Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Niko se ne javlja da ima problem sa signalom (da je nedostupan povremeno) iako ima signala. Sad sam primetio da prekida utoku razgovora. Mogu samo da se nadam da je zbog avgustovske zakrpe

Gps radi bez problema, od februara od kad sam uzeo a1... Od 7, 8.0 i zadnji avgustovski 8.1 ... Kao sto su ti mnogi vec rekli

Evo napolju u kući je naravno lošije ali i dalje ima bar 4 do 5 zaključanih.
68a4e53023dcb485bee28adff2e72062.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Znam da nije vezano za temu baš ali,ako neko hoće menjao bih moj slušalice Sony mdr 950 bukvalno nove za dobre bubice. Na mom A1 one razbijaju kako rade,ali zbog godina koje imam malo mi glupo da idem po ulici sa njima :)

Ljudi su ti pomagali i govorili kako njima radi, samo tebi ne radi. U čemu je onda problem?

čoveče, pričamo o mi a1, a ne o redmi 5 plus.

recimo da od jučer ne radi ni na redmi note 4x kojeg sam ćaletu poklonio. i on je sad na 9.6.xx miui-u. dok je bio na 9.5.xx radilo sve.

zato me interesuje da nisu nešto muljali sa basebandom i kernelom.

Poslednja izmena:
Gps radi bez problema, od februara od kad sam uzeo a1... Od 7, 8.0 i zadnji avgustovski 8.1 ... Kao sto su ti mnogi vec rekli

možeš li molim te proveriti radi li lokacija (da li se upali plava tačka) na google mapama ako prebaciš na battery saving i high accuracy opciju?

Evo napolju u kući je naravno lošije ali i dalje ima bar 4 do 5 zaključanih.
68a4e53023dcb485bee28adff2e72062.jpg

na to se je upravo onaj sa techtablets žalio, kao vidi preko 20 satelita, a lockuje se na 10 ili manje.

možeš li proveriti ono što sam spominjao za lokaciju na google mapama kad je postavljeno na battery saver, pa na high accuracy? :)

Pa ne može da zaključam 20 satelita. I još plus dodaje GLONAS satelite kada ovi imaju lošiju vidljivost. Čemu 20 zaključanih satelita? I preciznost je sa dobrih 5 3m
Evo to je to. Možeš avion da navodiš da sleće
adeea3a4381b09d0bfcd4e3fa03fbd88.jpg
dff488ac211199e971d47069c80f0345.jpg

Poslednja izmena:
Evo 18 od 24, gde ćeš bolje od ovoga.

Jel imao neko problem sa vibracijama? Prestao motorić da radi na dan, i proradio sam od sebe.
666d8f8c1a4325a1fae6135bd474fe00.jpg

Posle apdejta poslednjeg ljudi mi pricaju da nisam dostupan... Ima li jos neko ovakav problem?
Imam povremeno ovaj problem od majskog apdejta. Na telefonu prikazuje pun signal za MTS-ovu karticu a onome ko me zove pusti poruku da sam nedostupan.

Ugasio sam mobilne podatke na drugoj kartici (Telenor) i od tada se ređe dešava da je MTS nedostupan.

Možda je do MTS-a a možda i do telefona. Probaću kad me ne bude mrzelo da proenim slot pošto ta Telenorova kartica nikad nije bila nedostupna, ali ipak mislim da je do softvera jer pre majskog apdejta nije bilo problema, a evo sad se i tebi desila ista stvar sa avgustom.

Pa ne može da zaključam 20 satelita. I još plus dodaje GLONAS satelite kada ovi imaju lošiju vidljivost. Čemu 20 zaključanih satelita? I preciznost je sa dobrih 5 3m
Evo to je to. Možeš avion da navodiš da sleće
adeea3a4381b09d0bfcd4e3fa03fbd88.jpg
dff488ac211199e971d47069c80f0345.jpg

ortak, hvala ti što pomažeš, ali nisi me shvatio... mislio sam da upališ google mape kad je postavka lokacije stavljena na battery saving, a ne kad je uključen battery saver za celi fon :). to ti je ona srednja opcija u postavkama lokacije, kada čita lokaciju preko wifi ili mobilnih podataka.

danas sam probavao jedan mi a2 i nije radilo. isto tako kod supruge na redmi 5 plus od početka nije radilo, a odnedavno ne radi ni kod ćaleta na rn4x.

počinjem da sumnjam da xiaomi nešto tu mulja. kod kolega na poslu (samsung, lg, huawei, honor) radi bez problema na toj postavci lokacije.

Poslednja izmena:
možeš li molim te proveriti radi li lokacija (da li se upali plava tačka) na google mapama ako prebaciš na battery saving i high accuracy opciju?

ako sam ti napisao da radi onda sam i proverio. imas i par ss-ova sto su drugi kacili ako ti to nije dovoljno mozda bolje da kupis neku navigaciju... ili instaliraj neku drugu aplikaciju na mob a google maps izbrisi/iskljuci, sta god...

Poslednja izmena:
ako sam ti napisao da radi onda sam i proverio. imas i par ss-ova sto su drugi kacili ako ti to nije dovoljno mozda bolje da kupis neku navigaciju... ili instaliraj neku drugu aplikaciju na mob a google maps izbrisi/iskljuci, sta god...

ok, ali vidim da si napisao gps radi, nije to pitanje bilo, nego lokacija preko neta ;)

Situacija je sledeća kod bateri bla bla
310ae8a8552acccaf3b122135a68712a.jpg

Ma radi kako treba....i preko wifi i preko 4g..plava točka na karti

Poslano sa mog Mi A1 koristeći Tapatalk

Da li je moguce da se telefonu odredi wifi mreza na koju je pozeljno da se kaci?
U kuci imam unifi, pa 2.4ghz i 5ghz mreze... Nekako uvek se kaci na unifi... Ja bih zeleo da se kaci na ovu na 5ghz jer mi je tu signal najkvalitetniji.
Naravno, mogu da ukucam sifru samo za ovu zeljenu a ostale na forget, ali moze li to drugacije... Unifi volim kad sam u gradu.
Moze li se, dakle, odrediti prioritet kacenja na wifi?

zahvaljujući susretljivosti forumaša @Crow011, kome se još jednom ovom prilikom zahvaljujem, ipak ni mi a1 ne može da očita lokaciju bez gps-a, dakle koristeći samo wifi/mobile data informacije.

očito je da je xiaomi nešto zeznuo u kernelu/basebandu jer ovo je već četvrti model xiaomi-a kod kojeg sam vidio da ne radi. pre dva i više meseca je radilo.

Zamenih ekran koji sam razbio na A1.
Tj mag Xaomi telefona @Kidence je zamenio ekran.
Exstra izgleda ko da je oreginalan.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Da li zna neko kako podesiti da prilikom slanja SMS a, uvek bude primarna kartica u ovom slučaju telenor, jer mi se dešava da mi prebaci na mts, u podešavanjima sam podesio da za pozive i poruke ide telenor, ali i dalje automatski prebacuje na mts?

zahvaljujući susretljivosti forumaša @Crow011, kome se još jednom ovom prilikom zahvaljujem, ipak ni mi a1 ne može da očita lokaciju bez gps-a, dakle koristeći samo wifi/mobile data informacije.

očito je da je xiaomi nešto zeznuo u kernelu/basebandu jer ovo je već četvrti model xiaomi-a kod kojeg sam vidio da ne radi. pre dva i više meseca je radilo.
Kako misliš da pronađe GPS bez GPS???!!!!!
Isključeni mobilni podaci tj. velika preciznost ugašena, samo GPS, jel, za GPS treba ostati GPS:
0e898f60eb760303580bcfa98d94bfc5.jpg
b7a9b4a393a67bfbdb34ea8af83bb8ec.jpg
bd78e7567d4d3a1642a326af240d4744.jpg

Radi!

Covjek govori o trazenju lokacije samo na osnovu WiFi ili Mobile Data tzv. Battery Saving Location mode.

Kapetane, jesi li dozvolio sve potrebne permisije (za lokaciju) za odredjene apps.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Covjek govori o trazenju lokacije samo na osnovu WiFi ili Mobile Data tzv. Battery Saving Location mode.

Kapetane, jesi li dozvolio sve potrebne permisije (za lokaciju) za odredjene apps.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

nemam ovaj fon, nego sam ga razmišljao kupiti supruzi... ali ovo je četvrti xiaomi telefon kod kojeg u zadnje vreme je prestala da radi lokacija preko wifi/mobile data. samo radi kad se gps uključi. ne znam šta su uradili, ali pretpostavljam nešto u source code-u, jer to nema veze s google-om. ne radi na redmi 5 plus, ne radi na rn4x, ne radi na mi a2 i evo ne radi ni na mi a1. na svim su bile dozvoljene sve dozvole (permissions). a radilo je sve pre par meseci.

Kako misliš da pronađe GPS bez GPS???!!!!!
Isključeni mobilni podaci tj. velika preciznost ugašena, samo GPS, jel, za GPS treba ostati GPS:
0e898f60eb760303580bcfa98d94bfc5.jpg

izaberi tu srednju opciju "ušteda baterije", pa vidi da li će ti pronaći lokaciju u google mapama, tj. da li će se pojaviti plava tačka da je pronašao lokaciju i javi ;)

Poslednja izmena:
Evo da Here kako stoje stvari. Znači Google map ne radi to što hoćeš ali ...
8eb131bd9b5917b53fa3355eaa3dba0a.jpg

Evo da Here kako stoje stvari. Znači Google map ne radi to što hoćeš ali ...
8eb131bd9b5917b53fa3355eaa3dba0a.jpg

znam da radi na here mapama, ali ne radi na google mapama, dok kod svih ostalih brandova RADI :)

a bez tog ne možeš sharovati lokaciju, a u mnogim slučajevima ažurirati vremensku prognozu.

Nazad
Vrh Dno