Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Zte je u pitanju. Svaka čast na detaljnom objašnjenju, i hvala. cheers

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je moguća sledeća kombinacija:
U dnevnom boravku telekomov stb i zte ruter, u sobi tp link koji u ripiter modu dobija internet od zte-a i iz tp-a kablom u stb u sobi za sobni tv ili ipak ne može bez kabla (direktno zte-drugi stb)? Imam PPPoE user i pass.

Sent from my EML-L09 using Tapatalk

Testiraj... To možda da enable-uješ SSID 2 i da ga onda u Port Binding vežeš za IPTV wan konekciju, i da ti TP-Link ne radi kao repeater nego kao WiFi client (da se kači na taj SSID 2 signal sa ZTE) i onda na njega da povežeš taj STB. Ali onda sa TP-Link nemaš izlaz na net nego samo služi kao "most" između ZTE i tog STB.

I to mi je dovoljno, jer imam wifi signal sa zte-a u celoj kući. Tp u ripiter modu sam pre koristio za desktop komp. u sobi.

Hvala, pokušaću tako.

Testiraj... To možda da enable-uješ SSID 2 i da ga onda u Port Binding vežeš za IPTV wan konekciju, i da ti TP-Link ne radi kao repeater nego kao WiFi client (da se kači na taj SSID 2 signal sa ZTE) i onda na njega da povežeš taj STB. Ali onda sa TP-Link nemaš izlaz na net nego samo služi kao "most" između ZTE i tog STB.
Testirao, nema slike. Stb prolazi onaj test, uredno dobije ip adresu, prikazuje meni (moj nalog, tv, video klub...) ali slike nema. Net je 50/8. Taj novi stb preko kabla radi, znači ispravan.
Imaš neku ideju?

Da li mu je ip adresu dodelio zte ili tplink? Probaj ugasiti DHCP na tplinku i pustiti da ga zte setuje...

Zte dodelio adresu jer je dhcp disejblovan na tp linku.
Tp link radi na openwrt luci u ripiter modu (relayd).
Prvi stb je direktno povezan na zte i ima adresu 10.101.255.xxx, a drugi preko tp linka sa adresom 10.101.253.xxx.

Pre uzimanja drugog stb-a, brzina je bila 8191/66559 kbps, a sada 8192/54270 sa dva stb-a.
Čemu smanjenje brzine ako drugi stb još ne koristim, niti sam se žalio na pucanje ili nestabilan internet?

Ne sećam se da li na ZTE u Local > LAN u delu gde se aktivira/deaktivira DHCP za pojedinačne LAN portove postoji mogućnost da isto radiš i za SSID-ove (a 250km sam udaljen od mog rutera :d) ... pa da probaš da deaktiviraš DHCP za taj SSID2 i vidiš da li će onda da proradi taj drugi STB.

Kontam da je po default-u uključen DHCP i za sve dodatne SSID...

Poslednja izmena:
Mogu samo u port control dhcp da isključim za ssid2, ali onda tp ne dobije ip adresu i stb ne prolazi test ip povezanosti...
78d58bc4750f91ff746b23544be830b1.jpg

Sa drugog sajta
kupi 2 AP-a, jedan prebaci u client mod da se povezuje na onaj drugi, i spoji na 3. port na adsl ruteru, a drugi na ethernet port na STB-u... e sad, ako ne umeš to da uradiš, javi se na wireless forum

Na dalja pitanja, a sto ne preko ZTE, odgovoreno je da ne pita :D

Odgovor bi bio: "zato što ćeš izgubiti dva dana sa zte i opet nećeš dobiti sliku". [emoji16]

Probaj da ugasiš DHCP a ručno da za TP-Link staviš da bude na nekoj IP iz 10.101.255.xxx opsega? I/ili neko majmunisanje sa IP rezervacijom po MAC adresi.

Nemam pojma... nemam ideja zašto ne radi drugi STB a prođe taj IP test. Jedino ako je nešto oko DNS resolve...

Pokušavao i to i neće. Ugasim dhcp za ssid2 pa dodelim statičku za tp link po njegovoj mac adresi, neće. Stavim statičku za stb po njegivoj mac adresi, neće...
Ipak će biti bušenje zida i provlačenje utp-a.

Hvala na savetima.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

mozda proveravaju mac adresu iptv box-a. probaj kloniranje wan adrese iptv boxa na taj ruter sa ddwrt, da bi ga zte prepoznao

(samo nagadjam)

Sent from Galaxy S8

Jel probao neko ovaj novi STB? Jel bolje radi nego stari? Rekose da se u narednih mesec dana kompletno menja platforma, i da ce svi korisnici dobiti nove STB.

Zar nisu pre nekih godinu-dve dana već jednom kompletno promenili platformu?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Koji je novi stb?

Послато са Redmi 6A уз помоћ Тапатока

Gde su rekli da se menjaju stb uredjaji? Mene niko nije nista obavestio.

Meni niko nije nista rekao za novi stb.
Mozda sada oni koji potpisu novu UO dobijaju taj novi stb.
Da li si skoro potpisivao novu UO?

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Izgleda da ima optiku sa strane. Meni je to bitno zbog povezivanja na hi-fi.

Послато са 8079 уз помоћ Тапатока

Potpisao sam nov ugovor za box3 pre tri meseca, niko mi nije trazio da menjam stb.... Nigde i ne pise na njihovom sajtu da menjaju stb uredjaje.

Rekli su mi to u poslovnici. Slucajno sam video devojka ispred mene je dobila pri potpisivanju ugovora, pitao sam decka koji radi, kaze u narednih mesec dana ce raditi na novoj platformi, i svima ce biti zamenjeno. Izgleda kao na slici iznad. Eto, ekskluziva. :D Mozda bi samo BullShiT mogao da kaze jel kod njega vec nova platforma ili stara, kako radi, utisci i slicno.

Da dakle bio sam u pravu, dodeljuje se novim potpisnicima UO.

Pa i nisi bas bio u pravu. Kao sto rekoh, u narednih mesec dana dodeljivace se svima. A novim korisnicima se sada dodeljuje, jer je logicno da tako bude...nece valjda da im menjaju za mesec dana?

Kako nisam u pravu kad se sada dodeljuje novopotpisnicima, kao sto rekoh, zato i imaju nove stb, a mi cemo kasnije dobiti, ti kazes eto za mesec dana.
I sta nisam u pravu?
Svasta...

Platforma ostaje ista, ne verujem da ce menjati stb uredjaji. Ista je platforma i na novom stb, samo se sada oni dodeljuju

Poslato sa NEM-L21 uz pomoć Tapatoka

Kako nisam u pravu kad se sada dodeljuje novopotpisnicima, kao sto rekoh, zato i imaju nove stb, a mi cemo kasnije dobiti, ti kazes eto za mesec dana.
I sta nisam u pravu?
Svasta...

Pa ti mozes sutra da odes da uzmes. Nisam rekao za mesec dana, nego u narednih mesec dana. Meni je rekao ovaj iz poslovnice, posto sam prijavljivao neke smetnje, da kazem ovim iz tehnicke sluzbe da hocu novi STB.

Vrh Dno