Crkao mi CPU na TV-u, popravka zamena 90e, znaci ne dolazi u obzir. Gledam sada da uzmem novi, 39/40 inca ne dolazi u obzir veci. Izdvojio sam dva Hisense-a, H39A5100 i HE39A5100. Ima li neko info koja je razlika izmedju njih? Tu su sa cenom 30-31k. Takodje, neki jos predlog do 35k?
Ako bi dodao jos par hiljada vidjao sam samsunga 40j5100 za 38k,ako ga ima jos negde na stanju.Takodje imas i philips 40PFT4201,za 35 ,ali ne verujem da je bolji od pomenutih hisense modela.
U pravu si nema ga nigde , ,imas i ovog novijeg e sad neznam kakav je u odnosu na 5100,za 36k.
http://www.eponuda.com/led-televizori/samsung-ue40m5002-akxxh-led-televizor-cena-407328
Stavi tri papirica u casu pa koji izvuces...Već dva meseca merkam tv-e čitam forume i vrtim se u krug.
Potrebno mi je mišljenje iskusnijih , šta uzeti od ova tri tv-a u 55" dijagonali
SONY KD-55XE8096BAEP
SAMSUNG 55MU6402
LG 55UJ701V
Gledao bi se najviše gledao na kablovskoj u dnevnoj sobi, dobro osvetljenoj sa nekih 3,5-4m.
Koliko vidim samo je samsung VA, ostala dva su IPS paneli. Trenutno imam Samsung LE40B30 koji me sluzi poslednjih 8-9godina bez problema .
Najviše naginjem ka Sony pošto kažu da najbolje radi upscaling ss signala, a na kablu su programi u 576i i 1080i rezoluciji.
Hvala
Vidim da vec znas za IPS i VA panele pa neka te to vodi koji ces TV izabrati. Ako gledas TV direktno onda idi sa tim Samsungom jer ima dobru crnu boju i kontrast a ako gledas TV iz ugla onda idi na taj Sony. LG zaobidji u ovom slucaju jer su bolja druga dva televizora koje si naveo.Već dva meseca merkam tv-e čitam forume i vrtim se u krug.
Potrebno mi je mišljenje iskusnijih , šta uzeti od ova tri tv-a u 55" dijagonali
SONY KD-55XE8096BAEP
SAMSUNG 55MU6402
LG 55UJ701V
Gledao bi se najviše gledao na kablovskoj u dnevnoj sobi, dobro osvetljenoj sa nekih 3,5-4m.
Koliko vidim samo je samsung VA, ostala dva su IPS paneli. Trenutno imam Samsung LE40B30 koji me sluzi poslednjih 8-9godina bez problema .
Najviše naginjem ka Sony pošto kažu da najbolje radi upscaling ss signala, a na kablu su programi u 576i i 1080i rezoluciji.
Hvala
Sony je klasa iznad Samsunga, a LG ja u toj klasi ne bih.Već dva meseca merkam tv-e čitam forume i vrtim se u krug.
SONY KD-55XE8096BAEP
SAMSUNG 55MU6402
LG 55UJ701V
Hvala
Kablovski kanali izgledaju podjednako loše na 4k i 1080p rezoluciji. Nije do rezolucije tva već veličine ekrana i male rezolucije kablovskih kanala.
Šta je od ovih bolji izbor za gledanje SBB kablovske?
PANASONIC TX-49ES400E (TX-49ES403E)
SONY KDL49WE665BAEP
Osim kablovske koristio bih ga za gledanje filmova preko PC-ja povremeno. Panasonic je sad na popriličnom sniženju u gigi.
Ima li svrhe ići na nešto skuplje 4K varijante (PANASONIC TX-49EX610E i slični iz te serije; Sony KD-49XE7005 ili slični)? 4K mi ne treba za filmove, a odustao sam od dosta hvaljenog Samsung UE50MU6172 zato što su se u temi o njemu svi složili da kablovski kanali izgledaju jako loše na 4K rezoluciji.
Sta mislite o Samsung UE50MU6172UXXH?
Trazim tv, pa naidjoh na njega. 4k pedesetica za 60k
Sony je klasa iznad Samsunga, a LG ja u toj klasi ne bih.
Idi i pogledaj sliku na oba, malo prvo namesti podesavanja kako ti odgovaraju.
To sto je ips ekran, ne znaci da ce imati losiji kontrast od svakog va panela.
Samsung 6 ie low budget 4k tv, kao i Sony 7, a 8 je vec klasa iznad i ima triluminos ekran, sti znaci da ce imati doata siri spektar boja od nize klase.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
To za 4K i losiji izgled SD sadrzaja nego na Full HD-u je stara prica i vrijedi samo ako kupujes neki stari Full HD TV a za nove ne vrijedi. Razlog za to je sto su prije bili kvalitetni i Full HD paneli a u zadnje dvije godine Full HD paneli jedino idu u najnize(citaj: najjeftinije) klase televizora pa se samim tim i reze na kvaliteti Full HD panela i u zadnje dvije godine nema kvalitetnog Full HD panela za televizore. Tako da, isto ce ti izgledati SD sadrzaj i na 4K i na Full HD TV-u a jedino sta utice na to da SD sadrzaj izgleda bolje ili losije je velicina televizora, na vecem ce izgledati losije a na manjem bolje.
Da naucim i ja nesto novvo nije kvalitetan full hd na primer.
http://www.eponuda.com/led-televizori/sony-kdl43we755b-smart-led-televizor-cena-413389
Ja jos pre 2 godine citao da Panasonic radi 1.000.000:1 IPS panele, pa sam mislio da se tu omasovilo barem neko poboljsanje, na 3,4k.Znaci. Nijedan IPS panel nema kontrast veci od 1500:1 a vecina je oko 1000:1 a najnizi kontrast kod VA panela je oko 3000:1 a prosjek je negdje oko 4000:1.
To za 4K i losiji izgled SD sadrzaja nego na Full HD-u je stara prica i vrijedi samo ako kupujes neki stari Full HD TV a za nove ne vrijedi. Razlog za to je sto su prije bili kvalitetni i Full HD paneli a u zadnje dvije godine Full HD paneli jedino idu u najnize(citaj: najjeftinije) klase televizora pa se samim tim i reze na kvaliteti Full HD panela i u zadnje dvije godine nema kvalitetnog Full HD panela za televizore. Tako da, isto ce ti izgledati SD sadrzaj i na 4K i na Full HD TV-u a jedino sta utice na to da SD sadrzaj izgleda bolje ili losije je velicina televizora, na vecem ce izgledati losije a na manjem bolje.
Nije kvalitetan i kao sto sam iznad napisao, neces naci kvalitetan Full HD TV proizveden u zadnje dvije godine. Zadnja godina kada su bili kvalitetni Full HD televizori je 2015-ta. Vec od 2016-te godine LCD plantovi se pocinju orjentisati na 4K panele a ostavljeni su samo najnezahtjevniji odnosno najjeftiniji plantovi za proizvodnju Full HD panela zato sto im je potraznja drasticno opala a samim tim i cijena a taj pad cijene je bio naustrb kvaliteta.
Jesu najlosiji 4K televizori ali su opet kvalitetniji od Full HD televizora proizvedenih u zadnje 2 godine. Ovdje sam ja pricao samo o kvalitetu panela i slike a sto se tice nekih dodatnih mogucnosti poput HDR-a samo televizori sa preko 800cd/m2 maksimalnog osvjetljenja i 10-bitnim panelima ga mogu pokazati kako treba a sto su veca odstupanja od navedenih vrijednosti tu je sve manje pravog HDR-a a sve vise marketinga.OK, ali zar i ti 4K televizori tipa Samsung UE50MU6172 nisu takođe najniža, tj. najlošija klasa? I u ovoj temi je više puta ponavljano da kod takvih tv-a nema pravog HDR, da je osvetljenje nisko, a kvalitet ekrana po princpu "koliko para, toliko muzike", uz konsenzus da za 60-70 hiljada muzika neće da svira. Meni onda, na osnovu onog dela tvoje poruke koji sam boldovao, deluje razumno da uštedim 15-25 hiljada i uzmem samo full HD.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari