Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Koja vam je max brzina koju izvlacite na 5ghz kad prebacujete podatke?
Nisam probao sa telefona na komp koji je nakacen na gigabitni lan ali sam probao kopiranje sa I na hdd koji je nakacen na xiaomi wifi 3g router. Izvlači nekih 10mb/s u proseku a ide max oko 16mb/s. Telefon izbacuje da je zakacen na 433mbps

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

E dobro to me je zanimalo, pošto je i na A1 takva brzina.

Fala.

To zavisi i od modela rutera, oni sa tri antene i skuplji/bolji daju veće brzine. Standardni džabe od provajdera su krš, ali služe svrsi *mjau**mjau**mjau*.

Uuu, moj je sa 4 antene i nije skup (30e) :)

Ljudi, jel isti raspored otvora na global verziji i china verziji? Zanima me radi case-ova

Isti je na kineskoj, indijskoj(note 5 Pro) i global verziji.

Ja sam poručivao sa Alija sve za Pro verziju. Paše svaki otvor u milimetar...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Nije, različiti su ssid, sigurno je 5GHz, tako ga prepozna i MIUI.
Na Asus RT-AC1200G+ ide na 91 Mbit/s, a na Orionovom Eltex 1421G oko 71 Mbit/s. Tp link najgori, ali ima i godina. Probaću opet kad uhvatim priliku.
Edit: na Asusa su uhvatio na 433 Mbit/s, a Eltex 200.
Edit2: TP link ide na 61Mbit/s kada sam stavio širinu kanala na 40 MHz. Hvata se na 150Mbit/s.

Poslednja izmena:
Kolko nahvalise ovu Nokiu 7 plus i ispljuvase redmi note 5 i a2 u ovom izboru za najfon hahaha. Pa jel ovo hmd ima neke svoje botove da pisu ovakve stvari " kamera koja je pomela konkurenciju i stala uz rame flegsip uredjaja"

To ti je verovatno nakaceno na 2.4ghz mrežu.

Ja sam merio brzinu preko wifi juce i ide do 40mbit i ne prebacuje nikako, u pitanju je 2.4ghz wireless zato sto modem ne podrzava 5ghz (Cisco SBB-ov). Jel to ok brzina? Posto na P9 Lite mi je izvlacilo ja mislim do 70mbit. Da li je to do toga sto je 2.4, da je 5ghz islo bi vise?

I kod mene je losa 2.4GHz brzina, ko ima relativno brzi internet ne gine mu 5GHz ruter.

Ruteri od provajdera su losi ionako, jednom se kupi Xiaomi Router 3g ili 4, oko 30$ i nema brige..

Ili da cimam SBB da mi daju Ubee, on ima 5ghz :D. Ne znam kako mi je na P9 Lite izvlacilo po 60-70mbit... Ovde zakuca na 40 i ne mrda.

Meni je P9 Lite izvlacio 100, ovaj izvlaci 72Mbps :)

Imam 140/20 konekciju, ne gine mi 5GHz ruter..
Svakako ovaj ruter ne moze ni ceo stan da pokrije, raspali Huawei ONT..

Poslednja izmena:
Ja sam na 110/6. Sta uopste znaci 5ghz? Da li ce ostali uredjaji raditi ako je wireless 5ghz a ne 2.4?

Pa ostaviš mrežu na obe frekvencije da radi, tako da nema problema.

Meni je P9 Lite izvlacio 100, ovaj izvlaci 72Mbps :)

Imam 140/20 konekciju, ne gine mi 5GHz ruter..
Svakako ovaj ruter ne moze ni ceo stan da pokrije, raspali Huawei ONT..
Smisao 5ghz mreže jeste veća brzina interneta i lokalne mreže koja ide i preko 1000mbit/s, tebi za taj net 140mbit/s dovoljno je samo kvalitetniji 2.4ghz modem sa punim N brzinama koje idu do 450mbit/s. Loša stvar kod 5ghz mreže je to što lošije prolazi kroz zidove pa bi imao lošiji signal u drugim prostorijama.

Poslednja izmena:
Smisao 5Ghz mreže je da ljudi na wifi praktično uvek mogu da imaju maksimalnu brzinu neta koju plaćaju. Sa 2.4Ghz je danas gotovo nemoguće zbog zagušenosti. Ruteri koji rade na 5Ghz su dovoljno jeftini da ne treba mnogo razmišljati o kupovini. Pokrivenost stana zavisi i od toga gde se uređaj postavi.

Poslednja izmena:
Da li još neko ima problem da mu konstantno izbacuje iz keširanih aplikacija Tapatalk?
Sve aplikacije drži u kešu sve vreme bez problema ikakvih, samo Tapatalk nikako.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ako pristupas aplikaciji iz recent apps menija, to bi trebalo da je vracanje gde si bio, ako pristupas preko shortcut-a, to bi trebalo da bude ponovno pokretanje.

Zavisi i kako je implenentirano na aplikaciji i u samom sistemu..

Otvori recent apps, pronadji Tapatalk i povuci na dole, to je zakljucavanje u memoriji, da je nikad ne izbaci.

Najbolja i najstabilnija Tapatalk verzija:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=5526412

Zavisi kako kad, nekad iz recent apps uglavnom preko shortcuta. U zadnje vreme učitava duže nego pre kad ulazim u aplikaciju. I proverim šta se događa ima li je u RAM-u i vidim da nema skoro nikad.
Zaključaću je mada nije neka velika smetnja ni ovako.

Uzeo ovo staklo

http://s.aliexpress.com/jARBruyM?fromSns=Copy
Nije za preporuku. Mnogo se presijava, kao ogledalo je i skuplja mnogo otiske prstiju. Napolju se u sredini ekrana vide dugine boje i kao da ima rupu na sredini, unutra se to ne vidi. Staklo nije full cover ali relativno ok popunjava ekran. Otvori su super.

Poslednja izmena:
^ takva se prodaju na KP za slučaj da neko planira da naruči ili ga zanima. Lepak samo u crnom okviru i to neki čudan lepak, staklo ima tačkice, tu kao mrežu, plus dugine boje po sredini verovatno zbog vazduha koji je ispod stakla gde nema lepka. I ja sam se zeznuo ali sam odmah tražio da mi vrate novac jer je staklo krš.

Uzeo sam nakon toga obična ona za 200din comicell čini mi se, i tu obratite pažnju. Svi na KP prodaju stakla za "Redmi 5 Plus / Redmi Note 5" , tako piše i na nalepnici na pakovanju. To je staklo za drugu verziju Note 5. Ja sam uspeo da uglavim na ovaj moj ali vidi se da nije to to zbog rasporeda kamere i senzora iznad displeja. Na našem modelu kamera je levo a fleš i senzori desno, dok je na drugom modelu pored kamere još nešto s leve strane a s desne samo jedan senzor. Uglavnom za naš model onaj prorez oko zvučnika treba da bude širi na desnoj strani, a za drugi model (a to je ovo što prodaju) na levoj pa je neophodno da se baš uglavi na ivicu kamere i preko fleša, izgleda čudno ali je ok. Meni čak i lepše od ovih u boji. Možda bih poručio sa interneta neko provereno u boji ali ne znam...

^ takva se prodaju na KP za slučaj da neko planira da naruči ili ga zanima. Lepak samo u crnom okviru i to neki čudan lepak, staklo ima tačkice, tu kao mrežu, plus dugine boje po sredini verovatno zbog vazduha koji je ispod stakla gde nema lepka. I ja sam se zeznuo ali sam odmah tražio da mi vrate novac jer je staklo krš.

Uzeo sam nakon toga obična ona za 200din comicell čini mi se, i tu obratite pažnju. Svi na KP prodaju stakla za "Redmi 5 Plus / Redmi Note 5" , tako piše i na nalepnici na pakovanju. To je staklo za drugu verziju Note 5. Ja sam uspeo da uglavim na ovaj moj ali vidi se da nije to to zbog rasporeda kamere i senzora iznad displeja. Na našem modelu kamera je levo a fleš i senzori desno, dok je na drugom modelu pored kamere još nešto s leve strane a s desne samo jedan senzor. Uglavnom za naš model onaj prorez oko zvučnika treba da bude širi na desnoj strani, a za drugi model (a to je ovo što prodaju) na levoj pa je neophodno da se baš uglavi na ivicu kamere i preko fleša, izgleda čudno ali je ok. Meni čak i lepše od ovih u boji. Možda bih poručio sa interneta neko provereno u boji ali ne znam...
Ja sam takvo dobila uz fon. Promenila sam ga zbog prozirnih slova (mislila da je do stakla) i senzora koji se po nekad upali tokom razgovora (isto mislila da je zbog njega) ali nije. Opet, ovo originalno za rn5 mnogo bolje stoji, svaka rupa na svom mestu. Bilo je razmišljanja da li uzeti staklo ili onaj gel. Ipak je staklo tu da zaštiti. Već mi je na 3 fona sprečilo lom ekrana. Lepak sam stavila na ivice mada mi nije trebao ali ajde, da se ne odlepi bez njega.

Ne mozes znati da li je sprecilo lom ekrana, ako je ono puklo, ne znaci da bi puklo staklo telefona.

Pogotovo ako su ona jeftina stakla, ona pucaju/grebu se svakim padom.

Uz fon ide i staklo?? Ja nisam dobio originalno staklo

Ne ide staklo uz fon, dobila ga je na poklon. Lepo je rekla da je loseg kvaliteta.
Ja sam vec mesec i vise bez bilo kakvog stakla na ekranu, za sada bez i najmanjih posledica, dobra je Gorila na telefonu koja god da je. Pre bih stavio skroz providno pa makar i ne pokrivalo do poslednjeg mm, nego ta stakla sa okvirima.

Vrh Dno