Ja mislim da je DG zvanicno kod nas. Dok Nesspreso dolazi tamo gde osete da ima "snobizma"da kupuju tj da prodaju njihove kapsule. Meni se vise svidja nesspereso jer ima samo kafe, dok je DG vise orijentisan na kafe sa mlekom. Bas nisam nesto ljubitelj mleka u kafi.
Dobra stvar je sto u inostranstvu ima mnogo drugih marki koji isto prodaju kafu u kapsulama kompatabilnim za nesspreso. Npr za mene u lidlu imaju jako dobru kafu za nesspreso aparate po upola manjoj ceni. Ako nesspreso bude zvanicno u Srbiji nadam se da ce se i kafa za nesspreso prodavati u njihovim radnjama. Dok kafa za DG nema u Lidlu, a ni ne vidjam po prodavnicama u Francuskoj neke druge marke sem samog nestlea.
U BgD postoji prodavnica kafe koja prodaje kafu u kapsulama za nesspreso, kupio sam 3 pakovanja na aerodromu u BGD ( zanimljiva su pakovanja, medved, vuk, jelen,.... ) ne znam kako se zove prodavnica, zaboravio sam.
Btw. piše se Nespresso [emoji6]
A što se tiče Nespresso kompatibilnih kapsula, tzv. fejkara, bolje platiti više, pa da piješ kvalitetnu, kako ti kažeš "snobovsku" kafu, nego neki cent manje, a da piješ splačine. Originalne kapsule u Nespresso buticima po Evropi se kreću od 3,5 do 4,5€ za štap ( 10 kom ), zavisno od vrste, dok su fejkare između 2 i 4€. Gde ti je tu ušteda?
Probao sam "Zeka, Meda..." [emoji3] iz Kafeterije i ne sviđaju mi se a i koštaju ~4€, što definitivno nije ušteda u odnosu na original.
Ko ne putuje, na Kalenić pijaci ima Nespresso original kapsule. Ugrađuje se lik ~1€ po štapu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Hvala na ispravci za naziv Nespresso, uvek ta dupla slova
Napisao sam da Nespresso dolazi gde ima snobizma, jer su procenili da u BGD dolazi sve vise poslovnih ljudi, a i da ima bogatih i onih srednje bogatih koji ce kupovati njihove masine i nespresso kafu.
Slazem se upotpunosti za kvalitet kafe, jedino sto se nespresso kapsule ne mogu kupiti bas svuda, ili online. A ove druge ima u svakoj prodavnici. Postoje odlicne zamene za nespresso a to su kao sto sam napisao te iz Lidla, onda od L'Or Forza , onda Velours noir, onda italijanske Tiziano Bonini O'vesuvio . Po meni su cak i bolje od originalnih.
Ja volim te jace kafe , zato i kupujem one od 8jacine pa navise.
Sta konkretno oznacava ta jacina, "gustinu" ukusa (tesko..), kolicinu kofeina (ne bi rekao), gorcinu (ovo mi je najlogicnije), nesto peto?
Ako se naprave iste duzine, naravno, da se mogu porediti.
I ja volim jače. Bila je 2014. godine Nespresso Cubania Limited Edition, intenziteta 13. Ta je bila baš jaka. Inače moja žena pije Kazaar, koja je u standardnoj ponudi, intenziteta 12.
Što se tiče "neoriginalnih", probao sam ih baš dosta. U pravu si da u Lidlu ima dobre. Ja sam par puta kupio u kiparskom i italijanskom Lidlu sasvim solidne. Takođe, ostavila mi je utisak i jedna iz Carte Noire ponude, koju sam kupovao dok sam bio u Malagi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja mislim da je DG zvanicno kod nas. Dok Nesspreso dolazi tamo gde osete da ima "snobizma"da kupuju tj da prodaju njihove kapsule. Meni se vise svidja nesspereso jer ima samo kafe, dok je DG vise orijentisan na kafe sa mlekom. Bas nisam nesto ljubitelj mleka u kafi.
Meni se cini da i ozbiljniji rucni/poluatomati imaju 15 bari, tesko da ce DG/Nespresso da izbace isti/veci pritisak?Nespresso aparati imaju i nesto veci pritisak od DG aparata, valjda 18bara naspram 15bara, barem prema specifikacijama.
Moz' biti, ali cini mi se da neke duze kafe imaju vecu jacinu od Intesno/Barista, koje su "normalni" shot.Nije to bas gorcina, vec vise, po meni, neki intenzitet ukusa posto ja pijem espresso izmedju ristreto i lungo, pa mi ove jacine najvise odgovaraju. Ostale su mi blage, i kao takve meni nemaju neki poseban ukus, jedino ako bi ih pio kao ristreto.
Na Ristreto Ardenza sam mislio, bio sam neprecizan.To je zelena kapsula? Vidim da ima i Ristreto ardenza
Na Ristreto Ardenza sam mislio, bio sam neprecizan.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari