Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, ali neću danas, već je dovoljno hladno :D
Ali zašto onda ne smrdi kad je hladan izmenjivač? Ili kada uključiš grejanje?

Smrad potiče od isparavanja vode pomešane sa buđi. Na grejanju nema vode od kondenzacije, a ako se saće dovljno ohladi nema ni isparavanja, pa ni mirisa, već se to sve obilato ispira novim kondenzatom. E sad, ako nema mirisa, ne znači da je klima čista, tj da nema buđi na turbini.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Smrad se oseca kada je previse vlage u klimi, pa vlaga podstakne stare bakterije i onda vonja. Ocigledno je potrebna odredjena temperatura da bi vonjalo, a pri hladjenju je jako niska temperarura na isparivacu.

Zato se najvise oseca na dry modu, gde unutar klime bude najvise vlage, a manje hladi.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Zato se prska dezinfekciono sredstvo periodicno, na 15-20 dana.

Asepsol? Ili mora nešto specifično za klime? Ja prskam asepsolom jednom mesečno i pomaže, ali ako ima nešto bolje onda OK. Ako operem samo Axel-om usmrdi se brzo, tipa nakon 7 dana.

Kako ste razvili pricu o toj klimi koja za velike pare budjavi pocecete da koristite Savo za sredjivanje budji [emoji23][emoji23]

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

To je klima srednje klase, nego je za nas pojam to jaka cena.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Za nas je sve skupo. A ne buđavi ona ništa više nego druge, samo se pre oseti. Ko pere klimu redovno nema problem. Mialim da jednom mesečno preko leta nije bauk za održavanje. Preko zime i ne mora da se dira

Za nas je sve skupo. A ne buđavi ona ništa više nego druge, samo se pre oseti. Ko pere klimu redovno nema problem. Mialim da jednom mesečno preko leta nije bauk za održavanje. Preko zime i ne mora da se dira

Kod mene dva Vox-a evo treca godina nikakav problem sa pomenutim stvarima.

Ja koristim Coil Disifektant, moze i Ekocid 5. Asepsol nije namenjen za klime i lepljiv je ako se ne razblazi dovoljno.

Ja ispiram obilno nakon Axela i Asepsola običnom vodom iz prskalice za voće. Naravno imam prskalicu samo za klime, inače bi smrdelo na pesticid

On Off klime ne smrde, jer uvek rade na 100% i iskljucuju se kada postignu temperaturu, pa je temperatura na isparivacu uvek preniska da bi se osecao miris.
A iste stvari se nalaze na njima, samo ne smrde :)

Ljudi sta mislite sta je pametnije uzeti gree amber ili fujicu luca ili nesto trece?Za ovu prvu imam neku bas lepu cenu a za fujicu da pojurim ako ima neka akcija ili preko nekog da izmuvam nesto.Ali novac na stranu sta je bolja kupovina.Na papiru je to amber al u praksi je pitanje

Gree Amber je ok klima, ogromna sa velikom snagom ali nije za male prostore. Napisi sta planiras da grejes, koliko kvadrata, izolacija, stolarija.

Nesto mjerkam Mitsubishi AP25VG, po specifikacijama je vrlo dobra, cijena je oko 600e, ne znam da li je neko oprobao, nov je model.

Da to sam zaboravio,kuca je u pitanju,jedna prostorija 4x5 i jos jedna 4x3 od prilike za spavanje ako moze.Ima pvc stolarija ali su vrata stara i nema izolacije za sada,tri spoljna zida.Zato i gledam da bude neka malo jaca

Može li jedno pitanje u vezi onih merača potrošnje sa AliExpress a...

Zanima me da li oni mogu da rade i kao tajmer tj da prekidaju strujno kolo ili samo mere snagu?

Treba mi tajmer pa bih 2 u 1

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Vecina ih ne moze raditi kao tajmer, ako ima tu opciju onda je navedeno u opisu.

Znaci samo mere kilovate, to im je jedina funkcija?

Treba mi nesto sa tajmerom, sačekacu još nečije mišljenje.

Znaci samo mere kilovate, to im je jedina funkcija?

Treba mi nesto sa tajmerom, sačekacu još nečije mišljenje.

Ja sam to resio sa wifi IR kontrolerom. Tu imas i tajmer tako da mozes sve podesiti kako ti je volja. Za 13e vrhunska stvar.

Mozda, Broadlink SP3S...

2f8d403ac56175d2f002ba02632e5afc.jpg

b2ef2c00bd2f233be733c2e651dc921d.jpg

266f7c6880472aeb018fc00d2fed3f3e.jpg

Poslednja izmena:
Imas na netu svasta kupiti, vecina nas ima obicne sto samo mjere potrosnju, mozda je najbolje uzeti WiFi uticnice, samo treba biti obarziv na kvalitet istih, pogotovo ako se kace neki veci potrosaci.

Imas na netu svasta kupiti, vecina nas ima obicne sto samo mjere potrosnju, mozda je najbolje uzeti WiFi uticnice, samo treba biti obarziv na kvalitet istih, pogotovo ako se kace neki veci potrosaci.
Ja se sa tim ne bih igrao kad je klima u pitanju. Ipak preko toga treba da se izvuče 2-3kW konstantne struje. To je napravljeno za manje potrošače.

Evo mog kontrolera... Nikako da ga stavim na mesto, ni ne primećujem ga. Radi sjajno i što je najzanimljivije ima domet i u ostale dve sobe.
f4d2bfe4ff83cd0bc4d4306cc6ea253b.jpg

Ne bih se ni ja igrao sa jeftinim, mislim da je i TP Link do 2kW ili cak i manje, WiFi IR je ok, samo sto njemu treba i merac :)

Imam WiFI Sonoff, nisam ni rig na njega direktno nakacio, nego sam nesto petljao, dodavao relej...

Preporuka za IR kontroler. Ja imam neki xiaomi. Taj sam uzeo prosle godine jer sam imao u planu da radim automatizaciju u stanu. Sada sam povezao i gateway, svetla... Uglavnom, za klimu mi zavrsava posao i zadovoljan sam. Palim gasim, radim sta hocu i odakle hocu ;)

Tapatalk

Došlo vreme i za treću klimu, zima je na vidiku...

Šta mislite o kupovini polovne klime? Prijatelj mi nudi Midea Mission 12 za 35 hiljadarki. Njemu je radila prošle sezone, hladila majnere. Jel to ok cena ili da se cenkam na 30? Ili da jurim neki jeftin inverter?

U pitanju je bebina soba, oko 16m2.

Ja se sa tim ne bih igrao kad je klima u pitanju. Ipak preko toga treba da se izvuče 2-3kW konstantne struje. To je napravljeno za manje potrošače.
Jedna klima da konstantno vuce 2-3kW? Kakva bi to potrosnja bila ;)

Na stranu upitan kvalitet prekidačkih elemenata tih jeftinih tajmera, klima nije predviđena da se pali i gasi tako, ekvivalent čupanju kabla iz struje i vraćanja istog nazad. Klima u nekom momentu može da troši i tih 2-3 kW, i taj tajmer mora u svakom momentu da bude sposoban da ispravno prekine strujno kolo, inače može da dođe do požara. Ja se sa tim ne bih igrao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno