Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Korektan je taj njihov punjac od 2A, ja sam ga bio uzeo. Koristi se za telefon cesto.

Tapatalk from Poco loco

Za posiljke koje nemaju pracenje , mozemo samo da pogadjamo gde su nestale...

Cak i za one koje imaju pracenje , statusi su ponekad pogresni i kasne.

guzvaupekingu.jpg

Ovde moze da se desi da tek iz treceg - cetvrtog pokusaja stvarno poleti iz Pekinga.

Da li je neko kupovao preko AliExpress Srbija i koliko uzimaju za uslugu?
Koju karticu i kod koje banke je naj bolje imati.
Nisam nikad kupovao,
pa svaki savet mi puno znači.

To su posrednici koji porucuju sta im kazes i uzimaju proviziju, idi na njihov sajt pa procitaj uputstvo

Sent from my MI 6

Da li je neko kupovao preko AliExpress Srbija i koliko uzimaju za uslugu?
Koju karticu i kod koje banke je naj bolje imati.
Nisam nikad kupovao,
pa svaki savet mi puno znači.
Ne treba ti posrednik uopšte, zašto bi ikome davao novac da ti poručuje kada to možeš da obaviš sam vez ikakve muke.
Možeš da koristiš bilo koju karticu koja ima mogućnost plaćanja preko interneta.

Ja naprimer koristim Intesinu Internet karticu, moj kolega koristi Raiffaisen Visa Virtuon, moj brat koristi od Sberbanke.

Možeš da pitaš i u svojoj banci koju karticu imaju za kupovinu preko interneta,
U krajnjem slučaju uvek možeš da uzmeš ili Intesinu ili Raiffaisen karticu, ne moraš da budeš njihov klijent da bi je dobio.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Komercijalna banka. Visa elecrton, nema nikakvih troškova. Samo izrada kartice 500 ili 750 din i to je to. Posle uplaćuješ pare ili preko online banke prebaciš novac na nju i kupuješ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ne šalju nikakve baterije.
Bolje kupi kod nas Eneloop i siguran si...

Panasonic Eneloop Pro , ako ima da salju.

Edit
Stalno se menja situacija sa tim slanjem, pre 2 meseca sam nalazio brda baterija da su slali, Eneloop na vise mesta dolar Shipping ili cak free , sad opet nema.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@fingon82

Mislim da je bolje da uzmes Ikea LADDA baterije

Pogledaj misljenja na forum.benchmark.rs/showthread.php?97117-Brzi-Spori-punjaci-amp-Baterije i razne testove

Uzeo sam ja te Ikeine AA, one od 1000 mAh.

Punim ih jednom nedeljno i za amaterske namene, u mom slučaju igračke za decu, rade sve u 16.

Imaju i od 2450 mAh ako trebaju jače.

Poslednja izmena:
jel ima neko iskustva sa narucivanjem od samzhe prodavnice, vidim salju u nekim brendiranim kovertama, kapiram da se nasi lepe ko muva na .. kad ih vide
UTB8jPinA4HEXKJk43Jeq6yeeXXaX.jpg

@vanbasten

Sta imaju tako posebno , a vredno pa "da ti uvate paket i oteraju na carinu" :p ???
Jednake kablice i adaptere imas i bez Samzhe loga...

Moze neka preporuka za AAA i AA punjive baterije sa alija?
ru.nkon.nl
Nisam proverio trenutnu cenu, ali stalno narucuje ceo Bench Eneloopke od njih.
Mozes i one Fujitsu, Altru kaze da je ista stvar, samo jeftinija ;) Izbegni one "Panasonic" od 1000mAh AAA, ne znam koliko drze dugo, ali charge im je def. ispod 1000 (ni od belih Eneloop 800 nisu bolje cak).
Mozda je bila losa serija, ali ne vredi rizikovati za tako sitno.

Ili Ikea, nekada cak i isporucuju besplatno te baterije (bar u BG).

Na KP postoji oglas za Ikea baterije paket 4kom - 500dinara
Da li je neko mozda kupio - na koji nacin proveriti da li su stvarno Ikea ili su kopija ?

Ignorisite predlog za Nkon, nisam ispratio da je sada slanje preskupo :(

• Like
Reagovanja: M J
Да ли је неко поручивао комплет малих одвијача за рецимо мобилни, играчице, сатове...., са више различитих глава? Неки предлог.

Послато са MI 5 уз помоћ Тапатока

Imaš to ovde kod naših kineza za 100-200 din.

Nego da li je neko uspeo da pazari nešto sa onih kupovina za 0.01$ koje počinju u 9:00.... ja sam par puta u 9 krenuo da pogledam bukvalno za delić sekunde nestane sve.....

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока

Ti od 100-200 dinara su verovatno za jednokratnu upotrebu, a ako je neki sraf jako zavrnut, ni za toliko :)
Mozda je malo preterano, mozda nije, ali jeftin rucni alat je po mom iskustvu jako los, dok kvalitetan ume da traje decenijama (koristim caletove Unior srafcigere i kljuceve otkad znam za sebe).
Doduse, ajd, mali kineski srafcigeri mozda jos i izdrze koliko-toliko, jer uglavnom ti mali srafovi nisu ni prejako zategnuti, ali na prvi jaci sraf jeftini kilavi celik strada.

Ja sam narucio xiaomi mijia wiha sa banggooda pre neki dan.
Wiha je renomirani proizvodjac alata, i oni su ovo i pravili, a Xiaomi zapakovao (ne znam da li je Wiha pravila i rucku...mozda i nije jer je ona aluminijumska, ali bitovi su najvazniji, a oni su Wiha).

Postoji i kupon za popust 12% na banggoodu: M2ac8

...mada je to obicna kineska prevara, jer je za taman toliko bio jeftiniji kada sam narucio, a nije postojao kupon.

Poslednja izmena:
@faca

es.jpg

Ovakve komplete imas za 200 dinara kod nasih kineza i mogu lepo da posluze

Ima jeftinih kompletica ali wiha je definitivno kvalitet. Ja sam nekada davno kupio neki set nemacki, secam se da sam 20e dao tada. Rasturi su brdo telefona, grafickih i sl. Ne vidi se ni najmanji trag na vrhovima, vrede svaki dinar.

Tapatalk from Poco loco

@maric62985

Nece se raspasti ako si svestan njegovih mogucnosti.

Imam takav komplet 2-3 godine i jos se nije raspao....

Imali smo ja i prijatelj,bacen novac,raspadne se kao od plastike.

Lepo kaže sasa022
Nece se raspasti ako si svestan njegovih mogucnosti.

I meni se kad sam prvi put kupio tako jeftin set raspao skoro pa odmah, ali zato drugi traje već godinama...
Kad kažem godinama ne mislim da ga koristim svaki dan, nisam profesionalac. Da je tako svakako bih kupio kvalitetniji i skuplji. Ali pošto ga upotrebim par puta godišnje ne isplati mi se kupovati skuplje.

Pa namenjeno je za srafljenje srafica na plasticnim delovima ( telefoni , laptopovi ) , mada moze da posluzi i na desktop kucistima , ali ako prethodno srafove nije stezao "neki kovac koji bi i nakovanj pokvario"

Za svakodnevnu ( profi ) upotrebu treba uzeti i profi alat

Poslednja izmena:
Mali off:

U Woby House(ne znam da li postoji van Nisa) po 100 dinara odlicni srafcigeri, ima razlicitih velicina. Gumirana rucica, namagnetisani krajevi..

Naručio sam neke baterije za akcionu kameru... Prodavac piše da ih šalje holandskom poštom ali je tracking broj belgijske pošte...par dana nakon porudžbine pojavio se status item is the shippers warehouse i ne pomera se...ima li šanse da tracking ne radi dobro, ili da otvaram dispute? Ima još 45 dana rok, ali mislim da od tih baterija nema ništa I da ću samo da gubim vreme, sad ne znam šta da radim...pisao sam prodavcu, ali naravno ne odgovara...

Nazad
Vrh Dno