Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Jel taj crveni global ili china verzija?

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Trebalo bi da je global. Ako nije vraticu ga jer sam mu bas strogo naglasio da mora biti global i rekao je da jeste. Vidim vecina instalira global ROM na kinesku verziju i prodaje kao global. Kako najlakse da prepoznam kinesku verziju?

Послато са LG-D320n уз помоћ Тапатока

Trebalo bi da je global. Ako nije vraticu ga jer sam mu bas strogo naglasio da mora biti global i rekao je da jeste. Vidim vecina instalira global ROM na kinesku verziju i prodaje kao global. Kako najlakse da prepoznam kinesku verziju?

Послато са LG-D320n уз помоћ Тапатока
Odeš u settings i pod certification vidiš ovo, to znači da je global telefon (bez obzira na rom).
1c1c1fb48fadda1e2f096ef37f1384e4.jpg

Kineska verzija sa flesovanim global ROMom u global kutijama po cijeni global telefona.

Evo slike chata sa jednim prodavcem.
664d14f49c5ba86b1de323aa4e916f97.jpg

Poslednja izmena:
Ja nešto nisam primetila da kod naših prodavaca sa kp ima problema oko toga ako se naglasi verzija a i kineska dolazi sa global romom. U mobil šopu je svojevremeno bilo problema i to, aj da su instalirali global rom, nego su ostavili kineski a na svaku pomisao da se pregazi taj kineski, gubi se garancija. Tako da je kupovina kod njih bila totalno bacanje novca.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Imao sam priliku podešavati i Global i Kineza... Nikakve razlike nema.
Garancije osim samih operatera kod nas u BiH svakako možete okačiti... ma budem pristojan.. mačku o rep.

MasikX 1.2...

Da li neko zna gde se podesavaju da odredjene aplikacije budu default?
Sad mi stoji da mi je xiaomijev browser default i sve mi url linkove otvara,tako i yt aplikacija a hocu da bude vanced yt default?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li neko zna gde se podesavaju da odredjene aplikacije budu default?
Sad mi stoji da mi je xiaomijev browser default i sve mi url linkove otvara,tako i yt aplikacija a hocu da bude vanced yt default?

Kad ubiješ YouTube onda samo Vanced uključuje.
A mene zanima kad u kontaktima na stock verziji ukucam poruke slao me na Messaging koje sam upucao her koristim Textru ali ne znam kako ovde da nateram da je otvori [emoji848]
42fe5e87c92a25f493e0f593b45ba619.jpg

RN 5

Ljudi, posle apdejta na desetku, na lockscreenu mi ne pokazuje fm radio i muzicki plejer...Jel ima to negde da se namesti?

Meni se cini dosta ok baterija na miui 10.
19048ac03535013c599a053a7951946b.jpg
f3c123d2896dba2955314a7c9e0322a7.jpg
20c608bc067c390e5c798fb4252940c8.jpg
56b4ffc6474b7a503d47d473ab26bc70.jpg

Imam tu losu naviku da s vremena na vreme odradim wipe cash iako to odavno nije potrebno. Kad god to uradim iz ove security app odradi mi uzasan reload homescreen-a od po 3-4 sekunde. Bukvalno nema nista pa se ikonice i vidzeti pojavljuju jedan po jedan. To nije bilo na stok launcher-u, ali na ms launchery obavezno. Pretpostavljam da je do samog launchera, ali nekako sam navikao na njega, plus sto radi sjajnu sinhronizaciju sa kompom i svim ms servisima. Sigurno najfunkcionalniji launcher koji sam koristio. Ali kad mi tako zabode kao lg optimus hub iz 2012-te dodje mi da ga rastavim o patos. Kakva je situacija kod vas koji imate neke druge 3rd party launcher-e? Da li ima tog reload-a odmah nakon brisanja kesa ili je sve ok?

^^
Pa obrisao ti je cash iz apk to jest launchera I zato verovatno reloaduje ikonice i podešavanja.

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Ok kapiram to nego jel tako na svakom 3rd party launchery ili samo na ms?

To ne znam , nikada ne brisem keš iz apk. Jedino chrome I Tapatalk kada narastu na 2gb :)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Ok kapiram to nego jel tako na svakom 3rd party launchery ili samo na ms?

Lawnchair kod mene nema toliko kašnjenja. Mada, hoće da se izgubi Weather sa Home Screena ponekad...

Poslala cigla Redmi Note 5 sama od sebe!

Uzmem zeni pre 3 dana A2 lite. Jako lep telefon. Ali imao odmah bad pixel pa odem da vratim. Nisu imali drugi pa mi ponude note5. Izašao 165 za 32/3 sa 6 meseci garancije. Ok cena. A telefon je munja. Samo za žensku ruku je prevelik mada njoj ne smeta posle note 4.
Ali A2 dosta manjih gabarita a ekran skoro tu.
Prvi put sam pogledao android one i blagi užas. Oboje se smorili nedostatkom opcija. Nema npr call recorder ili screenshot i sl.
Sad moram i ja skupiti lovu pa da uzimam note 5.
Pocophone izgleda jeftino i vidi se ušteda...

Ps- face unlock radi prejako. Bolje od p20 lite. Nepogrešivo.

Poslednja izmena:
Imam tu losu naviku da s vremena na vreme odradim wipe cash iako to odavno nije potrebno. Kad god to uradim iz ove security app odradi mi uzasan reload homescreen-a od po 3-4 sekunde. Bukvalno nema nista pa se ikonice i vidzeti pojavljuju jedan po jedan. To nije bilo na stok launcher-u, ali na ms launchery obavezno. Pretpostavljam da je do samog launchera, ali nekako sam navikao na njega, plus sto radi sjajnu sinhronizaciju sa kompom i svim ms servisima. Sigurno najfunkcionalniji launcher koji sam koristio. Ali kad mi tako zabode kao lg optimus hub iz 2012-te dodje mi da ga rastavim o patos. Kakva je situacija kod vas koji imate neke druge 3rd party launcher-e? Da li ima tog reload-a odmah nakon brisanja kesa ili je sve ok?

A to sve radiš zbog? Mazohizam pretpostavljam da vidiš kako se telefon tripuje ili?

Uzmem zeni pre 3 dana A2 lite. Jako lep telefon. Ali imao odmah bad pixel pa odem da vratim. Nisu imali drugi pa mi ponude note5. Izašao 165 za 32/3 sa 6 meseci garancije. Ok cena. A telefon je munja. Samo za žensku ruku je prevelik mada njoj ne smeta posle note 4.
Ali A2 dosta manjih gabarita a ekran skoro tu.
Prvi put sam pogledao android one i blagi užas. Oboje se smorili nedostatkom opcija. Nema npr call recorder ili screenshot i sl.
Sad moram i ja skupiti lovu pa da uzimam note 5.
Pocophone izgleda jeftino i vidi se ušteda...

Ps- face unlock radi prejako. Bolje od p20 lite. Nepogrešivo.
Skrećem sa teme ali zašto PocoPhone deluje jeftino? Samo što nije od metala ili stakla? Ako se sećaš, do skoro smo svi nosili skroz plastične telefone i ništa im nije falilo. To se zove ušteda. Telefon ima specifikacije kao flegšipovi,a košta skoro duplo manje. Da je drugačije bio bi 700e...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Posle najnovijeg updejta mi slova xs dodju premala a s prevrlika. Smeta li još kome?

Nazad
Vrh Dno