV (analogna televizija) ili kabl (digitalna televizija).

Samo postoji mala fora prilikom podešavanja TVa, ukoliko na trenutnom podešavanju ne vidiš kabl kao izvor to ne mora da znači da TV ne podržava DVB-C standard! Probaj da promeniš regionalna podešavanja na Skandinavce npr Švedska jer se standard televizije određuje po državi.

Da pojasnim. Imam LG TV star preko 10 godina (32LF2510 ako se ne varam) i ukoliko stavim za zemlju Srbija nemam DVB-C, ali kada promenim na Švedsku imam DVB-C. Što znači da sam TV podržava taj standard nego kada je proizvođen digitalna TV nije bila u planu kod nas ili je bio usvojen neki drugi standard pa je softverski onemogućena zbog državnih propisa dok Skandinavci odavno koriste DVB-C kao standard za digitalnu TV.

I sam sam radio u kablovskoj pa znam za ovu začkoljicu, trebali ste da vidite izraz lica tehničara koji mi je došao kući i krenuo da me ubeđuje kako moram da imam STB i nakon što sam mu pokazao da greši bio je skroz zbunjen, vilica do poda [emoji3]
Jel bitno koji dvb standard podržava tv ako se ubacuje CI? Imam neki stari 32" panasonic u spavaćoj sobi, pa kad bude digitalizacija da li da uzimam CI ili mini d3, televizor podržava samo dvb-t i normalno atv.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

U specifikaciji piše samo dvb-t

Ima.

U specifikaciji piše samo dvb-t

I za moj takodje pise samo DVB-T, a ako ima CI slot velika je verovatnoca da ima DVB-C.

Svakako mozes da pokusas jer te nista ne kosta, a mozes mnogo da dobijes. Bar je meni jako bitno da nemam jos jedan uredjaj pored TVa.
Znaci samo je bitno da promenis zemlju na neku zapadnu ili Skandinavce, ne moras jezik naravno :D
To je bukvalno nekoliko minuta posla, jer odmah vidis kad krenes da pretrazujes kanale da li ima digitalnu TV ili jok.

Koliko je star televizor?

Trenutno sam na poslu, pa ne mogu ništa da probam, sutra ću. Znači on i bez CI kartice ako ima dvb-c nađe kanale, samo budu zaključani, taj neki fazon?

Dosta star, kupljen 2010.
I hvala na pomoći. :)

Edit: evo specifikacije.

https://www.manualslib.com/manual/649166/Panasonic-Txl32c20ea.html?page=67

Lol u ovoj specifikaciji piše da ima, a na prvoj na koju sam naišao pisalo da nema C. Biće da si u pravu i da tu samo region igra ulogu. Videćemo sutra.

Countries that DVB-C is available: Germany, Switzerland, Denmark,Sweden, Norway, Finland, Netherlands

Poslednja izmena:
Moj gorepomenuti LG je kupljen 2007 :d

Naci ce kanale, mislim da ima nesto i otkljucano na SBBu tipa RTS ili tako nesto, on svako nadje signal i numerise program ali ne moze da ga otvori.

Nema na cemu, i svakako javi sta si uradio.

Trenutno sam na poslu, pa ne mogu ništa da probam, sutra ću. Znači on i bez CI kartice ako ima dvb-c nađe kanale, samo budu zaključani, taj neki fazon?

Dosta star, kupljen 2010.
I hvala na pomoći. :)

Edit: evo specifikacije.

https://www.manualslib.com/manual/649166/Panasonic-Txl32c20ea.html?page=67

Lol u ovoj specifikaciji piše da ima, a na prvoj na koju sam naišao pisalo da nema C. Biće da si u pravu i da tu samo region igra ulogu. Videćemo sutra.

DVB-C
Digital cable services (MPEG2 and MPEG4-AVC
Countries that DVB-C is available: Germany, Switzerland, Denmark,
Sweden, Norway, Finland, Netherlands

Kao sto rekoh Skandinavci su ti cist penal, sa njima nema greske :D

IANo1mC.png

Biće da je baš to, evo ovde i piše doslovno. :D Tačno ne bih prokljuvio, u opcijama za skeniranje imam samo dvb t.

U stvari ovde piše, malo niže.

pMn2I7X.png

Poslednja izmena:
Giga gradovi svaka im čast.

69a8039a25087257064d3b72de559d53.jpg

"#NoviSad Obaveštavamo vas da će zbog radova na mreži u četvrtak 11.10.2018. godine, u periodu od 01:00 do 07:00 časova, doći do kraćih prekida signala kablovske televizije, Interneta, D3 i usluge telefonije"

Na njihovom twitteru, tako da te je vrv to pogodilo

@matke radi dvb-c, hvala još jedared. [emoji106]

"#NoviSad Obaveštavamo vas da će zbog radova na mreži u četvrtak 11.10.2018. godine, u periodu od 01:00 do 07:00 časova, doći do kraćih prekida signala kablovske televizije, Interneta, D3 i usluge telefonije"

Na njihovom twitteru, tako da te je vrv to pogodilo
Pola 8 stanje ne promenjeno. Vidim da ću morati preko puta da odem do njih, da dovucem nekog servisera da proveri signal da nisu shebali nešto.
c5212fe307a655494924c8f590780d4f.jpg

Došao serviser promenio nešto, iscackao i sve je sad opet normalno.
f2943ca93cab5f8164ffe27bfe7b9a18.jpg

Imam duo net gold, potpisan ugovor do juna 2020. Koristim sad iptv pa bih raskinuo ugovor sa njima i uzeo negde samo internet ,jel to moguće bez plaćanja naknade ili nije?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno