Vojkan i hsv.stoned - ekipa ne mož' bolja biti. Oboje znate da veoma cenim i vaše mišljenje i vas kao osobe. Ipak, moram da dodam nešto što videh svojim očima, kojima najviše verujem. Moj vokabular naravno neće biti na visini vašeg IT stručnog, no razumećete.
Ograđujem se od amoleda na modelima koje nemam prilku da viđam i fokusiram se samo na amoled na S7 koji meni bliska osoba poseduje, te sam u mogućnosti da ga detaljnije i češće pogledam. Fon je odličan, to odmah kažem. Apropo boja: S7 ima 4 moda - adaptive, 2x amoled (cinema i foto) i basic. Prva tri su prezasićena bojom (odnosno stvar ukusa, nekome i nisu), dok je basic mode-u S7 koji bi trebalo da bude ono što je kod U11 RGB mode, boja praktično skinuta. Taj basic mode na S7 je ispran, nema ni osnovnu kolorističku zasićenost, kao da je stavljen monohromatski sloj preko displeja i to ne može da se poredi sa RGB mode-om na U11, koji je zaista pravi basic RGB mode. Imam mogućnost da stavim ta dva telefona jedan pored drugog sa uključenim 'basic mode na S7' i 'RGB na U11', razlike su vrlo uočljive. Stoga, korisnici S7 (verovatno) i ne koriste basic mode, jer nije prijatan za oči. Ili je telefon osobe čiji S7 ja stalno gledam, loš. 🙂
Takodje na U11 postoji i 'vivid mode' za one koji vole življe boje i jače kontraste, nekoliko korisnika U11 se izjasnilo da im se to više sviđa, baš u ovoj temi.
Nije ovo nikakvo forsiranje U11, ja sam se još ranije izjasnila kao neko ko ne voli prezasićen kolorit i neko ko preferira RGB mode, a u startu ovog pisanja sam se ogradila od drugih S modela, jer nemam priliku često da ih gledam, a opisujem ono što vidim na telefonima koje mogu uporedno da imam pred sobom, u ovom slučaju to su S7 i U11 - poređenje basic ili RGB mode.