Da li ima neki model od maksimalno 40" za do 30.000 dinara da je ok?
Treba za kablovsku televiziju za roditelje, tako da nisu ni zahtevi veliki. Ako bih mogao da biram voleo bih da to bude IPS panel zbog uglova.
Narucujem ga danas, imam neki kupon za giga radnju i oni bodovi pa ce me izaci oko 62, sta da radim, propustih akciju po 60.
Dobro ste se snasli, bas je povoljan bio.
Kakav daljinski ide uz njega, onaj neki smart ili obican?
Treba za kablovsku televiziju za roditelje, tako da nisu ni zahtevi veliki. Ako bih mogao da biram voleo bih da to bude IPS panel zbog uglova.
Ovo sto ti opisujes meni lici na frame drops judder. Ukucaj na youtube-u judder i pogledaj par videa pa ako je to sto ti vidis na svom TV-u isto kao na tim videima onda je to judder i tu nema neke popravke jer ustvari nije nista ni pokvareno nego je jednostavno takav taj TV.
Pocni od ovog videa(frame drops judder se spominje na 2:58 min):
https://youtu.be/CuEZIJDEQyo
Narucujem ga danas, imam neki kupon za giga radnju i oni bodovi pa ce me izaci oko 62, sta da radim, propustih akciju po 60.
Dobro ste se snasli, bas je povoljan bio.
Kakav daljinski ide uz njega, onaj neki smart ili obican?
To je definitivno judder a imaju ga i neki televizori poznatih brendova a kod televizora koji nemaju interpolaciju to je nemoguce popraviti dok kod televizora koji imaju interpolaciju to se moze popraviti ali se dobije efekat sapunice. Postoje dvije vrste juddera: standardni koji se javlja kod materijala koji je sniman u 24fps(filmovi) pri panirajucim scenama a vecini ljudi on ne smeta jer u filmovima nema puno panirajucih scena a druga vrsta juddera je frame drops judder koji se javlja pri brzim scenama gdje procesor televizora nema pravilno interpoliranje prepreletenog(interpolated, 576i,1080i) signala pa neke frejmove ponavlja a neke preskoci a ako je TV uparen i sa sporim panelom onda osim tih trzanja dolazi i do razmazivanja slike.
Stavi 480p u set boxu za pocetak.
tako je. zamućenje može da se javi i kod znatno skupljih televizora, ako ti je za utehuznaci brate u prevodu nista ne mogu da uradim da bih to popravio ?![]()
Kako to da uradim ? ... nemam nikakvu opciju ? Ni fizicku na samom set top boxu a ni ovako ja koristim onaj crni telekomov set top box mts pise na njemu ... ovaj ja koristim set top box
https://www.google.rs/imgres?imgurl...PcAhUByaYKHdv8BFIQMwiHASgbMBs&iact=mrc&uact=8
Mislim da je to to sve kako si napisao ... nije kod mene bas onoliko kao na ona 2 gore snimka ... al priblizno tako , mozda malko manje , bas to sto kazes cim krene slika i radnja levo desno u fudbalu kao da ima sve vreme taj sitan lag i pojavljuje se zamućenje ... npr kad golman ispucava loptu ona se zamuti ... i primecujem isto to npr ... kad slika miruje trava je ok na terenu , cim krene trcanje pojavljuje se zamucenje i lag... znaci brate u prevodu nista ne mogu da uradim da bih to popravio ?
![]()
tako je. zamućenje može da se javi i kod znatno skupljih televizora, ako ti je za utehu
Zar nemas u Menu neka video podesavanja , da li imas na daljinskom HDMI dugme , pritisni njega i promenice se rezolucija?
Dobro napisano. Idealno rjesenje za ovaj problem ne postoji i pojavljuje se i kod nekih puno skupljih televizora a jedino sto takvi televizori obicno imaju de-judder funkciju i ona zaista rjesava taj problem ali "nuspojava" je efekat sapunice koji je vecini ljudi takodje iritantan.
Mozes da zoves Telekom Srbija da pitas njih da li uopste moze da se menja rezolucija na tom set boxu.
Ako u opcijama nemas de-judder opciju(na nasem opcija "smanjenje podrhtavanja") onda ne mozes uciniti nista po pitanju toga i sto prije se pomiris sa tim manje ces obracati paznju na taj problem a vise ces gledati TV. Ima ljudi koji plate TV po 1000-2000 eura pa im bude uzasan banding na njemu a posto proizvodjaci to ne priznaju kao defekt moraju gledati takav TV i vremenom se covjek navikne. Da se razumijemo, svi problemi i nesavrsenosti slike smetaju i uvijek ces ti to vidjeti ali sto manje budes obracao paznju na to a vise pratio dogadjanja na ekranu i sadrzaj koji gledas lakse ces preboliti tu boljku.
Koji tačno model? Gde si uzeo?Ja sam uzeo stella neki 39 inca , 32.000 dinara , ja sam odusevljen na kvalitet slike , iskreno super tv za te pare full hd je ja ga korstim kao monitor..
Послато са LG-H860 уз помоћ Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari