Šta je novo?

Best buy SSD - preporuka [nije opšta tema o SSD-ovima i nije za pitanja šta/koji da kupim]

Koliki ti je budzet? Biostar jedino S150 moze da prodje a koliko vidim rasprodat je samo S100 ima on je losiji.

Budzet 3 500,ali imam i kupon od 1000din u winwin-u,tako da moze i do 4 600 u istoj prodavnici.

Jok,zeznuo sam se kupon vazi za kupovine iznad 10 000.
Znaci ssd do 3 600,bilo gde.

Poslednja izmena:
Jedan se zalio na ovom forumu na Biostar S100 pa ti zbog toga ne preporucujem.

Za Apacer lazu , write speed je 298 mb/s nasao sam na jednom ruskom sajtu.

Ispada da je Adata tu najbolji ali razmotri i onaj Kingston.

Opet hvala.Videcu dal ce jos neko da se ukljuci i da vidimo da li Adata ili Kingston?

ja sam ubacio koleginici (no pun intended) u laptop taj s100,vec bilo kasno da se vraca jer je uzela licno u sopu,katastrofa,uzas.uzmi bilo sta za koju stotinu skuplje,tj od s55 pa nadalje,sve je bolje.a400 se prodao kao blesav a niko se nije zalio.

Narucen Kingston,hvala svima.cheers
Samo jedno quick pitanje,nije potrebno da se bezveze prave dve particije na ssd-u pd 120gb?

jok.ako ces neki linux pre nadji neki ultrajeftini mali ssd na oglasima,nista ti ne treba 120gb za bilo koji popularniji distro,i oni od 10-20gb su dovoljni.

A400 je sad isto 3500 u E**i, ista cena kao Biostar a bolji SSD.
Na 120GB nema smisla da pravis particije jer ces sistemsku brzo da popunis.

Stigao Kingston,postavio tamo rezultat bencha,interesuje me defrag ili trim,sta je potrebno podesiti i da li je uopste potrebno?
Slika je sa interneta,mada i kod mene disk defragment kaze needs optimization.
Untitled.png

Ne radis defragmentaciju na SSD jer samo pravis upis i skracujes mu radni vek a koristi nema. Na Windows 10 je trim podrzan a mislim i na Win 7 ako je cista instalacija.
Onaj Kingdian 120GB ode kod drugara na AMD 4200+, dodao mu RAM i lepo radi. Imao neki stari Exelstor od 160GB koji je rikavela, imao 50MB/s a sad sa SSD ima 250MB, razlika bas velika. Steta sto je SATA 2 ali opet radi brzo.
Razmisljao da li da porucujem opet, izadje oko 2800din pa se ne isplati kad ima Kingston A400 za 3500 ovde sa 3god garancije.

Ne. Mora neki softver da pusti TRIM komande prvo.

Pozdrav, planiram da u laptop dell Inspiron 15 ubacim 500gb ssd evo 860.
Treba mi savet, pošto nema prostor za drugi hard zanima me da li preporucujete da se naprave dve particije? Da li se gubi na performansama ili ssd-u smanjuje životni vek. Planiram da na njemu koristim win10.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kako vam ovo izgleda?
Juce
KINGSTON SA400S3 8.31.2018 10-25-59 PM.png

Danas
as-ssd-bench KINGSTON SA400S3 9.1.2018 5-01-59 PM.png

ssd je povezan novim asus sata kablom na Sata 0,achi ukljucen,win 10 home x64,amd drajveri,ploca sa sata 3 AMD A88X,antivirus 360TS essential

Instalirao sam da vidim ovaj Kingston alat medjutim
Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Nistu isti rezultati jer meris na aktivnom sistemu koji nesto radi u pozadini, danas radi, juce nije mozda itd. Merenje najbolje preko nekog live USB sistema tipa Sergei Strelec.

Pozdrav, planiram da u laptop dell Inspiron 15 ubacim 500gb ssd evo 860.
Treba mi savet, pošto nema prostor za drugi hard zanima me da li preporucujete da se naprave dve particije? Da li se gubi na performansama ili ssd-u smanjuje životni vek. Planiram da na njemu koristim win10.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

otvori zasebnu temu ili jos bolje pretrazi forum sigurno ima slicna,ovome bas nije mesto na ovoj temi jer neizbezno vodi ka vise postova.

Nema na cemu. Trenutno najbolji Live USB sa alatima neophodnim za servis a i ovako. Hirens Boot za stare masine.

SSD 240GB AData 3D Nand ASU650SS-240GT-C za 5000din? bolje ili losije od kingston a400?

Da malo zloupotrebim temu...

izgubio sam particiju na hdd od 500gb koji je pored sistemkog ssd diska

Treba mi neki recovery partition softver, mini tool nalazi particiju ali nema opcije za oporavak u besplatnoj verziji.
dajte neku preporuku?

Nazad
Vrh Dno