Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovih par novih kanala Pink Horor, Pink Western... jel dodaju u osnovnu ponudu ili dodaju u pink paket koji se plaća?

Baraberija! Klasicna. Za ona tri pink kanala (scfi, horor, soap) nigde ne pise u nihovim vestima - obavestenjima...da su iskljucivo u pink paketu. Kako su samo napisali -

"Pored bogatog sadržaja koji se dodaje za sve generacije na postojećim kanalima, korisnici dobijaju i 5 novih filmskih kanala – Cinestar Comedy & Family, Pink Western, Pink Horor, Pink Soap i Pink SciFi."

I naravno, covek kad procita pomisli da svi dobijaju te kanale.

He, uzeli 7. kanala a dali 2.5.

Лако је смирити неодлучне кориснике, ево укидамо 5 и додајемо 10, нећемо да кажемо да је од тога 9 у пакетима који се плаћају а кад то укапирате, прошао воз, сви већ мирни и задовољни. Зна СББ како да ради.

Bas tako sve informacije su im maksimalno nepotpune i niko nista ne zna dok voz ne izadje iz stanice...

Koji su to biseri, reklamiraju na sva zvona kanale koje u stvari dodaju u glupavi pink paket.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Опет је био прекид сигнала на Новом Београду у Блоку 70а.
За ових 20 дана код СББ-а имао сам више прекида него код Иком-а за 20 година.

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Istina, dok je bio IKOM na bloku 70a nismo imali signal samo kad je nestajala struja i još 2-3 puta ali kad najave i to obavezno noću.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Ja kad god sam ih zvao na kol centar javljalo je da su radovi i problemi negde...

To im je non-stop uključeno da bi otkačili deo korisnika koji zovu zbog prekida signala.

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Uz UO pre dve godine sam dobio Pickbox i Cinestar TV Premiere HD za dž.

Pošto mi sutra ističe UO da li treba da deaktiviram te dve usluge da mi ne bi počeli da naplaćuju?

ubr, pisao sam im za produžetak i pošto sam tražio da pređem na Trio Gold Premium sa Trio Gold, ponudili su da plaćam 6 meseci postojeću cenu što je naravno glupost jer izađe 20k više na 2 godine nego što je ponuda za nove.

Ja im pisao nazad sa mojim predlogom ali ne odgovaraju.

Šta se dešava po isteku UO? Plaćam isto i mogu da odem kad hoću?
Ako bi hteo da zadržim samo TV to koliko kapiram podrazumeva da moram da potpišem na 2 godine?

Prilozi

• SBB.PNG
    SBB.PNG
    18.2 KB · Pregleda: 206
Kod SBBa za internet postoji Prepaid, Postpaid bez UO i Postpaid sa UO. Kada ti istekne UO, mislim da prelazis u Postpaid bez UO kategoriju, gde isto placas 1690, ali dobijas mnogo sporiji net.

Medjutim, ne znam sta se desava sa Duo/trio paketima. Ovo je bilo (i skoro) za one koji samo imaju TV+ Net.

Ljudi ima neka fora da se na EON-u, aplikaciji za smart tv gledaju svi kanali ako ste na telekom adsl? Cudno mi da HBO ne radi...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Medjutim, ne znam sta se desava sa Duo/trio paketima. Ovo je bilo (i skoro) za one koji samo imaju TV+ Net.
За ове пакете важи неко замрзавање тј онако како је било за време УО остаје и даље. Једино не може ама баш ништа да се тек тако мења. Не може да се пређе на мањи пакет, на други пакет уопште без потписивања нове УО. Мислим да се чак примени и промена брзине која важи уз УО.
Чудно ми је то за СББ јер су тако омогућили да неко изабере пристојан пакет и онда не продужи УО него чека прилику да побегне. Ваљда мисле да тога нема.

Evo ima. ;)

Mada me čudi da me "seke" još nisu zvale.

Pošto mi je opcija MTS optike odmah dostupna verovatno ću ići na opciju Box 2 (Net 250 + Tel) I D3 ili D3i za TV.

IPTV kod MTS nije opcija jer je ponuda programa meni loša, a i ne bih mogao da koristim moj ruter pošto, koliko znam, IPTV zahteva određeni setup portova na ruteru.

За ове пакете важи неко замрзавање тј онако како је било за време УО остаје и даље. Једино не може ама баш ништа да се тек тако мења. Не може да се пређе на мањи пакет, на други пакет уопште без потписивања нове УО. Мислим да се чак примени и промена брзине која важи уз УО.
Чудно ми је то за СББ јер су тако омогућили да неко изабере пристојан пакет и онда не продужи УО него чека прилику да побегне. Ваљда мисле да тога нема.

Taj sam !!!
Jedva cekam da u zgradu u kojoj imam stan dodje konkurentna ponuda pa da se SBB-u zahvalim na saradnji...
Gotovo da nemam problema sa njima... ALI...
...prosto me nervira praksa da stari korisnici za obnovu ugovora nemaju iste uslove kao potencijalni novi korisnici i to je to...
Ili sto se kaze moji novci moj izbor a ne kao do sada, kad jedan udje blokira sve ostale...

Ukinuli neke kanale izmedju ostalog i CBS Reality,na kojem gledamo Sudija Džudi.Inace gledam oko 6-7 tv kanala.Mislim to je moj izbor.
Postavio im pitanje na FB stranici odakle im ideja i kako moze kako kome padne napamet da mi menja ugovor sa kanalima koje sam potpisao/ugovorio,nema odgovora.
Na osnovu promene samo jednog kanala,bilo je govora po nekom clanu 107 ratela ili kako vec,da moze da se raskine ugovor?
Pre mesec dana su doneli njihov nov modem/wifi ruter i ostale uredjaje za tv.Od tada imam nevidjeno nikada tako ocajno los wifi internet u istoriji kablovske.
Kablovsku imam od samog pocetka rada IKOM-a,jod od 2006 godine,imao sam svoj Belkin neki malo bolji wifi N ruter,kojeg godinama koristim.Brzina je bila 25Mbps i uvek je bila ta brzina,pogotovu preko wifi konekcije.Od kako su doneli taj novi uredjaj,ocaj i katastrofa.Testove sam radio na 4 razlicita uredjaj,treba da imam 60Mbps,ali malo sutra.
Svaki test,merenje brzine pokazuje neverovatne razlike u brzini.To je 1Mbps,5,7,17, najveca brzina je bila 35Mbps.Ali bar da stoji brzina na nekoj cifri pa i nekako,ali ovo su nenormalne oscilacije u brzinama.Preko kabla je ok,pokazuje 61Mbps,ali ja kabl ne mogu da nabodem ni u telefon,ni u tablet ni u laptop.Sve su relativno noviji uredjaji,telefon,tablet,laptop imaju N karticu .Ti uredjaji vec vise od 2 godine su radili na Belkin ruteru i uvek je bila ta brzina od 25Mbps,svaki test ,ovo je sacuvaj Boze.Vec 4 puta im se obracam za ovih mesec dana,slao izvestaje testova sa svih uredjaja,gde se vidi da to uopste ne valja,i nista.Uvek neki jako glupi odgovori,da kazem izbegavanje.Pazi kad na telefonu mi zakoci pa ucitava youtube,tablet isto,na laptopu nisam mogao da pustim na 720p video.Nema nikog u okolini da mogu da promenim operatera.Kumodraz.Telekom adsl ne bi uzimao,ima burazer neki box paket,nista ne valja.Dok je bio IKOM sve je radilo i nikada ni jedan problem nije bio.
Ping je od 4-11 ms,i jednostavno ne znam sta uraditi?

Ukinuli neke kanale izmedju ostalog i CBS Reality,na kojem gledamo Sudija Džudi.Inace gledam oko 6-7 tv kanala.Mislim to je moj izbor.
Postavio im pitanje na FB stranici odakle im ideja i kako moze kako kome padne napamet da mi menja ugovor sa kanalima koje sam potpisao/ugovorio,nema odgovora.
Na osnovu promene samo jednog kanala,bilo je govora po nekom clanu 107 ratela ili kako vec,da moze da se raskine ugovor?
Pre mesec dana su doneli njihov nov modem/wifi ruter i ostale uredjaje za tv.Od tada imam nevidjeno nikada tako ocajno los wifi internet u istoriji kablovske.
Kablovsku imam od samog pocetka rada IKOM-a,jod od 2006 godine,imao sam svoj Belkin neki malo bolji wifi N ruter,kojeg godinama koristim.Brzina je bila 25Mbps i uvek je bila ta brzina,pogotovu preko wifi konekcije.Od kako su doneli taj novi uredjaj,ocaj i katastrofa.Testove sam radio na 4 razlicita uredjaj,treba da imam 60Mbps,ali malo sutra.
Svaki test,merenje brzine pokazuje neverovatne razlike u brzini.To je 1Mbps,5,7,17, najveca brzina je bila 35Mbps.Ali bar da stoji brzina na nekoj cifri pa i nekako,ali ovo su nenormalne oscilacije u brzinama.Preko kabla je ok,pokazuje 61Mbps,ali ja kabl ne mogu da nabodem ni u telefon,ni u tablet ni u laptop.Sve su relativno noviji uredjaji,telefon,tablet,laptop imaju N karticu .Ti uredjaji vec vise od 2 godine su radili na Belkin ruteru i uvek je bila ta brzina od 25Mbps,svaki test ,ovo je sacuvaj Boze.Vec 4 puta im se obracam za ovih mesec dana,slao izvestaje testova sa svih uredjaja,gde se vidi da to uopste ne valja,i nista.Uvek neki jako glupi odgovori,da kazem izbegavanje.Pazi kad na telefonu mi zakoci pa ucitava youtube,tablet isto,na laptopu nisam mogao da pustim na 720p video.Nema nikog u okolini da mogu da promenim operatera.Kumodraz.Telekom adsl ne bi uzimao,ima burazer neki box paket,nista ne valja.Dok je bio IKOM sve je radilo i nikada ni jedan problem nije bio.
Ping je od 4-11 ms,i jednostavno ne znam sta uraditi?
Postavi svoj AP i miran si.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Ako bi hteo da zadržim samo TV to koliko kapiram podrazumeva da moram da potpišem na 2 godine?

Kada ti istekne ugovorna obaveza, ako zelis da zadrzis samo tv, dovoljno je da odes u poslovnicu sa modemom/ruterom i da im ga vratis. Kazes im da zelis samo tv uslugu od tog trenutka i to je to. Napomeni da ne zelis nikakvu ugovornu obavezu jer ako imas samo tv uslugu nisi duzan da potpisujes nikakvu ugovornu obavezu. Samo treba da odlucis koji tv paket zelis (najjeftiniji je 1400 rsd). Ovo je proverena informacija jer sam uradio upravo to pre 7 dana.

IPTV kod MTS nije opcija jer je ponuda programa meni loša, a i ne bih mogao da koristim moj ruter pošto, koliko znam, IPTV zahteva određeni setup portova na ruteru.
Ako mislis da bridge-ujes ruter, pogledaj temu "Kvalitetnije internet od 2020.", mislim da nisu nasli kako da udju kao admin u ruter i nista od toga trenutno. (i javi na PM, nisam ispratio skroz mozda, jer u sledecih godinu dana tesko da cu imati optiku :(, a SBB temu udjem jednom mesecno da pogledam :))

...prosto me nervira praksa da stari korisnici za obnovu ugovora nemaju iste uslove kao potencijalni novi korisnici i to je to...
Ovo je skroz korektno po meni. Promo da udju novi korisnici, a ne da je zvanicna cena navudvana, da bi posle kao dali popust... dosta vise tih glupih HongKong fora! :)

A što bi se neko vezivao ugovorom (ponovo) na dve godine ako nema nikakvih povoljnosti?

A to ima veze sa mojim postom, kako?:)

Iskreno mislim da ovim cenama isputuju plateznu moc gradjana jer je bila skorija prodaja sbb-a. I treba podici cene deonica. A posto monopol cveta u nasoj zemlji evo epiloga... I naravno verovatno veliku ulogu ima menadzment koji je postavljen na osnovu veza i poznanstava pre nego profesionalizma.

Poslato sa RNE-L01 uz pomoć Tapatoka

Evo ima. ;)

Mada me čudi da me "seke" još nisu zvale.

Pošto mi je opcija MTS optike odmah dostupna verovatno ću ići na opciju Box 2 (Net 250 + Tel) I D3 ili D3i za TV.

Pre nekih 2 meseca mi je istekla UO, niko me nije zvao, niti kontaktirao na bilo koji drugi način. To mi je bio prvi uguvor u SBB.

Mene nisu zvali uopšte, preko godinu dana sam plaćao trio gold mesec za mesec. Na kraju sam ih iscimao po savetima odavde i uzeo gold extra po ceni golda.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno