Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Ekran na Nokia 7 plus nije loš, samo je prosečan i na nivou budget telefona. Od skupih telefona G7 ina najbolje osvetljeni ekran, to jest mogućnost da ekran bude ekstremno osvetljen 3 minuta neprekidno. Trebalo bi da s9 ima jako osvetljenje takođe.

Da li je cena Nokie 7 zaista 350 eura u slobodnoj prodaji? Kretala se oko 400, ako sam dobro video, prošlog meseca.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

eh daje ona stara nokia lumia, moja lumia 620 i 735 ima bolje osvetljenje na suncu od Nokia 7 plus ostalo katastrofa

Potvrdjujem da posle 12 sati sve ogrebotine koje sam napravio prilikom namestanja hydrogela su nestale same od sebe. Ali izgleda da sam hydrogel nije ravan i na crnoj pozadini ili kada je displej ugasen pod nekim svetlosnim uglom se najbolje vidi ali te neravnine ni malo ne uticu na rad niti se bilo sta oseca pod prstima. Odlicno pokriva ceo displej i obloga ga ne podize kao sto to radi sa staklom.

Potvrdjujem da posle 12 sati sve ogrebotine koje sam napravio prilikom namestanja hydrogela su nestale same od sebe. Ali izgleda da sam hydrogel nije ravan i na crnoj pozadini ili kada je displej ugasen pod nekim svetlosnim uglom se najbolje vidi ali te neravnine ni malo ne uticu na rad niti se bilo sta oseca pod prstima. Odlicno pokriva ceo displej i obloga ga ne podize kao sto to radi sa staklom.

Pitanje. Ako se, recimo, čovek predomisli i hoće da stavi nešto drugo, kako se ta obloga skida? Jel može da se odlepi kao obična folija?

Mora da može. Ko bi kupio nešto što posle ne može da skine,ili još gore ko bi napravio tako nešto.
Pitanje. Ako se, recimo, čovek predomisli i hoće da stavi nešto drugo, kako se ta obloga skida? Jel može da se odlepi kao obična folija?

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

E sad je samo pitanje kako će se ponašati posle dužeg perioda. Pročitao sam da ga ne treba ostavljati na direktnom suncu. Mada ni sam telefon ne treba ostavljati na direktnom suncu.

Imam Samsung galaxy a7 duos 2017...mozete li mi ukratko reci prednosti i mane nokie ove u odnosu na SG? HVALA

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

A koje staklo preporučujete? Ja sam danas kupio ono Comicell i bukvalno 5mm sa svake strane je isečeno. Postoji li nešto što pokriva ceo ekrana da nije hydrogel?

A koje staklo preporučujete? Ja sam danas kupio ono Comicell i bukvalno 5mm sa svake strane je isečeno. Postoji li nešto što pokriva ceo ekrana da nije hydrogel?
Ne postoji staklo koje ce dobro pokriti ovakav zakrivljeni displej telefona, nebitno kog proizvodjaca, a da ga ne podigne obloga kada se stavi. Staklo sa oznakom 5D ga pokrije ali ga podize obloga i onda posle odredjenog vremena se vidi vazduh opet. Moras negde da napravis kompromis

Meni je sestra sa Alija narucila staklo i dobro je,naleze lepo od ivice do ivice.

Ne znam veruj mi, ja tamo nalog nemam, to je zetov nalog oni su nasli i porucili tako da ne mogu.

Pa potrazi link i daj coveku? :D

Da li je moguće da kad gledam stream film preko chroma na fullscreen-u ostaje mi upaljen navigation bar. Ovo nije bilo na 8ci. Joooooj.
f77762c4f3bd2c76d1145ab33d799b5f.jpg

Firefox radi normalno što znači da je problem do chroma
Da li je moguće da kad gledam stream film preko chroma na fullscreen-u ostaje mi upaljen navigation bar. Ovo nije bilo na 8ci. Joooooj.
f77762c4f3bd2c76d1145ab33d799b5f.jpg

Nije to nego ti na firefoxu razvuce sliku,a na chromu ne,zbog drugacijeg odnosa ekrana.

Evo slike sa stare verzije gcam HDR+
po meni odlican kvalitet

Stigao telefon danas, utisci se još uvek sležu...
Zna li neko kako se isključuje Google asistent, odnosno "Ok Google"? Imam neki trip da me prisluškuju kada je stalno uključeno :)

A kad je isključeno misliš da te ne prisluškuju? [emoji23]

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Sve prate pomno pa ti posle predlazu da pogledas ono sto si pretrazivao na netu ;)

Svestan sam ja ljudi da nas prisluškuju i ovako i onako, ali me sve jedno nervira da je "Ok Google" non stop uključeno...

Prvi utisci o telefonu ok, nisam oduševljen, niti razočaran. Možda mi treba i malo vremena da se priviknem na ovaj android one.
Fluidan je i brz, a kapiram da uz nadogradnje može to da bude samo bolje.
Osvetljenje ekrana jeste malo slabije nego što bi se to možda očekivalo od telefona u ovom cenovnom rangu, ali nije ni toliko loše.Danas sam ga koristio napolju po ovom sunčanom danu i nisam imao problema pri maksimalnom osvetljenju.
Kvalitet zvuka na zvučniku i izlazu za slušalice je takodje malo ispod očekivanog, ali opet nije ni toliko loš. Na blutooth slušalicama je zvuk odličan, mada je to više do samih slušalica.
Od kamere sam takodje očekivao više i nadam se da će nekom nadogradnjom i to malo popraviti. Gcam nikako ne mogu da nadjem da radi na 8.1.0 na kojoj sam trenutno. Ako neko ima neku verziju da radi, nek okači ako ga ne mrzi.
Telefon je inače po mom ukusu prelep i kvalitetno odradjen.
Sve u svemu nisam nezadovoljan i nadam se da će na androidu 9 raditi još bolje.

Iskreno ja ne znam šta fali fabričkoj kameri. Meni pravi lepe slike. Jedino za portret mod koristim drugu kameru.

Iskreno ja ne znam šta fali fabričkoj kameri. Meni pravi lepe slike. Jedino za portret mod koristim drugu kameru.

Onda nemaju svi istu kameru, jer meni pravi brljave, mrljave, odvratne slike sa preteranom ekspizicijom. Nepodnošljivo loše. Mora da se koristi samo camcorder jer onaj na gcam ne koristi ozo. Gcam izvlači ove kamere sa dna bunara i jedini je razlog zašto nisam odmah pustio ovaj fon da ide dalje.

Za gcam strana sa valjda svim postojećim verzijama:

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/

Svestan sam ja ljudi da nas prisluškuju i ovako i onako, ali me sve jedno nervira da je "Ok Google" non stop uključeno...

Prvi utisci o telefonu ok, nisam oduševljen, niti razočaran. Možda mi treba i malo vremena da se priviknem na ovaj android one.
Fluidan je i brz, a kapiram da uz nadogradnje može to da bude samo bolje.
Osvetljenje ekrana jeste malo slabije nego što bi se to možda očekivalo od telefona u ovom cenovnom rangu, ali nije ni toliko loše.Danas sam ga koristio napolju po ovom sunčanom danu i nisam imao problema pri maksimalnom osvetljenju.
Kvalitet zvuka na zvučniku i izlazu za slušalice je takodje malo ispod očekivanog, ali opet nije ni toliko loš. Na blutooth slušalicama je zvuk odličan, mada je to više do samih slušalica.
Od kamere sam takodje očekivao više i nadam se da će nekom nadogradnjom i to malo popraviti. Gcam nikako ne mogu da nadjem da radi na 8.1.0 na kojoj sam trenutno. Ako neko ima neku verziju da radi, nek okači ako ga ne mrzi.
Telefon je inače po mom ukusu prelep i kvalitetno odradjen.
Sve u svemu nisam nezadovoljan i nadam se da će na androidu 9 raditi još bolje.
Ovo bi trebalo da radi

https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/MGC_5.3.015_v.1.0.5_Tolyan009.apk

Pretomator koju verziju gcam koristis?
Ja koristim neku staru ali ona slika samo sa ukljucenim HDR, jer bez nece da memorise slike.

Nazad
Vrh Dno