Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pesimista cele 2018. Nego kolega mi upao u oci kako je bas negativan :) ja od proleca kazem da se dokupljujem na 2k btc...al i dalje ne verujem da cu da docekam bas taj iznos

Ja sam pesimista cele 2018. Nego kolega mi upao u oci kako je bas negativan :) ja od proleca kazem da se dokupljujem na 2k btc...al i dalje ne verujem da cu da docekam bas taj iznos
Ko zna sta ce da se desi do kraja godine. Lako mozemo opet novi damp da dozivimo pred Novu ali i skok. Ja sam spreman za sve varijante. Imam i novcica i dolara.

Tapatalk

Potvrđujem. Poznajem Mareta i sve je tačno. Najjači dečkov ubedljivo ovde na forumu. Mare care štampaj nam pare!

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pa dobro, al sto ne dade neki konkretan savet ko sto recimo La Prestige izadje sa necim konkretnim nego se posle 10 godina i 50 posta pojavi na forumu i ocenjuje ko kolko zna. I taj njegov post nije nista bolji od 99% shuma od kojeg ne mozes naci nista bitno.

Mislim da se Kiza sprda.. ,)

dzoni ni posle 4 godine nece da shvati da ovaj voz NECE stati i isto je tako kukao pre 4 godine i nije uzeo novce, jer se pravio pametan, nadam se da je sad bar malo pametniji i da ce bar malo naplatiti i da nece prodati BTC na 1K $

Nije naveo do kojeg ponedeljka [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nema potrebe vjerovati u stvari koje se dešavaju. One se jednostavno gledaju. Vjeru sačuvaj za nešto imagimarno, nedokazivo. Negativan trend je nešto sasvim realno i očigledno... 5, 4,... 1...

Hi, hi..tzv stručnjak. :d

A sto ste na kraj srca pa odmah opletete po nekom?

Tapatalk

ja prodadoh sve u nadi da cu kupiti na 5k u ponedeljak jer tako rece strucnjak koji gleda stvari koje se desavaju. sada moram da kupim na 6,5k i da cekam novembar i 9k sto rece mare. Ako su oni sebi napravili milione, ja se nadam da cu i ja napraviti bar milion.

A zasto mislis da ce se i pad i skok desiti tako brzo i toliko agresivno? Jeste da i sada ime malo da trzne ali meni maksr deluje da nema snage kao ranije, da se se sve sporije menjati cena.
Jos uvek smo u onim okvirima izmedju 6200 i 6500 o kojima sam govorio da cemo se verovatno zadrzati par dana i gde ce moci da se trguje malo. Ja mislim da cemo uskoro nastaviti opet na dole. Videcemo. Bilo bi lepo da se makar ovde stabilizuje.

Tapatalk

Tesko. Vec su svi videli levele manje od 6k, i skupo im da kupe na 6400, a jeftino da prodaju. Mislim da cena nece dugo ostati na ovom nivou, par dana max. Na neku stranu ce da prelomi

Baš kako smo neki od nas predvideli, to je to, nikakvi 2-3k do jeseni. Opušteno.

Tesko. Vec su svi videli levele manje od 6k, i skupo im da kupe na 6400, a jeftino da prodaju. Mislim da cena nece dugo ostati na ovom nivou, par dana max. Na neku stranu ce da prelomi
Znam da ce da prelomi, to je problem. Vece su sanse da ode dole, zato kazem da bi bilo lepo kad bi se stabilizovalo. Slazem se za tih par dana maksimalno.

Sad ce da ostane samo ko ima jeftinu struju sto se tice GPU majninga...meni upravo sad pokazuje prihod jednak tacno koliko platim za struju tj trenutno kopam na nuli...ako nastavi i sutra da pada gasim AMD i ostavljam samo NVIDIJE posto manje trose.

Sad ce da ostane samo ko ima jeftinu struju sto se tice GPU majninga...meni upravo sad pokazuje prihod jednak tacno koliko platim za struju tj trenutno kopam na nuli...ako nastavi i sutra da pada gasim AMD i ostavljam samo NVIDIJE posto manje trose.

Ko veruje da će skakati cena u skorijoj ili daljoj buducnosti (ETH) uskoro će moći da kupi jeftinije nego što plaća struju.
Doduše ima i onih koji su čuvali poslednjih 6 meseci bez prodaje ( oni će da se pojedu) što su mogli da kupe istu količinu ETH za 20-30% povoljnije nego što su plaćali struju ( da ne spominjem opremu)

260$ je neka granica kod ovih što imaju mernu grupu ili komercijalnu.

Koliko rudnika i GPU-a ima na oglasima mene čudi da običan narod još uvek i kopa. Ovi što kradu struju i slično su van kategorije.

Polako, ovo je tek 3.,4. krug, ima do kraja godine vremena za još par krugova. Neće u ovome mnogo dole još, za mesec, dva, biće opet ~$8,000.

Ko je pametan sada prodaje grafike i kupuje ETH za kes kad padne jos malo. Asici krecu, nema tu vise mnogo mesta za grafike. Polako ce rigovi da se gase i da otvara vise mesta za nove asice sve dok ne isteraju grafike potpuno.

Ne znam kako vi , ali sam ja poceo da kupujem ETH . Doduse oprezno i parcijalno jer mislim da ovako jak negativan trend nece moci lako da se okrene . :(

Sto se tice kopanja prekjuce je bila najniza kolicina dolara iskopana od 1GH/s i to Lowest recorded value: 23 USD on the 08/11/2018 . Danas ce taj neslavni rekord biti jos nizi i mozda bude samo 21-22 USD.

Cudno je da cene rigova na oglasima i dalje ne padaju . Ta ideja prodacu rigove i kupiti ETH izgleda racionalno , ali se postavlja pitanje ko ce te rigove da kupi jer nesto mi se cini da kupaca za polovne rigove sa rx470 4gb a po ceni novih komponenti sa RX580 8gb nema bas previse . Ok vredi pokusati pa ako prodje prodje :)

Poslednja izmena:
Mislim da je 6K dno, ako krene nize to je kraj za kripto, jer vise niko nece da se peca, a bez sveze love nema buducnosti, a ona dolazi od malih kojih ima na milione, a velikih stotine. Pogledajte samo ETH iza kojeg stoji Billi, koji se zarozao cas posla

Ide to josh dosta dole, strpite se, btc 5300-5500 , eth 150-170

Poslednja izmena:
Tesko, dalje padanje je preskupo i za kitove da bi se dizali sa 3k, nema sveze love bez malih, rudnici se gase, rigovi prodaju u bescenje, sve ce oziveti ako se vrati na 9-10K, a 6K moze da potraje mesecima sto je jos jedna od mogucih varijanti takozvanog boringa i igre zivaca.

Tesko, dalje padanje je preskupo i za kitove da bi se dizali sa 3k, nema sveze love bez malih, rudnici se gase, rigovi prodaju u bescenje, .......

Gde ste vi videli da se rigovi prodaju u bescenje ? Ja sam malocas pregledao najveci oglasnik na ovim prostorima i nisam video ni 50 eura da je neko spustio cenu :)

Sam si rekao nema sveze love:) svi cekaju da jos padne, ljudi samo izlaze ...+ izlaze investicioni fondovi....

pametni rudari gledaju buducjnost ne sadashnjost. Ne mozhesh ti danas za danas da iskopash ETH po 1000 usd .....nego kopash a nadash se dok nakupish da cje biti 1000 usd :)

Poslednja izmena:
Mislim da je 6K dno, ako krene nize to je kraj za kripto, jer vise niko nece da se peca, a bez sveze love nema buducnosti, a ona dolazi od malih kojih ima na milione, a velikih stotine. Pogledajte samo ETH iza kojeg stoji Billi, koji se zarozao cas posla
Naravno da nije kraj. Seti se 2014-te. 2 godine agonije, kopanje u minusu i to je potrajalo muski. Na kraju opet pump, nenormalan skok. Samo treba biti strpljiv. Nije kraj za kripto, samo kraj jednog ciklusa.

Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno