Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Pozdrav svima.

Posle iščitavanja ove teme od početka (!), osećam se kao da vas poznajem godinama ;).

Uglavnom, upisujem se kao još jedan vlasnik ovog telefona. Za ovih nekoliko dana nemam one bagove vezane za uključivanje ekrana tokom razgovora, niti bilo kakve druge. Mada, verovatno je još rano da dajem takvu ocenu.

Elem, I ja za sad mogu da se priključim masi onih koji hvale telefon. Zaista, u tom cenovnom rangu sumnjam da ima bolja kupovina.

Samo jedna napomena koja može značiti nekome vezana za jednu aplikaciju koju koristim od početka mog druženja sa androidom (višegodišnjeg druženja).

Posle ovog višednevnog iščitavanja foruma mislio sam da me ništa ne može iznenaditi kod ovog telefona i da sam se dobro pripremio.

Ali avaj, SwipePad aplikacija nije dostupna za ovaj uređaj! A to je app koja je, po mom skromnom mišljenju, jedna od must have stvari na telefonu i redovno je prvu instaliram pa onda kreće zezanje sa podešavanjima. Prosto mi je najbolja od svih tih app sličnog tipa.

Pretpostavljam da ima nekakve veze sa zakrivljenošću ivica ekrana. Nadam se da će dev's to da srede.

Sem toga, aparat me je oduševio i nadam se da će to oduševljenje da potraje i dalje.

Da, i ako nekoga zanima, uzet je u Win prodavnici preko mts paketa za 1 din. 2 god garancije je ipak pobedilo.

Hitno potreban tutorial kako da se napravi i ispodešava kamera (gcam) na A1, ali što jednostavnije da ženska osoba (ne it stručnjak) može da ishendluje. Hvala

[TOOL] Google Camera without root/magisk (Enable Camera2Api, EIS)
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/tool-google-camera-root-magisk-enable-t3747585

Neka ne radi nadogradnju, samo zakomplikje, najbolje ostati na aprilu, odraditi ovo, pa ako te svrbi uradi tada OTA na 8.1. Kod mene april i ne pomeram se.

PS.
OTA & FASTBOOT Images:
https://forum.xda-developers.com/mi-a1/how-to/ota-xiaomi-mi-a1-ota-links-t3718542

Poslednja izmena:
Hvala puno druže

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Danas mi pade na pamet nešto u vezi onog paljenja Bluetootha samog od sebe da nije možda do Bluetooth scanninga za lokaciju.
Kome se dešava neka ga ugasi na Settings - > Security and location - > Location - > Scanning - > Bluetooth scanning i vidi da li će se dešavati opet. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Meni se samo jednom sam upalio posle update I posle ne.

Jel ima gde u opcijama izbor frekvencije wifi? Ono 5GHz/2.4GHz?
Jel on ima dual band? Da li to radi sam automatski?

Danas mi pade na pamet nešto u vezi onog paljenja Bluetootha samog od sebe da nije možda do Bluetooth scanninga za lokaciju.
Kome se dešava neka ga ugasi na Settings - > Security and location - > Location - > Scanning - > Bluetooth scanning i vidi da li će se dešavati opet. :)

Ne pomaze ni to...
svakako se pali jednom u 2-3 dana.

Dual je, nema potrebe bilo sta da podesavas.
29f572fb8f9010ac9211d91474047421.jpg

Kako da namestim da mi notifikacioni senzor bele boje ponovo blinka kad dobijem obavestenje? Sad mi svetli nonstop pored prednje kamere, dok ne otvorim obavestenje.

Isto i meni.

Koliko znam moze preko Magiska ako ga imas u telefonu, postoji modul koji resava taj problem. Za drugo resenje ne znam

Kako da namestim da mi notifikacioni senzor bele boje ponovo blinka kad dobijem obavestenje? Sad mi svetli nonstop pored prednje kamere, dok ne otvorim obavestenje.

Na 8.1 ako si stock, nema ti spasa. Svima je tako. Kako bese da mi se ne prikaze obavestenje na ekranu kad stigne? Da ostane ugasen ekran?

Nisam rootovan, na stocku sam za sad. Jel ikako moguće kada privežem mob sa kompom da mi automatski poveže u režim za prenos datoteka?

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Nisam znao da je to standardno, teska glupost.

@SomiSomi95
Settings/Display/Advanced/Ambient Display i otcekiras New notifications (Wake screen when you receive notifications).

@Ilija Hw
To bi trebalo da ima negde u podesavanjima, pre sam na starijim telefonima to uvek uspeo da podesim, ni ja nisam na ovom uspeo da nadjem. Ako neko zna nek podeli.

Za prenos podataka bi trebalo da postoji izbor u Developer Options koliko se secam. Nisam na Stock-u, proverite tamo pod USB Configuration ili tako nesto, ima opcija za transfer podataka (MTP)

Da li postoji mogucnost da mi ne izbacuje obaveštenje o update? Posto se svi uglavnom slazu da je aprilski naj...
Btw da li niko ne spominje A2 i A2 lite zbog toga sto je to druga tema ili... :)

Naravno, druga tema ima za A2.

Jel na aprilskom proksimiti radi bolje? Mislim radi na julskom ok ali zna da pravi problemm

Ima li neko problem sa automatskim osvetljenjem... Npr kad izidjem na sunce Meni zna da kasni po par sekundi... Pa nekad i 5,10... To me ume iznervirati bas

Ima to odlaganje baš sam primetio

@Delicious; bas glupo, bar da su napravili da isprekidano svetli dok je telefon na punjacu, a ne moras sam da proveravas da l' ima obavestenja.

Koju app koristite za snikak ekrana, ne video, mislim na print screen ugrađenu kao opciju kod svih proizvođača

Stisni power dugme i volume down istovremeno za screenshot.

Probao, nije htelo i mislio sam da nema na stock androidu. Hvala

Ima, veruj mi. Ovo je sa P10, ali isto radi i na Mi A1.
:)
a5e5814b3cd659415e78a4151ebe240c.jpg

Poslato sa VTR-L09 uz pomoć Tapatoka

Fora je što treba malo da se zadrži, a ja nisam

Da li postoji mogucnost da mi ne izbacuje obaveštenje o update? Posto se svi uglavnom slazu da je aprilski naj...
Btw da li niko ne spominje A2 i A2 lite zbog toga sto je to druga tema ili... :)

Postoji:

Prilozi

• 1.png
    1.png
    165.7 KB · Pregleda: 173
  • 22.png
    22.png
    110.3 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
Danas mi je stigao displej sa alija za mi a1...
Ljudi sramota sta prodaju kao 100% autenticni displej po njima...Prvo oko celog okvira viri zuti lepak kao onaj za patike, onda nema pin za pozadinsko osvetljenje dugmica, pinovi za displej iskrivljeni i za kraj prednji zvucnik nije ravan sa ekranom nego kao na recimo redmi note 2 udubljen...Strasno, sutra prekosutra javljam kakav je sto se tice boja ali za sada blagi uzas

Pa prijavis i tražiš keš nazad. moraš uvek da čitaš komentare

Nazad
Vrh Dno