Znas sta sam hteo da kazem [emoji4] a evo Mitar me je preduhitrio.Jedna klima da konstantno vuce 2-3kW? Kakva bi to potrosnja bila![]()
Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka
Znas sta sam hteo da kazem [emoji4] a evo Mitar me je preduhitrio.Jedna klima da konstantno vuce 2-3kW? Kakva bi to potrosnja bila![]()
+1Na stranu upitan kvalitet prekidačkih elemenata tih jeftinih tajmera, klima nije predviđena da se pali i gasi tako, ekvivalent čupanju kabla iz struje i vraćanja istog nazad. Klima u nekom momentu može da troši i tih 2-3 kW, i taj tajmer mora u svakom momentu da bude sposoban da ispravno prekine strujno kolo, inače može da dođe do požara. Ja se sa tim ne bih igrao.
Da je PM, pa "da se razumemo", ali neko moze uci u temi i pomisliti: "Au, pa onda mi se ne isplati klima, ne citam dalje"Znas sta sam hteo da kazem [emoji4] a evo Mitar me je preduhitrio.
Za koliko njih mozes da se zakunes da u starim ili novim stanovima imaju izvedenu struju za klimu pa jos i da znaju da li je uticnica na 16a a pri tome govorim o uredjaju koji se bode u uticnicu bez deklarisane maksimalne strujne provodljivosti i naravno niskog kvaliteta a na njega se prikljucuje klima koja moze da povuce 2kW.Da je PM, pa "da se razumemo", ali neko moze uci u temi i pomisliti: "Au, pa onda mi se ne isplati klima, ne citam dalje"
Moje klime nemaju ni mogucnost da povuku toliko. 10A, 220V, to je 2.2kW max., i to kad bi napon stvarno bio 220V, a ne <200V
A koliko vidim, LUCA i 18ca ne povlaci toliko:
https://www.orionairsales.co.uk/fuj...x-asyg14luca-wall-mounted-240v50hz-8024-p.asp
Running Current (A) (14 / 18ca)
Cooling 5.12 6.90
Heating 4.91 6.30
Osigurac na 16A naravno.
A i zvanicno za 12cu: https://www.fujitsu-general.com/uk/products/split/wall/asyg12luca.html
Max. Operating Current
Cooling 6.5 A
Heating 9.0 A
Sto znaci da moze povuci 240V*9A = 2.136kW
Pricam samo o max. potrosnji, ali uticnice, osiguraci i ostali naravno da moraju biti spremni na 16A!
Molio bih kolege da obrate paznju kad neko nesto pita ovako, da se odgovori. Hvala.Došlo vreme i za treću klimu, zima je na vidiku...
Šta mislite o kupovini polovne klime? Prijatelj mi nudi Midea Mission 12 za 35 hiljadarki. Njemu je radila prošle sezone, hladila majnere. Jel to ok cena ili da se cenkam na 30? Ili da jurim neki jeftin inverter?
U pitanju je bebina soba, oko 16m2.
Nisam te razumeo, za koliko njih mogu da garantujem da izvedba struje moze 16A da isporuci?Za koliko njih mozes da se zakunes da u starim ili novim stanovima imaju izvedenu struju za klimu pa jos i da znaju da li je uticnica na 16a a pri tome govorim o uredjaju koji se bode u uticnicu bez deklarisane maksimalne strujne provodljivosti i naravno niskog kvaliteta a na njega se prikljucuje klima koja moze da povuce 2kW.
Da to sam zaboravio,kuca je u pitanju,jedna prostorija 4x5 i jos jedna 4x3 od prilike za spavanje ako moze.Ima pvc stolarija ali su vrata stara i nema izolacije za sada,tri spoljna zida.Zato i gledam da bude neka malo jaca
Apsolutno... Samo je pitanje koliko bi podneo prikljucak o kome govorimo, mislim da je opasno oslanjati se na te proizvode za vecu jacinu od 1kW.Nisam te razumeo, za koliko njih mogu da garantujem da izvedba struje moze 16A da isporuci?
U svakom slucaju, slazemo se da klima ne treba da trosi ni blizu 2kW/h u proseku, niti da treba stedeti na instalaciji za klimu![]()
Za koliko njih mozes da se zakunes da u starim ili novim stanovima imaju izvedenu struju za klimu pa jos i da znaju da li je uticnica na 16a a pri tome govorim o uredjaju koji se bode u uticnicu bez deklarisane maksimalne strujne provodljivosti i naravno niskog kvaliteta a na njega se prikljucuje klima koja moze da povuce 2kW.
Nije poenta uticnica i koliko snage nego ovo drugo....
Molio bih kolege da obrate paznju kad neko nesto pita ovako, da se odgovori. Hvala.
Midea Mission je skroz ok i vise nego dovoljna za 16m2, vidi ako mozes da skines cenu jos par hiljada mada je i ta cena ok.
Na stranu upitan kvalitet prekidačkih elemenata tih jeftinih tajmera, klima nije predviđena da se pali i gasi tako, ekvivalent čupanju kabla iz struje i vraćanja istog nazad. Klima u nekom momentu može da troši i tih 2-3 kW, i taj tajmer mora u svakom momentu da bude sposoban da ispravno prekine strujno kolo, inače može da dođe do požara. Ja se sa tim ne bih igrao.
Ako je instalacija iole pristojna isporucice tih 16A bez problema pa cak i da klima nije sama na toj fazi.Nisam te razumeo, za koliko njih mogu da garantujem da izvedba struje moze 16A da isporuci?
U svakom slucaju, slazemo se da klima ne treba da trosi ni blizu 2kW/h u proseku, niti da treba stedeti na instalaciji za klimu![]()
zasto bi punio, pa nije prazna?A pretpostavljam da će zbog kompletnog punjenja gasom meni nešto skuplja montaža biti?
Pogledajte prilog 256306Nezgodno je preporuciti klimu za neizolovan prostor, pokusaj malo bolje opisati ili nacrtati.
Koliko sam shvatio zele se grijate 2 prostorije jednom klimom, kakav je raspored prostorija, izolacije na zidovima nema, sta je sa plafonom i podom, da li neko zivi ispod, cim si se do sad grijao…?
Pozdrav ljudi,
Unutrašnja jedinica mi ne radi od sinoć. Vox klima je u pitanju, stara 4 godine, ove sezone nije imala ni 100 radnih sati.
Blinka lampica narandžastom bojom, ne reaguje na komande sa daljinskog.
Neka ideja šta je u pitanju?
https://1drv.ms/v/s!AkdvUcryGwKGgp0A25kW_ssAWiqC6Q
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari