Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Slike sto su ljudi kacili u N7 Plus ne deluju toliko lose kao sa videa, mada na videu je side-by-side poredjenje..

Ljudi kače sa gcam pretežno. Zato i bolji kvalitet. Ovo je sve stock.

Znaci ipak nije hardver kamere toliko los, samo softver. Doduse, za veliku vecinu ljudi je to isto :D

Sve u svemu, Redmi Note 5 ispade najbolja kupovina :)

Ja ga uzeh iz CN gde je izbor bio mnogo veci nego ovde, samo sto tad nije bio izasao Mi 8 SE, kopkao bi me SD 710 :D

Poslednja izmena:
Zna li neko da li će izaći MIUI 10 za Redmi Note 5 i da li će moći preko OTA apdejta da se nadogradi?

Gde si uzeo u Kini? Drugar mi ide za mesec dana tamo pa moze da mi donese. Da li je u Kini moguce kupiti global verziju?

Sent from my Le X620 using Tapatalk

Imam problem sa gledanjem video snimaka u horizontalnom modu. Ne na jutjubbu,ali npr. na dailymotionu. Slika bude crna, a ton se cuje, cak se vidi i sve drugo na ekranu (tagovi, tajmlajn...). Cim vratim u vertikalni mod, sve je u redu. Da li postoji neko resenje?

sa polarizacionim naočarima ili bez [emoji39]

ček sad videh da nešto vidiš samo videa nema. koji player koristš?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
To se desava kad gledam kroz Chrome u landscape fullscreen. I to samo na pojedinim sajtovima. Cujem ton, vidim sve ostalo (npr. timeline, dugme za podesavanje rezolucije.,iskacu linkovi..), cujem zvuk, ali sliku ne vidim. Kao da je nesto sa flash playerom u pitanju. Ne znam da li ovi telefoni imaju hardware acceleration, mozda je to. Rekao bih da nesto trebs oko Chrometa da prckam, samo ne znam sta.

Jedno opšte pitanje, ali pošto planiram da kupim ovaj telefon postavljam ga ovde.

Da li mogu ovaj telefon da koristim na sledeći način: kad sam van Srbije u drugi SIM slot ubacim karticu zemlje u kojoj sam, zabranim saobraćaj u roamingu sa osnovne kartice i nastavim da koristim internet sa druge kartice, tako da sve aplikacija normalno koristim, pa i one koje su povezane za broj telefona, npr. Viber?

Какав је тај машик? Вреди ли ичему?
Masik (nije š, vec s) Miui custom pravi poznati ruski dev. Stanislav. Posto je Miui Pro vrlo tesko naci i placa se, opredelio sam se za Masik koji ima skoro sve sto i pomenuti i redovni su nedeljni apdejti. Dugo ga koristim, vec nekoliko meseci i radi za medalju... Odlican!
Evo koje sve funkcije ima Masik, koriscen google prevod:
Описание Masik[emoji769] U 2.3
The firmware is compiled on the bases of 8.8.3 China Developer, Firmware 8.8.3 (modem only), Aroma Installer with a flexible firmware setup system during its installation, language Aroma Installer: RU / EN

Built-in global Hi-Fi audio engine to replace the standard, the ability to choose sound processing from Beats Electronics or Harman Technology (optional option in Aroma Installer during the installation of firmware)

Reduced the threshold for issuing a message on battery discharge, added automated actions, options for performance scenarios, intelligent preloading of applications and device behavior during sleep

System optimization was performed, system parameters were adjusted for better system performance and responsiveness of the interface, the scenarios were modified and cleared of intermediate values

Modified application interface: Settings, Status bar, Lock screen, Security, Themes, Phone, Contacts, Messages, Downloads, Desktop, Music, Calendar, Camera, Explorer, Tape widgets

Ads sources and recommended pages for applications were removed: Security, Themes, Browser, Messages, Downloads, Desktop, Videos, Music, MI account, Mi Cloud, Calculator, Tape widget, Explorer

The functionality of the MIUI drain camera has been expanded (JPEG compression disabled, new shooting modes, portrait shooting mode, noise reduction option, object tracking mode, panorama, watermark, live HDR)

Removed Chinese applications, anonymous statistics collection and sending services, analytics and logging services, system update agents, advertisement services, Analitics Core and their dependencies, modified hosts (optional option in Aroma Installer during firmware installation)

Added the ability to install the keyboard Sony Xperia or Google Board as the main (optional option in Aroma Installer during the installation of the firmware)

Built-in minimal set of Google services with the ability to completely remove from the system (optional option in Aroma Installer during the installation of the firmware)

Extended or standard reboot menu (optional in the settings for the developer)

Added the ability to enable / disable the switching of tracks by volume buttons when the device is locked, with the ability to change the purpose of the buttons and the duration of pressing

The original media content is replaced by the author's (resources inside applications, notification sounds, ringtones, wallpaper, butanimation, bootlogo)
Added the ability to assign the action of the button home when an incoming call and the behavior of the device at the end of the call

Updated APN, SPN and operator settings to the latest versions at the time of firmware release

Added ability to enable / disable battery status alerts and sound removal of content from the desktop and explorer

Added the ability to adjust the number of columns of switches in the curtain (from 4 to 6 for the minimized and deployed curtains)

Added the ability to enable / disable automatic closing of folders, display shadows and sign icons on the desktop

Rounded corners in previews of running applications in the task manager and in the pop-up menus of the menu

Embedded 6 styles of system font in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Added the ability to activate the maximum screen backlight in a phone call

Added setting of gestures on the desktop (svayp up or double touch) with the choice of action

Added the ability to enable / disable vibration when the screen is unlocked with a fingerprint

Embedded in 3 styles of icon mask design in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Built-in 3 styles of desktop design in the "Themes" application (the preview of the styles is present)

Increased the maximum threshold of the volume of the speaker and the volume of audio in the headphones

Added advanced settings for timers and behavior of network settings (smartnet)

Added the ability to set one of the five styles of battery charge indicator

Added the ability to enable / disable the full-screen mode of the MIUI shell

Added separate ring volume and notifications in a pop-up window

Design of the system with the adjustment of graphic layers in the style of Super AMOLED

Added the ability to disable (freeze) system applications

Built-in extended geolocation of phone numbers

Built-in IOS Emoji to replace the standard, corrected the font sizes in the system

Improved the quality of recording telephone conversations from the line up to 192 kb / s 48 kHz

Added ability to use all Wi-Fi channels

Signature and application integrity checking disabled

Added option to configure A-GPS in the settings menu

Setting up a grid of desktop icons has been added

Added icons to the advanced settings menu

Enhanced Ipack (support for 5500+ applications)

Reduced the minimum screen brightness threshold

Added AptX HD codecs

And much more ...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Машик је боље име свакако, пробаћу кад стигнем. Ја сам на глобалу 9.6.2 без фирмвера. Најбоља батерија до сада.

Купујмо домаће!

Jedno opšte pitanje, ali pošto planiram da kupim ovaj telefon postavljam ga ovde.

Da li mogu ovaj telefon da koristim na sledeći način: kad sam van Srbije u drugi SIM slot ubacim karticu zemlje u kojoj sam, zabranim saobraćaj u roamingu sa osnovne kartice i nastavim da koristim internet sa druge kartice, tako da sve aplikacija normalno koristim, pa i one koje su povezane za broj telefona, npr. Viber?
Upravo tako koristim u CG telefon, na prvom sim mestu je domaća mts kartica na kojoj je zabranjen data u romingu a druga sim je CG Telenor turist kartica. Sve radi bez problema.

Послато са Redmi Note 5

Uzeo telefon danas, jos se igram. Sve preporuke za Ivan I. Ja sam bio smucen od vrucine i guzve, covek mi odradio osnovna podesavanja, da ja nisam jedva cekao da sednem u kola, jos bi drndali telefon :)

Da li neko zna da li je LED lampica za notifikacije po prirodi bela ili je softverski ograničena na ovu "belu" boju?

Da li ima još nekoga ko je poput mene prešao sa Note 4 global na Note 5? Čini mi se da je zvučnik glasniji ili je bar softverski (opet) tako podešeno, ali kada sam kući jačina tona mi je uvek na minimum i čini mi se da je na Note 5 osetno glasnije. Isti ton, ista aplikacija, sve isto.

I konačno, otključavanje bootloadera znači gubitak garancije da? I da li je moguće bez toga preći sa 9.5.19 (global stable) na global dev koji je čini mi se na MIUI 10 (bar je tako na Note 4 bilo).

Da li neko zna da li je LED lampica za notifikacije po prirodi bela ili je softverski ograničena na ovu "belu" boju?

Da li ima još nekoga ko je poput mene prešao sa Note 4 global na Note 5? Čini mi se da je zvučnik glasniji ili je bar softverski (opet) tako podešeno, ali kada sam kući jačina tona mi je uvek na minimum i čini mi se da je na Note 5 osetno glasnije. Isti ton, ista aplikacija, sve isto.

I konačno, otključavanje bootloadera znači gubitak garancije da? I da li je moguće bez toga preći sa 9.5.19 (global stable) na global dev koji je čini mi se na MIUI 10 (bar je tako na Note 4 bilo).

Bela je, ne moze da se promeni boja.
Da, po pravilu, gubi se garancija ukoliko se otključa bootloader, ali uvek može da se zaključa bootloader vrlo lako.
Sto se tiče MIUI-a 10 imaš na 3123(tapatalk) strani jednostavno uputstvo za prelazak sa 9 na MIUI 10.

Poslednja izmena:
Bela je, ne moze da se promeni boja.
Da, po pravilu, gubi se garancija ukoliko se otključa bootloader, ali uvek može da se zaključa bootloader vrlo lako.
Sto se tiče MIUI-a 10 imaš na 3123(tapatalk) strani jednostavno uputstvo za prelazak sa 9 na MIUI 10.

Ako misliš na onaj snimak sa YouTube, on je prebacio sa global stable 9.5.12/13 a ne 19 koji ima ARB. To me buni, kako zbog ARB ide prebacivanje.

Probaj prvo da kalibrišeš senzor - Setings - About phone - Kernel version (tapni 6 puta) - 28 Gyroscope

@ivanboss znas onu masku 360 stepeni zastita, sto si pominjao da si narucio. Ne bi verovao kako se sjebala na moru. Mobilni nije bio na suncu, pola maske izgubilo boju, skupilo se. Cim dodjem kuci otvaram dispute mi vrate novac

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ivanboss :D

Meni je ta ista maska zveknula na polupan beton i spasila telefon, a malo se ostetila kod kamere. Trenutno sam vratio Mofi, mnogo mi je dobra :)

Bolja je kamera, samo sto nema opticki zum.

Probaj prvo da kalibrišeš senzor - Setings - About phone - Kernel version (tapni 6 puta) - 28 Gyroscope
Ja do sad nisam imao problema sa senzorima, možda je malo preosetljiv žiroskop kad okrenem fs na yt, ali ništa strašno, i iz znatiželje uradim test proxymiti senzora, kad prijavi mi grešku, a nikakve probleme nisam imao do sada. Zbun? [emoji848]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kod mene ne može. Jel može neko da mi kaže koja aplikacija je za ovaj senzor. Čini mi se da se pisalo nešto. Ne mogu da nađem.
3c887ea6db514e52f1688b74b395782a.jpg

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Nece izbacuje mi error i da "promuckam " telefon ,uradio to i opet isto,reklamiracu ko ih šiša

Vrh Dno