Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li ima negde u okviru online banca intesa sajta da prekinem izdavanje internet kartice?
Trenutna mi vazi do 04/2019 ali mi nece trebati vise pa ne bih da mi automatski posalju na adresu kad dodje vreme.

Meni je nisu slali vec je bila na cekanju u expozituri u kojoj su mi je dali prvi put

Послато са Lenovo A7600-F уз помоћ Тапатока

Tacno da, tako je i meni bilo. Nego cini mi se da se placa 800din pa da me ne zaduze ako mi ne treba. Radije bih otkazao.

Ne mozes online, ali zovi podrsku (011/3108888 valjda) i vidi da li mogu tako... ako nista drugo, mogu da ostave notu, pa je verovatno nece ni izraditi ako je nisi koristio nesto.

ako je do sada nisi plaćao ne plaća se ni sada. Zvanično (po NBS) banka ne sme da ti šalje karticu bez tvog zahteva tj banka ne sme da ti automatski produzava kartice kao do sada već ti treba svaki put da podnosiš zahtev (što je po meni teška glupost ali NBS se štiti od žalbi za plaćanje na reizdate kartice)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

^ To ne bi trebalo da vazi za reizdavanje besplatnih kartica.

važi za sve platne kartice

Ako je to nesto novo, OK.

Do sada me Intesa nije pitala da li zelim da mi reizdaju bilo koju karticu, niti sam podnosio zahtev, vec su me obavestavali SMS-om da mogu da podignem novu u odgovarajucoj poslovnici. To mij je logicno jer su sve besplatne sem AMEX Green.

Debitne kartice drugog brenda za obavljanje transakcija u zemlji i inostranstvu Banka će izdavati i reizdavati na pismeni zahtev klijenata, uz prethodno izdatu DinaCard, odnosno Dina Business debit karticu.

Debitne kartice izdate do 16.8.2018. godine važe do datuma isticanja, koji je utisnut na kartici. Prilikom produženja roka važenja debitne kartice, počev od 17.8.2018.godine, korisnicima debitnih kartica će bez naknade biti izdata DinaCard debitna kartica odnosno Dina Business debit kartica, kada korisnici mogu podneti pismeni zahtev za izdavanjem debitne kartice drugog brenda.

http://www.bancaintesa.rs/medija-centar/vesti.367.html?newsId=1513

Da li vredi uzimati dina card raif banke za bankomat i pos terminal?

Da! Jer je besplatna, za razliku od Visa Electron, koju naplacuju uz osnovni racun.
A isto ti dodje, jer van zemlje sigurno neces koristiti RF kartice ;)

Ne. Zato što nema ni pola funkcija koje ima Visa. Sa Dinom npr ne možeš da izvršiš uplatu na bankomatu koji podržava uplate.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
na osnovu cega tvrdiš? telenor dina prima uplate na njihovim bankomatima. ako ne prima druge banke to je onda malo čudno

Na osnovu toga što kad je ubacim u bankomat uopšte mi ne nudi opcije koje mi nudi visa

Čovek je pitao za dinu Raiffeisen banke

Poslednja izmena:
Yes, for real. Isprobano više puta sa Dina karticom RF banke na bankomatu iste u Obrenovićevoj

P. S. još jedna trivia :
Bankomat RFB u Svetozara Markovića (kod Supa) se nalazi iza zaključanih vrata. Vrata se otvaraju uz pomoć kartice. Godinama sam tu ulazio sa Visa karticom. Prošle godine sam ugasio Visu i uzeo Dinu. Sa Dinom RFBa ne mogu da otključam ta vrata, ali mogu sa MC Telenor banke[emoji3]

Poslednja izmena:
dina ima, po meni, glavnu manu jer pin nije potreban za placanje jer se potvrdjuje potpisom pa svaki gubitak ili kradja iste je dobar rizik da ostaneš bez para

PS

to za RF i dinu je verovatno posledica prislnog uvodjenja dine. da li je neko RF predočio to kao problem. recimo kod telenora u njiihovoj aplikacije nema uopšte dine kartice ali je oni daju jer su prisiljeni [emoji39]

trebace vremena da se sve banke prilagode NBS ultimatumu za dinu [emoji848]

Poslednja izmena:
Dina card raif mi je potrebna samo za podizanje na njihovom bankomatu kao i na pos terminalu,ugasio sam visu prosle godine zbog nenormalne clanarine a vrata cu otvarati masterom mts.
Jedino mi se ne svidja sto nemoze online da se odradi nego moram 2 puta da idem do filijale,jednom da potpisem a drugi put da je preuzmem.

Dina card raif mi je potrebna samo za podizanje na njihovom bankomatu kao i na pos terminalu,ugasio sam visu prosle godine zbog nenormalne clanarine a vrata cu otvarati masterom mts.
Jedino mi se ne svidja sto nemoze online da se odradi nego moram 2 puta da idem do filijale,jednom da potpisem a drugi put da je preuzmem.
Meni su je odradili odmah, samo jednom išao

i oni sami daju razlicite odgovore,na info su mi tako rekli,iz odredjenih razloga sam kod njih inace bi ih odavno otkacio,hvala za info omtw.

Prebacuj novac besplatno eBankingom u MTSB pa podizi mcom :)
Piglu RF :(

Nema na čemu. Samo da se ogradim, zadnji put sam probao da izvršim uplatu na bankomatu pre možda nekih 5-6 meseci, i tada nije postojala opcija za to. Mislim na Dinu i bankomat, oba iz RFB. Ako se nešto promenilo u međuvremenu izvinjavam se svima na širenju dezinformacija. Ali čisto sumnjam. Uostalom probaću ponovo ovih dana pa ću napisati.

И који је стандард за Динче?Заиси од банке,власника,државе...Код брендираних картица бар постоји логичан слијед и раст,с горег на боље,али код домаћих морамо чекати вољу власника,државе,како јој одговара.

Nope. Pa i dalje ima izdatih Visa bez PayWave-a, iako Visa to gura vec godinama kod nas.
MC je uspeo da probije PayPass promocijama u maxi-u i Lilly-u.

Dina moze da ima cip+PIN, mislim (ali nisam video u praksi) da moze i beskontaktna biti. Za sada jedino sam uzivo video KomBank Dinu da ima cip, ali trebalo bi i PoSted da ih izdaje ili da pocne uskoro.

Узми првих 5 или 10 банака па види,а тамо гдје нема бесконтактних Виза има Мастера или чак нека друга Виза.Углавном има избора.Оно за суво плаћање и дизање с банкомата није наодмет,али није се толике године примила,вјероватно постоји разлог.

dina ima čip i pin ali se na kasi potvrdjuje potpisom ne pinom. Pin je za bankomat

PS
vazi i za debitnu i za krefitnu/revolving

Poslednja izmena:
Koja Dina jos ima cip?
Pauk, pa Intesa VE nije PayWave, a moze kroz app postati (u fonu). Ne znam VI da li je PayWave, secem je odmah ;)

Да,али је Визина инспајер уз текући бесконтактна.Дакле није без избора и могућности.

VE i Visa Inspire nemaju iste namene. I jedna je besplatna, druga ide uz tekuci samo.

Koja Dina jos ima cip?
Pauk, pa Intesa VE nije PayWave, a moze kroz app postati (u fonu). Ne znam VI da li je PayWave, secem je odmah ;)
moja greska nemaju čip imaju pin [emoji39]

Nazad
Vrh Dno