Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Ne mozes znati da li je sprecilo lom ekrana, ako je ono puklo, ne znaci da bi puklo staklo telefona.

Pogotovo ako su ona jeftina stakla, ona pucaju/grebu se svakim padom.
Baš tako. Staklo nosim više zbog grebanja, a od loma pre će me zaštiti neka deblja futrola nego ova jeftina stakla. Pa čak i ona skuplja za 10-15$.
i koje je onda staklo dobro?
Zavisi šta ti se više sviđa - sa okvirom ili bez. Ako ideš s okvirom onda gledaj da naručiš od preko jer kod nas prodaju samo ova falična koliko sam video. A obična stakla imaš i kod nas. Ne idu od ivice do ivice ali za divno čudo uopšte mi nije ružno ovako. Služi svrsi, a to je da spreči grebanje.

dobra je Gorila na telefonu koja god da je. Pre bih stavio skroz providno pa makar i ne pokrivalo do poslednjeg mm, nego ta stakla sa okvirima.

Koliko si siguran da ima GG? Za ovo providna vs s okvirom se slažem, ali to je stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Kod mene je sad ovo staklo:

Cafele Tempered Glass Screen Protector for Xiaomi Redmi Note 5 Pro 9H Hardness HD Clear Glass for Redmi Note 5 Pro(Dual Camera)
http://s.aliexpress.com/nmMniEn6?fromSns=Copy to Clipboard

Ok je. Ne pokriva ivice, dobro je leglo i bez lepka i sa. Lepak je više kao neko ulje. Kad sam bez stakla nekako moram više da pazim. Poprilično je težak fon i kad bi pao, ne znam šta bi bilo. Huawei Y5 ll je čuknut negde, samo staklo je prslo. Redmi 3s pao na beton direktno na ekran,tu čekam da mi stigne novo staklo pa da odlepim puklo ali mislim da je samo staklo oštećeno. A koliko bi tu bilo ogrebotina da ga nema, pitanje je.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

I mislio sam iz kine uzeti. Narucio sam futrolu na preklop pa mi i nije toliko bitno to staklo ali cu staviti. A kakve lepkove pominjete ja sam do sada stavljao stakla koja se sama zalepe nisam nikakav lepak stavljao. Nisam probao do sada ova stakla sto pokrivaju sve vec samo ova obicna.

Nije to lepak. To je ulje koje se dobije da ti se ne bi belilo na ivicama. Ja sam isto to samo uz cafele dobio.

Novi update MIUI 9 Global Stable V9.6.3.0.OEIMIFD. Jel neko update-ovao?

Evo ga
923147daf7b3929ab4ad5aa4731618a0.jpg

Za sada jedino što sam primetio je da je promenjen zvuk za screen capture.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ajde proverite mi par stvari (ja sam Global Beta MIUI10), da vidim jel sređeno to.

1. Snimanje videa u 1080p/60fps secka dok se snima, sam snimak je ok
2. Ne prikazuju se notifikacije na lockscreen-u (ni na sred ekrana tj ispod sata, ni gore u status baru u vidu ikonica)
3. Scrolling screenshot ne radi kako treba u Chrome, Facebook, itd
4. Dupli ton notifikacije za whatsapp

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Stiglo i kod mene... [emoji106]
3534b3abdf9ecdb2ad4b0880dc527e8e.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Rutovao sam telefon. Flesovao wolf recovery. E sad stigo mi ovaj update, skinuo ga i kad sam ga restartovao da instaliram on upadne u wolf recovery. Kako da updejtujem bez gubitka podataka.

Ajde proverite mi par stvari (ja sam Global Beta MIUI10), da vidim jel sređeno to.

1. Snimanje videa u 1080p/60fps secka dok se snima, sam snimak je ok
2. Ne prikazuju se notifikacije na lockscreen-u (ni na sred ekrana tj ispod sata, ni gore u status baru u vidu ikonica)
3. Scrolling screenshot ne radi kako treba u Chrome, Facebook, itd
4. Dupli ton notifikacije za whatsapp

Za dupli ton notifikacije za WhatsApp udji u settings > notifications & status bar > app notifications i nadji WhatsApp. Destikliraj Sound tu. Onda se cuje samo jednom. To je privremeno resenje dok ga ne srede, mada ne bih ocekivao pre MIUI 10 da ce srediti. Downside ovoga ti je da moras da koristis sistemske zvuke, tj ako recimo imas neki sa Zedge itd za WhatsApp notifikaciju nece se cuti. Ali sistemski se cuju kako treba, samo jedanput.

Zna li neko kada ce MIUI 10 zvanicno da izadje? Ja Googlao malo, nesto vidim septembar kao, pocetak oktbora.

To mi je tema zato stoji taj logo

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-al_ro/#apk400

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/MGC_5.2.022_BSG_namok_Al_03.apk

Sa ovom kamerom mi radi i hdr+ i na prednjoj kameru i u low lightu. Samo sam instalirao već je podešena za naš uređaj. Izgleda da je jedan dev počeo da radi za naš uređaj.

Ipak nije tako stabilna, zna opet da slika crne slike ali ređe. Dobro je što je neko počeo da rešava taj problem koji se razvlači baš dugo.

Мени још није стигао апдејт, али чим се појави окачићу скринштот да видите.

Купујмо домаће!

Je l se desava da vam instagram zabode ili kresuje? Ne znam je l to do telefona ili aplikacije?

Je l se desava da vam instagram zabode ili kresuje? Ne znam je l to do telefona ili aplikacije?

Ne znam.Meni je sve okej sa instagramom.

Uzgred evo prve promene sa novim apdejtom sto sam primetio, promenio se stil sata na lock screen-u.
75d7232957af51d98a8005a9adbbb8f8.jpg

Ne znam.Meni je sve okej sa instagramom.

Uzgred evo prve promene sa novim apdejtom sto sam primetio, promenio se stil sata na lock screen-u.
75d7232957af51d98a8005a9adbbb8f8.jpg

U bre buraz,pa svaka tema ima svoj stil sata,to nije bitno,kako drzi kod tebe bateriju 9.6.3?

Da li zna neko kako da povratim onaj oblačić aplikacije vreme koji stoji na home screenu gde stoji temperatura, mislim da sam ga izbrisao?

Nazad
Vrh Dno