Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Ovako.

V9DiK0p.png

qttjL07.png

Plus ja imam iPhone i u romingu je zabranjen net. I da zaboravim da isključim mobilne podatke, nema neta...

Na drugom telefonu imao bonbon karticu i ukljucen deljenje interneta i taj telefon koristen za navigaciju i sva drndanja.
Pa sto bre nisu obavestili na vreme da se 4g prebaci na 3g. Bice ovo duga borba i verovatno za 6 meseci povratak na Telenor.
Da bi... 2 godine ranije imao isto taj problem? Ili platio 3000, jer naplacuju tako nesto u TravelSure, bez obzira koliko potrosis do 10MB?:)
Pogledaj temu: https://forum.benchmark.rs/showthre...obracaja-i-u-slučaju-kada-je-roaming-data-off
Sva tri operatera imaju taj problem.
Telenor jos prosle godine:
https://forum.telenor.rs/thread/1638

Verovatno je poglavica u pravu - do sada ili nije bilo 4G rominga, ili nije bilo VoLTE moguc, pa je ovo bilo extremno retko, a sada se desava cesto.

Trazite zabranu data roming ili rominga uopste ako vam bas bas bas ne treba roming, tako ste jedino mirni.

Poslednja izmena:
Samo domaću karticu na 2G (ako ne idete u neku državu koja je ugasila 2G). Ja kad idem preko grane uvek je domaća SIM kartica bila na 2G (sada više neće, al 1000x moram da proverim da li sam u partnerskoj mreži Vipa). Za duža putovanja od dan - dva u EU, ipak samo bonbon.

Za jednodnevni šoping u Bugarskoj, završiće i Vip (free 1GB u roamingu) posao.

Generalno, moju karticu koristim za SMS OTP kad sam van :)

Poslednja izmena:
Ljudi, da li neko zna kako mts vrsi kategorizaciju korisnika? Ako postoji kategorizacija, sta mogu traziti odredjeni korisnici?

Ovako.

V9DiK0p.png

qttjL07.png

Plus ja imam iPhone i u romingu je zabranjen net. I da zaboravim da isključim mobilne podatke, nema neta...

Isti problem dosao iz grcke i 2k+ na racun a sve je normalno bilo pogaseno. Bio sam 20 dana ranije u EU telefon je sve isto bio podesen i nijedan dinar nije isao preko paketa... - sad cekam odgovor na prigovor na racun..

Da li neko ima ideju sta pravi ovaj racun na mts-u u GR? (drugari na vipu i telenoru nisu imali nikakve dodatne troskove, a znam jos 2 osobe na mts-u kojima je isto uvecan racun)..

Pogledaj moj odgovor na ovoj stranici, bukvalno 4 iznad tvog pitanja..

^tek sada videh tu temu.. to je izgleda to. 4G je krivac samo mi nije jasno kako mi se to nije desavalo pre 20 dana u Rusiji kada su svi parametri isti. Jedino ako nemaju 4g mrezu ili njihov operater ne naplacuje te "sitne prelaze na 4g"..

Poslednja izmena:
Ili nema 4g roming ili nisi imao voice.

Шта би могло бити још можда сем тог пребацивања и лоцирање путем мреже, иако је искључено.

Послато са X5max_PRO уз помоћ Тапатока

U Crnoj Gori nema tih problema [emoji23]

http://www.telegraf.rs/vesti/ekonomija/2981934-kada-sam-se-vratila-kuci-sa-mora-dobila-sam-racun-za-telefon-od-65000-dinara-srbima-se-internet-u-romingu-ukljucuje-sam

Kontaktirali smo operatere iz Srbije i svi su konstatovali isto. Pozvali smo korisnički servis Telenora, VIP mobile-a i MTS-a i svi su nam veoma ljubazno objasnili da pomenuti problem nije realan, te da do neželjene potrošnje podataka ne može doći, ukoliko korisnik sam isključi opciju prenosa podataka u romingu.

Ovi "samo sam na minut ukljucio data i to me kostalo 1500" ne pomazu problemu :)

Dobuo sam odgovor od mts-a da razmatraju prigovor. Najgluplje od svega sto u prikazu potrosnje neta preko mobilne mreze nula, nema potrosnje u tom periodu. Neko je pomenuo Volte kao moguci uzrok ali grcka nije uvela volte tako da to odpada.

Ne mora da znači - ranije nisu imali LTE roaming, a sad ga verovatno imaju.
Pozdrav

Idalje mislim da je VoLTE razlog, jer se dešava baš na Cosmote mreži.

Cim se desava kod sva tri, i toiko su male sesije, verovatno je to, ali VoLTE je vec dve godine postojao u Grckoj.
I ja mislim da je zbog toga sto ranije nisu operateri imali 4G roming, pa ni pokusaj poziva nije isao na VoLTE.

A mozda je ovo jos jedan razlog da ne smarate sto vam ne stize novi OS update na telefonima, jer je i on potreban da bi VoLTE radio :p

Skoro se vodila diskusija oko dobijanja poruka zbog nedostupnsti, a telefon ima signal. Znam da se pričalo o tome, međutim od skoro imam taj problem. Nije da mi nešto smeta, više to objašnjavanje i pitanja što, kako, zbog čega si nedostupan... Vidim da okolina za koju znam da je na mts-u nema taj problem. Jel beše 4g mreža krivac i da li može to da se reši?

Bio sam do mts-a i receno mi je da ne placam racun dok se ova igranka oko rominga ne resi. Neznaju zasto se to desilo i jako puno reklamacija su primili. Kao jedino resenje predlazu da pre puta, mts ugasi roming razmenu podataka.

064/789 pa razgovor sa operaterom. Traze licne podatke za potvrdu i gotovo.

drPg83lh.png

Prihvatili reklamaciju!

Изгледа су данас то свима слали који су имали исти проблем. Колега из бивше фирме је имао исти проблем, није ни стигао да се жали и данас му стигла иста порука. :)

Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk

Ово је стварно шокантно за МТС,да они преузму одговорност.:) Одлично,поставите и те исправљене обрачуне кад стигну.

Takodje dobio poruku za novi racun.

Verovatno su shvatili da su ino operateri obracunavali pogresno. Cim su videli kolicinu <1kb sesija.

Gde su dezurni Telenorovci da sada pohvale MTS? :)

Poslednja izmena:
Nema ovo veze sa obračunom stranih operatera. I Telenor i MTS od maja, odnosno septembra 2016-te, obračun cene za GPRS (kao i sav SMS i dobar deo voice saobraćaja) u roamingu rade u real-time, na osnovu podataka sa svojih mrežnih elemenata.
Pretpostavljam da se problem u većoj meri javio tek sada, a ne ranije, jer su tek skoro počeli da masovnije uvode LTE roaming.
Pozdrav

Pod pogresno sam mislio na to da iako je iskljucen Mobile Data, nesto zahvati data.

Пред крај месеца ми истиче половина Miks L тарифе са 50% ценом али и 50% додатка од 100GB. После тога се враћа на 600MB (или дупло) па планирам да пређем на О1. Да ли оних +1GB добијају само нови корисници који наруче О1 онлајн?
У сваком случају ми више одговара и ако је 3GB и неограничено за 80 кинте месечно.

Vrh Dno