Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ok ako izgubi wifi signal; kažem da će ostati na wifi signalu čak iako taj ruter na koji je nakačen trenutno nije online.

Isto mi se dešavalo pa isključujem Wifi. Da nije do ovog asistenta, možda treba da se isključi?
34e25e0396d662057c86a07e344058aa.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока
Kako su ti crne opcije?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Iskljucio sam taj wifi asistent, videcu da li je pomoglo.

Tu sam ja, samo slabo nesto postujem ovih nekoliko nedelja unazad. Nema nam @Kidence na forumu tako da sam se smorio bez njega.. kontaktirao sam ga i na pm na bench forum i na tt chat, ali ne javlja se..

Fali Kide puno. Jel neko možda zna zašto više nije aktivan?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zbog prepametnih ljudi odavde, ne vredi..

Zbog prepametnih ljudi odavde, ne vredi..

Čemu služi forum? Ako neko neće pametne ni glupe napravi blog. Jedino sa čime se ne slažem je spamovanje tema. Za pocophone je spamovana samo tako jedno vreme.

Ja sam samo dao odgovor zasto nije tu vise, posto je neko pitao.

Čemu služi forum? Ako neko neće pametne ni glupe napravi blog. Jedino sa čime se ne slažem je spamovanje tema. Za pocophone je spamovana samo tako jedno vreme.

Malo smo otišli u off, ali kad se već poteglo pitanje da i ja napišem moje iskustvo.
Ne pišem često i ne stavljam gluposti, kad imam nešto pametno ja napišem kako bi pomogao ostalima na forumu. Valjda zato i služi forum, jednostavno osećam se dužnim da pomognem jer je i meni neko pomogao.
Pre par dana u temi Pocophone F1 napisao sam neka svoja zapažanja i dao neke korisne predloge koje sam pronašao, stavio screen shot displeja pošto sam tek uzeo novi telefon. Kada sam sutradan ušao na temu mog posta nije bilo što me je strašno iznerviralo i izritiralo.
Odvojiš vreme da bi nekom pomogao i onda naiđe neki moderator/administrator koji zbog ko zna čega, ljubomore, besa, mamurluka, ne sviđa mu se što tel ima bolji SOT od njegovog i ko zna kog drugog samo njemu poznatog raloga obriše post bez ikakvog obrazloženja. Nisam nikog vređao nisam stavljao preveke slike ( scrn shot sa displeja preko tapataka), ni danas mi nije jasno zašto iako sam u istoj temi postavio pitanje, ko mi je i zašto obrisao post.
Predpostavljam da je u pitanju onaj @kUdtiHaEX, a na PP sam dobio od drugog člana foruma poruku da dotični briše postove kako se njemu hoće bez ikakvog razloga i da mu niko ništa ne može...
Za takve stvari je najviše kriv @Peca zato što to dozvoljava, a možda čovek i nezna šta se radi.
Iz takvih razloga i sličnih odlaze članovi sa foruma.
E sad dotični može i ovaj post da obriše a može i da me banuje- slobodno pošto sam i sam mislio da odem. Screen Shot ću uraditi pa može i Peci da se pošalje na PP da vidi šta se radi.
Eto toliko od mene, nadam se da je sad ova situacija malo jasnija. Pozdrav

Definitivno je kvalitet foruma opao. Više članova je to primetilo i pisalo već par puta na temama koje pratim. Ljudi odlaze jer ne mogu više da se bakću sa kojekakvim budal*ma. Pokušavaš nekome da pomogneš, a on na kraju ispadne "pametniji" od tebe. Što je najgore njihovi postovi se ne brišu. Teme se uglavnom zasnivaju na prepucavanju kome je šta bolje ili gore, iznose se neke glupe činjenice (viđene uglavnom na YT Indija), da ne spominjem svakodnevno trolovanje na visokom nivou...
I ja sam jednom prilikom postavio SOT za RN5 te sam odmah naišao na osudu velikog broja članova kako je sve to nerealno, te ja ne koristim telefon na način kako već treba da se koristi (izgleda da nisam znao da postoji pravilnik o upotrebi i nošenju telefona), pa ti izgleda samo gledaš u ekran,a ne radiš ništa na njemu itd itd...Ako si bolji u nečemu odmah upadaš u oči. A ne pita te niko kako si podesio telefon, šta si radio, šta si uključio/isključio da bi dobio tako dobar rezultat. Pa da pomogneš možda i drugima. Ali nema veze. Pratim temu isto kao i ti, javim se kad mislim da treba i to je to...
Čast izuzecima, ima stvarno dobrih ljudi koji mogu, žele i izađu u susret kad god zatreba...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Šteta. Ne pratim forum dugo, bilo je takođe prekida. Ali ako negde može da se potraži pomoć i kvalitetan sadržaj, to je ovde i pored dosta bespotrebnih diskusija. Nije kao na "ženskim forumima" gde se isključivo reklamuraju brendovi i tu nema šanse bilo kakva pametna diskusija.

Sad gledam romove na XDA i koliko vidim nema nijedan dobar Pie rom. Svi imaju neke bagove, što je jelte i normalno, ali su bagovi tipa: ne radi automatsko osvetljenje, ne radi gcam, ne radi mikrofon nakon isključenja slušalica, itd.

MCaosp je dobar, nema ga na xda, imaš ga na Google +

Moze li neko da mi postavi link ka postu gde je neko pisao kako da iskljucite neke google aplikacije da mi se ne pojavljuju u GP.
Cini mi se da se to iskljucuje negde iz GP aplikacije,ne iz telefona,bio je neki post.
Bilo je ovde,ali ne mogu se setiti na kojoj je stranici.

Hvala unapred

Možete li mi predložiti neki program za backup čitavog telefona?

Da li postoji global rose gold verzija? Na aliju koliko vidim ima rose gold kineska verzija sa global romom.

Gesendet von meinem POCOPHONE F1 mit Tapatalk

Duze traje baterija kad se puni sporim punjacem :)
Prvi put ostavljen preko noci sa 5V 1A punjacem(fabricki je 5V 2A).
c92e764e65c599312baeffa5a883be7a.jpg

c1a68ba457d8c5dbf58cfbb99a463d51.jpg

Evo ga trenutno stanje, sa fabrickim punjacem je bilo u vecini slucajeva za 1h SoT da ode 10%. Sad je nakon 3h20min SoT ostalo 74%.

80% Wi-Fi, 20% 4g, osvetljenje u proseku oko 40-50%.

Poslednja izmena:
I meni se čini da duže traje baterija kad se puni sporim punjačem. Ili je to zato što ga napunim do 100%, do sad sam skidala na 90 kad brzo puni.

@Djillkosh_Ns

Meni je BL otkljucan od jula, kad sam flesovao global rom na kinesku 6/64 verziju. Nisam zakljucavao od tada. Koliko znam, ne smem ni da zakljucam, dobio bih boot loop :D

Poslednja izmena:
Ti si sam otključao ili je bio otključan?

Sam otkljucao, cekao 360h i otkljucao preko MiUnlock.

Čudno da ti se obrisalo sve, meni nista nije.

Možda na kineskom romu se briše. Meni na globalu nije (a i telefon je global)

Jel može još neko da potvrdi da li se brišu podaci otključavanjem bootloadera? Mislim na novi MIUI 10. Sve planiram da odradim to pa nikako. Najgore mi raditi sve iz početka...

Nazad
Vrh Dno