Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Da, ali drugacije izgleda skroz.

Ja mislim da je DG zvanicno kod nas. Dok Nesspreso dolazi tamo gde osete da ima "snobizma" :) da kupuju tj da prodaju njihove kapsule. Meni se vise svidja nesspereso jer ima samo kafe, dok je DG vise orijentisan na kafe sa mlekom. Bas nisam nesto ljubitelj mleka u kafi.
Dobra stvar je sto u inostranstvu ima mnogo drugih marki koji isto prodaju kafu u kapsulama kompatabilnim za nesspreso. Npr za mene u lidlu imaju jako dobru kafu za nesspreso aparate po upola manjoj ceni. Ako nesspreso bude zvanicno u Srbiji nadam se da ce se i kafa za nesspreso prodavati u njihovim radnjama. Dok kafa za DG nema u Lidlu, a ni ne vidjam po prodavnicama u Francuskoj neke druge marke sem samog nestlea.
U BgD postoji prodavnica kafe koja prodaje kafu u kapsulama za nesspreso, kupio sam 3 pakovanja na aerodromu u BGD ( zanimljiva su pakovanja, medved, vuk, jelen,.... ) ne znam kako se zove prodavnica, zaboravio sam.

Kafeterija je to.

Ima i Rioba za Nespresso, 320din 10kom.

Ja mislim da je DG zvanicno kod nas. Dok Nesspreso dolazi tamo gde osete da ima "snobizma" :) da kupuju tj da prodaju njihove kapsule. Meni se vise svidja nesspereso jer ima samo kafe, dok je DG vise orijentisan na kafe sa mlekom. Bas nisam nesto ljubitelj mleka u kafi.
Dobra stvar je sto u inostranstvu ima mnogo drugih marki koji isto prodaju kafu u kapsulama kompatabilnim za nesspreso. Npr za mene u lidlu imaju jako dobru kafu za nesspreso aparate po upola manjoj ceni. Ako nesspreso bude zvanicno u Srbiji nadam se da ce se i kafa za nesspreso prodavati u njihovim radnjama. Dok kafa za DG nema u Lidlu, a ni ne vidjam po prodavnicama u Francuskoj neke druge marke sem samog nestlea.
U BgD postoji prodavnica kafe koja prodaje kafu u kapsulama za nesspreso, kupio sam 3 pakovanja na aerodromu u BGD ( zanimljiva su pakovanja, medved, vuk, jelen,.... ) ne znam kako se zove prodavnica, zaboravio sam.

Btw. piše se Nespresso [emoji6]

A što se tiče Nespresso kompatibilnih kapsula, tzv. fejkara, bolje platiti više, pa da piješ kvalitetnu, kako ti kažeš "snobovsku" kafu, nego neki cent manje, a da piješ splačine. Originalne kapsule u Nespresso buticima po Evropi se kreću od 3,5 do 4,5€ za štap ( 10 kom ), zavisno od vrste, dok su fejkare između 2 i 4€. Gde ti je tu ušteda?

Probao sam "Zeka, Meda..." [emoji3] iz Kafeterije i ne sviđaju mi se a i koštaju ~4€, što definitivno nije ušteda u odnosu na original.

Ko ne putuje, na Kalenić pijaci ima Nespresso original kapsule. Ugrađuje se lik ~1€ po štapu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Probaj Liju, cista Kolumbija.
Ko voli gorke, srpske, dg, nespresso i sl. Lija je izbor.

Btw. piše se Nespresso [emoji6]

A što se tiče Nespresso kompatibilnih kapsula, tzv. fejkara, bolje platiti više, pa da piješ kvalitetnu, kako ti kažeš "snobovsku" kafu, nego neki cent manje, a da piješ splačine. Originalne kapsule u Nespresso buticima po Evropi se kreću od 3,5 do 4,5€ za štap ( 10 kom ), zavisno od vrste, dok su fejkare između 2 i 4€. Gde ti je tu ušteda?

Probao sam "Zeka, Meda..." [emoji3] iz Kafeterije i ne sviđaju mi se a i koštaju ~4€, što definitivno nije ušteda u odnosu na original.

Ko ne putuje, na Kalenić pijaci ima Nespresso original kapsule. Ugrađuje se lik ~1€ po štapu.

Hvala na ispravci za naziv Nespresso, uvek ta dupla slova :)
Napisao sam da Nespresso dolazi gde ima snobizma, jer su procenili da u BGD dolazi sve vise poslovnih ljudi, a i da ima bogatih i onih srednje bogatih koji ce kupovati njihove masine i nespresso kafu.
Slazem se upotpunosti za kvalitet kafe, jedino sto se nespresso kapsule ne mogu kupiti bas svuda, ili online. A ove druge ima u svakoj prodavnici. Postoje odlicne zamene za nespresso a to su kao sto sam napisao te iz Lidla, onda od L'Or Forza , onda Velours noir, onda italijanske Tiziano Bonini O'vesuvio . Po meni su cak i bolje od originalnih.
Ja volim te jace kafe , zato i kupujem one od 8jacine pa navise.

Poslednja izmena:
Hvala na ispravci za naziv Nespresso, uvek ta dupla slova :)
Napisao sam da Nespresso dolazi gde ima snobizma, jer su procenili da u BGD dolazi sve vise poslovnih ljudi, a i da ima bogatih i onih srednje bogatih koji ce kupovati njihove masine i nespresso kafu.
Slazem se upotpunosti za kvalitet kafe, jedino sto se nespresso kapsule ne mogu kupiti bas svuda, ili online. A ove druge ima u svakoj prodavnici. Postoje odlicne zamene za nespresso a to su kao sto sam napisao te iz Lidla, onda od L'Or Forza , onda Velours noir, onda italijanske Tiziano Bonini O'vesuvio . Po meni su cak i bolje od originalnih.
Ja volim te jace kafe , zato i kupujem one od 8jacine pa navise.

I ja volim jače. Bila je 2014. godine Nespresso Cubania Limited Edition, intenziteta 13. Ta je bila baš jaka. Inače moja žena pije Kazaar, koja je u standardnoj ponudi, intenziteta 12.
Što se tiče "neoriginalnih", probao sam ih baš dosta. U pravu si da u Lidlu ima dobre. Ja sam par puta kupio u kiparskom i italijanskom Lidlu sasvim solidne. Takođe, ostavila mi je utisak i jedna iz Carte Noire ponude, koju sam kupovao dok sam bio u Malagi.

Sta konkretno oznacava ta jacina, "gustinu" ukusa (tesko..), kolicinu kofeina (ne bi rekao), gorcinu (ovo mi je najlogicnije), nesto peto?
Ako se naprave iste duzine, naravno, da se mogu porediti.

Sta konkretno oznacava ta jacina, "gustinu" ukusa (tesko..), kolicinu kofeina (ne bi rekao), gorcinu (ovo mi je najlogicnije), nesto peto?
Ako se naprave iste duzine, naravno, da se mogu porediti.

Nije to bas gorcina, vec vise, po meni, neki intenzitet ukusa posto ja pijem espresso izmedju ristreto i lungo, pa mi ove jacine najvise odgovaraju. Ostale su mi blage, i kao takve meni nemaju neki poseban ukus, jedino ako bi ih pio kao ristreto.

I ja volim jače. Bila je 2014. godine Nespresso Cubania Limited Edition, intenziteta 13. Ta je bila baš jaka. Inače moja žena pije Kazaar, koja je u standardnoj ponudi, intenziteta 12.
Što se tiče "neoriginalnih", probao sam ih baš dosta. U pravu si da u Lidlu ima dobre. Ja sam par puta kupio u kiparskom i italijanskom Lidlu sasvim solidne. Takođe, ostavila mi je utisak i jedna iz Carte Noire ponude, koju sam kupovao dok sam bio u Malagi.

Da i ja volim Kazaar, Dharkan, Arpeggio, Roma.

@slavisaj

Jesi probao ove nove iz Master Origin serije?

Ja sam samo Indiju (11). Ok je. Uzeo bih celo pakovanje dok je još u ponudi. U paketu su još i Etiopija (4), Nikaragva (5), Kolumbija (6) i Indonezija (8).

Poslednja izmena:
Nisam probao te, ali evo vidim da ih ima na sajtu.
Probao sam iced ispirazione shakerato jer sam je dobio u poklon, naravno nisam ih koristio sa mlekom, :)

Nespresso aparati imaju i nesto veci pritisak od DG aparata, valjda 18bara naspram 15bara, barem prema specifikacijama.

To već ne znam, nisam gledao specifikacije

Sent from my MIX 2S using Tapatalk

Nespresso aparati imaju i nesto veci pritisak od DG aparata, valjda 18bara naspram 15bara, barem prema specifikacijama.
Meni se cini da i ozbiljniji rucni/poluatomati imaju 15 bari, tesko da ce DG/Nespresso da izbace isti/veci pritisak?

Nije to bas gorcina, vec vise, po meni, neki intenzitet ukusa posto ja pijem espresso izmedju ristreto i lungo, pa mi ove jacine najvise odgovaraju. Ostale su mi blage, i kao takve meni nemaju neki poseban ukus, jedino ako bi ih pio kao ristreto.
Moz' biti, ali cini mi se da neke duze kafe imaju vecu jacinu od Intesno/Barista, koje su "normalni" shot.

e28a9ee91d44cdecd2d7c18a464b6ed1.jpg
Piše 19 bara. Nisam merio [emoji6]

Nespresso je ranije nastao, a DG je osmišljen kao "pristupačnija" varijanta patrona kafe iz iste, Nestle kuće.

DG ima "prednost" što su mogući i ti bućkuriši sa mlekom, i hladni napici, što Nespresso ne može. Uz povoljniju ponudu, veći marketing pritisak (i to mnogo veći), i te mućkotine, DG je značajno boost-ovao prodaju kapsula iz Nestle grupe. DG je Nestle-u jedan od većih uspeha.

Uglavnom, ima čistunaca koji sa prezrenjem gledaju na DG, a Nesspresso uzdižu u nebesa (poznajem neke takve).
I tačno je da Nestle nudi mnogo bogatiju i kvalitetniju ponudu za Nespresso nego za DG. Već je neko spomenuo pojedine ultra fancy radnje za Nespresso. Video ja takve. Izgledaju bolje od pojedinih Cartie radnji u Monaku. :p

Ali uz istu kafu u kapsuli, Nespresso i DG se ne razlikuju mnogo.
Ali teško je to utvrditi, jer ne znam da ima kapsula i za jedan i za drugi sistem, a sa istim punjenjem. :trust:

Zamenske Nespresso kapsule već neko vreme ima u Metro-u npr, mislim iz Rioba grupe.
Ali nisam probao, ja imam DG. Te iz Metroa hejtuju kojekude. Mislim da je bilo toga i na ovoj temi.
Zamenske sam viđao i u Merkatoru, iz ovih naših nekih fancy pržionica.

Poslednja izmena:
Kad smo kod Metroa,naletih na illy u zrnu,moguce da je ja ranije nisam video. Probao sam prvo crvenu i meni je odlicna.

IMG_0042.JPG

Od tih poznatijih marki, jedna od najboljih, mada i košta.

Evo danas vest ovde u France, kako nespresso planira da promeni kapsule. Verovatno opala prodaja kafe aparata, i samih kapsula, jer su razni proizvodjaci preplavili supermarkete.

Ne znam da li ima kod nas ova kafa? meni jedna od boljih

Prilozi

• lavazza-ground-club-thumb.png
    lavazza-ground-club-thumb.png
    128.8 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Evo da se i ja upisem u ovu temu posle dosta citanja. Kupih skoro nespresso aparat Prodigio sa milk frotherom i probao nekoliko vrsta kompatibilnih kapsula, mogu da kazem da sam zadovoljan ukusom. Ali sam hteo da probam i Dolce Gusto zbog opcije da moze praviti razne napitke, ispostavilo se da mi jos ni jedan od njin ne prija. Prvo Barista zatim espresso intenso a onda i Makijato pa na kraju nesquik ali meni se to nikako ne svidja. Inace kupio sam i dobar aparat Dolce Gusto Lumio ali dzaba sve to kad prvo probah nespresso :-D

Zavisi od ukusa, meni najviše prija DG Ristreto a vidim da je i na njihovom sajtu to najbolje ocenjena kafa.

Meni je Ristretto Ardenza jedini bio pitak, i primetilo se da je nekako drugacija kafa, pre koju godinu.
Sada - ne primecujem razlike izmedju bilo koje DG kafe kod nas, bukvalno (kafe, ne racunam mleka i dodatke). Nisam ljuditelj neki realno, ali bi morao uzeti jedan vani kad odem, da vidim da li je do trzista ili su toliko srozali kafe.

Meni npr. najvise lezi buondi od Dolce gusta, mada i Ristretto Ardenza moze da prodje.

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Na Ristreto Ardenza sam mislio, bio sam neprecizan.

Kupio upravo na Limanskoj pijaci u NS. Imaju bas veliki izbor, sve su po 500din cak i ove nove sto su se pojavile organske ili tako nesto. Ristreto Ardenza za sad najbolja od svih sto sam probao, hvala za preporuku :) Mada ima lik sa KP po 480din i donosi na kucnu adresu

Poslednja izmena:
Pijačne cene za DG kutije su 500din već duže vreme. Najjeftinije u zvaničnim radnjama su u Tempu i nekim Maxi radnjama, 576din po kutiji. Na ostalim mestima su već znatno skuplje.

U Tempu uglavnom vazi popust za penzionere, tako da moze i ~520, ako nije tog dana ukinuto bas za DG (kada dele aparate je recimo full cena sve vreme, dok traje akcija).

Koliko vam je kiseo Ristretto Ardenza sa pijace, da li je majdarski ili nas?

Bas sad gledam pakovanje koje je kupljeno kod "Madjara" na pijaci Ristretto Ardenza i ono koje sam kupio u Tempu- Barista skoro i da nema razlike. Natpisi na dosta jezika, nigde ne dominira niti nas ni Madjarski a na mestu gde je oznaka sa datumom proizvodnje i rokom trajanja pise Spain na oba. Meni nije kiseo ako ga poredim sa Baristom ili Espresso intenso vec je bas pitak. Sad sve je to stvar ukusa ali eto i mojoj supruzi se svidja tako da probaj da dandjes pa i ti javi utiske

Poslednja izmena:
Vrh Dno