Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Evo mi je stigao update, ali ga nisam downloadowao i instalirao. E sad, ako stigne neki update za Oreo, prije nego stigne final P, kako ja da instaliram? Meni sad u update software prikazuje ovu beta 9 verziju. Moze li se to maci kako, otkazati

p.s. odradio sam roll out OTA via air... Tako da se nadam da ce mi sad vratiti.

Poslednja izmena:
Sad instalirao 9ku. Reci mi jel možeš da skloniš ili obrišeš google search bar na glavnom ekranu.
Ja sam kontakte, slike sacuvao na google contacts i google photos i to mi je stalno sinhronizovano izmedju telefona i naloga. Viber i whatsapp radim backup pre instalacije a za pozive i sms backup nekada uradim sa eksternom aplikacijom a nekada i ne cuvam jer nemam nista previse bitno. Mozes da vratis podatke sa google naloga kroz opciju restore phone ali ja sam uvek isao na podesavanje kao nov uredjaj.
Sada na forumima kazu da su ispravili problem koji je postojao prilikom vracanja na 8.1 sa 9, tako da se kroz OTA dobije i maj, jun i jul azuriranje nakon instalacije.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Jesi probao skoro neku novu verziju ili neku od postojecih gcam?
Moram bas da nadjem neku koja standardno radi na 7 plus :)

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Jesi probao skoro neku novu verziju ili neku od postojecih gcam?
Moram bas da nadjem neku koja standardno radi na 7 plus :)

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk
Ja sam na Android 9 i skoro sve zadnje verzije koje sam probao rade extra... Trenutno sam na GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.1.apk, sve radi cak i ar stikere mozes da instaliras ako zelis da se igras [emoji39]

Sad instalirao 9ku. Reci mi jel možeš da skloniš ili obrišeš google search bar na glavnom ekranu.

Evo linka za launcher

https://github.com/amirzaidi/Launcher3/releases/

1277e7055ce6bb40bfaeaa79a2836673.jpg

Te nove ne rade na 8.1 :)

Evo na brzinu nadjoh jednu stariju verziju i radi ,treba u podesavanjima staviti za tip HDRa Nexus 6P auto a model Nexus 6p takodje.
Opalih jednu fotku sad radi testa i evo pogledaj.Doduse ovde je osvetljenje odlicno pa i slika je trebala da bude ok.
Nije HDR

Evo linka ko hoce da instalira cam :
https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/dev-arnova8G2/#apk375

Ljudi da li je neko imao problem sa wifi protokom, drugar uzeo neki dan 7+ i kad se konektovao na wifi brzina mu max ide do 14mb a inace net je 40mb, 4g radi normalno, samo je to problem. Net je ok, probali na drugom fonu i na kompu.

Ima li ko iskustva sa nano zaštitom za ekran ili sa obnavljanjem oleophobic coating na površini ekrana. Kod mene staklo počelo žestoko da cima i zapinje koliko god da ga čistim i održavam. Izgubio se onaj božanski osećaj klizanja prsta koji je postojao na početku.

Još jedno pitanje. Da li na and9 betu može da se instalira Nova launcher i slični njemu?

Ja sam na Android 9 i skoro sve zadnje verzije koje sam probao rade extra... Trenutno sam na GoogleCamera-Pixel2Mod-Arnova8G2-V8.1.apk, sve radi cak i ar stikere mozes da instaliras ako zelis da se igras [emoji39]

Ova verzija gcam-a ne radi na 8.1? Meni onaj crni ekran kad upalim kameru. Jel moze da se podesi da radi?

Eh, prijatelju, da mamo lovu za s9 većinom ne bi smo bili na ovom forumu. Vidljivost nije dobra, ali mislim da odgovara većini telefona u ovom cenovnom rangu.

tosi lepo rekao, mada ja nikad nebih dao za fon vise od 300-350eu. to i mene interesuje a retko ko pomene

Eh, prijatelju, da mamo lovu za s9 većinom ne bi smo bili na ovom forumu. Vidljivost nije dobra, ali mislim da odgovara većini telefona u ovom cenovnom rangu.

Hvala na odgovoru, znaci za one koji su u mogucnosti, bolje je da se protegnu jos 250 evra... Bio sam zagrejan za ovaj telefon, ali sad se nesto neckam.

s9 ima super amoled i svakako je bolji na suncu, ali mislim da je i nokia 7 plus skroz ok na suncu... :)

Displej nije idealan na jakom suncu, ali ovo je telefon srednje klase... Sta reci za Samsung S7 plus koji je kostao oko 800-900 eura nov i posle godinu dana ima duhove na displeju. Amoled ima tu manu da pregori i sada nam los displej za telefon od 350 eura. Ja bih voleo da platim telefon 100eura i da ima Snapdragon 845 ali nema tako nesto.

Displej nije idealan na jakom suncu, ali ovo je telefon srednje klase... Sta reci za Samsung S7 plus koji je kostao oko 800-900 eura nov i posle godinu dana ima duhove na displeju. Amoled ima tu manu da pregori i sada nam los displej za telefon od 350 eura. Ja bih voleo da platim telefon 100eura i da ima Snapdragon 845 ali nema tako nesto.

Ekran na Nokia 7 plus nije loš, samo je prosečan i na nivou budget telefona. Od skupih telefona G7 ina najbolje osvetljeni ekran, to jest mogućnost da ekran bude ekstremno osvetljen 3 minuta neprekidno. Trebalo bi da s9 ima jako osvetljenje takođe.

Da li je cena Nokie 7 zaista 350 eura u slobodnoj prodaji? Kretala se oko 400, ako sam dobro video, prošlog meseca.

Fama oko svetljenja displeja na direktnom suncu.Nije idealan naravno,ali nije ni najgori.Ipak je osvetljenje oko 450 nitsa pa je to sasvim prosecno.

Sto se tice gcam,nadjite neku staru verziju,ove nove Arnova ne rade nijedna.

Stigao je hydrogel pa da podelim prve utiske. Vrlo lako se namesta ako imate malo strpljenja ( kao sto ga ja nemam [emoji13]). Fenomenalno pokriva ivice od kraja do kraja, ne ostaju otisci kao na staklu i veoma se lepo vidi displej. Sam protektor je prijatan za koriscenje, prst bukvalno klizi po njemu. Ono sto mi se ne svidja jeste taj neki izgled protektora kada je displej ugasen kao da ima neke linije po sebi. Sam protektor moze da zastiti displej od grebanja i tih nekih sitnih stvari, za nesto vise mi ne uliva poverenje. Pokusao sam da slikam sa nekim tel ali se bukvalno ne vidi nista na slici kao da i ne postoji.
Za sada mislim da je staklo sigurnija zastita.

Te linijice što ti se vide bi trebale da nestanu posle 48 sati. Inače ako dodje do ogrebotina posle 48 sati nestaju. Za padove i bolju žaštitu mislim da je staklo ipak na prvom mestu.
Stigao je hydrogel pa da podelim prve utiske. Vrlo lako se namesta ako imate malo strpljenja ( kao sto ga ja nemam [emoji13]). Fenomenalno pokriva ivice od kraja do kraja, ne ostaju otisci kao na staklu i veoma se lepo vidi displej. Sam protektor je prijatan za koriscenje, prst bukvalno klizi po njemu. Ono sto mi se ne svidja jeste taj neki izgled protektora kada je displej ugasen kao da ima neke linije po sebi. Sam protektor moze da zastiti displej od grebanja i tih nekih sitnih stvari, za nesto vise mi ne uliva poverenje. Pokusao sam da slikam sa nekim tel ali se bukvalno ne vidi nista na slici kao da i ne postoji.

Gledao sam i to na YT izgleda da to nije loša stvar. Čak su ga i sa čekićem testirali. Mada opet ja više volim kad vidim neku zaštitu na ekranu.
Ima li ko iskustva sa nano zaštitom za ekran ili sa obnavljanjem oleophobic coating na površini ekrana. Kod mene staklo počelo žestoko da cima i zapinje koliko god da ga čistim i održavam. Izgubio se onaj božanski osećaj klizanja prsta koji je postojao na početku.

Još jedno pitanje. Da li na and9 betu može da se instalira Nova launcher i slični njemu?

Odlično. Hvala ti na ovim lepim vestima. Potrebno mi je nešto da mi "proklizi" ekran. Od stakla sam odavno odustao, najčešće su groznog kvaliteta i nikad ih ne namestim kako treba, plus su uzanija od ekrana.

Kako se namešta? Lepljenje kao staklo ili nanošenje tečnosti... ?

Možda probati staviti hydrogel i onda naneti cristal glass [emoji23]

Odlično. Hvala ti na ovim lepim vestima. Potrebno mi je nešto da mi "proklizi" ekran. Od stakla sam odavno odustao, najčešće su groznog kvaliteta i nikad ih ne namestim kako treba, plus su uzanija od ekrana.

Namesta se kao klasicna folija...

Naručio sam i ja imaš dve vrste prva koja je izašla se namešta sa vodom,a druga serija se stavlja kao folija. Ova što sam naručio ima i easy set.

Mislim da je bolja varijanta ova sto je Nenad82 postavio, lakse se namesta sa tim setom

Nazad
Vrh Dno