Šta je novo?

Xiaomi Mi A1

Nije do budzenja već do nekih opcija koje realno polako ulaze u stock sistem :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Meni na A1 fali manupulacijua sa dual sim, nula opcija, baš Spartanski, dosta znači kada možeš da razdvojiš zvono poziva za sim 1 i sim 2, isto i za poruke možeš da razdvojiš sim 1 i sim 2. I dalje ze te novce aždaja.

Evo i treći put :) Volume Butler

Moram da platim da bih imao opciju za razdvajanje notifikacije i poziva?

Čim razdvojim notifikacije i zvono posle 30 sekundi se vrati na isto.

Poslednja izmena:
Ne ,uključi u podešavanjima.

Sad sam probao ,radi normalno,instaliraj ponovo ,uključi i settings ring Volume ,dozvoli mu one permisije koje traži i to je to.

Poslednja izmena:
Meni na A1 fali manupulacijua sa dual sim, nula opcija, baš Spartanski, dosta znači kada možeš da razdvojiš zvono poziva za sim 1 i sim 2, isto i za poruke možeš da razdvojiš sim 1 i sim 2. I dalje ze te novce aždaja.
+1
Meni je takođe to najviše falilo,sad sam se navikao,ali bilo bi korsno da ima bolji SIM menagment!!!

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Sad sam probao ,radi normalno,instaliraj ponovo ,uključi i settings ring Volume ,dozvoli mu one permisije koje traži i to je to.

Hvala ti puno!
Problem je bio jer sam ja ovde palio ring volume a trebalo je podešavanju.

4cc1f8112695c8720ef60285abb7d0e3.jpg

Problem je samo sto kad prvi put dodirnes volume dugme izjednaci ti jacinu za zvono i notifikaciju. Malo je smor kroz aplikaciju pojacavati i smanjivati.

Ljudi, koja je zadnja verzija Dialera koja podržava swipe između sekcija favoriti-najnovije-kontakti?

Problem je samo sto kad prvi put dodirnes volume dugme izjednaci ti jacinu za zvono i notifikaciju. Malo je smor kroz aplikaciju pojacavati i smanjivati.
To sam malo rešio tako što sam namestio prečicu tj widget za moj profil u volume butler i onda samo kliknem na widget nakon toga što sam dirao volume tastere tokom poziva ili youtube snimka.

To je jedna od sitnica za koju ne mogu da verujem da nisu jos ubacili na stock..Mislim da je cekam od 5ice i nista. Menjaju kojekakve gluposti i izbacuju apdejte kojima nista ne urade, a nesto sto velikom broju korisnika treba uopste i ne konstatuju. Pogotovo je nezgodno kad predjes sa telefona koji je to imao savrseno sredjeno na klot, pa mora budzenje.

Official LineageOS stiže u utorak, ponovo smo dodati nakon što su rešili podršku za uređaje sa A/B particijama. :)

Imam jedno pitanje, druagru treba da namestim gcam a on je još uvek na nougatu. Znam da za oreo pre aprilskog ili majskog radi onaj alat sa xda koji ubacuje sve to bez problema sa kasnijim ažuriranjima. Da li će raditi na nougatu? I pošto bih mu ujedno i posle toga uraudo update na oreo da li će preživeti to? Ukoliko ne radi na nougatu, kada uradim ažuriranje na oreo hoće li on povući poslednji update tj ovaj na kom taj alat ne radi i na kom se brišu podaci prilikom otključavanja BL ili ću moći update na oreo, ubacivanje gcam preko alata pa kasnije opet update? Koja bi bila najefikasnija metoda da to završim?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ja mislim da ti je najbolje da otkljucas bootloader i da flesnes aprilski fastboot rom preko mi flash toola. Tu odradis sa tim alatom gcam (mozes i rucno), i onda azuriras dalje. :)

Može li se jednostano i bez posledica flešnuti stariji 8.0 update (mart, april itd) preko novijeg? Koristio bih direktan metod, bez bangavog MiFuš i sl, samo .bat fajl, kao što sam već radio.

Isto ti je. Mi flash koristi te komande.

Inače ne znam kakav problem imaš sa mi flash, ali ja nisam imao problema nikakvih.

Doduše ja svaki update odradim preko twrp-a.

Тај мифлеш је само графичко окружење за бат фајлове...да дамб корисници не вајпују нешто што треба...флешовао сам макар 100 пута све могуће моделе..на свим могућим њиндозима...никад ни један проблем, наравно ако су драјвери ок...

Јој што волим супу од детлића!

Dobra cena u WW za ovaj fon - verzija 4/64, uz MTS omoriku 1 -> 1dinar :)
(ispadne 2100-1200)*24=900*24=21600 din
a dobije se 2g regularne garancije.

Poslednja izmena:
Je l zna neko kako da resim notifikacije, naime ne javlja mi za sms poruke?

Otkjucao bootloader. Rutovao. Instalirao gcam. Dobio ota 9.5.17. Divno

Greska. Note 5 je u pitanju a ne a1

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Isto ti je. Mi flash koristi te komande.

Inače ne znam kakav problem imaš sa mi flash, ali ja nisam imao problema nikakvih.

Doduše ja svaki update odradim preko twrp-a.

Fokusirao si se na pogrešan deo posta. Pravi je: " Da li će se nešto s*mjau**mjau**mjau*i u telefonu u smislu mojih podataka, ako uradim downgrade?" Znam da je opla preporuka uvek bekapovati podatke, ali je znatno manje cimanja i trošenja vremena da ih ne vraćam.

Pisao sam šta je problem sa MiTrash još u januaru: nijedna verzija koju sam skinuo nije videla telefon, a linkova za skidanje ima all over internets... da ne dužimo.

https://youtu.be/HbwVsYQajC0

Otključivanje boot loadera bez brisanja podataka dakle i gcam lagano na 8.1 može

To, bre! :)

Poslednja izmena:
To ne možeš nikad da znaš. Ja sam se na raznim telefonima opekao. Najbolje je odraditi backup na komp i miran si.

Kad se radi downgrade full brisanje je obavezno zbog raznih grešaka do kojih može doći.

Dobra cena u WW za ovaj fon - verzija 4/64, uz MTS omoriku 1 -> 1dinar :)
(ispadne 2100-1200)*24=900*24=21600 din
a dobije se 2g regularne garancije.
Nije mi jasna ta računica. Zar nije 2000din mesečna naknada za omoriku 1 kada se uzima telefon?

Izvinjavam se što spamujem temu.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

2000 + 100 din net limit...a bez telefona je cena 1100+100 net limit... znači u oba slučaja je razlika 900 din, imao net limit ili ne.

Sinoć kada sam hteo da updatujem RR na poslednju verziju, taman htedoh da ubacim onaj Twrp od Cosmic nekog Indijca jer njegov twrp nemora da se flashuje stalno kada radim update.
Uradim wipe system, flashujem rom, flashujem twrp installer njegov. Reboot recovery ponovo pa install GApps i Magisk, i sistem nikako da se podigne
Probao nekoliko puta. Probao i taj prethodni build da re flashujem, i kada se on nekako bootovao, svi google servisi su pukli. Ja mislio da nisam zaboravio magisk. Uradim ja sve ponovo, ali ovoga puta flashujem Magisk, kad ono boot loop.
Reko ja ništa kad sam već sj**** celu stvar i mogu da se pomirim sa podacima i romom, ajmo lepo wipe system, data, dalvik sve, pa na početak lepo.
Prebacim ja Stock GApps i krenem. Stignem da flashujem GApps, kad ono file corrupt.
Ja se iznerviram već žešće i pogledam, kad ono zip na kartici 0 B, a na kompu normalno.
Već je bilo 7:00 jutros, i znao sam da će bar stock instalacija proći.
Uključio sound enhancer, podesio neki mi capsule šta već jer je on naj flasniji tamo, ali bih voleo još malo jači zvuk na sluške. Putujem večeras, i verovatno sad nemam vremena da install custom rom, modove i sve.
Treba i muziku da nabacim neku.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Bolji AEX ima više opcija. Uz to sredili su fluktacije za signal, pa ćemo da vidimo.

Nazad
Vrh Dno