Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaš li ikakvo.drugo grejanje u stanu?

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Kakvi su ovi jeftini LG inverteri?
Za oko 500€, 21dB tihi mod, oznake se ne sećam, ima nešto kratko - S12 možda... Ima li neko iskustava?

Konkretan model ne znam kakav je, ali na osnovu dosadašnjeg iskustva sa klimom od 600€ (i to sa rabatom) - u odnosu na Fujitsu iste kategorije: kanta. Izbegavati.

To je onaj što sam video i ja p12en, mislim da je to dobra klima, stariji je model ć, sigurno su bolji ovi naši modeli [emoji1]

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ovi... krenuli su obe cevi zajedno da umotavaju, pa sam ih malo korigovao, održavanje na hlađenju, dodajte još 10%, jer je izbaždaren merač na 240v[emoji1]
120285d182af8facecc644e114d050b6.jpg
f8776c105e82e640d0a4c3e5cbffd376.jpg
e1533a451c39c29282cf436196b57626.jpg

Po gruboj predpostavci luca troši manje 20% od ove, al sam se ipak odlučio jer je jača na hlađenju dosta od konkurenata i to se oseća, bije baš ladno [emoji108]

Poslednja izmena:
Od interesantnih stvari od majstora sam čuo da je lu14 daleko bolji od 12ce nego što piše na papiru
I da luca ako se ne održava baš redovno, da bi se oprala kako treba, mora da se skida sa zida
Naravno, nikako zvati dunđere da proveravaju freon
Da su zaštićene od napona do 170-180v
I da može sama da izbaci grešku manjka freona

Auto 24c
2aadccc1fc5c7073dd7c24f4c3892740.jpg

Držaću je da hladi dva tri dana, interesuje me da li će ohladiti prizemlje

Poslednja izmena:
Zavisi ko ti radi klimu. Ako te ne dere 2-3K. Imas PM ;)

Nema potrebe za "majstorom" to je bukvalno 5 minuta posla, samo treba skinuti 2 žice i staviti na novi kondenzator.

Nemoj da zaboraviš prvo da isprazniš kondenzator.
Prstima :d

Gledaj samo da kupiš neki kršteni, i da ne odstupaš od napona i kapaciteta. 10% veći kapacitet će proći OK

Neka samo iskljuci klimu iz struje to je radni kondenzator i uvek je prazan posle gasenja.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Mislili su da je starter (8.500 dinara za njega tražili), ispalo je da nije on nego elektronika. Poneli je na servis i naplatili 9.800 za elektroniku i 1.500 za ruke. Čekam narednih dana da je donesu.

Izašli su istog dana što je odlična stvar, ali me interesuje da li su, i ako jesu koliko su precenili?

Ovi... krenuli su obe cevi zajedno da umotavaju, pa sam ih malo korigovao, održavanje na hlađenju, dodajte još 10%, jer je izbaždaren merač na 240v[emoji1]
120285d182af8facecc644e114d050b6.jpg
f8776c105e82e640d0a4c3e5cbffd376.jpg
e1533a451c39c29282cf436196b57626.jpg

Po gruboj predpostavci luca troši manje 20% od ove, al sam se ipak odlučio jer je jača na hlađenju dosta od konkurenata i to se oseća, bije baš ladno [emoji108]

Ustedi se dosta na single umotavanju.
Nas servis kada je radio on/off klime za velike firme, radili su single, jer je metar izolacije 180 dinara, pa se na 3 metra dobije 5e(tada i vise u evrima), pa tako na 20 klimi dnevno, ustedis muski :)
To moze na on off klime, koje stalno pice punom parom i sluze za hladjenje, ali inverter nikako.

Isto tako stede 1-2e po metru sa tanjim cevima ili manjim precnikom, a sa ovim tankim kineskim sa gotivom izolacijom se stedi po 2e.

Tako se na par stvari ustedi i izadje na jako finu cifru.
Naravno, treba biti svestan da danas niko nema 20 klima dnevno da radi, vec je realno par komada dnevno u sezoni.

Sto se izolacije tice, najbitnije je da se obmota izolir(krep) trakom izolacija, jer ce vremenom propasti, a i nije jednako efikasna kada se samo na par mesta sveze.
Evo ti kod mene, obicno svi ostave samo zalepljeno na par mesta, kao sto vidis na prvoj slici, a posle toga treba sve umotati, sto takodje vidis ispod.

c8d18239c23f6fb871ad920a1983382c.jpg

56cb53058cf0a72f195e21fe8072e55e.jpg
c17bb1fcc04283f15fc573347477a6b2.jpg
d1c5dfd47de61435eaf5b856bf52495d.jpg
ff64b855b3fabee36ef32cec9e1ab252.jpg

Poslednja izmena:
Koju klimu kupiti, I šta gledati prilikom kupovine iste?
Budžet oko 400€, stan je nekih četrdesetak kvadrata, većinom da hladi, ali bi se par puta tokom godine uključivala da greje...

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Imaš li ikakvo.drugo grejanje u stanu?

Pretpostavljam da je za mene pitanje

Stan je na moru, tako da realno grejanje i nije neophodno... Ali bi se stavilo tu za svaki slučaj I možda koristilo po neki put ako bi se došlo na par dana u martu aprilu

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

U tom slučaju vidi šta se nudi tamo od klima pa javi ovde cene, da posavetujemo. Inače, za hlađenje i dogrevanje može i on-off klima (Gree, Midea). Bergen klima je Gree, a prodaje se malo jeftinije, pa eto i to bi bio OK izbor.

Rekoše mi majstori da je Bergen prehodna generacija gree modela, potpuno iste

Ma za more najobičnija midea će da zadovolji sve prohteve ili za 400€ može i mission da uzme, sve drugo je skuplje.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Planiram da uzmem inverter klimu, kako zbog hladjenja, tako i zbog grejanja, najvise zbog vlage, tj. kondenzacije zimi. Grejao bih prostor od nekih 25m2..
Da je ova klima ok:BEKO Klima uređaj inverter BBVCM 120/BBVCM 121?
Vasa misljenja o njoj?

Pozdrav ljudi,

Sta bi mi preporucili od ovih modela. Ima li zapravo neke bitne razilike:

1. Midea MSMAB-12HRN1-QC2 (MA2)
2. Midea MSMAB-12HRN1-QC2(MA1)
3. Midea kMS12F-12HRN1-QC2 (F6)
4. Midea Forest MSAF-12HRN1

Hvala

Ja bi ti poručio da je bacanje para kupovati neinverter od skoro 300e, svima nama je keš boljka pa i meni, te ponavljam, bacanje para.

Treba mi nesto samo da rashladi kucu. Grejanje je sredjeno tako da mi ne treba grejanje, a i razlika u ceni nije mala,obzirom da je Midea Mission oko 54.000

Bacanje para je kupiti nešto što ti ne treba.

Planiram da uzmem inverter klimu, kako zbog hladjenja, tako i zbog grejanja, najvise zbog vlage, tj. kondenzacije zimi. Grejao bih prostor od nekih 25m2..
Da je ova klima ok:BEKO Klima uređaj inverter BBVCM 120/BBVCM 121?
Vasa misljenja o njoj?

Batali Beko, gledaj Mideu ili Gree. Ovaj Beko je 9ka na grejanju.
Što se tiče vlage, tu samo ventilacija pomaže, klima isušuje vazduh koliko i radijatorsko grejanje

Greska, delete :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
A onaj vivax inverter za 34k ?

O tim Beko, Vivax, Tesla inverterima i njima slicnima nemamo pojma nista. Ne postoje apsolutno nikakvi konkretni podaci, ne znamo kako radi jer niko od nas nije poludeo dovoljno da eksperimentise s tim. Samim tim preporuku za te uredjaje necete ni dobiti. Za hladjenje su ok jer svaka klima hladi ali za grejanje ne razmisljajte o tim uredjajima.

Prekjuce idem kod drugara i na zgradi prekoputa vidim Beko spoljnu jedinicu. Majko mila, manju spoljnu jedinicu u zivotu nisam video, jedva da je veca od kutije cizama. Pa najgorem neprijatelju ne bih preporucio to da uzme.

Tapatalk

Pozdrav svima

Može li neko da mi preporuči klimu do oko 30000 din? Treba mi za prostoriju od oko 27m2. Možda ću je ponekad zimi koristiti za dogrevanje, ali svakako ne kao glavni način grejanja. Bitnija mi je za hlađenje. Skapirah iz prethodnih postova da su u tom cenovnom rangu najbolje Gree i Midea, ali koliko su zapravo bolje od ovih Vox, Vivax i ostalih generic kineza? E da, bilo bi dobro da je što tiša.

Ok, beko nista..
Dajte onda neku preporuku za Mideuu ili Gree..
Do 45-50 hiljada, maksimum..

A ja sam u poslednje vreme video nekoliko Beko dvanaestica i sve su imale najveće spoljne jedinice koje sam kod klima tog ranga video.

Gree lomo je 50k

+1 za Gree Lomo

@Radiant
Gledaj Gree, znam za par losih iskustava sa Midea on/off klimama, i ako sam i sam uzeo jednu Midea Mission inverter.
Da me pitas pre 10 godina, znao bih da ti odgovorim, a sada ne znam da li su ti manji brendovi losiji ili isti, ali je Gree svakako proveren brend.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Bacanje para je kupiti nešto što ti ne treba.

Llc je potrošila 6,5kw za 24h nonstop je radila, hladeći 60 kvadrata, 20 primarno i 40 u prizemlju, da ne pričam o komforu u kom bi me on off klima ubila od nonstop duvajući 100% u ovih 20, usto bi se i prehladio verovatno dvaput mesečno, potrošila bi 4500 rsd manje kad bi obe hladile po toplom mesecu.
To znači da bi razliku isplatio za dve sezone hlađenja, a ne osećaš da duva čim postigne temperaturu.
I takođe sam gledao u one prospekte gde hladan vazduh ide iznad tebe iako je duvaljka uperena direkt, mislio sam da je marketing al stvarno je tako, od metar do neka 4 metra od klime ne bije hladan vazduh ^_^

Poslednja izmena:
Ajd obrazloži ovih 4500 dinara. Možda je zbog prve kafe, ali deluje mi da si omanuo jedno 5-10x sa procenom.

Pa on off će da potroši kod mene 20kw za 24 sata pa razliku pomnozi sa 30 dana ako je nonstop uključena x10 dinara kwh. Imao sam Galanz, lepo radila, potrošila približno toliko za 40km
A i ti Mitre se svaki put javiš da me ispaviš u 500 dinara [emoji108][emoji16] poenta je bitna

Poslednja izmena:
Radiant

Ovo ti je najjeftinije a da valja po specifikacijama , prepakovani Gree Bee White Premium .. Ako hoces tisinu onda uzmi Gree jer Midea obicno ima bucniju spoljnu jedinicu , unutrasnje su tu negde .

BERGEN klima uređaj BER12NB-G05 - 26990 din

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno