Šta je novo?

HTC U 11

Osvetljenje: 580 nitsa.
Meni odlično odgovara. Nemam potrebu za jačim osvetljenjem, ima dobar auto brightness. Zavisi i od toga na sta si navikao. Boje su fenomenalne, potpuno prirodne, za razliku od amoleda, pošto ja ne volim amoled zbog neprirodnih boja (ograđujem se, bar oni koje sam videla, recimo nisam videla S9 i S9+; S8 i sve na dole je ko Diznilend, naravno po mom mišljenju i za moje potrebe).
Defintivno sam najblizi U11 kad budem produzivao ugovor u oktobru. Kao drugi izbor mi je Poco, jer je U12+i dalje dosta skup.

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Defintivno sam najblizi U11 kad budem produzivao ugovor u oktobru. Kao drugi izbor mi je Poco, jer je U12+i dalje dosta skup.
Da, U12 je bezobrazno skup. Valjda će mu pasti cena do mog isteka ugovora.
Sa U11 češ biti prezadovoljan :), evo da ne bude da ja to samo kažem, sigurno će ti i drugi korisnici isto potvrditi.

Pitam te jer generalno, IPS kod htca mi je uvek imao boje najpribližnije amoledu, pogotovo u11 sa onim vivid modom.
Ne koristim vivid mode, upravo zbog neprirodnih boja :) na U11 koristim RGB mode.
I nikad ne poredim sa amoledom, jer su to dva različita tipa ekrana, nekome više odgovara prvi, nekome drugi. Ja sam se već izjasnila. :)

Ja sam odavno rekao, amoled mi je no no.. Koristim htc od m7 i njihovi ekrani su mi uvek odgovarali savršeno.. Predivan ekran samo mogu reći.. Nisam video u12+ al ako je kao u11 ili čak bolji šta mogu drugo da kažem..

Nisam ga našao nažalost u Valjevu uživo da ga vidim i *mjau**mjau**mjau*..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Bravo The PunisheR što si se najzad pojavio na svojim omiljenim temama, em da podržiš svoj omiljeni brend, em da stručno objasniš šta god ko pita :)

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk
Bolji ti je izbor U11 od f1 svakako.

Elem, stigao mi neki apdejt ~300mb, mrzi me iskreno da instaliram pošto sam rutovan. Čekam pitu ;)

Poslednja izmena:
Da, U12 je bezobrazno skup. Valjda će mu pasti cena do mog isteka ugovora.
Sa U11 češ biti prezadovoljan :), evo da ne bude da ja to samo kažem, sigurno će ti i drugi korisnici isto potvrditi.

Ne koristim vivid mode, upravo zbog neprirodnih boja :) na U11 koristim RGB mode.
I nikad ne poredim sa amoledom, jer su to dva različita tipa ekrana, nekome više odgovara prvi, nekome drugi. Ja sam se već izjasnila. :)

Sad sam probao RGB mode, meni je to suvise zuckasto, ipak mi vise prija vivid ocima.

I sad kao svi otkriste RGB mode? :) Pa to je natural mode boja. Pa ništa, ako vam ne odgovara, vi simulirajte amoled :)
nightshadow, ja ništa više ne apdejtujem od tih zakrpa. A tek Pie ako dodje, nema šanse. Meni fon radi kao aždaja i nemam nameru ništa više da pipnem, dok ne čujem utiske korisnika posle jedno godinu dana :D

Pa što onda i Samsung amoled ne staviš u basic mode pa uporediš :)

Bravo The PunisheR što si se najzad pojavio na svojim omiljenim temama, em da podržiš svoj omiljeni brend, em da stručno objasniš šta god ko pita :)
Bio sam zauzet putovanjima pa nisam hteo polovično da posećujem forum. Ali sad sam tu nazad i jako zagrejanu za Android 9 update plus u12+ čim budem bio u mogućnosti.. Ali do sada u11 iz dana u dan sam sve zadovoljniji.. I izdržljivošću i samim radom telefona kome ne smeta ni 8gb keš memorije koja mi se nakupila [emoji16] sense jeste zastareo po dizajnu(meni ne smeta) al zato radi nema mu razvnog osim naravno stock androida..
Još sam sad stavio ovaj Google dialer koji je poslao Darko(nightshadow) i sa njim sam dobio neke features koje sam hteo i super radi sve u svemu..

Ko još koristi jedan te isti uređaj više od godinu dana lol :D Nema boga...

Ko još koristi jedan te isti uređaj više od godinu dana lol :D Nema boga...

Sam sebe psujem što sam geek i menjam fon na manje od godinu dana [emoji23]

Ne postoji na svetu uređaj koji me neće smoriti posle izvesnog vremena, ma koliko dobro radio. A ženu ne menjam.

Ne postoji na svetu uređaj koji me neće smoriti posle izvesnog vremena, ma koliko dobro radio. A ženu ne menjam.

Ja se ne smaram tako lako dobrim stvarima. :) samo loše mogu da me smore ;)
Dobre pazim i mazim :D

Ja sam odavno rekao, amoled mi je no no.. Koristim htc od m7 i njihovi ekrani su mi uvek odgovarali savršeno.. Predivan ekran samo mogu reći.. Nisam video u12+ al ako je kao u11 ili čak bolji šta mogu drugo da kažem..

Nisam ga našao nažalost u Valjevu uživo da ga vidim i *mjau**mjau**mjau*..

Pa M7/M8 imaju jedne od najlosije kalibrisanih IPS (u odnosu na 2013/2014 konkurenciju) koji zapravo pokusavaju da glume amoled a niti imaju dobro poznate prednosti amoleda niti su dobro kalibrisani kao sto IPS treba da bude :)
Slicno vazi i za vecinu ostalih htc flagship modela, kalibracija/tacnost boja im nisu jaca strana a najvece prednosti nekih njihovih panela (su bile) uglovi gledanja i kontrast koji su malo iznad proseka klase kojoj pripadaju.

Sa druge strane (super) amoledi su vec godinama blizu savrsenstva sto se tice opsteg kvaliteta prikaza, to su cinjenice. Smearing i burn-in su (moguci) problemi, edge zakrivljenja displeja ne odgovaraju bas svim korisnicima, to je tacno ali je sve ostalo top.

Zapravo poslenjih godina htc nekako zaostaje na polju displej inovacija, definitivno zaostaju za Samsung, Sony, Apple i sl. flagship displejima koji na kraju nude i razne modove prikaza pa svako moze da aktivira profil po zelji, to je tako vec godinama a ni U12+ nista nije promenio, cak je osvetljenje slabije u odnosu na U11.

Poslednja izmena:
Ne bih se složio. Imao sam uporedno m8 i iphone 6s I apsolutno mi je više odgovarao m8..
Svakako svačijem oku drugačije odgovara. Ja ne bih menjao ovaj ekran na u11 za 5 amoleda.

Pa M8 ima losije kalibrisan displej od iP6s (i malo bolje od M7), to su cinjenice :) To sto je tebi vise odgovarao ne znaci da je taj panel bolji vec da si primio oci na IPS koji pokusava da glumi amoled :)

Zato mi je neshvatljivo da neko ko gotivi OLED wannabe IPS displeje moze da kaze da su noviji Samsung samoledi krs :d A zapravo ti Samsung super amoledi nude razne modove prikaza, od sjajno kalibrisanih do prenapucanih i svako moze da aktivira profil po zelji.

Poslednja izmena:
Ma ljudi ne znaju ni da podese te modove na samsungu a onda pišu na forumu o nerealnim bojama. Ne postoje amoled boje, postoji kalibracija ekrana. A ako se priča o bojama opet je amoled u prednosti jer može da prikaže širi spektar boja. zato su uglavnom tako i kalibrisani, kao showoff šta tehnologija može. Kome se to ne dopada, još od note 4 odnosno 2014. godine postoji basic mod koji je praktično srgb. Nexus 6p je isto imao srgb switch u dev options. OnePlus mislim da isto to ima. Amoled jednostavno može sve što i ips + više od toga.

Apsolutno se slazem :) Jednostavno neki i dalje misle da su amoledi na nivou S1/2/3/4 a to nije tacno.

S tim sto je pitanje ko ima siri spektar boja, da li S9(+)/Note 9 ili 2018 Sony IPS, negde sam procitao da su u stvari ti najnoviji IPS koje koristi Sony (i OLED sa XZ3) broj 1 po gamutu i jos nekim parametrima ali da fabricka kalibracija nije bas idealna, verovatno bas zbog showoff-a koji spominjes :) Tu su sRGB i RGB slajderi ali mislim da i pored toga Samsung (basic mod) amoledi ostaju broj 1 sto se tice tacnosti kalibracije.

Poslednja izmena:
E iskreno ne znam za te nove sonije, znam da sam ranije gledao Ericu kad je pokazivala one trouglove i koliko je bio širi gamut na amoledu :) i onda je kalibracija bila takva jer su praktično i koristili ceo taj spektar. Za htc svakako nisam pogrešio jer njih odavno nema na mapi što se ekrana tiče :D

Ma to je razlika koja tesko da moze da se primeti, pokusacu da nadjem te tekstove pa cu postaviti negde. Ali cisto sumnjam da neko moze da vidi tu razliku od x ili xx % u gamutu izmedju Note 9 i neke 2018 xperie.

HTC je ''underdog'' igrac u svetu smartfona isto kao i Sony, cak je htc u losijoj poziciji. A sa jedne strane Sony se (uz Samsung) najvise trudi oko inovacija na polju displeja dok htc stagnira vec godinama (za kamere respect ali to ocigledno nije dovoljno). Verovatno je razlog sto iza htc-a ne stoje tako mocne divizije kao iza Japanaca koje i pored losih brojnih problema smartfon divizije mogu da usavrsavaju hardver i ''guraju'' odredjene inovacije.

Bice zanimljivo videti da li ce korisnicima da ''dosadi'' Samsung cyber hardver (koji objektivno nema vece mane) usled naleta Huawei-a i agresivnog marketinga Kineza koji za sada ne nude bolje uredjaje od SGS/Note ali opet beleze rast prodaje.

Poslednja izmena:
Vojkan i hsv.stoned - ekipa ne mož' bolja biti. Oboje znate da veoma cenim i vaše mišljenje i vas kao osobe. Ipak, moram da dodam nešto što videh svojim očima, kojima najviše verujem. Moj vokabular naravno neće biti na visini vašeg IT stručnog, no razumećete.
Ograđujem se od amoleda na modelima koje nemam prilku da viđam i fokusiram se samo na amoled na S7 koji meni bliska osoba poseduje, te sam u mogućnosti da ga detaljnije i češće pogledam. Fon je odličan, to odmah kažem. Apropo boja: S7 ima 4 moda - adaptive, 2x amoled (cinema i foto) i basic. Prva tri su prezasićena bojom (odnosno stvar ukusa, nekome i nisu), dok je basic mode-u S7 koji bi trebalo da bude ono što je kod U11 RGB mode, boja praktično skinuta. Taj basic mode na S7 je ispran, nema ni osnovnu kolorističku zasićenost, kao da je stavljen monohromatski sloj preko displeja i to ne može da se poredi sa RGB mode-om na U11, koji je zaista pravi basic RGB mode. Imam mogućnost da stavim ta dva telefona jedan pored drugog sa uključenim 'basic mode na S7' i 'RGB na U11', razlike su vrlo uočljive. Stoga, korisnici S7 (verovatno) i ne koriste basic mode, jer nije prijatan za oči. Ili je telefon osobe čiji S7 ja stalno gledam, loš. :)
Takodje na U11 postoji i 'vivid mode' za one koji vole življe boje i jače kontraste, nekoliko korisnika U11 se izjasnilo da im se to više sviđa, baš u ovoj temi.
Nije ovo nikakvo forsiranje U11, ja sam se još ranije izjasnila kao neko ko ne voli prezasićen kolorit i neko ko preferira RGB mode, a u startu ovog pisanja sam se ogradila od drugih S modela, jer nemam priliku često da ih gledam, a opisujem ono što vidim na telefonima koje mogu uporedno da imam pred sobom, u ovom slučaju to su S7 i U11 - poređenje basic ili RGB mode.

A recite mi za kameru,znam da je dobra.Jel u rangu Nexusa 6P ili 5X?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Bolja je

blue moon, verujem da će ti na to pitanje odgovoriti hsv.stoned (možda i neko drugi), ali znam da ćeš od njega sigurno dobiti dobro poređenje kamere sa modelima koje pominješ, ja nisam koristila pomenute modele, pa ti ne mogu napraviti poređenje.

Edit:
pardon, odgovor je već stigao od eufrat-a (kakvo lepo ime, tek sad primetih :) )

Nazad
Vrh Dno