Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Moram probati. Mislio sam da si možda punio sa fast charge.
@coavasic96

Uz njega ide 5v 2a punjac koji ga puni za 2h. To nije sporo punjenje :D

Uzeo sam 5v 1a punjac.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jel ima neka fora, programcic, il sta vec, da dok je na wifiu bude 2g a kad izadjem napolje sam prebaci na 4g :D znam da vrvtn ne postoji al ajd :) i nemojte odmah a sta ce ti, cemu to itd..i meni je bat slaba, nesto bas brzo ide i slab i sot..vukao sam vise na 9. nije ni vazno al voleo bih da malo korigujem koriscenje onda ne bi li oduzio na 2 dana, ne volim sto je na 1,5 dan jer to mi dodje kao 1..tako funkcionisem da sam po ceo dan u pokretu pa nemam gde da ga dopunim nit zelim da razm o tome na polovini dana.

Može na custom miui.

f10b96042d26beeb5239b2fd6f5352b1.jpg

Instalirao se i opet 10.0.1Screenshot_2018-10-09-17-02-11-865_com.android.updater.jpeg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pa to se desi kad kliknes na tri tackice i Download update, a nema nista da se skine.

Verovatno da mi je slaba baterija i zbog loseg signala, ali opet isti je bio i na miui 9 pa je bilo dosta bolje. Sad sam prebacio na 3g only pa cemo videti. Sto rece neko idealno bi bilo da se namesti wifi +2g, a kad izgubi wifi da vraca na 4g automatski.

Što se ja zeznuh za magnetni USB. Tako i treba kad se ne čitaju sitna slova na dnu. Samo puni, ne mogu da ga koristim za transver fajlova sa pc-a. A da čupam ovo čudo ne pada mi na pamet, za ovo trebaju klešta. Sad pokušavam da nađem neki za transver al da ima isti okrugao ulaz i nema šanse da nađem.

Imaš kabl verziju 2 koji podržava i transfer fajlova ali je drugačiji i nastavak i kabl. Nema ti spasa sa tim.

zapravo možda ovaj može, uzmeš samo novi kabl ali pusti im prvo poruku da budeš sigurna Sad sam gledao razlikuje se i glava.
TOPK Newest Upgraded Magnetic Cable Quick Charging USB Type C Cable Data Sync Fast Charging Type-C USB C For Samsung Xiaomi
https://s.click.aliexpress.com/e/cMrS4dlQ

Poslednja izmena:
ja kabal za transfer fajlova ne koristim ima par godina. wifi i uzivaj

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Upravo to. Ja sam mislio da niko više ne koristi kablove za transfer fajlova.

Imaš kabl verziju 2 koji podržava i transfer fajlova ali je drugačiji i nastavak i kabl. Nema ti spasa sa tim.

zapravo možda ovaj može, uzmeš samo novi kabl ali pusti im prvo poruku da budeš sigurna
TOPK Newest Upgraded Magnetic Cable Quick Charging USB Type C Cable Data Sync Fast Charging Type-C USB C For Samsung Xiaomi
https://s.click.aliexpress.com/e/cMrS4dlQ
Ovaj moj je TOPK ali nisu isti ulazi. Ne odgovara 100% a i zeza me što ovaj tvoj nema od 2m.

Kako da flešujem rom preko mi flash tool bez USB-a?

@bojilica

Ondak komplet neki drugi. Ili wifi. Ne može drugacije.

Može na custom miui.
f10b96042d26beeb5239b2fd6f5352b1.jpg

Ah odlicna opcija, steta sto nema na miui, a rekao sam sebi da necu nekk vreme da se igram sa custom :D nov je..zao mi hahaha :D

neka preporuka sa alija za taj 1A punjac? I isto me zanima ^ vreme

Poslednja izmena:
Ovde smo pisali za punjac i kabl:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=431996

Djilkosh je pronasao ovaj punjac, a i kabl. Postoje 5v 1a i 5v 2a, ako porucujete, obratite paznju pri izboru.

Sto se duzine punjenja tice, nisam merio, par puta sam ostavio preko noci, nekad ostavim na stolu dok koristim PC par sati i on se dopuni. Daleko je sporije od fabrickog, ali baterija duze traje i manje se greje, oko 30c, dok je sa fabrickim oko 40c.

Fabricki koristim kad mi treba na brzinu da se dopuni, uglavnom koristim ovaj od kako je stigao.

Ja ga punim cesto nocu. Uvek sam ga punio sa fabrickim punjacem, imam neki huawei punjac od 1A, punicu ga sa njim sad pa cu videti da li ce trajati duze baterija. I ako ne bude trajala svejedno je bolje po bateriju da ga punim sporijim punjacem.

Koliko traje punjenje sa 5V 1A punjačem?

Ja sam sinoć punio sa Huawei punjačem 5V 1A na mog Pocophone isti je kapacitet 4000 kao RN5, punio je skoro 4 sata.

Poslato sa F1 il nijedan by Xiaomi uz pomoć Tapatoka

Sinoć sam gledao neke custom romove.

Ovi AOSP/LOS tipa PE extended, Mcaosp, Arrow, Liquid Remix imaju za mene brutalno glup nedostatak a to je savjp na dole za notifikacije. Znam da je to stvar launchera i da mogu da instaliram drugi sa tom opcijom, međutim ne želim uopšte da "podržim" developera koji je toliko ograničen da ne shvata da je na telefonu od 6" ova opcija must have. Ili da barem stavi alternativu tipa da se na navigacionu traku doda taster za notifikacije ili da se ta funkcija dodeli postojećim tasterima (tipa dupli dodir na back ili zadržati back). Neko od ovih rešenja je bilo podrazumevano na custom romovima za Note 4 npr. Stvar pre svega navike tj preferencija, ali i pprincipa. Druga mana ovih romova mi je nedostatak FSG. Aplikacije sa PS prosto nemaju tu funkcionalnost kao MIUI FSG. A sa navigacionom trakom ne mogu sada da se naviknem da kucam, mnogo mašim i grešim.

Što se tiče MIUI custom romova. Najviše mi se na prvi pogled svideo Masik 1.3. Dosta opcija ima i FSG su vidno fluidniji nego na Xiaomi.eu pa čak i MIUI Stable. Međutim, quick settings mi je nepraktičan sa previše prečica natrpanih + smanjen slajder za osvetljenje, i generalno čitav quick settings panel je loše urađen vizuelno.

Za sada ostajem na stock MIUI. Hteo sam samo promenu, nemam nekih konkretno problema. Custom romovi (AOSP) imaju više problema i bagova nego MIUI. Da mi je neko pre 2 godine rekao da će se tako okrenuti situacija... [emoji3]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Kad si pre sve to probao? Mislim za sud ti treba bar 3-4 dana da se stabilizuje baterije posle fleša, a sad su izašli sa oktobarskim patch-om i ispravkama ostalim.

Pričaš napamet, a to ljudima ništa ne služi, džabe si toliki post kucao.

@Djilkosh_Ns koji je po tebi najbolji Pie ROM za RN5 koji si probao do sada?

Probao sam ih dosta i moja preporuka je mcaosp, koristim ga trenutno. Preporučio bih verziju od 30.09. jer mi se čini da brže i lepše radi. Takođe preporuka za twistloop kernel.

Poslednja izmena:
Kad si pre sve to probao? Mislim za sud ti treba bar 3-4 dana da se stabilizuje baterije posle fleša, a sad su izašli sa oktobarskim patch-om i ispravkama ostalim.

Pričaš napamet, a to ljudima ništa ne služi, džabe si toliki post kucao.
Ja nisam ni pričao o performansama ili bateriji. Nijedan rom nije prošao te neke osnovne stvari tj opcije pa ih nisam detaljnije ni testirao. Nekome su možda (kao meni) važne te neke elementarne stvari. A ujedno sam podelio svoju nevericu za taj svajp za notifikacije. :D Probaću neki MIUI koji ima normalan QS a ne kao Masik.

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Na masiku možeš da podešavaš QS. Koliko redova i kolona. To sam prvo promenio na njemu. Za brightness slider ne znam.

Takodje, prilikom aroma instalacije Masik roma mozes da biras kako da ti izgleda QS (material design - novi miui 10 ili basic miui (tako nesto) - valjda je od miui devetke, nisam probao pa ne znam da li je bas tako, molim da nrko potvrdi ko je vec probao)...

Nazad
Vrh Dno