Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Nije jos druze, ocekujem da stigne ovih dana, javljam utiske

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Dal si upoznat jel moguce promeniti verziju samog Orea,tipa vratiti na par unazad ili sa 8.1 na 8?

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk

Dal si upoznat jel moguce promeniti verziju samog Orea,tipa vratiti na par unazad ili sa 8.1 na 8?

Sent from my Nokia 8 using Tapatalk
Ja, koliko znam, N7 plus dolazi sa 8.1 fabricki. Jedinu verziju SW koju imam je iz Aprila 8.1, mislim da je oznaka 2.13

Jel se lako vraća sa beta 9 na 8.1?

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока
Mozes da apdejtujes na 9 putem adb sideload ili OTA, isto tako mozes da se vratis na 8.1, aprilski apdejt. Trenutno je neki problem kada se vratis sa 9 na 8.1 ne mozes sa apdejtujes maj, jun i jul. A iskreno ja koristim 9 i odlicna je za sada bez mana. Radi dosta verzija GCam i nemam razloga za povratak na 8.1

Mozes da apdejtujes na 9 putem adb sideload ili OTA, isto tako mozes da se vratis na 8.1, aprilski apdejt. Trenutno je neki problem kada se vratis sa 9 na 8.1 ne mozes sa apdejtujes maj, jun i jul. A iskreno ja koristim 9 i odlicna je za sada bez mana. Radi dosta verzija GCam i nemam razloga za povratak na 8.1

Jel izasla ova finalna 4 verzija bete (cini mi se) za N7+?

Jel izasla ova finalna 4 verzija bete (cini mi se) za N7+?

Kod Nokie je to DP3, drugacije je obelezavaju, zato sto je prvi DP1 izvorni bio samo za Pixel uredjaje. Svi ostali su se prikljucili od izvornog DP2 ali je to kod.Nokie DP1. S obzirom da je juce izasla verzija DP5 za Pixel uredjaje, Nokia izbacuje svoju verziju u roku od 14 dana koja ce zvanicno nositi oznaku DP4

Zdravo društvo.
Naručio danas telefon (stiže tek u utorak sledeći), pa me interesuju vaši utisci o telefonu nakon nekih mesec dana korišćenja, ko ga toliko dugo ima.
Znam da ste već pisali o tome, ali eto nakon nekog vremena i par update-a kad se utisci slegnu...
Šta vas je najviše razočaralo, a šta oduševilo? Kako bi ste ocenili kamere, ekran...?
Nije da će nešto da se promeni (tel. već naručen), al eto da znam šta da očekujem :)

Zdravo društvo.
Naručio danas telefon (stiže tek u utorak sledeći), pa me interesuju vaši utisci o telefonu nakon nekih mesec dana korišćenja, ko ga toliko dugo ima.
Znam da ste već pisali o tome, ali eto nakon nekog vremena i par update-a kad se utisci slegnu...
Šta vas je najviše razočaralo, a šta oduševilo? Kako bi ste ocenili kamere, ekran...?
Nije da će nešto da se promeni (tel. već naručen), al eto da znam šta da očekujem :)
Baš volim ove utiske. Nikad ne nađeš dva ista.

Brz je. 660 se pokazao odlično. Ekran je dobar, a mana mu je slabija vidljivost na suncu, tu malo podbacuje. Lepo je imati 64 gb interne. Kamera je u hardverskom smislu solidna, moderna (telefoto), ali je stock app grozan, čak sramno loš rekao bih - gcam obavezan. Prijem, wifi, bluetooth - sve je to uglavnom na očekivanom nivou. Po meni je najveća vrlina dizajn telefona. Obožavam ga, ali to je subjektivno, nekom drugom se možda uopšte neće dopasti. Pomalo sam razočaran kvalitetom zvučnika. Izlaz za sluške dobar.

Solidan telefon, fino zaokružen. Ne znam po kojoj si ga ceni nabavio, napiši ako te ne mrzi.

Mane? Što se mene tiče, a mnogi se neće složiti, je AndroidOne platforma. Nema nabacanog, nepotrebnog softvera, tačno, i hvala Bogu, ali nedostaje neka osnovna nadogradnja od strane proizvođača, malo peglanja zvuka na zvučniku, recimo, nema čak ni onehanded gesture i sl. Android nudi osnovu, a ozbiljan proizvođač bi morao da obogati to iskustvo sitnim detaljima i dodacima. Makar da su stavili mogućnost da odgovorimo na poziv dodirom fp readera, ili video screen capture i sl. Međutim, kome to nije bitno biće, valjda, zadovoljan čestim apdejtima sistema.

Nadam se da ti je moje mišljenje pomoglo ili barem bilo interesantno.

To sto ces dobiti i tvoji utisci ce biti subjektivni , ja ga imam par meseci vec i evo bicu iskren , razmisljam da ga stavim u oglase......neke stvari pocinju da me nerviraju...

Mozda su moja ocekivanja bila prevelika, mozda sam dobio felerican primerak , ne znam....:/

Ekran sasvim ok, ugodan za gledanje i koriscenje, browsing, video i slicno, rekao bih prosek, ali prijatan sve u svemu :) po suncu moze da prodje, ali nije sad da je odusevljenje...
Kamera bas bas promenljiva, ume da odusevi, ume da razocara, ona poznata poslovica moze da se iskoristi za kameru ovog uredjaja u potpunosti....
Poceo je mnogo da zeza fp senzor, ne moze pre svega da se poredi sa Huawei/Honor koji sam imao ranije, koji je jedno 10 godina ispred rekao bih, poceo je mnogo da gresi, zakljuca me kao da ne prepozna fp uoposte, vracao na factory, mislio da zeza , posle par dana prica se nastavila, pocelo je da nervira dosta....
Moje licno Google experience nije nista specijalno, verujem da mogu da nadjem telefone i drugih proizvodjaca koji mogu ovako fluidno da rade, to je neko moje misljenje....naravno dobro poznato moje nerviranje oko stock app za sms...nedopustivo.....
Ono sto je najveca prednost ovog telefona, to je sto je neunistiv po pitanju baterije, lagano mi traje 2 dana, bez ikakvih problema, retko kada ga napunim preko 90% (mozda je par puta samo isao do 100%), puni se sasvim dovoljno brzo, a da ga iscedis do nekih 5% uz normalno koriscenje treba truda zaista....

Ovo je kazem jos jednom najveca prednost ovog telefona, takodje izrada je zaista odlicna, tu nemam zamerke nikakve, nije ni prevelik telefon sam po sebi, ali ne ocekuj da mozes da ga stavis u dzep od farmerki i da sednes (not gonna happen)....dizajn takodje prelep, ali sto kaze clan iznad, to je sve subjektivno....

Toliko od mene, pitaj ako te nesto jos zanima....

Poslednja izmena:
Hvala na brzim i iskrenim mini recenzijama.
Nisam baš oduševljen, al šta je tu je :)
Telefon inače plaćam po pouzeću telefona u emmi-ju 45000, deo keš, deo na rate + kupon na 6000 din. za proizvode iz njihove radnje.
Razmišljao sam i o honor 10, ali je on po radnjama dosta skuplji, a na kp da uzimam sam skeptičan + ne može na rate.
Za neke od problema se nadam da će se budućim apdejtovima srediti.

Hvala na brzim i iskrenim mini recenzijama.
Nisam baš oduševljen, al šta je tu je :)
Telefon inače plaćam po pouzeću telefona u emmi-ju 45000, deo keš, deo na rate + kupon na 6000 din. za proizvode iz njihove radnje.
Razmišljao sam i o honor 10, ali je on po radnjama dosta skuplji, a na kp da uzimam sam skeptičan + ne može na rate.
Za neke od problema se nadam da će se budućim apdejtovima srediti.
Druže telefon je odličan! Kralj srednje klase! Sve mane gore navedene su meni nepoznate, makina radi bez greške! [emoji39][emoji16][emoji23]

U zdravlju da te služi!!! [emoji16][emoji23]

Fp senzor je jedan od najboljih koji sam koristio ne gresi ali je sporiji od huawei i xiaomi, ima snap 660 ali je kretanje po osnovnim aplikacijama sporije od mog note4x snap 625 sto ce se nadam ispeglati sa android 9. Ja sam zadovoljan telefonom i preporucujem za kupovinu.

A za ckalju mozda je problem sa tvojim fp senzorom jer ja sam namestio i levi i desnj kaziprst i nijedan mi nije pogresio do sad sto mi se nije desilo na drugim telefonima.

Poslednja izmena:
Fp senzor je jedan od najboljih koji sam koristio ne gresi ali je sporiji od huawei i xiaomi, ima snap 660 ali je kretanje po osnovnim aplikacijama sporije od mog note4x snap 625 sto ce se nadam ispeglati sa android 9. Ja sam zadovoljan telefonom i preporucujem za kupovinu.

A za ckalju mozda je problem sa tvojim fp senzorom jer ja sam namestio i levi i desnj kaziprst i nijedan mi nije pogresio do sad sto mi se nije desilo na drugim telefonima.

Sobzirom da i ja prelazim sa note 4x, reci mi kolika je razlika u kamerama?

Sobzirom da i ja prelazim sa note 4x, reci mi kolika je razlika u kamerama?
Velika jer note 4x ima prilicno losu kameru ali gcam je obavezna za slike, a brzina ako se ne varam android 9 beta izgleda da radi mnogi brze po youtube snimcima koje sam gledao.

Velika jer note 4x ima prilicno losu kameru ali gcam je obavezna za slike, a brzina ako se ne varam android 9 beta izgleda da radi mnogi brze po youtube snimcima koje sam gledao.

Onda ću verovatno biti zadovoljan... I na rn4x sam koristio gcam koja jeste popravila situaciju, ali ipak ne može ni ona da pravi čuda.
Koji verziju gcam koristite i koja podešavanja?
Ima li metode za root? Najviše pitam zbog adaway.

Ljudi, kad se već radpričasmo o telefonu, koliko vas koristi case i imate li preporuku za neki zaista dobar?

@Fygaroo , takodje namesteni levi i desni kaziprst.....

Ima svega i svacega sto po kp sto na Ali-ju pa mozes da biras po pitanju case-ova....

Ljudi, kad se već radpričasmo o telefonu, koliko vas koristi case i imate li preporuku za neki zaista dobar?

Sto se tice telefona, svaki ima svoje prednosti i mane, po meni je jedan od boljih telefona u svojoj klasi. Utisci kod mene su vrlo pozitivni posebno jer sam ja na android 9 vec mesec dva. Sve radi vise nego korektno. Jedina mana kao sto su i ostale kolege primetile jeste malo losiji displej na suncu. Sa druge strane juce sam gledao jos jedan Samsung S7 plus koji na displeju ima duhove i poprilicno sam se razocarao u amoled. Kamera ima dobar potencijal ali stock aplikacija ume da omasi ali ume i da napravi dobru fotku, gcam odradjuje odlican posao, ima vise vrsta pa ces sam pronaci koja ti najvise odgovara. Baterija i vise nego korektna, zvuk bi mogao biti bolji ali nije ni najgori. Softwerska podrska za sada nije najsjanija ima brljotina ali ako uzmemo u obzir da je HMD mlada firma ocekujem dosta bolje u narednom periodu.
Sto se tice maskica u kompletu dobijes silikonsku providnu oblogu a na aliexpressu imas da biras od 1-4 dolara.
Zastitno staklo moras da gledas 5D jer sva ostala nece da pokriju ivice.

Poslednja izmena:

Ja sam dobio uz telefon providni ali je veoma los, kupio sam na kp i mozda je malo veci ali cini mi se da mi je telefon dosta sigurniji. Ne znam da li smem da postujem link za kp.

Meni trenutno posao završava ova fabrika što dolazi u pakovanju. [emoji3] Mada je koristim samo kad tel. glumi navigaciju. (zbog magneta)
Ima da se naruči svakakvih iz Kine....

Sto se tice telefona, svaki ima svoje prednosti i mane, po meni je jedan od boljih telefona u svojoj klasi. Utisci kod mene su vrlo pozitivni posebno jer sam ja na android 9 vec mesec dva. Sve radi vise nego korektno. Jedina mana kao sto su i ostale kolege primetile jeste malo losiji displej na suncu. Sa druge strane juce sam gledao jos jedan Samsung S7 plus koji na displeju ima duhove i poprilicno sam se razocarao u amoled. Kamera ima dobar potencijal ali stock aplikacija ume da omasi ali ume i da napravi dobru fotku, gcam odradjuje odlican posao, ima vise vrsta pa ces sam pronaci koja ti najvise odgovara. Baterija i vise nego korektna, zvuk bi mogao biti bolji ali nije ni najgori. Softwerska podrska za sada nije najsjanija ima brljotina ali ako uzmemo u obzir da je HMD mlada firma ocekujem dosta bolje u narednom periodu.
Sto se tice maskica u kompletu dobijes silikonsku providnu oblogu a na aliexpressu imas da biras od 1-4 dolara.
Zastitno staklo moras da gledas 5D jer sva ostala nece da pokriju ivice.
Ja sam kupio ova 4 modela obloga i bas sam zadovoljan, posebno sa ovom prvom sa staklenim ledjima. Grip sa strane je fenomenalan odlicno stoji u ruci i nema klizanja.

Phone cases For Nokia 7 Plus Cover Ultra Thin Luxury Tempered Glass Hybrid Glossy Case For Nokia 7 Plus 6.0 inch Back cover
http://s.aliexpress.com/jyqQnAfi?fromSns=Copy to clipboard

For Nokia 1 2 3 Nokia 5 8 9 case Shockproof Armor Soft Silicone Brushed Carbon Fiber back Cover For Nokia 6 2018 7 PLUS Nokia X6
http://s.aliexpress.com/rURrINzE?fromSns=Copy to clipboard

Heat Dissipation Phone Cases For Nokia 8 Sirocco 6 2018 7 5 3 2 For Nokia 8 Sirocco 6 2018 2 3 5 7 Hard PC Back Cover
http://s.aliexpress.com/quu2Anye?fromSns=Copy to clipboard

Vidim da si na android 9 pa me zanima da li je brzi od 8 ili i dalje stuca sitno ?

Vidim da si na android 9 pa me zanima da li je brzi od 8 ili i dalje stuca sitno ?

Moje misljenje a i ostalih koji su instalirali je da bolje radi od 8 a da je baterija nesto sitno slabija.

Moje misljenje a i ostalih koji su instalirali je da bolje radi od 8 a da je baterija nesto sitno slabija.

Bice to onda ok do finalne verzije, pretpostavljam da se ne trude da srede 8 jer je android 9 veoma blizu .

Valja li sad preci na android 9 ili cekati final? Ima li bugova poslednja dostupna verzija? Ipak mi je najbitnija stabilnost rada telefona, a ne brzina.

p.s. Ima li kakav tutorial i link za skidanje android 9, ima li kakva instalacija bez muke

Valja li sad preci na android 9 ili cekati final? Ima li bugova poslednja dostupna verzija? Ipak mi je najbitnija stabilnost rada telefona, a ne brzina.

p.s. Ima li kakav tutorial i link za skidanje android 9, ima li kakva instalacija bez muke
Da bi instalirao android 9 moras se prijaviti na Nokia sajtu i dati IMEI telefona. Nakon toga ces imati mogucnost da instaliras putem adb alata ili da izaberes OTA azuriranje. I u jednom i u drugom slucaju ostajes bez podataka, tako da ako nisi za to spreman nemoj raditi ili back up pa onda. Radi dosta dobro stabilno nemam ama bas nikakvih problema. Navigation bar je isti kao na android 8, da li ce ga promeniti u sledecem azuriranju kao sto je na Pixel telefonima ne znam, ali na proslom DP2 je bio tu. Kazu po forumima da ce biti opcija da se izabere ovaj ili onaj nacin

Da, evo sam se prijavio i odradio request ota, sad cekam 12h, ali da li mogu backupovati podatke? Tj. kad idem u backup, vidim moj gmail nalog i da mi se sve backupuje (slike, app, sms...) pretpostavljam da ne moram da radim back up, tj da cim se ulogujem na moj google prilikom instalacije, da ce mi se sve vratiti, je li tako? ili da koristim neki app za back up?

Da, evo sam se prijavio i odradio request ota, sad cekam 12h, ali da li mogu backupovati podatke? Tj. kad idem u backup, vidim moj gmail nalog i da mi se sve backupuje (slike, app, sms...) pretpostavljam da ne moram da radim back up, tj da cim se ulogujem na moj google prilikom instalacije, da ce mi se sve vratiti, je li tako? ili da koristim neki app za back up?
Ja sam kontakte, slike sacuvao na google contacts i google photos i to mi je stalno sinhronizovano izmedju telefona i naloga. Viber i whatsapp radim backup pre instalacije a za pozive i sms backup nekada uradim sa eksternom aplikacijom a nekada i ne cuvam jer nemam nista previse bitno. Mozes da vratis podatke sa google naloga kroz opciju restore phone ali ja sam uvek isao na podesavanje kao nov uredjaj.
Sada na forumima kazu da su ispravili problem koji je postojao prilikom vracanja na 8.1 sa 9, tako da se kroz OTA dobije i maj, jun i jul azuriranje nakon instalacije.

Mislim da je ipak bolje sacekati finalnu verziju, da ne cackam pa nesto zeznem. Vjerujem da kad bude finalna verzija, nece se brisati podaci, nego ce updejt sacuvati sve aplikacije i podatke.

Mislim da je ipak bolje sacekati finalnu verziju, da ne cackam pa nesto zeznem. Vjerujem da kad bude finalna verzija, nece se brisati podaci, nego ce updejt sacuvati sve aplikacije i podatke.
Da ali najbolje je odraditi wipe posle veceg update, bar je tako bilo pre oreo verzije.

Nazad
Vrh Dno