Šta je novo?

Dobre radne stolice

20,5 cm.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Koliko si visok? Ja sam malo preko 180 cm i kad sam probao nisam primetio da je "plitka", ali se takve stvari primete tek dužim korišćenjem. Meni se učinilo samo da je sedalni deo malko tvrđi, neudobniji.
A tebi bi onda verovatno trebala neka stolica sa mogućnošću podešavanja dubine. Ili barem JÄRVFJÄLLET, za nju piše da je dubina 68 cm, a za Markus 60 cm.

Visok sam 2 metra,a to sto ti kazes da je 60cm na Markusu je dubina naslona valjda,a dubina sedalnog dela je 47 i na tom JÄRVFJÄLLET je cak i manja za 1cm. Mada njega ne bi kupio jer je mnogo skuplji od Markusa. Bolje bi mi bilo da dodam jos par hiljada i kupim neku od onih ergonomskih stolica,ali nazalost ja trenutno te pare nemam.
I da,kontam da je sediste tvrdo da bi sundjer ili sta je vec u njemu sto duze drzao cvrstinu tj. da ne bi ulegao. Ali se se to resava sa jastucicima ;)

Poslednja izmena:
Visok sam 2 metra,a to sto ti kazes da je 60cm na Markusu je dubina naslona valjda,a dubina sedalnog dela je 47 i na tom JÄRVFJÄLLET je cak i manja za 1cm. Mada njega ne bi kupio jer je mnogo skuplji od Markusa. Bolje bi mi bilo da dodam jos par hiljada i kupim neku od onih ergonomskih stolica,ali nazalost ja trenutno te pare nemam.
I da,kontam da je sediste tvrdo da bi sundjer ili sta je vec u njemu sto duze drzao cvrstinu tj. da ne bi ulegao. Ali se se to resava sa jastucicima ;)

Druže, uzmi Kinarpsovu stolicu i posle 15 godina neće ni mrdnuti. Ima sva moguća podešavanja tako da to što imaš dva metra nije niakakv problem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jaoj lepote, moram da vadim bubreg :D Zna li se cena?

Uzeo sam Markus stolicu iz Ikee, odlična je, e sad me zanima, za šta je onaj srednji točak ispod sednog dela? Desnu i levu polugu ok, ali srednji nisam hteo da diram a uputstvo ne postoji

Uzeo bi ja druze,al nema se para toliko trenutno. Moj je neki plan da kupim nesto do 15k sto ce me izdrzati neko vreme dok ne skupim lovu za nesto mnogo bolje. Nego koje su to Kinrps stolice,prvi put cujem?

Da se prijavim na temu, posle dužeg razmišljanja uzeo sam ovu stolicu: https://www.kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/radna-stolica-m-242/

Kao što se vidi sa linka, stolica ima niz opcija koje joj određuju cenu, ja sam uzeo samo plastične pokretne rukonaslone i LUX štof.

Slažem se sa čovekom koji je na ovoj temi ovu stolicu ocenio kao potpuno zadovoljavajuću za ovaj cenovni rang. Nije Steelcase level izrade, ali je kvalitetna. Veliki plusevi su joj obaranje naslona nezavisno od sedalnog dela, mogućnost podesivih rukonaslona, podesiva lumbalna podrška i mrežasti naslon. Takođe, sedalni deo je veoma mekan i štof je veoma fin, tako da je pogodna za višesatno sedenje bez problema.

Takođe moram reći da sam prijatno iznenađen činjenicom da je došla gotovo sklopljena (naručivao sam je preko interneta jer nisam iz NS). Došla je rasklopljena na točkiće, zvezdu, lift i stolicu. Trebalo mi je 2 minuta da je montiram kompletno. Ovo kažem zato što je moj brat uzeo u JYSKu stolicu koja je bila omanji projekat za sklapanje.

Saradnja sa gospodinom iz Modrulja preko mejla besprekorna, pohvaljujem.

Evo jedna slika stolice u domaćem okruženju da vidite kako izgleda zaista:

Stolica.jpeg

Poslednja izmena:
Jel bolja od Markusa?
Pretpostavljam da se doplaćuje za boju sedišta:)

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Jel ovo sve od plastike? Ako jeste verovatno ce puci??

Sent from my P8000 using Tapatalk

Jel bolja od Markusa?
Pretpostavljam da se doplaćuje za boju sedišta:)

Ne znam da li je bolja od Markusa jer nisam sedeo na Markusu, ali po online specifikacijama, sigurno je prilagodljivija od Markusa :) Video sam na ovoj temi da su se neki žalili na udobnost Markusa, a meni IKEA nije baš blizu da bih proverio, tako da sam odustao od toga.

Što se tiče boje, u osnovnoj kategoriji se ne doplaćuje, tu ima gomila boja. Doplaćuju se materijali iz kategorija 2 i 3, što možeš da vidiš i na linku.

Jel ovo sve od plastike? Ako jeste verovatno ce puci??

Jeste sve od plastike. Deluje mi dosta čvrsto napravljena bez obzira na to. Moj otac od 115kg je seo u nju i izgledalo je da ga drži bez problema. Ne znam kako bi bilo posle par meseci doduše. Ja sam dosta laganiji (84kg) i mene manje više svaka stolica lako podnosi.

Moguće je uzeti uz doplatu određene metalne delove koliko vidim, tipa zvezda, rukonasloni itd.

Inače, i Steelcase Reply na kom sedim na poslu je napravljen celokupno od plastike, ali je vrhunskog kvaliteta stolica, tako da nemoj da se uzdaš toliko u to da li je stolica od metala ili plastike. Kvalitet izrade je bitniji mnogo.

Moguće je uzeti uz doplatu određene metalne delove koliko vidim, tipa zvezda, rukonasloni itd.

.
Možda bi neko iskusniji mogao da preporuči bestbuy kombo.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Kupio sam juce Markusa i posle dana koriscenja sam zadovoljan. Sa mojih 2 metra i blizu 130kg,stolica niti jednom nije krcnula niti pokazala bilo kakvu slabost.Sad videcemo na duze staze sta ce biti,ali prvi utisak je odlican.
E sad,imam jedno pitanje za vlasnike ove stolice,uzeo sam onu jeftiniju od 14k i zanima me,kada ce prestati da se oseca miris novog poliestera,jer mi zaista smeta. Stolica mi je u spavacoj sobi i proslu noc sam morao da je izbacim.

Verovatno kao i za svaku normalnu stvar, stavije napolje da se luftira pazi samo da ne pokisne

Verovatno kao i za svaku normalnu stvar, stavije napolje da se luftira pazi samo da ne pokisne

Naravno,evo vec dva dana mi stoji na promaji preko noci,nikako blizu sunca ili kise. Valjda ce uskoro da se izluftira kako treba

Jeste sve od plastike. Deluje mi dosta čvrsto napravljena bez obzira na to. Moj otac od 115kg je seo u nju i izgledalo je da ga drži bez problema. Ne znam kako bi bilo posle par meseci doduše. Ja sam dosta laganiji (84kg) i mene manje više svaka stolica lako podnosi.

Čekaj, ti delovi su skroz od plastike ili su samo presvučeni plastikom? Ja sam ubeđen bio da je to samo finiš, da je unutra ispod neki metal. Baš šteta ako je tako, ali mi deluje malo nelogično, ipak nisu to ni male pare. Ove hromirane dodatke ne bih ni razmatrao, odvratno mi izgledaju.

Čekaj, ti delovi su skroz od plastike ili su samo presvučeni plastikom? Ja sam ubeđen bio da je to samo finiš, da je unutra ispod neki metal. Baš šteta ako je tako, ali mi deluje malo nelogično, ipak nisu to ni male pare. Ove hromirane dodatke ne bih ni razmatrao, odvratno mi izgledaju.

Eh pa moguće, ne znam, jedini metal koji ja vidim na stolici jeste lift. Da li je to presvučeno plastikom ili je 100% plastika nemam pojma. Evo sada na poslu gledam i Steelcase i na njoj je sve isto tako plastično osim lifta. Ko se razume neka kaže da li je ispod metal jer ja to ne mogu da provalim. Mogu samo da kažem da ako je i samo plastika, dosta je čvrsta.

@Mookey

A da li si zadovoljan udobnošću Markusa?

Ima li još nekog da je kupio/isprobao onu novu JÄRVFJÄLLET stolicu?

Eh pa moguće, ne znam, jedini metal koji ja vidim na stolici jeste lift. Da li je to presvučeno plastikom ili je 100% plastika nemam pojma. Evo sada na poslu gledam i Steelcase i na njoj je sve isto tako plastično osim lifta. Ko se razume neka kaže da li je ispod metal jer ja to ne mogu da provalim. Mogu samo da kažem da ako je i samo plastika, dosta je čvrsta.

Planiram da kupim istu takvu stolicu, reci mi molim te, kakva je lumbalna podrška? Je l može da se pomera po visini i kako drži ledja? Pomera se samo naslon ili postoji opcija da se pomera zajedno sa sedalnim delom?

Planiram da kupim istu takvu stolicu, reci mi molim te, kakva je lumbalna podrška? Je l može da se pomera po visini i kako drži ledja? Pomera se samo naslon ili postoji opcija da se pomera zajedno sa sedalnim delom?

Lumbalna je dosta čvrsta, podesiva po visini i drži leđa dobro. Možda bi mogla biti malo "suptilnija" čak, ali mislim da to zavisi od čoveka do čoveka jer ne sedimo svi na isti način.

Što se tiče pomeranja, naslon se pomera nezavisno od sedišta, dakle nisu spojeni, ali obaranjem naslona tiltuje se zapravo malo i sedište unazad, ne mnogo. Ne postoji način da oboriš sedište još unazad zajedno sa naslonom nego što sam mehanizam to radi, postoji taj mali tilt unazad i to je to (ja i ne vidim koji je plus obaranja sedišta kompletno pod uglom zajedno sa sedalnim delom?)

Ovo sve generalno ne znam koliko ti vredi iz opisa, iskustvo vredi više od hiljadu reči, najbolje bi bilo da probaš stolicu u salonu da vidiš na šta mislim.

inače, nevezano za ovu stolicu, što se tiče lumbalne, u kancelariji sedimo na već pomenutoj Reply stolici, i ja recimo obožavam kakva je lumbalna kod nje, a jedan moj kolega smatra da joj je to najveći minus. Ali on voli da sedi ekstremno zavaljeno u stolici, dok ja sedim dosta pravilno. Zato je najbolje uvek probati stolicu pre kupovine :)

Lumbalna je dosta čvrsta, podesiva po visini i drži leđa dobro. Možda bi mogla biti malo "suptilnija" čak, ali mislim da to zavisi od čoveka do čoveka jer ne sedimo svi na isti način.

Što se tiče pomeranja, naslon se pomera nezavisno od sedišta, dakle nisu spojeni, ali obaranjem naslona tiltuje se zapravo malo i sedište unazad, ne mnogo. Ne postoji način da oboriš sedište još unazad zajedno sa naslonom nego što sam mehanizam to radi, postoji taj mali tilt unazad i to je to (ja i ne vidim koji je plus obaranja sedišta kompletno pod uglom zajedno sa sedalnim delom?)

Ovo sve generalno ne znam koliko ti vredi iz opisa, iskustvo vredi više od hiljadu reči, najbolje bi bilo da probaš stolicu u salonu da vidiš na šta mislim.

inače, nevezano za ovu stolicu, što se tiče lumbalne, u kancelariji sedimo na već pomenutoj Reply stolici, i ja recimo obožavam kakva je lumbalna kod nje, a jedan moj kolega smatra da joj je to najveći minus. Ali on voli da sedi ekstremno zavaljeno u stolici, dok ja sedim dosta pravilno. Zato je najbolje uvek probati stolicu pre kupovine :)
Hvala.

Što se tiče probe, malo teže će to da ide. Nemam nigde u blizini gde bih mogao da je probam. Ako naručujem, biće na nevidjeno pa šta bude [emoji4]

Ja koliko znam u Nišu nema gde da se proba ili kupi normalna, radna stolica. Možda grešim ali ja nigde nisam našao.

Hvala.

Što se tiče probe, malo teže će to da ide. Nemam nigde u blizini gde bih mogao da je probam. Ako naručujem, biće na nevidjeno pa šta bude [emoji4]

Ja koliko znam u Nišu nema gde da se proba ili kupi normalna, radna stolica. Možda grešim ali ja nigde nisam našao.

Kapiram tvoju muku. Evo sad sam proverio još jednom detaljno, ipak je taj tilt sedišta malo jači nego što je subjektivni osećaj, uvideo sam to tek kad sam se odaljio od stolice. U generalnom smislu mislim da je ovaj aspekat dobro rešen i da ti neće predstavljati problem ako budeš kupio ovaj model.

Da budem najkritičniji prema stolici, zameram joj malo klimave rukonaslone kad su u visokim pozicijama, i lumbalna bi po mom ukusu mogla biti malo "mekša" u pozi pravilnog sedenja. Uprkos tome, mislim da stolica opravdava cenu, s obzirom da je bolja od stolica koje sam gledao po salonima nameštaja za tu cenu. Jedino još nisam otišao u tu Ikeu da vidim Markusa da budem apsolutno siguran :)

@Mookey

A da li si zadovoljan udobnošću Markusa?

Ima li još nekog da je kupio/isprobao onu novu JÄRVFJÄLLET stolicu?

Pa jesam,nije ono da je neka fotelja pa da mozes da se uvalis,ali kao radna stolica je dobro. Ja sedim dobar deo dana i stvarno nemam problem sa bolom u ledjima ili tako nesto,a dupe kad utrne,pa onda vec promenis poziciju malo i to je to :)

Markus je ubedljivi best-buy sa ovom novom cenom od 14k za platnenu.

Ali mi se ne sviđa što nema skoro nikakva podešavanja, tako bi mi daleko više odgovarao JÄRVFJÄLLET.

Razmišljam da li da ga poručim na slepo, pošto mi nije blizu Bg, a ne mogu da dolazim samo zbog toga da bih ga isprobao.

Bas mi izgleda jeftino, sto i jeste, i ovaj naslon mi ne uliva poverenje, ovih 130kg sto kazu da je opterecenje mislim da ne bi dugo izdrzala.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno